Cannabisfrön: Vanliga vs Feminiserade vs Autoblommande vs CBD

Cannabisfrön: Vanliga vs Feminiserade vs Autoblommande vs CBD

Använd guiden nedan för att lära dig om vad som gör varje typ av cannabis unik. Vid slutet kommer du att veta vilken typ som blommar snabbast, vilken som är bäst att klona med och vilka varianter man ska använda för växtförädling. 

CANNABIS: EN MÅNGSIDIG ART

Cannabisfrön finns tillgängliga i fyra huvudsakliga kategorier: vanliga, feminiserade, autoblommande och CBD. Varje typ har sina egna unika för- och nackdelar, och tilltalar olika odlare beroende på deras mål.

Om du vill ta dig in i världen av växtförädling—eller kanske vill ha genetiskt stabila kloner—så är vanliga frö det bästa alternativet.

Om ditt enda mål är att få ett hav fullt med colas, så bör du börja med feminiserade frön. Dessa frön minimerar risken för att en hanplanta dyker upp i odlingsrummet.

Många odlare värdesätter snabbhet framför allt annat. Om du vill skörda på så kort tid som möjligt, så är det autoblommande frön du ska välja.

CBD-sorter erbjuder en stor mängd fördelar och ger en berusnings-fri effekt, där man förblir klar i huvudet.

Låt oss nu dyka ner djupare i var och en av dessa fyra cannabisfrösorter. Vi kommer gå igenom för- och nackdelar med varje variant för att se vilken som är bäst för dig samt vilka sorter som är bäst i varje kategori.

VANLIGA

Vanliga cannabisfrön har en 50 % chans att uppstå som hanplanta eller honplanta—precis så som naturen avsett.

Då de producerar hanplantor, är vanliga frön väldigt populära bland förädlare som skapar nya sorter. Hanplantor producerar pollen som förädlare då använder för att befrukta honplantans blommor för att skapa nästa generation av frön.

Vanliga frön finns tillgängliga i många olika former. Du kan hitta indica-dominanta, sativa-dominanta, THC-rika och CBD-rika varianter.

FÖRDELAR
NACKDELAR
Krävs för växtförädling och skapande av nya sorter Kan vara oförutsägbara; man vet inte plantornas kön innan
Jämn chans att producera han- eller honplantor Odlare kan råka felidentifiera hanplantor och honplantor
Producerar livliga skott som är optimala för hälsosamma kloner  Missade hanplantor i odlingsrummet kan leda till befruktning av blommor
Förädlare kan skapa en pollenbank genom att använda hanplantor Kräver att odlare sätter upp separata odlingstält eller växthus för han- och honplantor
Bred variation av olika sorter finns tillgängliga—både klassisk och modern genetik -

HUR SKAPAS VANLIG GENETIK?

Vanlig genetik är helt naturlig. De är resultatet av hur cannabis uppstår i naturen. Det handlar inte om någon manipulation eller finjustering.

Renrasig, vanlig genetik stammar hela vägen bak till lantras-förfäder som förekommer i hela världen, från bergen i Indien till stränderna på Jamaica.

Förädlare har även skapat vanliga hybrider genom att kombinera genetiken för två olika underarter. Detta resulterar i en avkomma som uppvisar egenskaper från båda föräldrasorterna.

ÄR VANLIG GENETIK NÅGOT FÖR DIG?

Om du vill ha en jämn blandning av han- och honplantor så är de vanliga cannabisfröna något för dig. Att ha båda könen till ditt förfogande kommer göra det möjligt för dig att skapa dina egna sorter.

Du kommer kunna välja plantor med de egenskaper du tycker om och sedan använda dem för att skapa dina egna anpassade varianter. Du kan modifiera allt—terpenprofilen, cannabinoidinnehållet, produktiviteten och plantans storlek.

Om du planerar att ta skott från en planta, så är vanliga frön en god idé. Kloning kommer göra det möjligt att skapa en exakt, genetisk kopia av en utvald planta. Endast vanliga plantor producerar fullt livskraftiga och kraftfulla kloner.

Cannabis regular

FEMINISERADE

Feminiserade frön skapades för att maximera chansen att odla fram honplantor. För att vara exakt så är chansen att en honplanta uppstår 99,9 %. Oddsen är på din sida om du vill ha blommor istället för pollensäckar!

FÖRDELAR
NACKDELAR
Praktiskt taget garanterad att producerar honplantor Passar inte i förädlingssyfte
Eliminerar den genetiska 50/50-chansen Producerar färre livskraftiga kloner; odlare måste börja från frö i de flesta fall
Ideal för odlare som endast vill ha knoppar

Kan ibland omvandlas till hermafroditer på grund av dålig genetik eller miljömässig stress

Effektiviserar odlingsprocessen och är kostnadseffektiva -

HUR SKAPAS FEMINISERAD GENETIK?

Feminiserad genetik skapas genom att i grund och botten korsa en honplanta med en annan. Förädlare använder två tekniker för att tvinga honplantor att producera pollen. De befruktar sedan en annan honplanta, vars blommor producerar en generation av feminiserade frön.

Vi vet vad du tänker nu; hur i hela världen kan en kvinna helt plötsligt agera man?! Låt se, det finns två olika sätt att uppnå detta.

Genom att stoppa produktionen av etylennivåer i plantvävnaden, kan förädlare tvinga honplantor att producera pollensäckar. Olika kemiska medel kan användas för att katalysera denna process—kolloidalt silver är det säkraste alternativet.

Den andra metoden involverar att man förlitar sig på naturens djupa önskan att föröka sig. Om honplantor lämnas icke-befruktade, tar de ibland saken i egna händer.

Då och då byter de kön i ett försök att befrukta sig själva. De producerar uddaformade pollenproducerande strukturer som beskrivs som "bananer".

Förädlare samlar in denna "kvinnliga pollen" och använder den för att befrukta honblommor för att producera feminiserade frön.

ÄR FEMINISERAD GENETIK NÅGOT FÖR DIG?

Om du endast vill ha hartsaktiga blommor från din odling så är feminiserade frön ett perfekt val för dig.

Du kommer spara mycket tid på att inte behöva sålla ut hanplantor från ditt odlingsområde. Du kan vara trygg med att ditt odlingstält eller trädgård kommer vara pollenfri.

Feminized

TOPP TRE BLAND FEMINISERADE SORTER

Känner du att feminiserade frön gör dig extra taggad? Om så är fallet så kolla in dessa tre toppkvalitetsexemplar.

Royal Gorilla producerar fantastiska mängder THC.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla

 

Sweet ZZ kommer pumpa ut en belönande avkastning inomhus.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Genetic background Grape Ape x Grapefruit
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, relaxed
 

Buy Sweet ZZ

 

Fruit Spirit kommer sätta eld på dina smaklökar.

Fruit Spirit

Fruit Spirit Royal Queen Seeds

Genetic background Blueberry x White Widow
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 60% Sativa, 40% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 220 cm
Harvest time Early October
Effect High (sweet taste)
 

Buy Fruit Spirit

AUTOBLOMMANDE

Autoblommande sorter har fått sitt namn från deras förmåga att blomstra utan en förändring i ljuscykeln. De är även enkla att odla, blommar snabbt och bibehåller hälsosamma storlekar.

FÖRDELAR
NACKDELAR
Inget behov av att ändra ljuscykel Lägre avkastning
Små och kompakta Vanligtvis mindre THC; inte lika kraftfulla som de flesta fotoperiod-sorter
Vanligtvis rika på CBD Svåra att klona
Snabba blomningstider -
Tålig genetik gör dem enkla att odla och de är nybörjarvänliga -
Ideal för guerrilla growing -

HUR SKAPAS AUTOBLOMMANDE GENETIK?

Förädlare skapar autoblommande sorter genom att använda genetik från _Cannabis ruderalis_ —en underart som innehåller den autoblommande egenskapen.

Cannabis ruderalis anpassade sig till de kortare årstiderna och kallare klimaten i central- och Östeuropa, Ryssland och Centralasien. Den kortare sommaren i dessa regioner tvingade underarten att börja blomma på egen hand.

Ruderalis har inte tid att tramsa. Dessa plantor behöver fortplanta sig innan den korta sommaren tar slut och de frysande temperaturerna på hösten greppar tag om omgivningen.

De utvecklade förmågan att blomma baserat på tid och ålder, istället för vid en förändring av ljusexponeringen.

I kontrast har vi sativa och indica fotoperiodvarianter. De kräver kortare ljuscykler för att trigga igång blomning—en miljömässig antydning som signalerar att hösten är på gång och det väntas kallare dagar framöver.

Odlare odlar sällan rena ruderalisplantor. De är buskiga, små, THC-fattiga och producerar låg avkastning.

Dock är de mer värdefulla än guld för förädlare. De använder dessa plantor för att infusera välkända fotoperiodsorter med den autoblommande egenskapen.

ÄR AUTOBLOMMANDE GENETIK NÅGOT FÖR DIG?

En fördel med autoblommande sorter är att du får skörda så snabbt som det fysiskt är möjligt. Kanske vill du boosta omsättningen, eller starta och avsluta din odlingsoperation inom en kort tidsram.

De är även ideala om du har ett begränsat utrymme. Du kan fortfarande få en god avkastning i ett litet tält genom att odla flera plantor och nyttja sea of green-metoden (SOG).

Autoblommande sorter passar bra för diskreta odlare. Du kan odla dessa små plantor i modifierade hinkar och lådor, eller till och med dölja dem bland kompanjonplantor utomhus.

Autoflowering

TOPP TRE BLAND AUTOBLOMMANDE SORTER

De som odlar autoblommande sorter kan njuta av en stor variation av alternativ. RQS katalog består av många olika smaker, potenser och varianter. Här är topp tre.

Green Gelato Automatic tillhandahåller otroliga nivåer av THC.

Green Gelato Automatic

Green Gelato Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Green Gelato x Cookies Auto
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 24% (aprox.) / CBD: Low
Blend 55% Sativa, 40% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physical, clear high
 

Buy Green Gelato Automatic

 

Royal Cheese Automatic utvecklar ett produktivt hav av plantor.

Royal Cheese Automatic

Royal Cheese Automatic

Genetic background Cheese x Royal Critical x Ruderalis
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 30% Sativa, 50% Indica, 20% Ruderalis
Yield outdoor 160 - 210 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 120 cm
Harvest time 9-10 weeks after sprouting
Effect Physically stoned

Buy Royal Cheese Automatic

Sweet ZZ Automatic producerar en härlig terpenprofil.

Sweet ZZ Automatic

Sweet ZZ Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Sweet ZZ x Diesel Auto
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 70 - 120 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 35% Sativa, 60% Indica, 05% Ruderalis
Yield outdoor 90 - 175 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 120 cm
Harvest time 8-9 weeks after sprouting
Effect Stoned
 

Buy Sweet ZZ Automatic

 

CBD

CBD-sorter erbjuder höga nivåer av cannabidiol—en molekyl som ger ett klart huvud och en tydlig effekt. CBD tillhandahåller en rad fördelar som har gjort den populär bland alla sorters användare.

Både medicinska och rekreationella användare njuter av sorter som är rika på CBD för dess lugnande och rena effekter.

En del CBD-sorter innehåller nästan ingen THC alls, medan andra innehåller lika mycket THC och CBD i ett förhållande på 1:1. Sedan finns det även skapelser med extraordinära CBD:THC-förhållanden upp mot 20:1.

För att lära dig mer om hur CBD fungerar, utforska hur molekylen interagerar med det endocannabinoida systemet.

FÖRDELAR
NACKDELAR
Holistiska fördelar Inte ideal för användare som vill ha höga THC-nivåer
Lugnande effekt utan ett rus Ger inte någon märkbar psykoaktiv effekt
Kan användas under dagtid utan att kompromissa med funktionaliteten -
En del sorter innehåller tillräckligt med THC för att ge ett mindre och trevligt rus -

HUR SKAPAS CBD GENETIK?

Förädlare skapar sorter som är rika på CBD genom att korsa CBD-rika varianter med varandra, vilket ökar dess egenskaper i jämförelse med tidigare generationer.

CBD är den näst mest förekommande cannabinoiden i många moderna kultivarer, men mestadels i små mängder. Vi kan tacka forskare för att de har kickstartat CBD-revolutionen.

Forskare från Storbritannien—tillsammans med hårt arbete från förädlare i Holland—började identifiera och isolera CBD-rika sorter.

Trenden spred sig snart till USA:s västkust där fler sorter rika på CBD började komma ut på marknaden. Nu finns det många CBD-rika sorter att välja mellan!

ÄR CBD-GENETIK NÅGOT FÖR DIG?

Du kommer älska genetiken som är rik på CBD om du använder cannabis i mer terapeutiska eller holistiska syften. Många användare upplever enorma fördelar med CBD-rika sorter och andra har större framgång med sorter som har lika mängder av CBD och THC.

Även individer som anser att de är för känsliga om de får för mycket THC kommer njuta av att odla och röka CBD-sorter. Rök dem under dagen för att lugna sinnet, eller tillsammans med THC-rika blommor för att minska den psykoaktiva effekten.

Medical CBD

TOPP TRE BLAND CBD-GENETIK

Royal Queen Seeds utbud består av en variation av CBD-rika sorter: både fotoperiod och autoblommande! Upptäck topp tre nedan!

Solomatic CBD producerar skyhöga nivåer av CBD.

Solomatic CBD

 Solomatic CBD

Genetic background Diesel CBD x Asia CBD Auto
Yield indoor 425 - 475 g/m2
Height indoor 90 - 120 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 1% (aprox.) / CBD: 21%
Blend 20% Sativa, 70% Indica, 10% Ruderalis
Yield outdoor 110 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 110 - 150 cm
Harvest Month 9-10 weeks after planting
Effect Soft, Clean and very light
 

Solomatic CBD

 

Medical Mass ger en enorm avkastning både inomhus och utomhus.

Medical Mass

Medical Mass

Genetic background Critical Mass x CBD dominant plant
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 10% (aprox.) / CBD: High
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Medical Mass

 

Tatanka Pure CBD avsöndrar läckra terpener.

Tatanka Pure CBD

Tatanka Pure CBD Royal Queen Seeds

Genetic background Elixir Vitae x Medical CBD
Yield indoor 400 - 450 g/m2
Height indoor 70 - 110 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 0,15 - 0,25% (aprox.) / CBD: High
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 400 - 450 g/plant (dried)
Height outdoor 100 - 160 cm
Harvest time Early October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Tatanka Pure CBD

 

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.