RQS Flower Power växtrapport

Här är vi nu med den första artikeln från den nya serien med den officiella Royal Queen Seeds-fotografen Kika L. Under nästkommande utgåvor kommer vi fortsätta serien med detaljerade fotografier när vi tittar på olika varianter.

För att genomföra testen har vi skapat ett område som liknar en typsik självförsörjande odling så mycket som möjligt, med utsikten om att få ett resultat som skulle kunna uppnås av vilken oerfaren odlare som helst som köpt alla de grundläggande nödvändigheter för en standardskörd, med ett paket feminiserade frön.

Plantorna växte under en Philips Son T Pia glödlampa med en Adjust-A-Wing (vingformad) reflektor. Denna typ av ljus kan öppna och stänga sina klaffar för att kunna anpassa ljusområdet efter plantans utveckling och behov. En rörformig extraktor och intagsfläkt användes för ventilation, utrustad med relevanta filter. Vi använde oss också av en fläkt för att få ut luft i rummet.

Power Flower Power Flower Power Flower
 

Plantorna fick gro i bomull och efter att de fått skott växte de några dagar på en solig balkong. När de gror och under initial tillväxt får plantorna kvalitativt ljus med hjälp av naturligt ljus. Om man misslyckas med detta kommer plantorna växa dåligt och enkelriktat mot solen. Du bör dock inte överdriva det heller, då de små plantorna kan brännas.

Valet av jord och gödningsmedel föll på Atami, ett etablerat holländskt märke. Atamis produkter är perfekta för odlare som söker efter garanterad god smak och arom. I detta fall ville vi lyckas få riktigt fina plantor som fungerade bra på bild, därför valde vi Bloombastic. För de som inte känner till det är Bloombastic Box ett kit som innehåller Bloombastic, en liter av Terra Leaves och en liter Terra Max, samt en liten förpackning av Root-C rot-stimulator och en förpackning Atazyme, Atamis enzymatiska sammansättning. Eftersom plantorna skulle bli gödda med en stor del näring skulle mycket enzymer behövas, därför köpte vi en extra flaska. Resten av produkterna införskaffades i tillräckliga kvantiteter, vilket betyder att Bloombastic Boxen är väldigt väl utformad. Vi använde Bio Grow Mix som substrat, också av märket Atami. Denna lätta blandning innehåller lite födoämne, men utmärker sig genom sin excellenta dränering som gör att det går att vattna efter behag.

Plantorna flyttades till sina slutgiltiga krukor samtidigt som de flyttades inomhus. Den första veckan fick de bara rotstimulatorn Root-C. Sen fick de växa i två veckor, med 18 timmar ljus och sex timmar mörker. Under tiden fick de näring med hjälp av tillväxt-gödningsmedlet Terra Leaves. När vi ändrade ljustimmarna till 12 timmar ljus och 12 timmar mörker bytte vi också ut produkten mot blomnings-gödningsmedlet Terra Max. Blomningen startade under den fjärde veckan och då började vi tillsätta Bloombastic. Denna tillsats är en supersammansättning för blomning, menad för att ge näring åt blommor, vilket tillåter smakförbättring. Under hela processen använde vi generösa mängder enzymer. Under de sista två veckorna användes bara vatten.

Power Flower

Under 90-talet, så reste en grupp av passionerade odlare från Nederländerna till Sydafrika för att samla genetik som kunde bli tillagda till deras bibliotek.

Köp Power Flower

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.