By Luke Sholl


Jointar har länge varit en ikonisk del av marijuanakulturen. Många människor älskar dem för sin enkelhet, bekvämlighet och smak. Dock så kan situationer uppstå där rökpapper inte är tillgängligt. Dessutom gillar vissa människor inte att röka joint på grund av risken med rökpapper. Andra föredrar helt enkelt att konsumera marijuana via andra metoder som kan vara roligare eller bekvämare för dem. Oavsett orsaken finns det ett brett utbud av alternativa metoder du kan använda för att få ett rus. Här är en lista över några av de mest kända alternativen till papper.

VEJPS

Vejps har blivit ett av de vanligaste sätten att konsumera marijuana-produkter. Torra örter, oljor, vaxer, destillationer och andra koncentrat som shatter eller knopp kan omvandlas till ånga och inandas.

Vejps är inte bara flexibla i sin användning, det är även ett betydligt hälsosammare alternativ till rökning. Detta beror på att marijuanaånga innehåller mycket färre gifter och cancerframkallande ämnen än marijuanarök.

Vejps uppfanns först som en hälsosammare metod för att konsumera tobak, men har utvecklats till ett av de säkraste, mest bekväma och roligaste sätten att konsumera marijuana.

Vejps fungerar bäst vid temperaturer från 140–205 °C (285–400 °F). Temperaturer utanför detta intervall riskerar att lämna ute vissa cannabinoider eller bränna dem bort dem totalt. Var noga med att mala ditt gräs innan du vejpar för att se till att det blir helt och jämnt förångat.

Vaporizers from Royal Queen Seeds

Vejps finns i många varianter. Oavsett om du vill vejpa hemma eller när du är på språng så finns det ett brett utbud med olika alternativ och prisnivåer att välja mellan. Vissa typer av vejps, som t.ex. vejppennor, har blivit mycket populära och följaktligen mycket dyra.

Slutligen är inte alla vejps byggda för att hålla. Vejp-pennor för engångsbruk eller patroner säljs nu i recepturer över hela Nordamerika. Dessa vejps använder enkla, små och billiga batterier istället för komplexa värmeenheter. De säljs vanligtvis i en förpackning tillsammans med något typ av koncentrat så som olja eller THC-destillat. När det bifogade koncentratet är vejpat, förväntas det helt enkelt att pennan kastas.

PIPOR

Pipor finns i alla former och storlekar. De kan också tillverkas av flera olika material inklusive glas, metall, trä och lera. Olika material producerar rök med lite olika smak, så många har sina egna preferenser när det gäller pipor. Pipor är mycket praktiska eftersom de vanligtvis är mycket lätta att bära och använda.

För att material ska kunna brinna jämnt i en pipa måste det först malas fint. Om pipan har ett hål på sidan, se till att täcka över det medan du tänder din ört och släpp det vid inandning.

Om du har rätt material kan pipan till och med göras hemma om det behövs. Läs vidare för att ta reda på hur du kan göra pipor av saker som äpplen, majsskal och vattenflaskor.

PIPOR


BONGAR

Många föredrar att röka gräs ur bongar eftersom de kan ge dig ett väldigt rus, väldigt snabbt. Bongar ger dig inte bara ett kraftigare rus än jointar, de är mycket bekvämare eftersom de sparar dig tid som annars skulle spenderas rullandes en joint. Det enda verkligt negativa med bongar är att de behöver vatten för att fungera korrekt. Detta kan vara ett problem om vatten inte är lätt tillgängligt eller om vattnet läcker ut från bongen.

Bongar kan tillverkas av alla slags material inklusive glas, metall, plast, keramik och till och med vissa träslag så som bambu. De kommer också i många olika former och design, inklusive hålbongar, perkolatorbongar, flerkammarbongar, raka rörbongar, bägarformade bongar och tyngdkraftsbongar.

BONGAR

TYNGDKRAFTSBONGAR

Tyngdkraftsbongar är uppkallade efter den teknik de använder för att producera rök. De är ibland också kända som vattenbongar, även om de i princip är samma sak. Tyngdkraftsbongar kan tillverkas av många olika material så som vattenmeloner, pumpor, mjölkpaket och färgburkar. För att göra en vattenbong behöver du i huvudsak en behållare som kan hålla vatten och en plastflaska som rymmer rök.

Följ dessa steg för att skapa och använda en tyngdkraftsbong:

 1. Skär plastflaskan på mitten.
 2. Täck munhålet med aluminiumfolie. Forma den till formen av en liten skål.
 3. Gör små hål i folien för luftflöde.
 4. Fyll behållaren med vatten.
 5. Placera flaskan i behållaren med munstycket ovanför vattenytan.
 6. Placera gräs på folien och tänd den.
 7. Dra flaskan uppåt medan den tänds för att fylla den med rök.
 8. Tag av skålen och skjut flaskan nedåt i vattnet när du andas in för att tvinga röken upp till dina lungor.

BUBBLARE

Bubblare är som en blandning mellan en pipa och en bong. På sätt och vis är det en kombination av de två bästa världarna. Liten nog att hanteras bekvämt som en pipa, men byggd för att ge dig ett rus som en bong. Bubblare är vanligtvis gjorda av glas och har en rund kammare antingen på botten eller på sidan. Kammaren är fylld med vatten och gräset sätts i skålen. Om du vill prova något annat eller om du letar efter en mer bärbar version av din bong, kolla in en bubblare.

BUBBLARE

ALTERNATIVA RULLNINGSSÄTT

Om du befinner dig utan rullpapper, glöm inte att andra pappersbaserade material kan fungera som ersättare. Föremål som cigarettpapper, tuggummiomslag och till och med en gammal telefonkatalog kan användas som ersättning för vanliga rullpapper. Papperet som används i telefonböcker är mycket tunt och liknar vanligt rullpapper. Papperets tunnhet gör det enkelt binda in det med saliv, precis som med vanliga rullpapper. Även om cigarettpapper vanligtvis är tjockare så är tuggummiomslag på samma sätt mycket tunna och spröda.

Var noga med att hantera dem försiktigt för att undvika tårar när det gäller att använda alternativa papper. Var också försiktig när du sätter i filter eftersom det är möjligt att riva av papperet av misstag.

SOLBLOSS

Det här är en metod som kommer att passa cannabisrökande MacGyver-entusiaster. Genom att utnyttja kraften från solen, kan du få ett rus relativt enkelt. Naturligtvis förlitar sig metoden på en bra solkälla för att prestera, men om du är på en solig plats en eftermiddag och vill njuta av ett bloss utan att använda en tändare så kan detta vara för dig.

Det finns ett par olika sätt att lösa detta på. Ett är att använda ett förstoringsglas för att tända en bowl för ett rent solbloss. Utan butan från en tändare eller en hård flamma, resultatet blir ren cannabis.

Eller, om du är på humör för att göra din egen solrökningsenhet, så är det fullt möjligt att placera en nug eller två i en glasflaska och använda en kork för att försluta. Ta flaskan och placera den i direkt solljus. Några placerar till och med flaskan på uppvärmda ytor, så som en gammal tv-satellit. Dock kan du välja att använda förstoringsglaset om du vill ha en mer kontrollerad värmekälla. Det tar bara ungefär en minut innan flaskan är fylld med rök. Ta bort korken och inhalera. Enkelt.

SOLBLOSS

HOOKAH-PIPOR

Uttrycket hookah kommer från Urduordet "huqqa", vilket betyder "pipa". Dessa typer av rökanordningar härstammar från den indiska subkontinenten och speds snabbt över det ottomanska riket. Eftersom de blev en väldigt populär metod för att röka tobak spreds dessa typer av verktyg till Europa och Asien. Att röka marijuana ur en hookah-pipa kan tyckas lite komplicerat, men det är det inte.

För att göra just det så behöver du en hookah-pipa, kol, aluminiumfolie, tång, vatten och, om så önskas, shisha att blanda med. Om du bestämmer dig för att blanda ditt gräs med shisha eller tobak, placera det på botten, med cannabis på toppen. Detta tillför lite fukt till gräset så att det inte torkar ut under rökningen.

Hookah-metoden är också mycket effektiv med hasch. Kom bara ihåg att hantera kolen med försiktighet och att inte dra i munstycket så att pipan faller omkull.

HOOKAH-PIPOR

DAB-RIGGAR

Med DAB-riggar kan du konsumera extremt potenta cannabisextrakt så som shatter, vax och budder. I huvudsak använder dab-riggar en flashförångningsmetod för att förbruka koncentraten. För att uppnå detta måste du använda en blåslampa istället för en tändare. Fördelen med att använda dab-riggar är naturligtvis det kraftiga rus som det kan ge dig. Eftersom extrakten som dab-riggar använder är extremt kraftiga, får de utan tvekan dig att nå ett högre rus än med någon annan metod i den här texten.

Många tror att dab-metoden är en hälsosammare metod för att konsumera marijuana än att röka, eftersom det vanligtvis inte innebär förbränning. Detta gör den resulterande ångan mer ”ren” än vanlig cannabisrök.

DAB-RIGGAR

ÄPPLEN

Äppel-pipor är ett roligt och bekvämt sätt att röka cannabis. Äpplen är en av de mest populära och tillgängliga frukterna i världen och kan mycket lätt omvandlas till enheter för rökning. Allt du behöver för att göra en äppelpipa är ett äpple, en penna och kanske lite aluminiumfolie.

Se till att du väljer ett nytt äpple som inte går itu innan du börjar. Du kommer att sticka hål i det, så den måste hålla ihop. Dessutom kan pennsubstitut som pennlock eller starka sugrör användas, men det rekommenderas inte.

Följ dessa steg för att tillverka och använda en äppelpipa:

 1. Stoppa pennan i äpplet för att skapa en tunnel från toppen (stammen) till mitten/botten av äpplet.
 2. Använd pennan för att skapa en ny tunnel in i äpplets sida. Denna tunnel ska anslutas till den i mitten, vilket ger obegränsat luftflöde.
 3. Placera aluminiumfolie vid gropen vid äpplets stam för en naturlig skål.
 4. Peta hål i folien för att möjliggöra luftflöde.
 5. Placera ditt gräs ovanpå folien, tänd och sug via sidohålet.
 6. Vissa människor föredrar att hugga en tredje tunnel på andra sidan äpplet för att fungera som ett extra hål. Detta är möjligt, men inte alls nödvändigt.
ÄPPLEN

MAJSSKAL

Majsskal har blivit mycket populärt bland hälsomedvetna rökare. I Jamaica och Kalifornien används majsskal regelbundet som alternativ till rullpapper eller andra enheter. Eftersom skalen är helt naturliga anses detta vara en av de hälsosammaste metoderna för att röka cannabis.

Efter att ha torkats är majsskal enkla att rulla upp. Dessutom är de fibrösa, vilket innebär att de är ordentligt stärkta för att hålla marijuana och kommer att brinna lika långsamt som papper. Om du letar efter ett roligt, hälsosamt och kreativt sätt att röka marijuana, prova torkade majsskal.

MAJSSKAL

VARMA KNIVAR

Heta-kniv-metoden är ett av de äldsta kända sätten att röka cannabis eller hasch. Allt du behöver är en eller två knivar och en värmekälla. Om du använder en spis, sätt den på medelhög värme och lägg stålknivarna över plattan. Detta gör att de kan värmas upp och få gräset att hållas fast vid dem. När knivarna är tillräckligt heta, placera en knopp på den ena och pressa den med den andra. Andas in marijuanan när den börjar ryka.

Var försiktig så att du inte bränner dig på handtagen när du hanterar heta knivar. När de rör vid marijuanan börjar den genast att producera rök, så var redo att andas in.

Vissa mindre modifieringar kan göras på metoden om så önskas. Vissa personer föredrar att skära en plastflaska på mitten och använda den som sugverktyg. En pappersrulle kan också användas. Dessutom väljer vissa att utelämna knivarna helt och placera sin marijuana direkt på värmekällan med ett folieark. Denna metod fungerar lika bra, men ger lite mindre kontroll över rekens riktning (för att inte tala om risken för att bränna ansiktet), vilket gör användningen av en pappersrulle eller uppskuren plastflaska till ett måste.

VARMA KNIVAR

PLASTLUNGA

Plastlungor är inte bara lätta att göra, utan kommer också att ge ett extremt rus. Lungor efterliknar samma luftflödesfunktionalitet som bongar. För att göra en plastlunga behöver du en plastbehållare t.ex. en tvåliters flaska, sax, aluminiumfolie, tejp och en plastpåse. Tvålitersflaskor tenderar att fungera mycket bra, men du kan också använda en fyralitersbehållare om du vill.

Följ dessa steg för att skapa och använda en lunga:

 1. Skär plastbehållaren på mitten.
 2. Använd tejpen för att fästa plastpåsen på botten av behållaren och försegla den.
 3. Placera aluminiumfolie på behållarens munstycke. Forma till en skål.
 4. Peta hål i folien.
 5. Placera marijuana på folien.
 6. Dra i påsen när du tänder gräset och skapa sug.
 7. När påsen är full, lyft av folien och andas in.

När du gör en lunga beror behållarens kapacitet på storleken på påsen som används. Ju större påsen desto mer rök kommer lungan att rymma och desto större rus får du.

PLASTLUNGA

LÄSKBURK

Att röka marijuana från en läskburk är ungefär så ungdomligt som det kan bli. En "gör-det-själv"-favorit bland nya rökare, läskburkar kan lätt omvandlas till rökenheter. Böj bara burken på mitten, stick några hål i det nya vecket och stick ett hål i sidan. Lägg ditt gräs i vecket, tänd det och andas in genom munstycket.

Medan läskburkar fungerar bra som rökutrustning, oroar sig många för eventuella negativa hälsoeffekter. Aluminiumet som burken är tillverkad av kanske inte är lika säker att röka från som aluminiumfolie. Dessutom kan bläcket på burken frigöra kemikalier vid uppvärmning. Som sådan, även om metoden fungerar, bör den användas sparsamt.

Trots detta så föredrar vissa människor faktiskt att röka ur en läskburk. Förespråkare hävdar att ditt rus kan förstärkas av rester av socker och koffeinmolekyler i burken. Inte överraskande finns det ingen forskning som bekräftar dessa påståenden.

LÄSKBURK

VATTENFLASKA

På samma sätt som burkar och tvålitersflaskor så kan vattenflaskor i plast förvandlas till rökverktyg. Gör ett hål i flaskans sida, lägg lite aluminiumfolie över munstycket (i form av en skål), gör några hål i folien och Voilà! Du har din egna vattenflask-pipa. Vissa föredrar att göra hålet i botten av flaskan, men det fungerar var som helst. Vattenflaskpipa kan vara frustrerande att använda eftersom det kräver att de hålls i en något konstig vinkel under användning. Var försiktig så att du inte av misstag tipppar ut ditt gräs ur koppen när du tänder.

VATTENFLASKA

ROSBLUNTAR

Rosbluntar är inte vanligt att komma på tal när det gäller alternativa rökmetoder. Ändå hävdar många att de är lika effektiva som alla metoder för att konsumera cannabis. För att förbereda en rosblunt behöver du bara tre rosenblad och en fungerande ugn.

För att förbereda blunten, värm upp ugnen så att den blir kokande och lägg fram tre rosenblad. När ugnen är tillräckligt varm, placera dem på en plåt i ugnen i cirka tio sekunder. Ta ut plåten, slicka rosenbladen och klistra ihop dem för att göra ett bluntpapperet. Sätt tillbaka dem i ugnen i ytterligare tio sekunder. Kom ihåg att inte låta dem bli för torra eller krispiga eftersom det kan orsaka problem när du rullar. Ta helt enkelt ut dem ur ugnen, låt dem svalna ett ögonblick och rulla dig en rusblunt.

ROSBLUNTAR

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.