Lär dig varje steg i cannabisskörden och processen efter skörden

Lär dig varje steg i cannabisskörden och processen efter skörden


Skördetid kan verka som slutet på en lång resa. Dina knoppar har mognat och nu är det dags att rökas, visst? Tyvärr, så måste du hålla dig lite längre. Det finns fortfarande mycket att göra. Du måste klippa, torka och kurera dina knoppar för att säkerställa en silkeslen rökupplevelse. Allt arbete du lägger in nu gör att du kan eliminera sträva smaker och du kommer kunna lagra din cannabis under längre perioder.

Skördetiden är inte så enkel som att plocka knoppar och placera dem på ett torkställ. Det är nyanser involverade, och ju mer exakt du är med din tidsberäkning, desto bättre. Att skörda dina knoppar vid olika ögonblick kommer att resultera i olika THC-nivåer och att kurera dem med rätt fuktighet kommer att ha stor inverkan på mögelbeständigheten.

Den här guiden hjälper dig genom varje steg av skörden för att säkerställa ett hälsosamt och potent förråd.

Video id: 540076385

NÄR ÄR DET RÄTT TID ATT SKÖRDA?

Det första steget i skörden innebär att ta bort blommor och grenar från dina växter. Men när är rätt tid att göra detta? Det beror på. Skördande vid olika tidpunkter kommer att förändra dina blommors egenskaper drastiskt. Allt från smak till psykoaktiv effekt kan moduleras beroende på hur tidigt eller sent du väljer att skörda.

Varje sort har sin egen uppskattade blomningstid. Denna statistik kan vara användbar vid förberedelserna för skörd, men den är inte alltid korrekt. Miljöfaktorer kan förlänga eller förkorta blomningen. Indica-sorter mognar snabbare och kommer att blomma i 6–8 veckor, medan deras sativa motsvarigheter vanligtvis tar 8–12 veckor.

Det finns ett annat sätt att upptäcka när skörden närmar sig. En del grundläggande kunskaper om växtanatomi kan hjälpa odlare att upptäcka dessa förändringar. Vissa delar av cannabisväxten börjar förändras när de mognar. I stället för att lita på bara gissningar kan du använda dessa botaniska landmärken som indikatorer. Först måste du bekanta dig med vissa vävnader, körtlar och organ, så att du vet vad du ska leta efter.

FLÄKTBLADEN KOMMER ATT BÖRJA GULNA

Gula blad är vanligtvis ett tecken på näringsbrist eller förekomst av en patogen. Men de är helt normalt under slutet av blomningen. Fläktbladen är de stora, breda bladen som dyker upp under den vegetativa fasen. Dessa organiska solpaneler arbetar för att konvertera ljus till socker som krävs för energi. Dessa strukturer börjar bli gula och kan till och med tappas när skördetiden närmar sig. Var inte orolig. Detta händer eftersom plantorna bortser från dessa vävnader för att leda så mycket energi som möjligt till blommorna.

FLÄKTBLADEN KOMMER ATT BÖRJA GULNA

TRIKOMER BÖRJAR ATT ÄNDRA SITT UTSEENDE

Trikomer är de små, svampformade körtlarna som kan ses, skimrande, på sockerblad och blommor. Dessa små kemiska fabriker kärnar ut cannabinoider och terpener i form av ett visköst harts. I naturen skyddar dessa ämnen växter mot värme, rovdjur och skadedjur. Men för odlare är detta harts det främsta skälet till odling av gräs.

Övervakning av trikomer är ett riktigt sätt att upptäcka hur nära dina blommor är att bli helt mogna. Att göra det ger odlare friheten att skörda blommor vid en tidpunkt som passar deras individuella preferenser.

Trikomer är uppenbara med det blotta ögat, men du måste använda ett förstoringsverktyg för att korrekt analysera dem. Ett billigt förstoringsglas kommer att göra jobbet och är verktyget som många budgetodlare väljer. Grönfingrade fotografer kan ta en stillbild med en makro-lins. Detta gör det också möjligt för dem att spåra färgändringar över tid. Kommersiella odlare och de med mer pengar sparade kan välja ett mikroskop. Dessa enheter i labbkvalitet ger en extremt detaljerad bild av trikom-struktur och färg.

Trikomer ser rena och genomskinliga ut under det tidiga stadiet av blomningen. Detta indikerar att de fortfarande är unga och endast kommer att producera låga nivåer av cannabinoider. Blommorna kommer även att vara fysiskt mindre—ett tydligt tecken på att det ännu inte är dags att skörda.

Senare in i stadiet börjar dessa körtlar få en mer molnig eller mjölkig färg. Denna förändring i komplexitet innebär ökad cannabinoid-produktion. Håll koll på dessa strukturer när denna mjölkiga färg börjar dominera. Trikomer når maximal THC-produktion när över hälften av körtlarna har blivit grumliga. Knoppar som skördas under denna tid ger ett kraftfullt mentalt rus definierat av eufori och ökad energi.

Om du föredrar en mer mild och lugnande upplevelse när du röker, vänta på att trikomerna får en bärnstensfärgad färg. Detta indikerar minskade nivåer av THC och ökade mängder CBN, en cannabinoid som produceras när THC bryts ned.

TRIKOMER BÖRJAR ATT ÄNDRA SITT UTSEENDE

CALYXER BLIR FYLLIGA

En calyx är den första delen av en cannabisblomma som kommer ut från noden. Denna struktur börjar livet som ett knippe små blad som så småningom utspelas i fullformade blommor. De förblir vid basen av varje knopp och hyser fortplantningsorganen. Calyxes är den mest hartsrika delen av en cannabisblomma, och deras roll är att ge strukturellt stöd, se till att knoppar inte blåses bort under kraftig vind eller plockas av bevingade jägare.

Calyxer börjar svälla som knoppar nära mognad. Detta beror på att de förbereder sig för att hålla frön om de framgångsrikt pollineras av en manlig växt. Svep rutinmässigt ditt förstoringsverktyg över calyxer för att följa deras tillväxt.

CALYXER BLIR FYLLIGA

PISTILLER UTVECKLAR EN MÖRKARE KULÖR

Pistiller, eller stigmas, är de antennliknande könsorgan som sticker ut från calyxer. Dessa strukturer har till uppgift att fånga pollen frisatta från maskulina plantor. Deras mål är befruktning och feminina plantor kommer att börja producera frön när deras uppdrag genomförs.

De flesta odlare strävar efter att undvika befruktning för att producera blommor av hög kvalitet. Emellertid är pistiller fortfarande praktiska som en markör för mognad. Unga blommor har ljusa vita pistiller som långsamt mörknar med åldern och sedan uppvisar en orange-brun färg. THC-produktion är vanligtvis på topp när cirka 70% av pistillerna har skiftat färg. När cirka 90% har blivit mörka kommer THC-nivåerna att sjunka och CBN-nivåerna kommer att stiga. Tänk dock på att dessa siffror bara är uppskattningar.

PISTILLER UTVECKLAR EN MÖRKARE KULÖR

PRÖVA EN PROGRESSIV SKÖRD, NÄR DE LÄGRE BLOMMORNA INTE ÄR FULLT MOGNA

Om blommorna högst upp har ett betydande antal molniga och bärnstensfärgade trikomer, vilket indikerar att de är mogna och redo för skörd, men kristaller på de nedre knopparna fortfarande är grumliga och långt ifrån redo, kan du använda en teknik som kallas progressiv skörd för att säkerställa att varje bit gräs du klipper är fullkomligt moget.

Även kallad för delvis skörd eller bitvis skörd. Den här metoden är så enkel att du blir förvånad över att du inte tänkte på den på egen hand. Klipp helt enkelt av de enskilda knopparna som är färdiga, trimma bort de återstående grenarna och bladen efter behov för att blottlägga de omogna blommorna för mer ljus. Vänta sedan några dagar och fortsätt kolla efter tecken på att de är redo att skördas.

De flesta inomhusväxter kräver bara två cykler av progressiv skörd med cirka två veckors mellanrum, men större odlingar kan behöva mer.

Observera att de flesta växter mognar uppifrån och ner eftersom toppen får mest ljus, blir den delen oftast mogen snabbare. Men varje växt är en individ, och du kanske hittar en märklig fenotyp som mognar från botten och upp. Och vissa växter mognar jämnt från topp till botten, så de är inte kandidater för progressiv skörd.

XPRÖVA EN PROGRESSIV SKÖRD, NÄR DE LÄGRE BLOMMORNA INTE ÄR FULLT MOGNA

DET ÄR DAGS ATT TRIMMA DINA BLOMMOR

Trimning eller manikyr är nästa steg. Det är en nödvändig process för att arrangera knopparna och för att förhindra att sockerlöv överskrider dina förvarings-burkar. Allt du behöver för den här uppgiften är en bänkskiva, en bricka, några latexhandskar och en sax. Det finns två sätt att trimma din skörd: våt-trimning eller torr-trimning.

Våt-trimning avser att manikera dina blommor omedelbart efter skörden när fuktinnehållet fortfarande är högt. Detta minskar risken för mögelbildning eftersom alla sockerblad avlägsnas innan knopparna torkas, vilket förhindrar att fukten fastnar. Nackdelen är att det är en väldigt klibbig process. Handskar är ett måste. Men det finns ett stor fördel; du kan skapa sax-hash av hartset som limmar sig till ditt trimningsverktyg.

Torr-trimning innebär att manikera dina blommor efter att de har torkats. Den här metoden är bättre när du brukar en miljö med låg luftfuktighet och låg risk för mögel. Torrklippning resulterar också i att knopparna blir tätare och kompakta, en estetik som många odlare värderar.

Oavsett vilken metod du väljer så är uppgiften fortfarande densamma. Du har valet att klippa av sockerbladen medan knopparna fortfarande är fästa vid grenar, eller så kan du ta bort enskilda knoppar och rensa upp dem separat. Se till att behålla dina sockerblad, eftersom de kan användas för att göra hash och andra extrakt.

DET ÄR DAGS ATT TRIMMA DINA BLOMMOR

TORKA DINA KNOPPAR

Nästa samtalsämne handlar om att få din skatt till torkrummet. Att torka cannabis är viktigt för att avlägsna fukt från utsidan av knopparna för att förhindra mögelbildning. Dessutom är det inte trevligt att röka vått gräs. Innan du börjar torka, tillägna ett utrymme till din operation. Detta kan vara ett reservrum eller till och med odlartältet du använde. Om du har lämnat dina blommor på grenar, måste du sätta in en tvättlina att hänga dem från. Annars placerar du bara knopparna på ett torkställ.

För optimalt resultat bör cannabis torkas långsamt. Det kan tyckas lättare att köra knopparna i ugnen, men detta kommer endast att minska smaken. Terpener, kemikalierna som ger cannabis sin smak, är flyktiga och försämras vid höga temperaturer. För att starta torkning måste du uppnå en rumstemperatur på cirka 21°C och en relativ luftfuktighet på 50%. Placera en hygrometer i torkutrymmet för att mäta båda dessa faktorer. Om dina värden är för höga, använd fläktar, luftkonditionering och en avfuktare. Om de är för låga, installera en värmare och luftfuktare.

Torkning tar vanligtvis 2–7 dagar. Vaka noga över dina blommor varje dag och berör vid dem för att bedöma fuktnivåer. Så småningom bör stjälkar och blommor knäppa när de böjs istället för att böjas. När detta inträffar är det dags för nästa steg.

Video id: 484380359

KURERA DIN CANNABIS FÖR MJUKHET

Har du någonsin rökt något starkt gräs bara för att upptäcka att det slits i halsen? Detta är resultatet av okurerad cannabis. Kurering lägger till betydande tid till slutet av odlingsprocessen, men det tillför så mycket värde till en skörd. Det är en långvarig torkningsprocess som tar bort fukt från det inre av blommor, något som torkning själv inte kan uppnå.

Kurering kommer att förbättra smaken på din skörd och ge den en mjuk, behaglig rök. Det gör detta genom att bryta ner molekyler som klorofyll som irriterar luftvägarna.

Kurering kommer också att öka styrkan i din skörd. Innan knopparna värms upp under rökning, förångning och kokning, existerar THC som THCA. Denna cannabinoidsyra bryts ned (dekarboxylerad) till THC under höga temperaturer, eller med tiden. Kurering främjar denna process och ökar långsamt THC-nivåerna.

Det är ganska mycket en ställ-och-glöm process. Allt du behöver är några syltburkar—tillräckligt för att innehålla hela skörden.

Video id: 509743497

Fyll upp varje burk löst till cirka 75% kapacitet, försegla dem och förvara dem på en sval, mörk plats. Till att börja med kommer den återstående fukten att flytta ut från insidan av knopparna, vilket gör att ditt lager blir återfuktat. Genom att öppna burkarna några minuter flera gånger om dagen—en process som kallas "burping" (rapning) —släpper du ut denna fukt och tillåter utbyte av frisk luft. Upprepa denna process under den första veckan.

Under veckorna två och tre måste du bara öppna dina burkar en gång om dagen i några minuter då fuktinnehållet minskar. Efter tre veckor har dina blommar kureras tillräckligt och kommer att ge en mjuk rökupplevelse. Vissa odlare med stort tålamod väljer att öka kurerings-perioden i upp till åtta veckor för att maximera smak och styrka. Om du planerar att lagra under en lång tid, så tänk på att du kan kurera din cannabis i över sex månader utan att skada din förvaring.


Part. 1: The Germinating Phase. Give your seeds the best possible start in life by reading our definitive guide to germination.

Del. 2: Tillväxt. Eller vegfas. Cannabis cultivation: tillväxt- eller vegfas.

Del. 3: Blomningsfasen. Marijuana blomningsfasen.

Part. 4: The last weeks of flowering stage. After weeks of mounting excitement the long-awaited moment the harvest is finally within arm's reach.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.