By Max Sargent

Om du röker gräs regelbundet är chansen stor att magin vid något tillfälle kommer att ta slut och du kommer att längta efter dagarna i början då det var oändligt spännande. Du kanske aldrig kan komma tillbaka till smekmånadsfasen, beroende på hur ofta och mycket du röker, men du kan skapa en ny relation med cannabis som är lika tillfredsställande.

Nedan hittar du åtta metoder som kan bidra till att förbättra och höja upplevelsen av att konsumera cannabis. Från att välja olika sorter till att stoppa din konsumtion, det finns en hel del metoder att välja!


1. Välj sorter med eftertanke

Om du undrar hur du ska få ett bättre rus är en av de enklaste metoderna att börja med rätt sort! Om du odlar själv, hitta en sort som är känd för att producera rikliga nivåer av THC (eller THCA). Men detta är bara början, eftersom det inte finns någon garanti för att en planta kommer att uppnå sin maximala styrka – du måste tillhandahålla optimala miljöförhållanden för att den ska kunna göra det! I teorin kan en sort med en lägre genomsnittlig THC-nivå bli mer potent än en sort med högre THC-nivåer, om den förstnämnda odlas under optimala förhållanden och den senare under dåliga förhållanden.

Choose strains wisely

När det gäller cannabisstyrkan är det inte bara THC som spelar roll. Vissa terpener tar ruset i olika riktningar, vilket ger en rad olika upplevelser. Om du till exempel vet att du söker en mer energifylld upplevelse, överväg sorter med höga nivåer av uppiggande terpener som limonen. Men om du föredrar ditt rus lugnande och avslappnade, välj sorter rika på myrcen och andra stenande terpener.

Behöver du hjälp med att välja rätt sort? Du kan använda vårt Seedfinder-verktyg, som pekar dig i rätt riktning och minimerar fruktlöst sökande. För att hjälpa dig att maximera terpen- och THC-innehållet i dina plantor, vänd dig till våra odlingsguider som innehåller en mängd viktig information på området.

2. Förvara cannabis korrekt

Även det bästa gräset kommer så småningom att tappa styrkan om det förvaras felaktigt. Speciellt om du har odlat ditt eget, så måste du lagra ditt gräs ordentligt om du vill att det ska behålla THC och terpener.

För detta ändamål är lufttäta glas- eller stålbehållare allra bäst. Då konstant luftväxling antingen kan torka ut dina knoppar eller föra in för mycket fukt vilket få dem att mögla. Lufttäthet inte en lyx – det är en nödvändighet. För extra hjälp med att upprätthålla den optimala balansen mellan fukt och torrhet, släng även i några fuktighetsförpackningar (58–62 % RH). Om du inte kan få tag i någon, öppna då dina burkar då och då för att släppa ut fukt och få frisk luft in.

Du bör också förvara dina knoppar i mörker, eftersom ljus kommer att bryta ner THC ganska snabbt, vilket leder till minskade effekter. Dessutom är kallare temperaturer bäst, eftersom värme också kan bryta ner THC. Om du kan se till att din knopp förblir i rumstemperatur, så bör du inte stöta på många problem.

Extra tips: Om du vill förhöja smaken på ditt gräs kan du förvara det tillsammans med skal från olika frukter (apelsin och citron är bäst), då terpenerna från dessa kommer att ge smak åt ditt gräs.

3. Ändra Dina Rutiner

Kanske har du ett bra förråd och du tar hand om det. Så varför finns det fortfarande en känsla av minskande effekt från ditt gräs? Per definition är det dåligt att ta allt i överflöd. Om du röker för mycket cannabis kan det förstöra det roliga med det. När din kropp anpassar sig till att ha fler cannabinoider i sitt system ökar din cannabistolerans.

Tänk på hur du kan förändra saker när det gäller din cannabisanvändning. Har du för vana att röka först på morgonen? Försök att avstå till kvällen eller åtminstone 4:29pm. Rök tidigare på dagen om du röker för mycket på natten. Rök inte till varje måltid. Observera när du röker och kolla hur du kan ändra schemat.

4. Ändra dina metoder

En annan sak du kan justera är metoden med vilken du skaffar dig ett rus. Vissa människor gillar att röka, men kommer att uppleva en annan känsla när de provar olika metoder. Du kanske föredrar känslan av ett rus från en vejp eller en bong. Det kan också vara något du ogillar. Det beror på varje persons individuella struktur.

Undvik att använda dina lungor helt genom att experimentera med ätbara produkter. I allmänhet anses ätbara produkter och dabb vara två av de mest kraftfulla cannabisprodukterna. Fortsätt med försiktighet.

Att använda koncentrat eller ätbara produkter istället för blommor kommer också att orsaka mycket mer intensiva rus. Koncentrat kan ha en THC-halt som går mot 80 % eller mer, medan ätbara produkter har starkare, mer långvariga effekter jämfört med att röka THC. Men kom ihåg att även om båda alternativen kommer att ge starkare resultat, kommer de i längden att få effekterna att minska ytterligare.

När du väljer att använda ätbara produkter eller extrakt, börja alltid med låga doser tills du vet hur du påverkas.

Change your methods

5. Ät Rätt Mat

Det finns ett antal trevliga ackompanjemang till marijuana som kommer att öka dess potenseffekt. En enkel kopp svart eller grönt té innehåller katekin, en antioxidant som binder till hjärnans CB1-receptorer. Detta kommer att hjälpa de lugnande effekterna av cannabinoider att märkas mycket mer effektivt.

Mörk choklad har en liknande effekt när den innehåller 72 % kakao eller mer. Detta kommer inte bara att fungera som en antioxidant det kommer att bromsa nedbrytningen av anandamid, hjärnkemikalien som är uppkallad efter sanskritordet för "lycka". Detta kommer att behålla längden på ditt rus.

Livsmedel som är rika på omega-3-fettsyror kommer också effektivt att syntetisera endocannabinoider och cannabinoidreceptorer. Sök också efter livsmedel med terpener i, som THC-stimulerande myrcen eller det rusförstärkande pinen. Pinen finns i salvia, timjan och andra örter, medan myrcen finns i mango, broccoli och nötter. Om allt annat misslyckas är ett multivitamin bra för dig i alla fall och förbättrar cellulär absorption och flödet i cirkulationssystemet. Det kommer att vara till stor hjälp för THC-flödet.

6. Träna

Du bör titta på hur hälsosamma dina vanor är i allmänhet. Din diet kan justeras för att förbättra kvaliteten på ditt rus. Kroppsfett är platsen där mycket THC absorberas och lagras. Ibland kan detta utsöndras långsamt, vilket minskar kvalitén på ditt rus. Så en diet och träningsrutin som minskar din totala mängd kroppsfett rekommenderas.

Det kan innebära att man byter från glass till ovannämnda mörk choklad. Träningskomponenten är också mycket relevant. Träning är inte bara bra för den allmänna hälsa utan studier visa också på att det påverkar hjärnan på liknande sätt som cannabis. Det höjer inte bara humöret, det kan faktiskt utlösa frisättningen av THC från lagrat kroppsfett. En studie från 2013 av narkotika- och alkoholberoende fann att ett kardiopass höjer blodets THC-nivåer med 15 %.

Exercise

7. Ta Ett Toleransuppehåll

Om du har provat allt detta och fortfarande inte känner ruset då känner vi för dig. Du har optimerat dina förhållanden för att intensifiera ruset och det händer fortfarande inget. Du bör börja överväga varför du jagar ruset. Cannabis kan förbättra våra liv på många sätt, men det löser inte en djupgående emotionell fråga. Var ärlig mot dig själv om dina konsumtionsnivåer. Om du har överdrivit, kanske överexponering för cannabis skapar försvagande resultat.

Det är okej att besluta att ta en toleranspaus från cannabis. Se om du kan klara en månad eller flera utan cannabis. Ju längre du lämnar det, desto starkare kommer ditt nästa rus att slå. Det uppskattas att en månad behöv för att cannabinoider ska lämna systemet helt. Om ett toleransavbrott låter obehagligt kan du hitta stöd för att få dig igenom det. Se hur ditt liv är utan cannabis. Om det fortfarande finns en ansvarsfull plats för det i ditt liv, kom tillbaka igen och känn ett kraftfullare rus än tidigare.

8. Inkorporera naturliga rus

Du kan använda miljön omkring dig för att förbättra ditt rus. Ibland är det inte så mycket att du inte är tillräckligt hög, utan att stimulansen inte är rätt. Så istället för att konsumera mer, prova någon av följande aktiviteter tillsammans med att bli hög, och du kanske upptäcker att du inte behöver något extra.

  • Trädgårdsskötsel eller att vara i naturen: Att komma ut i naturen är känt för att få människor att må bra och du kan även använda detta för att förbättra din cannabisupplevelse. Gå in i trädgården eller ta en promenad i skogen så kommer du snart att upptäcka att dina sinnen förstärks och att världen får en vacker kvalitet.
  • Andningsövningar och yoga: Det finns många former av andningsövningar och yoga i världen – vissa lugnar, andra ger energi. Oavsett vilket, att prova dessa metoder samtidigt som du konsumerar cannabis kan ta ditt rus till en ny nivå och verkligen höja ditt sinne och lugna din kropp.
  • Lyssna på musik: Nästa gång du är hög, försök att lyssna på musik istället för att titta på något. När vi tittar på filmer eller serier tenderar vi att stänga av lite och känna oss mindre. Men när vi lyssnar på musik kan det vara en mycket mer aktiv upplevelse. I kombination med cannabis kan detta ge en mycket kraftfull upplevelse där både musik och effekterna av gräset förstärks.
Incorporate natural highs

Förbättra ditt rus: Det finns många möjligheter

Om du upptäcker att gräs inte riktigt träffar lika hårt längre, så finns det många saker du kan göra. Men, innan du försöker bli hög igen, så föreslår vi att du tar en toleranspaus, eftersom detta kan gynna din hälsa, och det kan vara så att du bara blir lite uttråkad av dina knoppar. Så ge det vila i några veckor.

När du har provat detta, experimentera med ovanstående metoder och se vilka som fungerar för dig. Och kom ihåg att det kanske inte är ruset som är problemet, utan snarare vad du gör när det är hög. Om du bara är lat och förväntar dig att ha det bra är det inte konstigt att det inte är särskilt spännande. Så prova något nytt och du kommer att bli kär i upplevelsen igen.

Främja ansvarsfull cannabisanvändningRQS betonar vikten av ansvarsfull cannabiskonsumtion.

Även om många individer använder cannabis utan komplikationer alls, kan vissa vara mottagliga för att utveckla negativa beteenden. Vi tror på att örten ska förbättra ens liv, inte hindra det.

Ansvarsfull användning innebär att begränsa konsumtionen till endast vuxna, att inte använda bilar eller maskiner under påverkan och att anstränga sig för att motstå missbruk.

Stay Cultivated.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.