Royal Haze Automatic Odlingsrapport

Royal Haze Automatic

Odlingsrapport av Royal Haze Automatic vecka för vecka.


Royal Haze Automatic kombinerar de bästa egenskaperna av Amnesia Haze och Skunk med effektiviteten och mångsidigheten från ruderalis. Den ger ett huvudcentrerat rus tillsammans med en palett av fruktiga och jordaktiga terpener. Den robusta hybriden levererar belönande avkastningar utan att ta upp så mycket plats, vilket gör den ideal för hemliga odlare samt för de med platsbegränsningar. Fortsätt att läsa för att utforska vår fulla odlingsrapport för Royal Haze Automatic, innan vi dyker ner i dess genetik och effekter.

Royal Haze Auto
Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
300 - 350 gr/m2
65 - 85 cm
8 - 9 veckor
THC: 15%
Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30%
130 - 180 gr/plant
120 - 150 cm
12 - 13 after sprouting
Klar, Upplyftande

Köp Royal Haze Auto

Utrustningslista

 • Låda: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampor: MIGRO 200+
 • Fläkt: Blauberg Turbo — E 100
 • Ventilation: 2x Monkey Fan 20W svängande
 • Jord — lätt planteringsmix
 • AirPot: 12,5 liter
 • Hygrometer

Royal Haze Automatic odlingsrapport: Fröplantastadiet (Vecka 1)

Odlingsmedium: För att komma igång tog vi vår 12,4-liters AirPot och började preparera ett näringsrikt odlingsmedium som kommer hjälpa vår planta genom odlingscykeln. Vi tillförde 12 liter lätt planteringsmix och strösslade 6 gram mykorrhizasvamp innan vi blandade det noggrant med bara händer. Det senare tillskottet var för att ytterligare förstärka rotsystemets hälsa längs vägen.

Groning: Vi dränkte odlingsmediumet med 1,5 liter vatten och gjorde ett 3 cm djupt hål i mitten. Efter att varsamt placerat fröet i hålet, täckte vi löst med jord. Ett skott dök upp fyra dagar senare.

Ljus: Medan vi väntade på fröplantan, bytta vi fokus till lamporna. Vi valde MIGRO 200+ för denna odling. Den tillhandahåller tillräckligt med styrka för att driva en optimal odling, avger väldigt lite värme och kostar väldigt lite att driva. Vi riggade enheten på lådans ovansida och fäste den med ett avstånd på 40 cm till den övre kanten på vår AirPot. Efter att ha tryckt på knappen valde vi en 24-timmars ljuscykel för att främja snabb tillväxt.

Näringsämnen: Efter att fröplantan dykt upp satte vi samman vår näringstrave. Vi använde följande per liter vatten:

 • 2 ml organic root booster
 • 2 ml aloe vera-extrakt
 • 2 ml aminosyraformel

Efter vi satt ihop vår formula, vattnade vi våra planta med 1,5 liter två dagar efter att skottet dök upp och 0.7 liter två dagar senare.

Miljö: Under de första fem dagarna fortsatte den relativa luftfuktigheten att sjunka till runt 40 %. Vi ville förhindra torr luft, så vi placerade en stor kruka med vatten i odlingslådan och lyckades skapa en konsekvent relativ luftfuktighet på 50 %.

Plantstatus: Mot slutet av fröplantastadiet, stod vår planta sig stark på 9 cm, med en tjock och stabil stam och flera uppsättningar av riktiga blad började träda fram.

Vecka 1

Royal Haze Automatic odlingsrapport: Den vegetativa fasen

Den vegetativa fasen ägde rum över de kommande två veckorna. Inom den här tidsramen, utvecklade sig vår planta snabbt: från en liten fröplanta till en buskig planta med märkbara för-blommor.

Vecka 2

Ljus: Vi ompositionerade lampan till 40 cm ovanför toppen av vår unga växande planta. Det avståndet verkade vara optimalt för att driva fotosyntes och maximal ljusexponering.

Näringsämnen: Vi gödde våra plantor med samma formula som föregående vecka, tillsammans med ytterligare 2 ml av sockerbetsextrakt per liter vatten för att hjälpa till att göda de fördelaktiga mikroorganismerna i odlingsmediumet. Vi administrerade 1,5 litersportioner i början på veckan och 0,7 liter av lösningen i mitten av veckan.

Vattning: Då vår planta började få en ordentlig storlek, bestämde vi oss för att vattna den utanför dess gödningsschema för att följa dess metaboliska krav. Vi bevattnade odlingsmediumet med 1,5 liter vatten under veckan när jorden började bli torr.

Miljö: Det torra vädret gjorde att luftfuktigheten fortsatte att minska. Vi kokade en kastrull med vatten och placerade den i odlingsutrymmet för att bibehålla en relativ luftfuktighet på 45 %.

Plantstatus: Vår planta var nu 19 cm hög med flera uppsättningar av fullt formade fläktblad. Vi noterade några bruna fläckar som bildades på två av de lägre sittande bladen; som tur var kom vi på att de blivit till av vattendroppar som förstärkt ljuset och orsakat en liten brännskada, och inte av någon näringsbrist.

Vecka 2
Vecka 2

Vecka 3

Ljus: För att tillgodose vår snabbt växande planta, höjde vi vår LED-ljuskälla så att den nu var 35 cm ovanför takvalvet.

Näring: Nu när vår planta hade etablerat ett större rotsystem så tog vi bort root booster formulan. Vi gödde exemplaret en gång under början av veckan med 1,5 liter av lösningen.

Vattning: Vi vattnade plantan med 2 liter vatten mot slutet av veckan efter att det översta lagret av jord blivit helt torrt.

Miljö: Svalare väder innebar en mer stabil intern miljö inuti odlingslådan. Vi lyckades bibehålla en relativ luftfuktighet på 45 % utan några ytterligare ansträngningar.

Plantstatus: Lövtaket blev buskigt och tätt, och behövde lite lätt tämjande. Vid den här tidpunkten var plantan 50 cm och började lukta ganska mycket. Små vita pistiller började utvecklas vid noderna, vilket är de första tecknet på blomning.

Vecka 3
Vecka 3

Royal Haze Automatic odlingsrapport: Blomningsfasen

Blomningsfasen ägde rum över 7 veckor. Under den här tiden växte vår planta ytterligare och utvecklade ett stort lövtak med mogna blommor. Med tanke på krukans storlek så blev vi verkligen överraskade av slutresultatet.

Vecka 4 & 5

Ljus: Vi reducerade ljuscykeln under den första veckan av blomningsfasen till 20 timmar på och 4 timmar av. Cannabisblommor blommor vanligtvis i förhållanden med mindre ljus och vi ville ge plantan en period med vila under dagen. LED-lampan var fortfarande 35 cm från lövtaket.

Näring: Vi växlade upp formulan drastiskt under en här tiden, då plantans metaboliska behov förändras under blomningsfasen. Därför betonade vår formel kalium och fosfor för att främja korrekt blomformering. Vi använde följande formula per liter vatten:

 • 2 ml aloe vera-extrakt
 • 2 ml aminosyraformula
 • 2 ml sockerbetsextrakt
 • 1 ml sjögräsextrakt
 • 2 ml ekologiskt blomningsgödningsmedel
 • 1 ml humus och fulvinsyraformula

Vi administrerade 1,5 liter av näringslösning tre gånger per vecka, med pauser mellan varje gödning.

Vattning: Vår blommande planta blev allt törstigare. Vi tillämpade 1,5 liter vatten på kvällarna på dagarna mellan gödning.

Miljö: Då det varma vädret kom tillbaka, kämpade vi återigen med att behålla en konsekvent luftfuktighet. Cannabisplantor gillar det ganska fuktigt under de tidiga skedena av blomningsfasen. Dock registrerade vi läsningar på runt 33 % under dessa två veckor. Vi lyckades höja det till runt 42 %, och vår planta verkade glad och frisk.

Plantstatus: Vårt buskiga odjur fortsatte att pumpa ut fläktblad och behövde en klippning. Vi tog tag i beskärningssaxen och började fälla löv. Totalt sett avlägsnade vi runt 25 % av fläktbaladen, mestadels från botten av plantan. Detta gav ett ökat luftflöde och bättre ljuspenetration. Vid den här tidpunkten började täta kluster av pistiller att dyka upp.

Vecka 4 & 5
Vecka 4 & 5

Vecka 6

Näring: Under vecka sex bestämde vi oss för att öka näringen. Vi började med samma formula som vi använt de två tidigare veckorna, men gjorde följande justeringar:

 • 4 ml aloe vera-extrakt
 • 4 ml aminosyraformula
 • 3 ml sockerbetsextrakt
 • 3 ml sjögräsextrakt
 • 3 ml ekologiskt blomningsgödningsmedel
 • 1 ml humus och fulvinsyraformula

Plantstatus: I slutet av den här veckan noterade vi några oroväckande tecken. Ljusgula fläckar började visa sig på några av fanbladen, som så småningom blev bruna. Det visade sig att vi gick på för hårt med näringen. Vi ändrade till en annan strategi för de kommande veckorna för att fixa det här misstaget.

Vecka 6
Vecka 6

Vecka 7

Näring: För att fixa problemet vi upptäckte veckan innan, övergav vi näringsformulan och tillämpade epsomsalt för att återställa balansen i odlingsmediumet. Vi tillsatte 3 ml epsomsalt för varje liter vatten och administrerade 1,7 liter vatten varannan dag för att hålla plantorna gödda och hydratiserade.

Miljö: Vi hade som mål att minska luftfuktigheten under vecka sju för att minimera risken för att mögel bildas runt blommorna. Vi var glada när mätningen visade 35 % och målet var att bibehålla det under resten av odlingen.

Plantstatus: Vår planta började se bättre ut under slutet av veckan. Nu var den 87 cm hög. Lyckligtvis slutade den att växa vid den här tidpunkten, då den nästintill blev större än odlingslådan.

Vecka 7

Vecka 8

Näring: Under vecka 8 började vi introducera en lätt formula för att återintroducera viktiga näringsämnen utan att exponera plantan för mer stress. Kombinationen inkluderade salter för att skölja ur alla rester och sjögräs för att leverera ett brett spektrum av näringsämnen. Vi använde följande per liter lösning:

 • 2 ml salt rensningslösning
 • 4 ml sjögräsextrakt

Vi tillämpade var och en av dessa produkter separat, resningslösningen under veckans andra dag och sjögräsextraktet två dagar senare.

Vecka 8

Vecka 9 & 10

Spolning: Vi begränsade näringsämnen helt under de två sista veckorna för att uppnå bästa smak och mjukhet. Vi bevattnade helt enkelt jorden med 3 liter vatten två gånger i veckan när den blev väldigt torr.

Plantstatus: Vårt exemplar fortsatte att avge starka odörer av citrus och jord samtidigt som takvalvet uppvisade ett tätt sortiment av långtgående colas—som var och en stoltserade med ett tjockt lager av harts.

Vecka 9 & 10

Skörd (Slutet av vecka 10)

Vi inledde skörden efter vår två veckors spolning, kapade av plantan vid basen och hängde den ute för att torka i 7 dagar. Sedan torktrimmade vi knopparna och placerade dem i glasburkar för att härda. Vi var extremt nöjda med resultatet: kompakta nuggets fulla med trikomer och fullproppade med läckra, fruktiga terpener.

Skörd (Slutet av vecka 10)

Genetiska egenskaper för Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic härstammar från de legendariska cannabissorterna Amnesia Haze och Skunk. Dessa två tungviktare skickade ner läckra terpener, ett elektriskt rus och medelnivåer av CBD. Tillförandet av ruderalis-genetik säkerställde snabb utveckling och motståndskraft. Royal Haze Automatic uppstod från detta förädlingsprojekt med en genetisk profil som består av 50 % sativa, 20 % indica och 30 % ruderalis.

Odlingsegenskaper för Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic kan odlas nästan vart som helst utan problem. Den trivs i växthus och polytunnlar, men fungerar även utomhus i kallare regioner. Inomhusplantor blir mellan 65-85 cm höga och producerar en belönande avkastning på 300–350 g/m². Plantor som odlas utomhus blir längre, mellan 120-150 cm, och producerar upp till 180 g/planta. Royal Haze Automatic tar sig igenom hela växtcykeln på så lite som 10 veckor.

Effekter och smak av Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic utövar ett energigivande och motiverande rus. Dess sativa-genetik och berusande terpener sätter igång det centrala nervsystemet och ger upphov till skapande kreativa tankar och laserliknande fokus. Bäst användning av knopparna får du genom att njuta av dem på morgonen med en nykokad kopp kaffe. En THC-nivå på runt 15 % resulterar i ett euforiskt, men inte överväldigande rus. Smaker av citrus, sötma och örter gör varje bloss smakrikt.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.