Växtrapport

Royal Automatic - Royal Queen Seeds

Av Steve & Sexy Dawn

Royal automatic är en feminiserad ”autoblommande” sort från Royal Queen Seeds och denna rapport uppvisar denna fantastiska plantas snabba växt- och blomningsperiod.
Fyra Royal Auto’-frön lades ned i ’Root riot’-block och placerades i 1 meter x 1 meter x 2 1/2 meter hög veg area, vilket precis fått nytt skinande Mylar på väggarna. De placerades under en 400 watt/Halide-lampa som var fäst vid en nypolerad böjd reflektor från ett avstånd på 6 centimeter. Detta skulle bli deras hem under 63 dagar (utmed diverse sticklingar som skulle komma och gå under de kommande två månaderna).

Planen för odlingen löd såhär: tre av plantorna skulle gro i en bas av B’Cuzz (kilomix) och en skulle gro i en vanlig ”billig” tomatodlingspåse blandad med Perlit, med ett förhållande på 70/30. Under dag tre hade alla plantor kommit upp så jag placerade dem i sin basmix i 9 cm-krukor och vattnade rikligt.

Under kommande tio dagar fortsatte det utan problem. Jag flyttade baby-växterna progressivt närmare under nästkommande dagar, tills de var ungefär 25-30 cm bort från lampan. Under dag 14 gav jag dem en 2 ml-dos av Nitrozyme (en organisk växtförstärkare) till två av plantorna i B’Cuzz-blandningen.

Under dag 16 knoppade jag toppen av en av plantorna (i B’Cuzz-blandningen) och planterade om alla fyra plantorna i 12-centimeterkrukor. Jag gav också den klippta plantan en annan dos av 2 ml Nitrozyme. Anledningen till varför jag inte planterade dem direkt i sina 12-centimeterskrukor var på grund av det begränsade planteringsområdet och att det vid detta tillfälle var på väg att överfullt av alla plantor som snart skulle flyttas.

På dag 22 hade den klippta plantan fått sina första blommor. Jag vet inte om detta berodde på de två doserna av Nitrozyme eller inte. Den andra plantan som jag doserat med Nitrozyme hade dock inte fått några blommor, den blev bara högre! Den tredje som inte fått något alls såg sexigast ut i sin tillväxtstruktur och den som planterades i den billiga blandningen gick det ärligt talat inte särskilt bra för.

Under dag 25 hade den högsta plantan börjat blomma. På dag 27 började den tredje, sexiga, plantan också blomma. Plantan i den billiga blandningen hände det inte så mycket med, den var 10 cm hög men absolut vid liv.

På dag 30 var temperaturen i rummet ganska hög på grund av värmeböljan. När det närmade sig 30 grader behövde jag ställa dit en till 30 cm-fläkt utöver de två som redan stod där inne, förutom den 60 cm-gläkt som blåste in luft från ett annat (svalare) rum. Detta resulterade i en temperatursänkning av totalt 1 grad! Därför flyttade jag lampan i rummet upp till 15 cm, vilket sänkte temperaturen vid toppen av plantorna till 27-28 grader: mycket bättre!

Inne på dag 35 hade alla fyra plantorna börjat blomma, två av dem (de som fått Nitrozyme) blommade väldigt väl och den tredje var lite långsammare. den 10 cm höga i den billiga blandningen såg helt bisarr ut! En miniatyr av en blommande krukväxt, väldigt konstigt! Vid denna tid hade plantorna börjat lukta ganska starkt, framför allt när det blivit mörkt.
Det är dag 36 och jag planterar tre av fyra plantor i en ny blandning av B’Cuzz i 25 cm-krukor. På dag 38 är det tydligt att plantorna kommer bli ett problem på grund av sin lukt - de stinker verkligen. Jag har haft en del stinkande plantor i mina dagar, men dessa var något särskilt! Jag har inga filter i mitt planteringsrum eftersom jag egentligen aldrig behövt det. Även om några plantor kan lukta en del har jag aldrig sett det som något stort problem. Men det är inte bara det att jag har fyra knoppande bebisar på en plats som inte är menad för sådana lukter; det är det faktum att dessa fyra plantor luktar som 40 stycken!

Dag 43 och lukten är utom kontroll. Det går bra för alla fyra plantor (även om en bara är en 10 cm knopp på en pinne!). Löven på plantorna började bli lite gula/gröna (som du kan förvänta dig i slutet av en blomning, förutom att det inte var dags än!).

Eftersom jag inte hade någon aning om hur ofta dessa plantor behövde näring bestämde jag mig tidigt för att bara ge dem näring om det verkade nödvändigt. Eftersom det gjorde det gav jag dem en dos på 10 ml av Canna Terra Flores. Jag tänker alltid att om du inte är bekant med den planta du odlar så är det bättre att vara lite snål med näringen och bara ge högre doser när du börjar lära känna plantan bättre.

På dag 47 var lukten så stark att jag kunde känna den utanför i trädgården - shit! Alla rum i huset stinker. Lukten är riktigt härlig; en tung kaffe/kryddig/hash/skunk-lukt. Om du ska odla denna planta kan jag inte vara tillräckligt noga med att poängtera vikten av ett förstklassigt filtersystem.

Dag 50 och alla plantor blommar galet mycket (”bonsai”-plantan inkluderad). Kådproduktionen var inte särskilt omfattande i början, men nu verkar den flöda. Lukten är starkare än någonsin. Dag 52 och löven på alla plantor visar att jag borde ha gett dem mer näring, men vid detta sena stadie har jag bestämt mig för att bara fortsätta med vatten och ingen näring.

Dag 54 har alla plantor hamnat i det där gödnings-stadiet. Det blommande stadiet har saktat ned och de individuella blommorna sväller galet mycket och blänkande kåda ser man sprida ut sig. Lukten är nu som starkast. Jag kan ärligt säga att jag aldrig förut känt en så stark lukt. Jag undrar om M/Halide’ förstärker produktionen av lukten. Jag vet att olika spann av färgspektrat är ansvarigt för, bland andra saker, kådproduktionen. Kanske gäller det även lukten. Det skulle vara intressant att se om de skulle luktat lika mycket om de fått växa under Sodium.

Dag 57 och alla plantor sväller bra. De lägre skotten på två plantor (Nitrozyme-plantorna) börjar redan bli lite bruna. Eftersom detta är en ny planta för mig kollar jag då och då till rötterna på plantorna. Det visar sig att denna ”auto”-planta inte producerar massor av tjocka ”håriga” rötter, så det verkar som om 25 cm-krukorna var stora nog för att rymma dessa snabbt blommande plantor!

Dag 60 och alla fyra plantor ser klara ut. De stora löven (och några av de mindre) har nu blivit ljust gula/gröna, så jag tog av de flesta. Lukten har nu avtagit (tack gode Gud!).
Dag 63 och alla plantor är redo för skörd. Bara 1/3 - 1/2 var täckta med bruna ”hår”, men om jag ser på harts-körtlarna med ett 10x förstoringsglas märker jag att mycket redan blivit bärnstensfärgat/mjölkigt.

Det var enkelt att avverka plantorna eftersom jag redan plockat av stora delar av löven. Jag hängde dem i ett mörkt skåp med en liten fläkt som blåste genom dem; jag märkte att de inte skulle ta lång tid att torka eftersom de kändes hårda, tunga och torra. Efter fem dagar i skåpet la jag dem i en burk (utan lock) och la dem i ett annat torrt, luftigt och mörkt skåp. Efter fem dagar till gick de att röka.

När Royal Automatic torkar kommer den där superskarpa lukten fram, vilken avtar efter fem eller sex dagar. När löven är torra luktar de inte så mycket förrän du bryter upp dem. Wow! Lukten är en djup kaffe/kryddig/chokladaktig lukt. Du kan känna lukten i hela huset efter några minuter och det är innan du ens har tänt på det! När du väl tänder Royal Automatic blir du direkt uppslukad av en tjock massa blå rök som doftar som väldigt dyra cigarrer, blandat med Afghan Black, med den där kryddiga kaffelukten som bär upp det.
Känslan är först ”tung”, men lämnar sedan plats för ett mer socialt ”uppåt”-rus. Ju mer du röker, desto mer ”socialt hög” blir du! Efter ett par joints får du torra ögon. I helhet så är känslan långvarig och ”uppåt”, på ett lite mosigt sätt. Det gör dig inte matt och seg på morgonen efter en lång natt av rökande.

Skörden var överraskande, allt var klart på precis 63 dagar. Den med mest vinst var den högsta plantan; den såg inte ut att ge mest men den hade väldigt täta knoppar som gav strax över 21 gram när de torkats. Därefter var det den ”klippta” plantan som gav strax under 19 gram, sedan den mellanstora plantan som hade en lite annorlunda struktur och också gav lite över 19 gram. Den lilla bonsai-plantan hade en skörd på 1.5 fantastiska gram! Så om vi ignorerar bonsai-plantan gav alla tre plantorna 59 gram efter torkning på 63 dagar. De tar inte heller upp särskilt mycket plats, så du skulle få plats med ganska många.

Så: är Automatics rätt val? Kanske, de verkar ge en supersnabb skörd av god kvalitet, med en hygglig skörd (med tanke på den korta tidsperioden) och du kan få dem feminiserade. De variationer som finns tillgängliga ökar ständigt, så det är bra. MEN, att odla Autos inomhus är begränsande. Om du har en planta som ger bra skörd brukar du vanligtvis kunna ta sticklingar (även i blomning), eller när den är klar kan du vända den till 18/6 eller 20/4 och skjuta tillbaka den till sin växtcykel. Detta går inte att göra med Autos, när du planterar dem hamnar de i sin Auto-cykel.

Om du till exempel vill ha en större skörd skulle du kanske vilja odla dina plantor under en längre tid. Detta går inte att göra med Auto-plantor eftersom de blommar oberoende av din ljussättning. Om du har begränsat med plats och, kanske bara har ett område för ”veg” med 18/6 ljussättning och att sedan vända lamporna till 12/12 för blomning, så kan du bara odla Auto-varianter eftersom deras ljussättnings måste vara kvar på ett minimum på 18/6 för full effekt, och andra icke-auto varianter bara stannar i ”veg” (bra för moderplantor!)

Jag menar inte att Autos är dåliga; långt ifrån! Jag menar, ett 60-tal dagar från frököp till rökning är ju helt underbart. Även om du kämpar med lampor, fläktar och dylikt på ett minimum av 18/6 hela tiden (istället för 12/12), så är plantan aldrig gigantisk och du kan verkligen trycka in dem. Detta resulterar i många skott under väldigt kort tid. Jag är säker på att det går att få in 16 x 23 cm-krukor på 1 x 1 meter. Med en 400 watt-lampa skulle det ge ett minimum av 300 gram (baserat på denna skörd) var sextionde dag! Tidigare har jag väntat 90+ dagar för att ett rum av Stavas ska bli klart och det har bara gett en marginell skillnad på skörden!

Så även om tillväxten och skörden är mindre kontrollerbar när det kommer till Autos jämfört med icke-Auto varianter måste jag ändå säga att resultatet för icke-Autos ibland inte blir vad jag hoppats på. När det kommer till Autos (och speciellt Royal Automatic) är det tåliga (stinkande) plantor som beter sig exakt som det står på paketet.

När det kommer till mängden näring för Autos verkar det som om Royal Automatic behöver bli gödda en blomstermix från det att blommorna börjar synas (efter ca 21-22 dagar på jord; kanske en halv dos den första veckan eller så) och kan förmodligen få gödning åtminstone varje vecka (om inte mer) till och med dag 50 ungefär.

Jag är inte säker när det kommer till P/K boostare; hela förloppet går så snabbt och jag vet inte när du skulle tillsätta dem eller hur mycket. Om något skulle jag ge dem växtnäring så fort som möjligt, när de är väldigt unga, för att maximera deras korta ”veg”-period. Att knipsa av toppen på plantan verkar utifrån resultatet ha marginell effekt.

Så, om du vill ha en annorlunda odlingsupplevelse med i princip garanterat resultat (under lite mer än 1,500 timmar) är Royal Automatic (eller några andra Autos som Royal Queen Seeds erbjuder) rätt val. Men om du gör det hinner du inte blinka utan att missa det!

Stay cool y’all!

Steve & Sexy Dawn

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.