By Luke Sumpter

Epsilon F1 Odlingsguide vecka för vecka

Funderar du på att odla Epsilon F1? Utforska min odlingsguide vecka för vecka för att ta reda på hur jag uppnådde fantastiska resultat! Läs vidare för att upptäcka mina belysnings-, närings- och vattningsstrategier för denna sort.


Epsilon F1 grow report week 0

Epsilon F1 Odlingsrapport: Utrustningslista

 • Låda: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Belysning: MIGRO 200+
 • Ventilation: TT Silent-M 100
 • Filter: Primaklima Filter PK 100/125
 • Fläkt: Oscillating Koala Fan × 2
 • Luftfuktare: Beurer LB 45
 • Jord: BioBizz Light Mix
 • Kruka: 11 L Air-Pot
 • Frö: Royal Queen Seeds
 • Näring: RQS Organic Nutrition

Epsilon F1 odlingsrapport: Fröplanta (vecka 1)

Först och främst – vi måste gå igenom fröplantsstadiet! Även om det verkar obetydligt för vissa odlare, kan det som händer under denna tid sätta tonen för resten av odlingscykeln. Med detta i åtanke såg jag till att sätta ihop en högkvalitativ krukblandning och ställa in min ljusrigg perfekt. Kolla in vad jag gjorde för att skapa en idealisk odlingsmiljö för min Epsilon F1-planta.

 • Odlingsmedium: Jag ville skapa ett odlingsmedium som skulle ge tillräckligt med näringsämnen för det första tillväxtstadiet och som innehöll nyttiga mikroorganismer för att stimulera rottillväxt, hjälpa till med näringsupptag och försvar mot sjukdomar. Jag började med att tillsätta 5 L BioBizz Light Mix till min 11 L Air-Pot. Därefter tillsatte jag följande näringsämnen och ympmedel:

- RQS Easy Boost Organic Nutrition: 50 g
- RQS Rhizobacter
- RQS Mycorrhiza Mix: 5 g
- Tång: 10 g
- Fladdermus Guano: 70 g

Jag såg till att blanda alla dessa ingredienser noggrant innan jag tillsatte ytterligare 5 L BioBizz Light Mix i behållaren och blandade igen en sista gång. Jag avslutade processen med att vattna odlingsmediet tills avrinning dök upp i botten av krukan.

 • Groning: Med mitt odlingsmedium förberett så placerade jag mitt frö i dess nya hem. Jag gjorde ett litet hål i mitten av odlingsmediet som var cirka 2 cm djupt. Jag la mitt frö i hålet, tillsatte ytterligare 1 g Mycorrhiza Mix för att säkerställa snabb inokulering och täckte hålet lätt med odlingsmedium innan jag sprejade området ordentligt.
 • Belysning: Jag valde att använda riggen MIGRO 200+ för att underblåsa tillväxten av min Epsilon F1-planta. Låg kostnad, energieffektiv och enkel att installera, det var inte ett svårt val att nöja sig med den här produkten. För att få en jämn fördelning av ljuset över min odlingslåda började jag med att hänga båda lamporna 35 cm horisontellt från mitten av odlingsutrymmet. Sedan använde jag spärrremmarna för att hänga dem 35 cm ovanför kanten på min Air-Pot. Med hjälp av en timer så höll jag mina lampor på i 18 timmar varje dag så fort grodden kom ur jorden.
 • Plantstatus: En vecka efter att jag sådde mitt frö stod min planta på en höjd på cirka 4 cm. Den hade sin första lilla uppsättning äkta löv och hade en tjock och robust stjälk utan tecken på långbenthet.
Epsilon F1 grow report week 1

Epsilon F1 odlingsrapport: Vegetativ fas (Vecka 2–4)

Välkommen till den vegetativa fasen för min Epsilon F1 odlingsrapport vecka för vecka! Med groningen och plantfasen ur vägen så började min planta snabbt öka i storlek under denna period. Upptäck hur jag höll den i toppskick medan den närmare sig blomningen.

Vecka 2

 • Belysning: Jag fortsatte att köra mina lampor på 18 timmar per dag och placerade dem så att de hängde 35 cm från toppen av min planta.
 • Näringsämnen: Jag höll tillbaka på gödning under den här veckan, eftersom min planta hade tillgång till gott om näringsämnen i den krukväxtblandning jag skapade. Istället applicerade jag 1 L vatten justerat till ett pH på 6,0 dag 2 och dag 6 i veckan.
 • Miljö: Under den här veckan registrerade jag en medeltemperatur på 28 °C och en luftfuktighet på 55 %.
 • Plantstatus: Min planta såg frisk och stark ut i slutet av veckan. Den hade utvecklat flera nya uppsättningar av äkta löv och visade inga tecken på sjukdom eller brist. Den stod på en höjd på 8 cm och hade en läcker mörkgrön färg.
Epsilon F1 grow report week 2

Vecka 3

 • Belysning: Jag fortsatte att ha lamporna tända i 18 timmar per dag och såg till att de hängde 35 cm från toppen av min planta.
 • Näringsämnen: Min planta verkade frisk och fortsatte att frodas tack vare de näringsämnen jag hade tillfört i krukväxtblandningen. För att undvika att föra in överskott av näringsämnen i odlingsmediet, bestämde jag mig för att avstå från att göda ännu en gång. Jag gav 1,5 L rent vatten dag 2 och dag 6 i veckan.
 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 29 °C och en luftfuktighet på 55 %.
 • Plantstatus: Min planta växte till 25 cm i slutet av vecka 3. Dess lövtak blev buskigare för varje dag och innehöll flera äkta löv. Frånvaron av skadedjur, sjukdom eller brister försäkrade mig om motståndskraften hos F1 hybridgenetik.
Epsilon F1 grow report week 3

Vecka 4

 • Belysning: Jag fortsatte som tidigare och höll mina lampor tända i 18 timmar per dag. I början av veckan justerade jag om belysningen igen så att den hängde 35 cm från toppen av taket.
 • Näringsämnen: Min planta fortsatte att frodas på det överflöd av näringsämnen som gick i krukväxtblandningen. Däremot bestämde jag mig för att implementera SuperVit under den sista veckan av vegetering för att tillhandahålla vitala vitaminer och aminosyror för att skapa förutsättningar för optimal blomproduktion. Jag tillsatte 1 droppe SuperVit till 1,5 L vatten och applicerade på dag 2 och dag 6 i veckan.
 • Miljö: Jag noterade en medeltemperatur på 28 °C och en luftfuktighet på 55 % under vecka 4.
 • Plantstatus: Och helt plötsligt hade min planta redan avslutat den sista veckan av den vegetativa fasen, och toppade på en höjd på 53 cm! Tillväxthastigheten och den allmänna kraften hos min växt blåste bort mig. I slutet av veckan var min Epsilon F1-planta väl i blom. Dess förblommor hade redan förvandlats till unga knoppar prydda med pistiller och små sockerblad.
Epsilon F1 grow report week 4

Epsilon F1 odlingsrapport: Blomningsstadiet (vecka 5–8)

Välkommen till blomningsfasen av min Epsilon F1 odlingsdagbok vecka för vecka! Min planta klarade sig igenom den vegetativa fasen utan problem, och saker fortsatte lika galant genom hela blomningen.

Vecka 5

 • Belysning: Återigen höll jag mina lampor igång i 18 timmar varje dag och placerade om dem så att de hängde 35 cm ovanför toppen av min planta.
 • Näringsämnen: När knoppar började bildas över hela baldakinen, bestämde jag mig för att börja ge blomrika näringsämnen genom att ge min planta en generös dos av kalium och fosfor. Jag löste upp en Easy Bloom Booster Tablet i 5 L vatten och applicerade 2 L på min planta på dag 2 i veckan. Jag applicerade ytterligare 2 L av detta preparat på dag 6.
 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 28 °C och med mina fläktar lyckades jag sänka den genomsnittliga luftfuktigheten till 45 %.
 • Plantstatus: Min planta svarade bra på odlingscykelns första gödning. Den stod på 60 cm, såg helt frisk ut och började avge en svag doft. I slutet av vecka 5 blev pistillerna på knopparna redan bärnstensfärgade!
Epsilon F1 grow report week 5

Vecka 6

 • Belysning: Mina lampor fortsatte att lysa i 18 timmar per dag med ett avstånd på 35 cm från spetsen på min planta.
 • Näringsämnen: Jag började göda min planta med de tre formlerna som utgör Bio Flowering Booster Pack. Jag tillsatte följande till 2,5 L vatten på dag 2 och dag 6 i veckan:

- 1 droppe SuperVit
- 1,2 ml Thicker Flowers
- 1,6 ml Bigger Flowers
- 0,8 ml Sweet Flowers

 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 27 °C och en luftfuktighet på 45 %.
 • Plantstatus: Min planta började avge en stark doft och dess knoppar började svälla och utvecklade ett tjockt lager av trikomer. I slutet av vecka sex stod min planta på sin sluthöjd på 62 cm.
Epsilon F1 grow report week 6

Vecka 7 och 8

 • Belysning: Jag bibehöll samma ljuscykel som resten av odlingen och höll mina lampor igång i 18 timmar varje dag. Jag behövde inte justera höjden på lamporna eftersom min planta hade slutat sträcka sig.
 • Näringsämnen: Jag höll undan alla näringsämnen för att tvinga min Epsilon F1-planta att använda sina lagrade näringsämnen. Jag applicerade helt enkelt 2,5 L vatten på dag 2 och dag 6 i båda veckorna.
 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 27 °C och en luftfuktighet på 40 %.
 • Plantstatus: Efter genomvattning var min plantas lövtak full av glittrande vita knoppar. Gult lövverk, mjölkaktiga trikomer och bärnstensfärgade pistiller gjorde det klart att skördetiden var inne.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Epsilon F1 odlingsrapport: Skörd

I slutet av vecka 8 klippte jag min planta i basen och hängde den upp och ner från toppen av min odlingslåda. Jag släckte lamporna men höll mina fläktar och ventilationssystem igång. Knopparna blev ordentligt torra efter 15 dagar. Jag tog bort blommorna och torrputsade dem innan jag mätte upp en skörd på 62 g. Jag placerade sedan knopparna i härdningsburkar för att förhöja deras smak.

Epsilon F1 grow report harvest

Genetiska attribut för Epsilon F1

Epsilon F1 tillhör den första vågen av sanna F1 cannabishybrider. Uppfödare på Royal Queen Seeds skapade denna skönhet genom att utnyttja mycket rena inavlade linjer av Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze och Black Domina. Efter att ha korsat dessa linjer skapade de en kraftfull hybrid som hade snabbväxande hastighet, stor produktivitet och enorma nivåer av THC.

Odlingsegenskaper hos Epsilon F1

Epsilon F1 stiger från grodd till skörd på bara 60 dagar, vilket gör henne till en perfekt matchning för odlare som söker en skörd så snart som möjligt. Utrustad med hållbar hybridgenetik kan denna sort hantera en rad odlingsförhållanden och trivs i områden med korta växtsäsonger utomhus. Hon når en höjd på bara 50–70 cm och är också ett bra alternativ för odlare med begränsat utrymme.

Effekter, arom och smak av Epsilon F1

Epsilon F1 innehåller en hög koncentration av THC och stenande terpener vilket ger ett långvarigt och fysiskt avslappnande rus som lugnar kroppen samtidigt som det håller sinnet klart. Höga nivåer av terpenerna caryophyllene, farnesene, myrcene och pinene levererar smaker av blåbär, citrus, örter, lavendel och lime.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.