By Luke Sumpter

Hur man döljer lukten av cannabis.


Vi är övertygade om att du håller med oss här: gräs luktar fantastiskt, rent av otroligt. Örtens skunkiga och jordiska doft framkallar en känsla av nostalgi och spänning på samma gång. Det påminner cannabisanvändare om tidigare sessioner och låter dem veta när en lång dag har kommit till sitt slutskede.

Men alla uppskattar inte den uppenbara doften av gräs. Ibland går det inte alltid så bra om man luktar som om man precis har tagit en bong till frukost. Oavsett om du deltar i ett arbetsmöte, familjesamling eller åker kollektivtrafik, så kommer du att vilja dölja doften.

Nedan behandlar vi de mest effektiva sätten att dölja lukten som klamrar sig fast vid din kropp, kläder, bil och till och med hår efter en rökning. Använd dessa tekniker för att röka när du vill och kom ut i på andra sidan doftandes både fräscht och rent.

Hur man döljer lukten av gräs i sitt rum

Att röka cannabis i ditt eget rum trumfar nästan vilken annan plats som helst. Att ligga på din säng med en stor joint, din favoritmusik och några läckra snacks får de flesta rökare som att smyga vid kanten av nirvana.

Men den långvariga rädslan för att luften ska leta sig ut ur lägenheten eller att bli tagen av en granne eller hyresvärd hindrar ofta cannabisälskare från att uppleva fullständig lycka. Fortsätt läs för att ta reda på hur du kan förhindra att lukten av gräs tar över och hur du tar bort den om den gör det.

Förhindra ett gräsfyllt rum

Som det gamla talesättet säger är förebyggande bättre än att bota. Genom att stoppa lukten av gräs från att fastna i första hand så ökar du dina chanser att stanna bortom radarn. Det billiga och enkla tricket med ventilation räcker ofta!

 • Ventilera!

Innan du tar en skål eller joint, öppna ett fönster och slå på en fläkt. Naturligtvis styr den här tekniken lukten av gräs ut från ditt fönstret. Men många rökare föredrar detta resultat jämfört med gräsrök som fyller deras hall.

Korrekt lagring spelar också en nyckelroll - gräs luktar redan innan du röker det. Förvara ditt lager i en lufttät behållare för att förhindra att terpener läcker ut i ditt rum.

Ventilate!

Hur man maskerar lukten av gräs på sitt rum

Om du röker exceptionellt luktande gräs - eller det helt enkelt är för kallt för att öppna ett fönster - innebär nästa anlöpshamn att göra sitt bästa för att hölja doften. Det finns olika metoder som rökare använder för att täcka över sina spår, ytterligare terpener fungerar ofta som den bästa lösningen.

 • Eteriska oljor

Terpener är tillräckligt starka för att stärka lukten av gräs, så logiken antyder att de är starka nog för att dölja det också! Eteriska oljediffusorer använder terpener som finns i särskilt aromatiska växter - rosmarin, eukalyptus och lavendel - för att få rum att lukta lika fräscha som en tusensköna. Använd dessa enheter för att åsidosätta lukten av gräs med dofterna från mer oskyldiga blommor och växter.

Essential Oils

Hur man döljer lukten av gräs i sitt hem

De flesta cannabisanvändare startar sin kärleksaffär med cannabis på sina studentrum eller i ett rum i sitt barndomshem. Så småningom - efter examen, befordran eller andra vägar - flyttar de ut till sin egen bostad. Detta stora drag kommer hand i hand med betydligt mer frihet, som att tända en joint vid frukost och tömma skålar i badet (toppglädje för de flesta stoners).

Om du hellre vill hålla lukten av terpener utanför ditt hus, kolla in förebyggande metoder nedan. Om du behöver ett nödläge, se hur du maskerar den ständigt ökande doften.

Förhindra att ditt hus luktar cannabis

Naturligtvis gäller tillräcklig ventilation även vid rökning i andra delar av ditt hem. Om du har en favoritplats för rökning, öppna ett fönster och sätt på en fläkt. Välj helst ett rum där gäster är mindre benägna att komma in och ett med god ventilation.

 • Ta dig ut

Alternativt kan du gå ut till trädgården. Om du bor i en solig region, utnyttja D-vitaminet och sitt bland dina trädgårdsväxter. Om du har att göra med en köldknäpp, är skjul och uthus en utmärkt tillflykt och kommer att hindra dig från att stinka ner ditt hem.

Head Outside
 • Korrekt förvaring

Kom också ihåg att förvara ditt gräs klokt för att förhindra att terpener läcker ut när du inte ens röker. Syltburkar och lufttäta påsar fungerar bra för att fånga terpener.

Proper Storage

Hur man maskerar lukten av gräs i sitt hem

Efter att du har fyllt ditt hus med terpener nästan varje dag kommer din näsa att bli ganska okänslig inför att din bostad luktar som en holländsk coffeeshop. Även om det är långt ifrån ett problem för dig, så kan det bli en oro när gäster meddelar sitt överraskande besök med kort notis. Men var inte rädd, det finns flera åtgärder du kan vidta för att få ditt hem att lukta friskt och rökfritt innan de anländer.

 • Rökelsepinnar

Tänd rökelse och placera dem i de mest drabbade områdena. Precis som eteriska oljediffusorer släpper rökelsepinnar ut starka aromatiska föreningar i luften som är förvånande bra på att hölja lukten av gräs.

Incense Sticks
 • Ljus

Aromatiska ljus gör också ett bra jobb för att maskera terpener i luften. Med ett stort urval av dofter där ute, välj det som träffar näsan på rätt sätt.

Candles
 • Lukteliminatorer

Även om detta är den sista utvägen för många hampklädda gräsrökare, så gör kemiska formler ett utmärkt jobb för att täcka lukten av gräs. Sprayer som Febreze och Oust ersätter snabbt den skunkiga aromen med en uppfriskande och effektiv mist av aromatiska molekyler.

Odour Eliminators
 • Luftrenare

Luftrenare fungerar genom att cirkulera luft genom en serie fina filter. De kan inte bara hjälpa till att ta bort illaluktande terpener från luften, utan de kan också fånga några av de potentiellt skadliga ämnen som finns i andrahandsrök.

Air Purifiers

Hur man döljer doften av cannabis i sin bil

Även om vi avråder från att köra och röka gräs, erbjuder bilar faktiskt en fantastisk rökplats när de står stilla. Att röka i ett fordon kommer inte bara att hindra ditt hus från att lukta, utan bilar har också inbyggda ventilationssystem och—kanske ännu viktigare—halvt anständiga ljudsystem som ger kraft till reggaebasen.

Förhindra att din bil luktar gräs

Uppvärmda säten. Fläktar. Musik. Några lysdioder. Ibland verkar det som att bilar gjordes för att rökas i. Om du älskar att röka i din fyrhjulade häst, kolla in dessa sätt för att få den att lukta fräscht.

 • Dra igång fläktarna

Sätt på fläktarna innan du tänder änden av din joint. Om du verkligen vill undvika en illaluktande bil, kommer det att löna sig att stå ut med det höga oljudet.

Blast the Fans
 • Öppna fönsterna

Ventilation kommer att transportera terpener ut ur bilen och förhindra att de sipprar in i dina sitsmaterial. Öppna fönstren på vardera sidan för att ett konstant flöde av luft som strömmar genom ditt fordon.

Crack the Windows

Hur man maskerar lukten av ogräs i sin bil

Om du har brått med att tända en joint, då är chansen att du har glömt vid allt som har med förebyggande att göra - inga bekymmer! Även om din bil nu luktar ungefär som ditt odlingsrum, använd tipsen nedan för att ta itu med problemet.

 • Luftfräschare

Nästan varje bil har den typiska luftfräscharen som dinglar från backspegeln. Ofta hjälper de att hålla lukten av snabb-mat borta, men de hjälper också till att bekämpa lukten av gräs.

Air Fresheners
 • Kaffe!?

Ja. Den dominanta och lika beroendeframkallande lukten av kaffe döljer lukten av terpener effektivt. Lägg en påse kaffesump i bilen och låt den sitta en dag innan du tar bort den.

Coffee!?
 • Luktneutraliserare

Luktneutraliserande produkter maskerar inte bara tillfälligt lukten av gräs, de binder fysiskt till de aromatiska molekylerna och tar bort doften. Placera dessa block i din bil efter att du rökt och den kommer att lukta neutralt på nolltid.

Odour Neutralisers
 • Betala för en djuprengöring

Gå till städarna. En djuprengöring av inredningen i din bil gör att den luktar lika gott som en ny. En kombination av industriella rengöringsprodukter och en toppning av luftfräschare kommer att utrota även de mest stinkande terpenprofiler.

Pay for a Deep Clean

Hur man tar bort lukten av gräs från håret och kroppen

Terpener klamrar sig inte bara fast vid möbler efter en rejäl rök, de klamrar sig även fast på håret och kroppen. Du kanske inte lägger märke till lukten av gräs på din kropp efter en rök, men alla på ditt kontor kommer att drabbas av en våg av cannabis när du går genom dörren.

Förhindra att ditt hår och din kropp stinker av gräs

Att förhindra att lukten av gräs klamrar sig fast vid kroppen kommer att rädda dig från besvärliga situationer på jobbet och andra ställen. Använd dessa tips för att förbli fräschluktande.

 • Rök utomhus

Att röka utomhus minskar risken att lukta som knoppar efter en rökning. Ökat luftflöde kommer att flytta terpenerna bort från din kropp, särskilt om du röker bort från vinden.

Blaze Outdoors
 • Ändra på administrationsvägen

Även om rökning erbjuder en tillfredsställande ritual ökar det chanserna att bli påtagen enormt. Använd ditt gräs för att skapa extrakt eller ätbara produkter! Men en varning, ätbara produkter är ofta mycket intensivare.

Change the Route of Administration

Hur man maskerar lukten av gräs kring sitt hår och kropp

När du väl är belagd i terpener kommer din kärlek till gräs att vara uppenbar till du använder något av alternativen nedan.

 • Ta en dusch

Att röka hemma innan du går ut innebär att du kan hoppa in i duschen först. Använd ett kraftfullt schampo och tvål för att ta bort lukten av terpener från huden och håret.

Take a Shower
 • Skarp parfym

Om du röker när du är på språng, ta med dig en flaska särskilt stark parfym i väskan. Applicera generöst innan du går tillbaka till kontoret för att täcka lukten av klamrande rök.

Pungent Perfume

Hur man kan bli av med lukten av gräs från sina kläder

Gräsrök fastnar inte bara på hår och hud, utan det fastnar också på kläder i relativt långa perioder. Här är några knep för att hålla den doften för sig själv.

Förhindra att dina kläder luktar gräs

Nyckeln till att stoppa dina kläder från att lukta som gräs: Exponera dem inte först och främst. Kolla in dina alternativ nedan.

 • Bär ett ytterlager medan du röker

Om du är på väg någonstans direkt efter en rök kan du ta bort det mesta av lukten genom att bära ett extra lager medan du röker. En huvtröja eller jacka kommer att fånga de flesta terpenerna och hindra dem från att fastna på kläderna under.

Wear an Outer Layer While Smoking
 • Rök naken!

Innan du lämnar ditt hus, ta fram de kläder du ska ha på dig sen och placera dem i ett annat rum. Luta dig tillbaka, ta dig tid och njut av din joint. När du är klar, ta en stenad promenad in i det andra rummet, klä dig och lämna huset doftandes som en frisk vind!

Smoke Naked!

Hur man maskerar lukten av gräs på sina kläder

En snabb rökning vid lunchpausen eller strax innan du tar tåget kan göra att dina kläder verkligen luktar. Cologne fungerar bra för att hålla kroppslukten borta, och det hjälper också till att täcka över doften av problematiska terpener. Se bara till att applicera mer än vanligt för att bli av med den uppenbara doften.

Hur man röker gräs utan att orsaka lukt

För många cannabisanvändare, så involverades en joint eller en bong första gången de rökte. Många användare håller strängt på detta och s sviktar aldrig i sin lojalitet. Visst, traditionell rökning ger en känsla av ritual och gemenskap, men det finns många alternativ som luktar mycket mindre.

Dabbing

Dabbing innebär att koncentrat släpps på en röd, varm nål. Även om dessa preparat innehåller mycket mer cannabinoider, så bränner de mycket mindre växtmaterial än en joint. Det produceras lite lukt, men det är inte alls så kraftfullt som vid vanlig rök. Dabbing innebär att man använder en stor rigg och en blåslampa, men det fungerar som ett bra alternativ precis innan man går ut genom ytterdörren.

Vaporizers

Vejpar utsätter cannabisblommor och extrakt för mycket lägre temperaturer än rökning. Genom förångning riktar sig dessa enheter till cannabinoider och terpener utan att bränna dem (orsaka förbränning). Förutom att förbättra smakupplevelsen så skapar vejps mycket mindre lukt.

Sploof

Om du insisterar på att röka, kan du överväga att använda en sploof. De är billiga och enkla att göra, de består av ett toalettrör, ett elastiskt band och en pappersservett. Fäst servetten i ena änden av röret och andas ut rök i motsatt ände. Den provisoriska enheten hjälper till att fånga upp vissa terpener och minskar lukten.

Vad tar död på lukten av gräs?

För att sammanfatta, här är några av de mest effektiva sätten att förvisa lukten av gräs när du behöver agera snabbt:

 • Luftfräschare
 • Doftljus
 • Rökelsepinnar
 • Eteriska oljor
 • Korrekt ventilation
 • Förvara ditt gräs klokt
 • Alternativa metoder: vejping och dabbing
 • Använd en sploof när det är möjligt
🌪 Varför luktar cannabis så starkt?
Aromatiska molekyler som kallas terpener stödjer den karakteristiska lukten av cannabis. Över 40 000 terpener finns i naturen och över 200 av dessa ämnen finns i cannabis.
🌺 Hur luktar gräs?
Olika sorter har olika terpenprofiler. Vissa sorter luktar mer fruktigt och sött, medan andra beskrivs som träiga, kryddiga eller talliga. Trots denna variation har nästan varje sort samma underliggande signaturdoft av gräs - ofta beskrivs som jordnära eller "skunkig".
👃 Hur luktar en person efter att ha rökt?
Efter att ha rökt gräs så klibbar sig lukten av terpener och röken fast på huden, håret och kläderna. Denna doft luktar ganska örtigt och myskartad.
☕️ Vad tar bort lukten av rök?
Cannabisanvändare kan maskera lukten av rök med kroppsspray och parfym. Vissa användare byter kläder eller duschar efter rökning.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.