By Luke Sumpter

Du har ansträngt dig för att hålla din cannabisodling diskret. Dock stöter du på samma problem under blomningsfasen: intensiva och uppenbara aromer. Men oroa dig inte, vi har lösningen.

Sorter som luktar mindre håller weed-lukten till ett minimum. Kombinerad med annan diskret praxis ser de till att din odling förblir superdiskret. Även då dessa sorter är packade med riktigt smakfulla terpener, så saknar de andra kemikalier som underbygger den kännetecknande stanken av weed.

Kända som flyktiga svavelföreningar besitter dessa molekyler en skunkaktig, ibland lökig arom. Många cannabissorter är fullproppade med dessa fytokemikalier som får dem att stinka—och potentiellt avslöjar din position. Tack vare genialiska förädlare har du nu tillgång till sorter som saknar dessa föreningar och därför avger liten till ingen lukt. Kolla in några av de weed varianter som luktar mindre nedan, samt några tips på hur du håller din odling så privat som möjligt.

1. Northern Light

Inomhusodling av denna klassiska sort är designat för att vara lätt för nybörjare. Den kryddiga, jordnära doften av Northern Lights har ibland fruktiga undertoner när den röks. När den växer är lukten dock mer generisk. Odla detta diskret, och du kommer fortfarande att få klibbiga, hartsartade knoppar. THC-innehållet överstiger ofta 20 %, vilket ger kraftfulla indica-effekter som får kroppen att slappna av. Bortsett från att producera starka avkastningar på 7–9 veckor, är det en bra moderplanta som hjälper till med fortsatt odling med låg lukt..

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 veckor
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sent i September
22_Effect_1 Balanserad, Berusande, Klar

Köp Northern Light

2. Epsilon F1 Hybridfrön

Du behöver inte offra kvalitet för weed som inte luktar. Faktum är att du öppnar upp för att odla några av de mest högpresterande varianterna som finns tillgängliga. Som en av de första äkta cannabis-F1-hybriderna imponerar Epsilon F1 på odlare med sin enastående kraft, stora avkastningar och utmärkta enhetlighet. Till skillnad från de flesta andra sorter på marknaden är F1-hybrider inte faktiska "sorter". Snarare är de en direkt avkomma från två rena inavlade föräldralinjer. F1-hybrider i sig förädlas inte vidare. Deras föräldralinjer upprätthålls för att konstant skapa nya vågar av F1-avkomma.

Även om Epsilon F1 innehåller många av välsmakande terpener—inklusive myrcene, farnesene, limonen, karyofyllen och ocimene—är den avsevärt låg i de flyktiga svavelföreningarna som verkligen bolmar ut ur ditt odlingsrum eller din trädgård.

Förutom aromen presterar Epsilon F1 utmärkt i nästan alla omgivningar. Som en F1 besitter den hybridkraft som gör den mer motståndskraftig mot vissa sjukdomar och svåra väderförhållanden. Om du letar efter weed som inte luktar så välj denna variant för att få en rejäl mängd kraftfulla knoppar efter en snabb odlingscykel på bara 60 dagar. Dess komplexa terpenprofil kommer inte bara att lysa upp din tunga med smaker av blåbär och lavendel, utan även bidra till ett kraftigt berusande, om än kreativt rus.

Epsilon F1

Epsilon F1
23_genetic background_1 Blue Dream x Blueberry x Amnesia Lemon Haze x Black Domina
25_flowering time_1 30 - 40 dagar
29_THC_1 THC: Väldigt hög
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande, Långvarande, Lugnande
110_harvest 60 dagar efter grodd

Köp Epsilon F1

3. Royal Jack Auto

Skörda denna planta inom 70 dagar och njut av en mycket trevligt rus från Royal Jack Auto. Det är en autoblommande variant av Jack Herer, uppkallad efter cannabisaktivisten vars outtröttliga energi för cannabis legalisering återspeglas i det upplyftande ruset av sativa. Ruderalis-genetik gör odlingen av denna sort mycket lättare. Lukten är inte heller så stark jämfört med andra sorter. Det kommer att ge en mer söt, fruktig doft som liknar karamell, men den är subtil. Denna sort är även besläktad med den lysande sativan White Widow, vilket säkerställer ett skimrande kroppsrus när den har intagits.

Royal Jack Automatic

Royal Jack Auto
23_genetic background_1 Jack Herer x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 veckor
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 70 - 120 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 80 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Kreativ, Motiverande

Köp Royal Jack Auto

4. Apollo F1 Hybridfrön

Apollo F1 är en annan av de första äkta F1-cannabishybriderna. Royal Queen Seeds skapade denna variant genom att använda genetik från Lemon, Black Domina och Sugar Magnolia. Med hjälp av dessa förfäder genomförde de ett intensivt program för att skapa ytterst stabila och rena inavlade linjer. Efter att ha uppnått ideala föräldralinjer, korsade de dem och födde denna kraftfulla avkomma. Likt Epsilon F1 klassificeras den inte som en "cannabisstandardsort". Denna autoblommande F1-hybrid producerar några av de tjockaste och mest hartsrika knopparna du någonsin sett. Dock så luktar det inte så starkt att de avslöjar din odlingsposition.

Då de även har låga flyktiga svavelföreningar är Apollo F1s blommor mer subtila för näsan, men fortfarande väldigt smakrika. Höga nivåer av terpenerna karyofyllen, farnesene, myrcene och terpinolen säkerställer komplexa smaker som inte kommer att göra dig besviken. Fyll dessa blommor i en vejp för att uppleva inslag av vanilj och tall när de är som starkast. När det gäller effekterna kommer Apollo F1 att efterlämna dig med en motiverad och kreativ känsla. Dess höga nivåer av THC slår hårt och snabbt, så ta det långsamt och förnuftigt om du har låg tolerans, och reservera dessa knoppar för kvällar och lediga dagar för att undvika att hamna i problematiska situationer.

Utrustad med imponerande kraft trivs denna lågdoftande hybrid både inomhus och utomhus. Ge denna autoblommande variant högkvalitativa ekologiska näringsämnen och adekvat ljus, så kommer den att belöna dig med XXL-avkastningar 75-80 dagar efter groning. Torka dessa knoppar korrekt och härda dem över flera veckor för att låsa upp dess inre smaker.

Apollo F1

Apollo F1
23_genetic background_1 Lemon x Black Domina x Sugar Mangolia
25_flowering time_1 45 - 50 dagar
29_THC_1 THC: Väldigt hög
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande, Kreativ, Lugnande, Motiverande
110_harvest 75 - 80 dagar efter grodd

Köp Apollo F1

5. Quick One

Quick One är en variant på Lowryder, som är känd för sin mycket snabba blomningstid och dämpade doft. Ruderalis-genetiken hos denna planta håller den kort; med andra ord diskret och hanterbar. Den växer sällan högre än 75 cm, vilket är ganska litet. Skyndar till skördens mållinje på imponerande 6-7 veckor, Quick One är så flexibel att hon till och med kan odlas i kallare klimat. Hon har också en av de mildaste lukterna av någon cannabisväxt. Hennes icke-distinkta, fruktiga doft kommer inte att blåsa dig. Börja att odla för en lugnande känsla av indica.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 veckor
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande

Köp Quick One

Tips för att odla weed-sorter som luktar mindre

Kom ihåg att dessa varianter avger mindre doft, inte "ingen doft". Även om lukten mindre kraftfullt än andra cannabissorter, så avger de ändå en viss doft. Lyckligtvis finns det flera åtgärder du kan vidta för att göra ditt odlingsutrymme nästan helt "skunksäkert". Kombinera tipsen nedan med de lättdoftande sorterna ovan för att ta din odlings diskretion till nya höjder.

Kombinera kolfilter med sorter som luktar mindre

Kolfilter är ett måste i alla odlingsutrymmen inomhus. Denna del fungerar tillsammans med en utsugsfläkt för att dra ut misstänkta aromatiska kemikalier ur luften. Essentiellt tvingar en utsugsfläkt luftburna terpener och andra flyktiga föreningar genom filtret. Tack vare den stora ytan av de aktiverade kolmolekylerna inuti, fångas dessa molekyler och tar sig inte ut i luften på utsidan.

Håll ditt odlingstält förslutet

Utsugsfläktar fungerar bra, men de förlorar sin effektivitet om du har hål eller öppningar i ditt odlingstält. Du kan använda silvertejp för att försluta eventuella revor och öppningar för att förhindra terpener och flyktiga svavelföreningar från att ta sig ut till världen på utsidan.

Investera i en luftrenare

Luftrenare fungerar relativt bra till att rena luften från luktande molekyler som har potential att lägga krokben för dig. De tenderar att ha flera skiktade filter som rengör luften från partiklar när de passerar. De är effektiva på att minska lukten från ett odlingsutrymme, men de är definitivt inte felsäkra. Men kasta i lite lågdoftande weed i blandningen, så får du en vinnare.

Använd kraften av kompanjonplantor

Om du odlar utomhus så kan du använda andra aromatiska plantor för att maskera lukten från dina valda lågdoftande varianter. Plantor såsom basilika, pepparmynta, lavendel, rosmarin och ananassalvia är fullproppade med terpener och andra osande molekyler som hjälper till att maskera skunkiga aromer.

Använd weed som luktar mindre för att ta diskretion till nya höjder

Du har vidtagit alla åtgärder för att hålla ditt odlingsrum så säkert som möjligt, men de fräna, skunkiga lukterna under blomningsfasen gör dig på helspänn. Men oroa dig inte. Kombinera din föregående praxis med weed-varianter som luktar mindre och tipsen som nämns ovan, så har du gjort allt i din makt för att hålla din odling under radarn.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.