By Ryan Najjar

Om du växte upp med en konservativ syn på droger, fick du förmodligen ett rejält samtal om marijuanas förmodade faror. Under dessa varningar är det troligt att dina lärare eller föräldrar tog upp potentialen för överdosering. Sekunden som den ståndpunkten kommer upp i diskussioner om gräs nuförtiden så kommer argumenten säkert att slungas fram och tillbaka som en kaféteriamaten i en high school-film.

Det behöver dock inte vara så. Det finns tydliga svar, men vi måste vara medvetna om hur vi använder termen "överdos". När vi har klarat det måste vi bara veta hur mycket som är för mycket av en bra sak.


Kan Du Överdosera På Cannabis?

Även om du kanske associerar överdosering endast med droger så kan du överdosera i princip vad som helst. Druckit för mycket kaffe? Du kan överdosera. För mycket vatten? Överhydrering är en mycket allvarlig fara. Att kunna överdosera något betyder dock inte att överdosen är dödlig. För att hålla det enkelt, precis som fallet med många olika ämnen så finns det sådant som för mycket cannabis. I den meningen är en överdos möjlig, men en dödlig dos är mycket svår att uppnå—om alls.

Vad Är en Dödlig Dos Av Cannabis?

Hur svårt att nå undrar du? För att träffa pärleporten måste du röka cirka 680 kg[1] cannabis på 15 minuter. Om du försöker att göra matematiken kring hur många jointar som du skulle behöva ta, bry dig inte. Effekterna av själva röken och rökning av en sådan aggressiv graden skulle döda dig långt innan THC skulle.

Du kan äta mer THC med ätbara produkter eftersom det inte finns någon rök, men det finns mer att tänka på. Du behöver fortfarande konsumera 50 gram ren THC[2]för att som en vuxen man uppnå en 50 % risk att dö. Även med de mest potenta ätbara produkterna är det mer troligt att du dör av den överdrivna konsumtionen av socker och salt.

Cannabis Buds

Hur Du Märker Att Du Upplever Ett Alltför Kraftigt Rus

Så nej, du kommer inte att dö. Men du är inte ute ur skogen än. Som många studenter säger första året på universitet, dåliga saker kan definitivt hända när du röker för mycket. För att spela på det gamla uttrycket, det som inte dödar dig gör det verkligen obehagligt. Det finns också vissa obehag att se upp för, och vissa är tydligare än andra.

  • 😟 Ångest
  • 🤢 Illamående
  • 😵 Yrsel
  • 😨 Panik
  • 😧 Paranoia
  • 😕 Förvirring
  • 🥵 Överdriven svett

Om du är bekant med effekten av cannabis så är trötthet förmodligen ett av de första symptomen du kan förvänta dig. Det är naturligtvis en skillnad mellan att smälta in i soffan och att somna stillsamt. Om du känner dig närmare den senare kan du behöva ge efter för frestelsen och sova bort den. Tack och lov, oavsett hur mycket du röker så kommer effekterna bara att dröja kvar i några timmar. Och hej, vem gillar inte en god 4–12-timmars tupplur då och då?

På tal om symtom som du kan förutsäga, är just nedsatt rörelse bra att nämna. Även om det inte är så illa som vad andra ämnen orsakar, kommer du fortfarande att sloka och snubbla runt. Glöm att kunna köra en bil; även promenader blir en intressant utmaning. Du kommer också att känna att ditt hjärtslag blir snabbare och snabbare, med blodtrycket sjunkande allt eftersom.

Slutligen kanske det minst trevliga av symtomen, ångest och paranoia är mycket troligt att slå till när du har tagit för mycket. Allas hjärnor fungerar naturligtvis olika, men THC[3] har visat sig sätta vissa människor i dessa tankebanor och det blir mer troligt när du tar mer.

Hur Du Övervinner Ett För Kraftigt Rus

Som vi nämnde tidigare är dessa effekter aldrig för långvariga och du kan enkelt bekämpa dem. Om du har tid och möjlighet är en tupplur det mest idiotsäkra sättet att komma igenom ruset. Om inte, har du fortfarande några strategier till hands. Att få lite mat i magen, tillsammans med vätska, hjälper också till att lindra din spänning och göra ruset lite mer uthärdligt.

Vad gör du om du inte har någon till hands? Tyvärr finns det inget annat val än att rida ut det. Om du känner dig för paranoid och orolig för att interagera, ta dig bara iväg från gruppen och gör dig bekväm igen. Därifrån, hitta vägen hem om du inte redan är där (kör INTE bilen själv), ta några filtar och djupa andetag. Lyssna på lugnande musik om du kan, och låt den vägleda dig till sömns.

Och framför allt, kom ihåg att det är tillfälligt. Det kommer definitivt att vara obekvämt, men det kommer inte att vara för evigt och du kommer att må bra dagen efter.

How Long Does a Cannabis High Last?
How Long Does a Cannabis High Last?

Att Röka Gräs Är Inte Dödligt, Men Det Har Bieffekter

Som det är med alla bra saker kan du alltid få för mycket. Bara för att för mycket cannabis inte kommer att döda dig betyder det inte att det inte kommer ge upphov till mycket obehag. Vi vill inte känna oss trötta och paranoida, och vi är säkra på att du inte gör det heller. Med det i åtanke, se bara till att njuta av den elektriska salladen, som allt annat, med måtta.

Några sista tips: Om du bor någonstans där cannabis säljs lagligt, prata med personalen på din receptur eller coffeeshop. De har hört alla beröm och klagomål om sina produkter. Om du vill veta om några bloss av en sort kommer att få dig att ringla i hörnet, fråga bara! Baserat på dina rökvanor kan de rekommendera dig något med det perfekta THC-innehållet. Om du inte köper från en receptur och inte känner till THC-innehållet, prövar du bara lite till en början. Om dessa bloss landar mjukt, så tar du några fler och känner det därifrån. Det är så enkelt. Lita på din kropp, lita på dina instinkter och du kommer aldrig att misslyckas.

External Resources:
  1. Here's how much marijuana it would take to kill you | The Independent | The Independent https://www.independent.co.uk
  2. Can You Overdose on Weed? https://gizmodo.com
  3. Cannabinoid-related agents in the treatment of anxiety disorders: current knowledge and future perspectives - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Ansvarsfriskrivning:
Detta innehåll är endast i utbildningssyfte. Informationen som ges är tagen från forskning som samlats in från externa källor.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.