Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Skördetiden kan tyckas vara det sista steget i tillväxtprocessen, men detta kan inte vara längre ifrån sanningen. När du har skördat frukten av ditt arbete är det dags för de viktigaste stegen av dem alla: torkning och härdning.

Torkning är precis som det låter - processen för att ta bort större delen av vattenhalten från dina knoppar. Detta gör dem lättare att hantera, mer motståndskraftiga mot mögelbildning och mycket trevligare att röka. Vissa odlare är glada över att röka enkelt torkade knoppar, men om du vill ta din skörds smak och styrka till nästa nivå måste du härda dem. 


Varför Bör Du Härda Dina Cannabis-knoppar?

Tålamod är en dygd inom alla delar av livet och det lönar sig verkligen när man härdar cannabis. Härdning är en långvarig process som kan ta flera veckor att slutföra. Det kan tyckas som ett besvär i början, men sanningen är att härdning kommer att förvandla tuffa knoppar till sådana som erbjuder en mjuk och utsökt rökupplevelse. Detta beror på att långvarig härdning leder till nedbrytning av biprodukter som produceras genom torkningsprocessen, såsom socker. Dessa molekyler lämnar en särskilt hård och obehaglig smak i munnen. Härdning förvisar dessa föreningar, vilket resulterar i en smörig mjuk rök.

Härdning bevarar också önskvärda smaker. Molekylerna som ger cannabissorterna sina intensiva och unika smaker kallas terpener. Dessa flyktiga föreningar kan lätt brytas ned vid hög värme, så skonsam torkning följt av långvarig härdning är vägen att gå för smakfulla knoppar.

Smak är inte det enda som härdning kan åstadkomma. Processen kan också förbättra ruset i sig. THC, den aktiva psykotropiska beståndsdelen i cannabis, bryts ned över tiden till en cannabinoid som kallas CBN. CBN anses vara något psykoaktivt, men är förknippat med andra effekter än THC.

Härdning kommer också att avsevärt förbättra hållbarheten för din skörd och ytterligare minimera risken för mögel. Om de härdas och förvaras korrekt kan dina knoppar hålla i ett år eller längre utan att smaken eller styrkan minskar.

Faktorer Som Påverkar Härdningsprocessen

Innan vi går in på exakt hur du härdar dina cannabisknoppar, ska vi diskutera några av de faktorer som påverkar processen. Detta hjälper dig att få en ordentlig förståelse för vad du ska sikta på och vad du ska undvika.

Video id: 592093995

💡 Undvik Ljusexponering

Under härdningsprocessen måste du förvara din skörd på en mörk plats. Ljus är en faktor som kan leda till nedbrytning av värdefulla molekyler som THC och terpener. För att undvika att ljus förstör blommans smak och styrka, håll dina burkar i ett mörkt skåp eller låda. Alternativt kan du skydda dina knoppar i mironglasburkar, ett slags glas som filtrerar bort allt synligt ljus förutom violett.

🌡️ Skydda Din Skörd Från VärmeE

Värme är bara en viktig fråga om du bor i ett klimat där det blir extremt varmt. Värme är en annan faktor som kan leda till nedbrytning av cannabinoider, vilket potentiellt minskar dina knoppars styrka. Se till att hålla dina burkar på en sval plats för att minimera skador och mögelbildning. En idealisk rumstemperatur för härdning är cirka 21 ° C.

🌫️ Hitta Den Optimala Luftfuktigheten

Härdning är en enkel process om du börjar med ordentligt torkade knoppar. Om din skörd är för fuktigt innan du härdar så kommer knopparna att klumpa ihop sig och det finns goda chanser att mögel uppstår. Ökad fukt kommer också att uppmuntra anaeroba bakterier att börja bryta ner din skörd. Ett tydligt tecken på att detta är en lukt av ammoniak varje gång du öppnar dina burkar.

Å andra sidan, att härda en skörd som är för torr kommer leda till ett smuligt och strävt förråd som är ganska otrevligt att röka. Helst bör cannabisblommor torkas i ett rum med en luftfuktighet på mellan 45–55 %. Detta kommer att resultera i ett torrt och lite smuligt yttre med en mer fuktigt insida. När det är dags för härdning höjs luftfuktigheten något till en ideal temperatur på cirka 62 %.

Den Bästa Metoden För Att Härda Dina Cannabisknoppar

Nu när vi har diskuterat dessa viktiga faktorer, kom ihåg dem när du påbörjar härdning av din skörd. I själva verket är härdning helt enkelt en fråga om att öppna och stänga burkar vid rätt tidpunkt. Genom att placera dina torkade cannabisblommor i lufttäta glasburkar skapar du en optimalt kontrollerad miljö. Dessa slutna kärl tillåter fuktighet inifrån blommorna att återfukta utsidan utan att knopparna blir alltför våta. Slutmålet är ett lager som bolmar smidigt och erbjuder överlägsen smak.

Video id: 509743497

Steg 1: Beskär Dina Knoppar

Trimming

För att påbörja processen måste du förbereda dina blommor därefter. Om du har valt att torka dina knoppar var för sig så är du redan redo för nästa steg. Om du valt att torka dem på grenen så måste du först klippa av dem. Separera varje knopp och avlägsna sockerbladen.

Steg 2: Placera Blommorna I Ditt Förråd

Stashing

Därefter måste du placera ditt lager i lufttäta behållare. Syltburkar är ett robust alternativ och gör det möjligt för odlare att enkelt övervaka sina knoppar under hela processen.

Placera knopparna löst i behållaren och fyll till 75 % kapacitet. Det är viktigt att lämna utrymme för luft. Nu vore en bra tid att testa om din skörd är tillräckligt torr för att härda. Ge burkarna en mild skakning. Om dina knoppar rasslar fritt runt glaset, fortsätt sedan med nästa steg. Om de börjar klumpa ihop sig är detta ett tecken på att utsidan fortfarande är för våt och ytterligare torkning krävs.

Steg 3: Härda Ditt Gräs Med Optimal Luftfuktighet

Jars

Applicera locken på dina burkar och placera dem på en sval och mörk plats för att skydda mot hoten som nämns ovan. Ställ dem helst i ett skåp eller annat lagerutrymme som håller en temperatur på ca 21 ° C och en relativ luftfuktighet på 60–65 % inom burken. Det enda sättet att mäta detta exakt är genom att att lägga till en liten hygrometer (en enhet som mäter fuktighet) i varje burk.

Steg 4: Reglera Luftfuktighetsnivåer

Regulating Humidity

Under de första dagarna måste du kontrollera dina knoppar två gånger per dag. Inspektera dem genom glaset och håll utkik efter mögelbildningar. Du måste också öppna locken i några minuter varje gång du kontrollerar för att möjliggöra utbyte av frisk luft. Håll koll på dina hygrometrar. Om avläsningen visar 60–65 % luftfuktighet, fortsätt som normalt. Om saker och ting blir för fuktiga, lämna locken från burken i cirka 3 timmar så att överflödig fukt kan smita ut. Om luftfuktigheten är för låg, låt locken vara på under längre perioder utan andningssessioner. Om du fortfarande inte märker någon ökning av luftfuktigheten placerar du en liten fuktförpackning inuti de berörda burkarna.

Steg 5: Du Är Nästan Där

Almost There

Fortsätt att öppna burkarna en gång om dagen under de närmaste två veckorna medan du vidtar lämpliga åtgärder för att bibehålla optimal luftfuktighet. Efter tre veckor kommer dina knoppar att bli väl härdade och vara redo att rökas. De mer tålmodiga rökarna där ute får de bästa belöningarna. Dina blommor kommer att fortsätta öka i kvalitet i upp till 6 månaders härdning.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Odlingsguide Ämnessökare

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37806 recensioner