Hur och varför använda sig av en marijuana-kvarn

Grinders/kvarnar är viktig del av marijuana-apparater. Allt från att låta röken bli mjukare till att göra cannabis lättare att bära, det finns många anledningar till att grinders förtjänar att vara en del av din arsenal. Många rökare kan tveka på förhand, men om du är en van konsument av cannabis så kommer investeringen att vara väl värt det till sist. Innan du går ut och köper en kvarn finns det några saker du bör tänka på.

VARFÖR BÖR DU GRINDA/MALA DITT WEED?

Att grinda din gräs innan du röker eller vapar det, kommer helt enkelt göra det mycket lättare att använda. Du kommer också att upptäcka att grindningen av cannabis gör gräset lättare att bära med sig och roligare att njuta av sen.

Markgräset är typiskt mindre hårt eftersom det är så mycket mer konsekvent. Till skillnad från hela knoppar vars form kan påverka flytbarheten hos den rök som produceras så kommer markgräset att ge renare och jämnare rök. När det gäller jointar gäller det att rulla smidiga, mjuka jointar som röker effektivt. När det gäller koppar med mark-gräs gäller det att undvika oförutsägbara träffar och missade koppar.

Dessutom om du grindar din ört före användning begränsas din kontakten med dina händer. Detta kommer att förhindra att trichomer och de dyrbara cannabinoiderna de bär från att skadas. Att använda en grinder hjälper dig att behålla kvaliteten och styrkan i dina knoppar. I stället för att förlora dessa trichomer så låter en bra kvarn dig samla dem för senare njutning.

Hur och varför använda sig av en marijuana-kvarn

KIEF-KRISTALLER

Kief är en term som refererar till de fina trichomer och de cannabinoiderna som ansamlas antingen i bottenkammaren eller på väggarna av din kvarn. Kief är mycket mer potent och renare än vanliga knoppar. Njut av ansvarsfullt, eftersom intensiteten i dess rus kan komma att överraska dig.

Kiefkristaller kan läggas i koppar, vapeas av de flesta typer av vaproizers, eller strykas i jointar eller blunts. De kan också kokas med efter tidigare dekarboxylering. Om du funderar på att köpa en kvarn, är det väl värt att investera i en med kiefkammare.

BÄTTRE SMAK PÅ GRÄS

Rökning eller vapening av mark-gräs kommer verkligen att ge bringa ut de naturliga smakerna av dess terpenprofil. När du öppnar huvudkammaren i din kvarn, kan du förvänta dig att den naturliga lukten från strainen överväldigar dig. Medan vissa människor kanske bara bryr sig om att bli höga, kommer många att upptäcka att den förbättrade smaken och smaken av jordbotten riktigt förbättrar sin rökupplevelse.

BÄTTRE PORTABILITET

Att transportera runt cannabis i en liten kvarn kan vara ganska bekvämt. De flesta metall-kvarnar har magnetiska höljen som säkerställer att din budd förvaras säkert även vid transport. Dessutom kan en välbyggd kvarn hjälpa dig att bättre hantera lukt som annars kan vara besvärligt. Du kan också bli förvånad över hur mycket cannabis din kvarn kan rymma på en gång.

VILKA SLAGS KVARNAR FINNS DET?

Kvarnar kan skilja sig åt i form, storlek, pris och funktionalitet. Designen på kvarnen du väljer beror på dina behov och din budget. För dem som letar efter maximal portabilitet och kostnadseffektivitet, kan en liten tvåkammers-kvarn vara bäst. För de som letar efter kraft och fart kan det vara bättre att investera i en elektrisk kvarn.

ELEKTRONISK KVARN

Elektriska kvarnar är superbekväma eftersom de gör allt det tuffa arbetet för dig. Den största nackdelen med elektriska kvarnar är el-behovet. Om du inte har en batteridriven kvarn behöver du ett vägguttag för att använda en. Elektriska kvarnar har också en tendens att överarbeta, helt pulveriserande och krossar ditt gräs under grind-processen. På grund av dessa nackdelar tenderar elektriska modeller att vara mindre populära bland rökare. Om du inte behöver mala en stor mängd bud snabbt, är det förmodligen bättre att använda en manuell kvarn.

ELEKTRONISK KVARN

TVÅDELAD ENKAMMARS-KVARN

Detta är den mest grundläggande typen av kvarn som du kan hitta. Den tvådelade kvarnen är precis det, två stycken som är nära varandra för att mala ditt gräs i en enda kammare. Den inre delen av varje bit ska skiktas med skarpa tänder. Denna typ av kvarn har ingen fångskammare för kief. I stället tenderar det att blandas i med grund-buddar eller stanna kvar vid kammarens sidor.

På grund av sin enkelhet är tvådelade kvarnar på den billigare sidan av prisspektrumet. Dessutom brukar dessa slags kvarnar vara gjorda av olika material, inklusive trä, plast och metall. Även om plast- eller träkvarnar kan vara billigare, är metallkvarnar mycket mer hållbara.

TVÅDELAD ENKAMMARS-KVARN

FYRDELAD TREKAMMARS-KVARN

Dessa typer av kvarnar är de mest populära bland vanliga rökare. Medan de kan vara lite dyrare än de enklare tvådelade kvarnarna, är den extra funktionaliteten väl värt det. Denna design av kvarn har tre kamrar: en för gräs, en för grund-gräs och en för att fånga kief. Bara kristallfångaren ensam gör att denna typ av kvarn är värt de extra utgifterna. Kiefs kammaren kan komma in riktigt bra en regnig dag när din stash tömts ut. Denna typ av kvarn är vanligtvis gjord av metall för ökad hållbarhet.

FYRDELAD TREKAMMARS-KVARN

KORT-KVARNAR

Kortkvarnar är ganska sällsynta där ute. Medans de kan vara enkla att förvara och enkla att bära så är de även messigare. Kortkvarnar är också byggda likadant som rivjärn för mat. De är konstruerade med en enda del av metall med massvis av små hål, eller en fin skärm, för kvarnar-syfte. Kortkvarnar är väldigt billiga och kostnadseffektiva.

KORT-KVARNAR

HUR ANVÄNDER MAN EN KVARN?

Tvådels- och fyrdels-kvarnar kan användas på rätt sätt genom bara några enkla steg.

1. TA BORT LOCKET FRÅN KVARNEN

Detta borde ge dig tillgång till huvudkammaren, så att du kan sätta in dina buddar. Använd dina fingrar för att bryta upp de större buddarna som inte passar bra. Se till att du inte placerar något i kammarens mitt. Det är här kvarnv-pendeln svänger, och i fall av metallkvarnen så kan det finnas en magnet som hjälper att hålla fast locket ordentligt. Allt som placerats i mitten kommer ej att malas.

2. OMPLACERA LOCKET OCH MAL

Sätt tillbaka locket på plats efter att ha satt dina budds till rätta. Tryck ner den, stäng den ordentligt, vrid den lite om det behövs. Ge locket cirka 10 till 15 medurs rotationer, samtidigt som du trycker lite. Knacka på sidorna och toppen av kvarnen ett par gånger under och efter slipningen för att säkerställa att allt blir bearbetat.

3. TA LÖS LOCKET OCH NJUT AV DIN BUDD

Efter malning så skruva försiktigt av locket från din kvarn. Var försiktig, eftersom grund-cannabis kan falla ur din kvarn om det fastnat på toppen, eller om kvarnen hålls ojämnt. Ladda sedan helt enkelt din cannabis grund i en joint eller pipa och njut!

4. SAMLA IN DINA KIEF-KRISTALLER

Glöm inte att använda alla dessa dyrbara kiefkristaller! Efter att ha malet några gram cannabis kommer du nog att ha tillräckligt med kief för en full kopp. Du kan tillverka ett kiefskraparverktyg från en bit vikt papper, eller helst mycket tunn kartong. Specialiserade skrapverktyg finns att köpa, eller kan till och med följa med din kvarn.

RENGÖRING AV DIN KVARN

Det är viktigt att rengöra din kvarn så att den fortsätter att fungera som avsett. Dessutom kan en noggrann rengöring belöna dig med budds eller kief som kan ha fastnat i vissa delar av din kvarn. För mycket hartsuppbyggnad på insidan av din kvarn kan göra den svårare att använda, eller eventuellt täppa upp det helt och hållet.

Det finns flera tekniker som kan hjälpa dig att rengöra din kvarn så effektivt som möjligt. Att använda en liten, fin tandborste för att gräva bort på svåra områden leder till en noggrannare rengöring. Om det inte fungerar kan kvarnen blötläggas i isopropyl-alkohol, salt och varmt vatten i några minuter före rengöring. Gnugga bort i problematiska områden med en blandning av isopropylalkohol och salt kan också lösa de flesta problemen. Slutligen frysning av din kvarn före rengöring kan hjälpa dig att knacka lossa några av dessa envisa klumpar av harts.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.