By Luke Sumpter

Inte många indicas, kanske med undantag för den legendariska G-13, har uppnått en sådan utbredd berömmelse och erkännande som Northern Lights. Idag ett givet val för inomhusodlare, och efter att ha präglar mycket av dagens cannabisgenetik, är Northern Lights fortfarande mycket populär bland cannabisodlare och rökare. Om du gillar cannabis är chansen att du har provat Northern Lights eller en av hennes varianter.

Ända sedan Northern Lights kom till marknaden i mitten av 80-talet, har den vunnit otaliga cannabispriser över hela världen. Hennes enastående egenskaper har gett henne rykte som en av de mest hyllade cannabissorter genom tiderna. Northern Lights genetik har skapat grunden för många av dagens populära indica-dominerande sorter som White Widow, Chronic, Haze, Special Kush och många fler. Låt oss titta närmare på denna berömda indica-klassiker och legendariska cannabissort.

HISTORIA OCH URSPRUNG AV NORTHERN LIGHTS

Som ofta är fallet när man tittar på historien bakom legendariska sorter som Northern Lights, är sortens exakta ursprung höljt av mysterium. Det sägs att sorten ursprungligen odlades fram upp av en person som kallades "The Indian", någonstans på en ö nära Seattle, Washington i USA. Vissa säger att plantan kan ha kommit till den mystiska indianen från västkusten, kanske från Kalifornien eller Oregon.

”The Indian” sägs ha odlat 11 plantor, möjligen ur lokala variationer från Afganistan, som han kallade Northern Lights # 1–11. Han jämförde noggrant sina plantor med avseende på deras avkastning, effekter och andra egenskaper. Detta ledde honom till två plantor som stod ut från mängden på grund av deras stora knoppar, goda avkastning och utmärkta produktion av harts: Northern Lights #5 och #1.

Det är möjligt att ingen någonsin skulle vetat om Northern Lights om det inte var för "kungen av cannabis" och grundare av den allra första fröbanken i Nederländerna, Nevil Schoenmakers.

Enligt vissa var det han som upptäckte sorten på en av hans resor till USA i början av 1980-talet. Historien säger att han tog tillbaka hon-kloner av växten till Nederländerna, där han experimenterade med cannabisgenetik från hela världen.

1985 introducerade han den första variationen av den nyupptäckta sorten i sin ”Seed Bank of Holland”. Northern Lights #1, som han marknadsförde som en ren afgansk inrotad indica, flög av butikshyllorna och blev snabbt en bästsäljare. Han korsade några av de andra sorterna av Northern Lights med en thailändsk sativa, vilket också är anledningen till att många Northern Lights-sorter i dag säljs som afgansk indica och thailändska sativa korsning.

Efter införandet av Northern Lights till marknaden tog det inte lång tid innan sorten började håva in otaliga priser över hela världen.

Northern Light

Northern Light
23_genetic background_1 Northern Light S1
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 veckor
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 100%
34_yield outdoor_1 575 - 625 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sent i September
22_Effect_1 Balanserad, Berusande, Klar

Köp Northern Light

ODLA EN LEGEND: VARFÖR CANNABISODLARE ÄLSKAR NORTHERN LIGHTS

Northern Lights betraktas som en given indica utav inomhus-cannabisodlare av många skäl. De älskar plantan eftersom den är lätt att odla och avslutar sin blomning på åtta veckor. Odlad i hydro är den ännu snabbare, med väntetiden reducerad till cirka sex veckor. På detta vis kan odlare alltid förvänta ett utmärkt produktionsvärde med denna sort.

Northern Lights växer till en bekvämt kompakt och buskig planta med knoppar som är fasta och lätta att trimma tack vare gott om utrymme mellan noder. Vissa fenotyper av sorten, som den ursprungliga NL #1-feno, producerar bara en enda cola, vilket resulterar i en lång och gänglig planta, vilket ger henne ett ”gräs på en pinne” utseende. Men det är vanligare att sorten visas i form av ett litet vintergrönt träd med en stor central stjälk som är omgiven av fyra eller fem sidogrenar som liknar den ursprungliga Northern Lights #2.

Trots att sortens knoppar är stora och rejält packade är de inte så täta att mögel ska bli ett problem. Detta gör Northern Lights till en mycket bra sort att odla under fuktiga förhållanden. När plantans mörkgröna knoppar mognar kommer de att täckas med ett tjockt och glittrande trikomlager.

När du får Northern Lights frön från Royal Queen Seeds kommer alla frön att vara feminiserade. På det här sättet ser du till att du bara odlar honor, vilket gör odlingen av sorten ännu enklare.

Du kan förvänta dig att Northern Lights blommar i cirka 7–8 veckor innan den är redo att skördas. Beroende på faktorer så som temperatur, ljus och näringsämnen kan det ta lite längre tid.

På grund av det afghanska arvet från Northern Lights bör det inte vara förvånande att plantan älskar mycket sol. Den har en bra motståndskraft mot torra klimat och torka, och presterar exceptionellt bra som en utomhusväxt under tuffare förhållanden. Planterad i god jord med försiktig gödning och vatten så kan den nå en respektabel höjd. Jämfört med vissa andra sorten är Northern Lights mycket fast och robust, vilket gör henne lätt att odla i många olika miljöer.

Även om du kan hitta många varianter av Northern Lights idag, kommer plantan vanligtvis att nå en höjd på 100–160 cm i en typisk inomhusmiljö. Med denna bekväma höjd kan du enkelt hantera plantan, men den kommer fortfarande att belöna dig med utmärkta skördar. I genomsnitt kan du förvänta dig att få så mycket som 550 g/m². Så dina frön utomhus och den kan nå en höjd på 180–220 cm med utbyten upp till 625 g/planta, redo i slutet av september.

Northern Light Indica

NORTHERN LIGHTS: EFFEKT OCH SMAK HOS EN CANNABISLEGEND

Northern Lights skulle inte ha sin legendariska status om det inte var för den otroliga sinnes- och kroppsupplevelse som den lyfter fram, tack vare hennes sanna afganska indica-ursprung. Med 18 % THC är den inte överväldigande stark, men kraftig nog för att den ska göra dig lugn från topp till tå. Hennes effekt är inte bara djupt avslappnande, det kommer också att ge dig en trevligt pang av eufori, vilket gör henne till en bra ört för stressavlastning. Inte konstigt att den fortfarande är en favorit bland indica-älskare överallt!

Hennes balanserade effek kan dessutom ge god terapeutisk potential för läkare. Northern Lights kan hjälpa till med smärtlindring, lugna ömma muskler och erbjuder lindring av sömnlöshet. Med sin avslappnande, glada effekt är den också en utmärkt rök som kan hjälpa till med ångest och andra humörstörningar.

Att röka Northern Lights är inte bara en fantastisk upplevelse tack vare sortens fantastiska indica-effekt. Hennes smak är lika högklassig och kommer inte att svika även mycket bortskämda cannabis-finrökare. Den blandar jordnära smaker med toner av tall och utsökt sötma för den fantastiska old-school-smaken som har blivit ganska sällsynt att hitta idag.

NORTHERN LIGHTS: EN SANN KLASSIKER SOM ÄR FORTSATT BELÖNANDE ÄN I DAG

Vissa cannabissorter är kända, men det krävs lite mer för att skapa en legend som Northern Lights. Vad som gör en cannabissort till en riktig klassiker är dess förmåga att vara lika imponerande när den debuterar som den är idag. Northern Lights kan redan blicka tillbaka på mer än tre decennier av framgång, och ändå fortsätter sorten att vara lika rolig och givande som alltid.

AUTOBLOMMANDE VARIANT AV NORTHERN LIGHTS

Uppfödare korsade framgångsrikt Northern Lights med en robust ruderalis-sort för att föda fram Northern Light Automatic - en liten sort som är lätt att odla. Den ger fortfarande en fantastisk avkastning och har många av den världsberömda föregångarnas imponerande drag.

Dessutom har NLA ett par unika fördelar. Dess autoblommande genetik gör så att den blommar utan att ljuscykeln förändras. Dessutom är den mycket motståndskraftig mot fluktuerande temperaturer, skadedjursinsekter och svamp-patogener - perfekt för nybörjare som vill ha en smak av Northern Lights eller erfarna odlare som vill ha en lätt skörd.

De flesta autoblommande sorter tävlar inte riktigt med sina fotoperiodmotsvarigheter när det gäller avkastning. Northern Light Automatic går här mot strömmen. För ett vara en liten sort så rent av pumpar den ut sin skörd.

Northern Lights Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.