Power Flower odlingsrapport

X

Nedan beskrivs en odlingsdagbok för RQS Power Flower, en sativa med en fruktig terpenprofil och en del imponerande egenskaper. Min uppsättning är blygsam, men som du ser så kan även små odlingsutrymmen och begränsad utrustning ge goda resultat.

Jag har antecknat varje aspekt av processen, från frö till skörd, men innan vi börjar ska vi snabbt täcka några av detaljerna för den valda sorten och dess odlings-uppsättning.

Power Flowers genetik & egenskaper

En praktiskt taget ren sativa (88 %), Power Flower är RQS återskapelse av den ikoniska Power Plant och den har genetik från sydafrikanska sativas. Jag attraherades av denna sort på grund av dess imponerande potentiella avkastningar (500–550 g/m² inomhus eller 500–550 g per planta utomhus), såväl som dess söta, citrusaktiga smaker.

Dock är Power Flowers bästa egenskap kanske den relativt korta blomningsperioden (8 veckor), vilket är överraskande för en sativa. På papper ska Power Flower ha en god potential, en relativt lätthanterad natur och förmågan att klara av träning.

Uppsättning

  • 1m² låda
  • 2 x 250W LED-lampor
  • 4 x 18L kruka
  • 4 x 0.5L kruka
  • Wifi-ljusbrytare
  • 320m³/h utsugsfläkt
  • Fukt- och temperatursensor

Uppsättningen är ganska enkel, men perfekt för ett litet odlingstält. Det finns en utrustningsdel jag dock inte skulle klara mig utan och det är Wifi-ljusbrytaren. Den låter mig kontrollera LED-lamporna från min telefon och ställa in specifika scheman för vegetation och blomning.

Slutligen, för att få ut så mycket som möjligt av utrymmet och plantornas potentiella avkastning, använde jag beskärning och träningstekniker när de första noderna etablerades.

Groningsfas och fröplantsfas

Jag började med fyra frön, varav alla sattes att gro i krukor på 0,5 l och en vanlig krukjord (som jag blötte på förhand). Jag slog små hål i jorden i varje behållare med en skruvmejsel och täckte fröna löst.

Jag placerade alla fyra krukor på RQS rolling-bricka och positionerade dem försiktigt i skåpet vid min varmvattenberedare. Temperaturen och luftfuktigheten där är perfekt för att gro frön, och jag behövde inte oroa mig för något omgivande ljus.

Två frön poppade upp efter 48 timmar, snabbt följt av de andra två. Så snart fröplantorna tittade fram ovanför jorden flyttade jag över dem till odlingslådan och satte dem på ett 18/6 ljusschema.

Mina fröplantor behövde inte mycket annat just då eftersom de börjat känna sig bekväma och började utveckla sina första blad.

Power Flower

Vegetativ fas

Med de första bladen på plats, var det dags att flytta mina plantor till deras slutliga 18-literskrukor. Jag tillsatte lite perlit till substratblandningen (cirka 15 %) för att förbättra dräneringen och för att få syre till rötterna. Och för att ge en liten extra boost använde jag en rotjuice (4 ml/l).

Jag såg även till att jag omplanterade i slutet av deras ljusschema, så mina plantor hade sex timmar i mörker för att återhämta sig, och så att rötterna kunde vänja sig vid sina nya omgivningar.

Power Flower

Vecka 1 och 2

De två första veckorna handlade om att göra plantorna hemmastadda i sina nya omgivningar och sätta upp en rutin med ljus, vattning och näringsämnen.

Båda LED-paneler positionerades cirka 30 cm från plantorna. På det avståndet är de fortfarande tillräckligt nära för att ge rikligt med ljus, men inte så nära så det orsakar värmestress.

Power Flower
Vecka 1

Jag bör även nämna att mina LED-paneler har olika brytare för den vegetativa fasen och blomningsfasen. Blomningsfunktionen har ett annorlunda ljusspektrum utformat för att förbättra avkastningar. Men för nu så duger det vita ljuset i odlingsuppsättningen gott och väl.

Varje Power Flower-planta fick ungefär två liter vatten var 48:e timme, med en stabil temperatur och luftfuktighet på 26°C respektive 65 %. Som tur är, med tillräcklig ventilation och milda omgivande temperaturer, var min odlingslåda naturligt den rätta miljön för mina plantor att trivas.

Power Flower
Vecka 2

Vecka 3 och 4

Tre veckor in och mina plantor hade nått en svindlande höjd på 25 cm. Även om de inte var mycket att titta på, så var det dags att börja knåpa med dem. Ljusposition, schema, temperatur och luftfuktighet förblev den samma som under de första veckorna av den vegetativa fasen, men då flera noder kommit på plats var det dags att beskära och träna.

Power Flower
Vecka 3

Utrymmet i min låda är ganska tight, särskilt med fyra plantor, så jag visste att jag var tvungen att försöka få ut så mycket som möjligt av deras potential. Jag beskärde varje planta precis efter den femte noden och använde snöre för att binda ner alla större grenar. Det behövde justeras i takt med att plantan växte, men med varje gren bunden till krukans kant så skapades det ett förgreningsrör snarare än en central stam. Den här metoden främjar även utvecklingen av flera colas, snarare än en enskild central formation.

Då mina plantor fick jobba lite hårdare nu samt hantera stressen från beskärningen, så bestämde jag mig för att tillsätta en mer mångsidig näringsblandning. Den här gången inkluderade jag Alg-A-Mic, Bio-Heaven, Bio-Grow och Fish-Mix (2ml /l av varje).

När förhållandena var bra hade mina plantor allt de behövde och det vara bara att låta dem återhämta sig i en vecka innan jag växlade över till blomning.

Power Flower
Vecka 4

Blomningsfasen

Vilken skillnad en vecka gör! Tack vare de extra näringsämnena jag tillsatte under vecka fyra, hade alla växter blivit livliga och aktiva. I starten av blomningen var de nästan dubbelt så stora som under vecka två, med flera uppsättningar av blad.

Jag utförde även den väldigt viktiga ändringen till ett 12/12 ljusschema och aktiverade blomningsinställningen på mina lampor. Det extra röda LED-ljusspektrumet främjar knopproduktion och hjälper plantorna i övergången till blomning.

Vecka 5 och 6

Vanligtvis så skulle det inte vara så mycket att rapportera i detta stadium, men katastrofen inträffade! Tidigare under odlingen flyttade jag ut alla fyra plantor från tältet (för att ta bilder och kontrollera dem), och under processen måste de ha fått ett par spinnkvalster!

Power Flower
Vecka 5

Angreppet har redan gjort en del skada så jag flyttade ut mina plantor igen medan jag rengjorde insidan av min odlingslåda. Och man vet aldrig, där kan finnas några hungriga nyckelpigor som kan ge mig en hjälpande hand.

Även om spinnkvalstret gjorde sitt bästa för att förstöra mitt hårda arbete, så tillsatte jag Bio-Bloom (2 ml/l) och Top-Max (1 ml/l) till näringsrutinen. Båda arbetar för att förstärka storleken, densiteten och smaken på knopparna.

Power Flower
Vecka 6

Vecka 7 och 8

Med lite ansträngning var angreppet från spinnkvalster under kontroll och plantorna började långsamt att återhämta sig. Jag tog tillfället i akt och höjde båda LED-lampor till ungefär 35 cm ovanför valvet, och varje planta fick fortfarande två liter vatten varannan dag.

Power Flower
Vecka 7
Power Flower
Vecka 8

Vecka 9 och 10

Alla fyra plantor är långt inne i blomningen och ett par saftiga colas bildas. Sockerbladen är tjocka med harts och doften inuti lådan är gudomlig. Tack vare utsugsfläkten och kolfiltret så är det nästan ingen lukt som läcker ut. Med slutet i sikte så ökade jag gödningsrutinen, essentiellt dubblade blandningen från vecka tre och fyra—jag började administrera 5 ml/l av Alg-A-Mic och Bio-Heaven, och ökade de andra produkterna till 4 ml/l.

Power Flower
Vecka 9

För att hjälpa plantorna att lägga all fokus på knopparna, var det dags att jag gav dem en klippning. Jag tog bort majoriteten av de stora bladen och efterlämnade ett par mindre kvar, och givetvis alla sockerbladen.

Jag försöker alltid att beskära nära slutet av ljuscykeln, så att plantorna får tid att anpassa sig över natten. Kraftig beskärning kan hämma utvecklingen (om än tillfälligt), men alla fyra Power Flower-plantor verkade opåverkade.

Power Flower
Vecka 10

Vecka 11 och 12

Så nära slutet och allt jag vill göra är att skörda och njuta av blommorna! De två plantorna som grodde först ser ut att nästan vara klara, medan de andra två sackar efter. Lysande orangea pistiller är nu synliga och bladen börjar tappa sin färg då alla tillgängliga näringsämnen omdirigeras till knopparna.

Power Flower
Vecka 11

För att avsluta den 8 veckor långa blomningsfasen ska jag ge alla plantor två hela dagar i totalt mörker. Efter att ha provat det förut, upptäckte jag att det hjälper till att öka hartsproduktionen samtidigt som det förstärker smak och arom. Det handlar om personliga preferenser men det är en tillräckligt enkel teknik att testa.

Power Flower
Vecka 12

Skörd

De extra näringsämnena under de sista veckorna av blomningen och de två dagarna av mörker betalade sig. Knopparna är otroligt klibbiga och jag kan inte ens komma nära dem utan att täcka mig själv i harts. Men med en beskärningssax, pulverfria handskar och en resolut bestämdhet så lyckades jag. Mina färskt trimmade knoppar kommer nu spendera den kommande veckan att torka i odlingslådan.

Efter att ha flyttat knopparna till en glasbehållare (med en liten Humidipak i varje), lämnade jag dem i flera veckor för att de skulle mogna. Med ett par dagars mellanrum öppnade jag burkarna för att hydrera dem, men huvudsakligen för att reta mig själv med den underbara aromen.

Skördningsresultat

Efter tolv veckor var den skördade våtvikten cirka 465 g. Efter fyra veckors härdning var den slutliga torrvikten från alla fyra plantor cirka 204 gram. Vilket, med tanke på wattförbrukningen på mina LED-lampor och angreppet från spinnkvalster inte är ett dåligt resultat i mina ögon.

Rökrapport

Efter att ha bytt till en vaporizer för några år sedan har jag aldrig sett tillbaka. Jag tycker att det är det bästa sättet att njuta av mina knoppars smak och arom. Och efter att ha införskaffat en Mighty till ett rimligt pris, har det varit den jag vänder mig till när jag ska sitta ner och röka—eller vejpa—men du förstår poängen.

Smak

Det första jag noterade med Power Flower var en uppfriskande explosion av citrus och frukt. Smaken fortsatte att bygga på ju mer jag vejpade, innan den långsamt blev aningen sur. Det finns även undertoner av tall, men jag noterade dem först efter ett par bloss—en välkommen förändring för att balansera ut sortens allmänna sötma.

Effekter

Jag är glad att kunna rapportera att ruset är som förväntat av Power Flowers sativagenetik—djupt energigivande och euforisk. Jag kände inget annat än lycka och hittade mig själv upptagen i arbete tack vare kreativitetsboosten.

Det var ett par gånger då jag njöt så mycket av Power Flower att jag passerade min självpålagda mjuka gräns, men ruset blev aldrig för överväldigande. Jag upplevde torra ögon och en torr mun, men det kan förväntas med alla sorter.

Power Flower: Slutliga tankar

Totalt sett kan den här sorten mycket väl vara min nya favorit. För mig erhåller Power Flower den perfekta blandningen av sött och surt, med ett rus som är lika mycket balanserat som upplyftande. Och från en odlares perspektiv, behövde den lite uppmärksamhet (förutom vid angreppet av spinnkvalster).

Med tanke på mina blygsamma förhållanden presterade den exceptionellt bra. Jag skulle gärna vilja se hur den presterar med en starkare LED-lampa och ett större utrymme att växa i—min gissning är fantastiskt!

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.