Odlingsrapport Legendary OG Punch

Video id: 484358439

Följande odlingsrapport dokumenterar min odlingsupplevelse av Legendary OG Punch. Mitt mål var att använda en relativt billig och enkel uppsättning för att se vilken avkastning jag kunde producera. Sammantaget tyckte jag att denna sort visade upp en tålig genetik, en härligt jordig och fruktig terpenprofil, och en välbalanserad psykoaktiv effekt.

Innan vi går djupare in på min process, ska vi ta en titt på sortens genetiska profil och vad som lockade mig att odla den från första början.

EN TITT PÅ LEGENDARY OG PUNCHS GENETIK

Legendary OG Punch kommer från föräldrasorterna Legend OG och Purple Punch, och består av en nästan perfekt balans mellan indica (60%) och sativa (40%). Legend OG gav ett berusande indica-rus och sederande terpener, medan Purple Punch bidrog med exceptionell trikomproduktion och fruktiga smaker.

X

Legendary OG Punch
Legend Og x Purple Punch
350 - 400 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 veckor
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Tidigt i oktober
Klar, Lugnande

Köp Legendary OG Punch

UPPSÄTTNING

Jag valde att använda en enkel och kostnadseffektiv uppsättning under denna odlingsoperation. Odlare kan enkelt installera denna anordning i en garderob, litet förråd eller sovrum.

  • 120 cm x 60 cm låda
  • 200m³/h utsugsfläkt
  • En cell mist maker (luftfuktare)
  • 2x 100W vitt spektrum LED-lampa
  • 200W lila spektrum LED-lampa

GRONING

Jag bestämde mig för att blötlägga fröet för att sätta igång groning. Jag upptäckte att denna metod hjälper till att snabba på processen och ge fröet en god start i jämförelse med att så direkt i en behållare. Jag la det i ett glass med osmosvatten (RO-filtrerat), vilket gav en ren och mjuk miljö för den växande roten. Jag adderade även ett par droppar väteperoxid för att få bort potentiellt bakteriella eller fungala patogener.

Medan jag väntade på att groning skulle ske, bestämde jag mig att förbereda substratet som jag skulle använda för hela odlingen. Jag tog en 3-liters kruka och fyllde den till hälften med en ekologisk jordmix. Jag tillförde sedan Easy Roots Mycorrhiza Mix. Svampbildningen i denna blandning synergiserar med cannabisrötter och hjälper dem att ta upp näringsämnen från odlingsmediumet. Jag tillsatte även dolomitpulver för att undvika att behöva komplettera med kalcium och magnesium senare. Jag gav substratet en bra omrörning, fyllde resten av krukan med krukjord och blandade det grundligt igen.

Efter 48 timmar kunde jag se hur roten började växa. Jag vattnade krukan och tryckte ner ett hål på 2 cm i mitten. Jag placerade fröet där i och täckte med ett tunt jordskikt. Fröplantan växte fram två dagar senare.

Legendary OG Punch Grow Report

VEGETATIV FAS

Jag använde endast de vita LED-lamporna under den vegetativa fasen. Jag placerade krukan i mitten av odlingsbehållaren och positionerade lamporna så de hängde 1 meter ovanför toppen av behållaren. Jag kopplade båda lampor till i en timer inställd på ett 18/6 schema.

När jag hade tagit hand om ljuset, började jag ta hand om de andra miljömässiga variablerna. Jag ville bibehålla en temperatur på 22°C under hela odlingen. Som tur var, krävdes det inte mycket för att göra det i mitt odlingsrum. Det enda jag behövde göra var en snabb igångsättning av elementet om temperaturerna började bli för låga.

Jag ville även behålla fuktighetsnivåerna på cirka 65 % under den vegetativa fasen—tillräckligt för att hålla plantan frisk samtidigt som risken för att mögel bildas minskar. Jag riggade upp en cell mister på en av lådans innerväggar. Jag kopplade enheten till en luftfuktighetssensor som skulle sätta på ångan om det blev för torrt. Jag fäste en vanlig digital termo-hygrometer på den bakre väggen för att övervaka luftfuktighet och temperatur på en och samma plats.

Jag vattnade substratet med 0,25 liter per dag—tillräckligt för att hålla det fuktigt utan att dränka rötterna och exponera dem för röta.

Jag gödslade endast med organiska näringsämnen; dock var substratet redan ganska högt när det gäller viktiga näringsämnen, så jag spädde ut hälften av den rekommenderade dosen med osmosvatten och följde gödningstabellen för den produkt jag valt.

I vecka tre hade plantan fått en betydlig tillväxt. Den var 15 cm hög och visade flera väletablerade noder. Jag beslutade mig för att fortsätta och genomföra lite lågstress-träning för att exponera fler av de kommande knopp-platserna för ljus. Jag böjde försiktigt över huvudstammen på sidan, parallellt med marken. Jag böjde en mjuk trädgårdstråd runt mitten av stammen och fäste andra änden på krukans kant för att hålla plantan i position. Jag justerade lamporna för att hänga 95 cm från toppen av det reformerade taket.

Även om det lyckades så tillfogade jag några stora skador under denna åtgärd. En av sidogrenarna bröts och hängde från huvudstammen med endast några fibrer. Jag lindade ett plåster runt noden och hoppades på det bästa. Otroligt nog tog det inte lång tid för denna djärva växt att återhämta sig!

Jag lämnade den nu för att justera sin nya struktur under en vecka. Därefter beskar jag den precis ovanför den fjärde noden under vecka fyra. Jag fortsatte att genomföra lågstress-träning på de nya sidogrenarna under de kommande fyra veckorna för att hålla taket öppet och alla knopp-platser på ungefär samma höjd.

Under vecka sex planterade jag om den i en större 15-literskruka för att låt rotsystemet expandera och ge plantan en möjlighet för ytterligare tillväxt.

Legendary OG Punch Grow Report

SÄTTA IGÅNG BLOMNING

I vecka åtta bestämde jag mig för att avsluta den vegetativa fasen och sätta igång blomning. Jag satte upp de lila LED-lamporna tillsammans med de vita och ändrade timern till en 12/12-cykel. I detta steg var plantan cirka 40 cm hög. Jag fortsatte med samma gödningsschema och förlitade mig på att dolomitpulvret skulle ge rätt mängd kalcium och magnesium. Jag positionerade även om lamporna så de hängde 40 cm ovanför toppen på taket för att öka intensiteten.

BLOMNINGSFASEN

Under blomningsfasen justerade jag inställningarna på luftfuktighetskontrollen så den höll en luftfuktighet på 40 %. Detta skulle öka lufttorrheten och ytterligare minska risken för mögel då knopparna började bildas. Jag ökade bevattningen till 0,7 liter per dag för att möta efterfrågan av den större krukan och blomningsfasens metaboliska aktivitet.

Tack vare mina träningsansträngningar, har små förblommor börjat uppstå i ett jämnt tak av lika stora colas. För att släppa in ännu mer ljus, bestämd jag mig för att fälla löv (defoliate). Jag tog bort många av de stora, ljusblockerande fläkt-bladen, men lämnade kvar tillräckligt för att främja optimal fotosyntes.

Plantan ökade i höjd under blomningsfasen, och nådde som mest 120 cm under vecka 16. Vid denna tidpunkt hade dess colas fyllts ut, och visat upp ett tjockt täcke av trikomer omringade av mörkorange pistiller. Jag begränsade plantans gödningscykel och spolade den under två veckor innan skördetid.

Tyvärr blev livet väldigt hektiskt precis före skörd. Jag blev tvungen att lämna knopparna på plantan i ytterligare två veckor, men den klarade det extremt bra. Fläkt-bladen vissnade och föll av, men knopparna förblev i bra tillstånd.

Jag högg av den vid basen av stammen och hängde den för att torka i ett mörkt rum. Jag torr-trimmade blommorna och placerade dem i glasburkar i flera veckor för att härdas. Slutligen var det dags att röka!

EFFEKT, SMAK OCH AROM AV LEGENDARY PUNCH

Legendary OG Punch producerar en fyllig smak. Efter en bong eller ett bloss av en blunt, började saker bli väldigt cerebrala. Ruset går direkt till huvudet då höga nivåer av THC lyser upp sinnet; kreativa tankar och önskan om att socialisera karakteriserar denna period av ruset.

Kroppsruset dyker upp ungefär en timme senare. Då huvudruset mattas, inkommer en lugnande, fysisk känsla. Förbered dig på att känna hur dina muskler låses upp och hur en avslappning kickar in. Och kort därefter kommer du vilja ha något att äta. Även om den fysiska delen av ruset berusar kroppen, är det inte överväldigande. Du kan glatt fortsätta din dag som vanligt, bara mycket mer avslappnat än normalt. Den passar lika bra att röka på morgonen som när du ska chilla och varva ner på kvällen.

Legendary OG Punchs blommor är inte bara visuellt tilltalande; de luktar gott också! Dess trikomer producerar en enorm mängd smakfulla terpener under blomningsfasen. Myrcene och karyofyllen sticker ut i blandningen av smaker och aromer av krydda, peppar och jord. Limonen och pinen ger uppfriskande undertoner av tall, citrus och sötma.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.