Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Ingen odlare vill se gula löv. Vissnande plantor i odlingen är en eländig syn. Tyvärr växer inte alla cannabisgrödor problemfritt. Detta kan bero på oberäkneliga skäl. Det kan vara allt från odlarfel till inkräktande mikroorganismer. Självklart kan vi inte förse dig med en säker lösning för varje potentiell sjukdomsfamilj. Vi är cannabisförfattare, inte spådamer.

Men vi kan faktiskt hjälpa dig, specifikt med att korrekt identifiera de vanligaste orsakerna till gula löv. Dessutom har vi inkluderat användbara tips för att behandla sjuka plantor. Plus enkla professionella tips och tricks. Alla hemodlare kan genomföra våra råd för att undvika gulnande cannabisplantor. Låt oss nu gå in på detaljerna.


Video id: 265566793

KORREKT DIAGNOS

Det allra första steget är korrekt diagnos. Vad är orsaken till de gulnande bladen som förstör dina cannabisplantor? Kloros i ordentliga odlingsbeteckningar betyder förlust av klorofyll. För att effektivt kunna tillämpa behandlingen måste du veta vad du har att göra med. Dra inga förhastade slutsatser. Få inte panik. Bladen på dina cannabisplantor är som biologiska solpaneler. De är väsentliga för fotosyntes.

Det är inte rekommenderat att ta bort alla gula löv, speciellt för unga plantor.

Korrekt identifiering av källan till problemet och snabbt åtgärdande kan återställa marijuana.

Åldrande är när plantor naturligt gulnar av och dör. Var inte orolig under de sista veckorna av blomningsfasen: bladfall och gulning ökar alltid. Genomvattning av plantor med rent vatten eller en genomvattningslösning i slutet av blomningen kommer också att befria mediet från kvarvarande näringsämnen och orsakar ofta att bladen blir gula.

VANLIGA ORSAKER TILL GULA LÖV

Följande är inte en slutgiltig lista över orsakerna till kloros. Det är ett så pass vanligt symptom som sjuka plantor uppvisar att vi skulle kunna skriva en hel bok kring ämnet, men inte idag. Med detta sagt har vi fokuserat på de vanligaste orsakerna till gula löv baserat i första hand på proffsodlares upplevelser. Om du för närvarande söker en lösning på kloros, läs några av de följande avsnitten noggrant. Din grödas liv kan hänga på det.

DE VANLIGASTE ODLARFELEN

UNDER/ÖVERVATTNING

Cannabisplantor trivs bara med en effektiv våt-torrcykel. Det betyder att du måste vattna rätt mängd vid rätt tidpunkt, vid varje vattning. Så vad är det bästa sättet att avgöra om din marijuana är törstig? Lyft upp behållarna när de är torra. Sedan igen efter vattning så att du vet skillnaden.

Kanske är det inte möjligt att enkelt lyfta dina plantor? Då kan du köpa en fuktighetsmätare för att sätta in den i krukan. Hydroodlare måste se till att pumpar, luftstenar, reservoarer och timers är korrekt inställda från början av odlandet. Kontrollera två gånger och kontrollera sedan igen.

UNDER/ÖVERVATTNING

BEHANDLING: Övervaka noggrant plantans beteende efter gödning. Använd en av ovanstående åtgärder för att mer exakt mäta när du ska vattna för att förhindra återkomst. För mycket vatten kan leda till rotröta. För lite vatten kommer att hindra tillväxten. För en odlingsdagbok om du behöver och försök att komma in i en rutin medans växandet fortskrider.

Watering Can

PH OCH S.K. "NUTRIENT LOCKOUT"

Jordodlare har fördelen att de odlar i ett medium som fungerar som en buffert för rötterna. Hydroponisk odling och odling i kokosfiber är inte lika förlåtande för pH-obalanser. Även jordodlare måste åtminstone komma nära det ideala pH-värdet på 6,0-7,0 och behålla det, annars kommer plantor att drabbas. 5,5 till 6,5 pH är allmänt rekommenderat för hydro och kokos. Gula löv kan vara ett varningstecken om att du inte har justerat in rätt och pH-värdet är ur balans.

I huvudsak när pH i din näringslösning sträcker sig över eller under den utmärkta nivån för ditt substrat, förhindrar det fullständig absorption av alla element i lösningen. Rötter svälter av vissa näringsämnen och mikronäringsämnen eftersom fel pH orsakar en lockout.

PH OCH S.K.

BEHANDLING: Investera i en pH-penna eller cannabisgödselmedel med pH-perfekta lösningar som automatiskt kan justera ett bredare pH-intervall. Genomvattna plantor med rent vatten och fortsätt sedan att göda med en lätt justerad lösning som passar ditt odlingsmedium. Se också till att basnäringsämnena du använder innehåller alla viktiga mikroelement, annars måste du lägga till extra flaskor kosttillskott till budgeten.

pH tester

ÖVER/UNDER-GÖDNING

Brist på viktiga näringsämnen gör att cannabisblad blir gula och vissnar. Brist på näringsämnen kan avbryta cannabistillväxten och hindra växter från att utföra vitala funktioner. Å andra sidan kan för många näringsämnen orsaka näringsbränning, vilket också resulterar i gula löv. Undergödning får löv att gå från grönt till gult och så småningom kollapsa, medan övergödning får löv att bli krispiga, lysande gula och böjda.

Som ett viktigt makronäringsämne för cannabisplantor orsakar kvävebrist eller brännskada vanligtvis dessa symtom. Kvävebrist börjar med att gulna bladens kanter innan färgen arbetar sig inåt. De centrala venerna i varje blad förblir mörkgröna under hela denna process. Kväveförbränning å andra sidan ger upphov till toxicitet, vilket manifesterar sig i blanka blad som är mycket mer mörkgröna än vanliga blad.

ÖVER/UNDER-GÖDNING

BEHANDLING: När det gäller näringsbrister måste du öka din näringsplan. Öka försiktigt mängden gödningsmedel tills symtomen har försvunnit. Organiskt tånggödselmedel erbjuder ett brett spektrum av viktiga näringsämnen som hjälper till att åtgärda tillståndet. Följ doseringsanvisningarna på flaskan.

I händelse av övergödning, håll tillbaka på gödning och genomvattna odlingsmediet med rent vatten. Fortsätt sedan att göda enligt instruktionerna på din valda produkt.

Cannabis Fertilisers

LÄTTA BRÄNNSKADOR OCH BRISTER

Cannabisplantor inomhus som odlas under konstgjorda lampor måste placeras perfekt och lamporna måste vara på rätt avstånd ovanför plantans topp för bästa resultat. När lampor och reflexer är för nära blommande toppar blir knoppar och löv gula och bruna eftersom ljuset är för intensivt. Detta är till stor del ett problem uppifrån och ner.

Däremot är för lite ljus ett problem som är tydligast nerifrån och upp. Ljusbrist orsakar skuggade löv eller löv för lågt under lampans penetrationsförmåga att bladen gulnar och ramla av.

LÄTTA BRÄNNSKADOR OCH BRISTER

BEHANDLING: Se till att hänga upp dina odlingslampor enligt tillverkarens anvisningar. Justera medan plantorna utvecklas och använd ett måttband för precision. Nu för tiden finns det så många olika

ljusteknologier på marknaden, alla med sina egna nyanser, så du måste verkligen hålla fast vid tillverkarens riktlinjer för att placera ljuset på en utmärkt nivå.

Tape Measure

NATURENS KRAFTER

KALLT VÄDER

Temperaturer under 10 °C gör att majoriteten av cannabisbladens blir gula. Vissa får till och med lila och blåaktiga toner. Visst, detta är en fantastisk bonus i den sista blomningsfasen med vissa sorter, men bör undvikas tidigt under odlandet.

KALLT VÄDER

BEHANDLING: Inomhus bör du helt enkelt öka värmen eller så tillför du mer ljus till odlingen och förvandlar något negativt till att bli en exceptionell skörd. Utomhusodlare kan behöva ta in plantorna under natten eller åtminstone investera i ett grundläggande DIY-växthus.

Thermometer

VÄRMEBÖLJOR

Värmeböljor kan göra att cannabisplantor blir gula och torkar, både inomhus och utomhus. Temperaturer över 28 °C förhindrar cannabisplantor från att effektivt fotosyntetisera och orsakar att knoppar bildas mer löst och luftigt.

VÄRMEBÖLJOR

BEHANDLING: Inomhusodlarna måste skruva upp luftkonditioneringen och se till att intags- och utloppsfläktarna är tillräckligt kraftiga för storleken på odlingsrummet. Återigen rekommenderar vi starkt att du besöker fläktstillverkarens webbplats för prestandaspecifikationer. Den bästa lösningen utomhus är att bygga ett solskydd för att ge plantorna skygga och hoppas att värmeböljan är kortlivad.

Fan

SKADEDJURSSKADOR OCH SJUKDOMAR

Människor är inte den enda livsformen med kärlek till cannabis. Många andra varelser—stora och mikroskopiska—älskar att tugga på örten. Svamppatogener och nematoder angriper ofta rötterna, medan thrips och svampmugg har utvecklat en smak för saftiga gräsblad. Större djur intresserar sig också för örtens jordiga smak, från hjort- till husdjur.

SKADEDJURSSKADOR OCH SJUKDOMAR

BEHANDLING: Odlarna måste se till att de gör allt för att skydda sin gröda från skadedjur och sjukdomar. Då så många olika arter ligger till grund för detta problem måste du ta ett mångsidigt tillvägagångssätt. Först och främst, tillför mycorrhiza-svampar i din jord för att försvara dig mot svampsjukdomar och andra djur som attackerar rötter.

För att försvara dig mot insekter ovan jord, introducera rovdjursarter i din trädgård och odla följeslagare som stöter bort dessa skadedjur. Installera staket och nät för att hindra rådjur, fåglar och husdjur från att ta sig in till dina gräsplantor. Om ditt insektsproblem spårar och du börjar stöta på ägg, applicera en bladspray av neemolja för att städa upp din gröda.

Pests

BLADSEPTORIA

Som en fruktsam svampsjukdom leder bladseptoria ofta till gula cannabisblad. Denna patogen slår mot bladen från flera växtarter—cannabis, tomater, persilja—där det första som syns är svarta fläckar. När sjukdomen sprider sig sprids dessa fläckar snabbt från blad till blad och orsakar bruna fläckar, gulnande och vissnande.

Bladseptoria dyker vanligtvis upp under den tidiga blomningsfasen. Lämnad obehandlad kan patogenen förstöra en stor mängd lövverk. Eftersom cannabisplantor är beroende av sina fläktblad för att öka tillväxten och skapa energi kan överskott leda till hämmad tillväxt och minskad skörd.

BLADSEPTORIA

BEHANDLING: Först och främst måste du ta bort det infekterade bladverket. Rengör din beskärningssax och klipp försiktigt bort alla löv som visar tecken på bladseptoria. Att ta bort smittade fläktblad hjälper till att förhindra spridning, men att avsluta behandlingen med en dos av neemolja bladspray hjälper till att ta bort eventuella icke synliga spår av patogenen.

Efter att ha behandlat dina plantor så bör du justera några miljöfaktorer för att förhindra att bladseptoria återkommer. Börja med att förbättra luftcirkulationen runt dina infekterade växter. Lägg till fläktar i ditt odlingsrum och installera en avfuktare om ditt odlingsutrymme tenderar att bli extremt fuktigt. Utomhus, flytta dina behållare till något högre höjd för att exponera plantorna för vinden.

Rensa upp basen på dina plantor. Ta bort döda lövverk som kan bära sporer och lägg till ett nytt lager av mulch för att förhindra att sporer kommer in i jorden.

Pruning Scissors

ROTRÖTA

Gula löv är ett nyckeltecken på rotröta, ett mikrobiellt tillstånd som attackerar växters rotsystem. När odlingsmediet blir för fuktigt från överdriven fukt och övervattning blir det en grogrund för svampar, bakterier och alger. Någon av dessa organismer kan börja attackera rötterna under dessa förhållanden och få dem att ruttna. Detta leder till gulnande löv, bruna och slemmiga rötter, lövavfall och ett övergripande hängigt och vissnat utseende.

ROTRÖTA

BEHANDLING: Det finns flera sätt att bekämpa rotröta när det har börjat. Börja med att införa fördelaktiga mikrober, såsom mykorrhizal svamp, i jorden för att bekämpa skurkarna. Därefter vill du titta på ditt vattenschema. Håll tillbaka vattningen och applicera endast när jordens översta tum blir helt torr.

Överväg att omplantera berörda exemplar till tygkrukor eller luftkrukor för att öka luftningen och öka dräneringen. Lägg till ordentlig hög med mycorrhizal svampar i odlingsmediet mitt i transplantationen för bästa resultat.

Shovel

NÄR SKA MAN INTE OROA SIG ÖVER GULA LÖV

Ibland behöver odlare inte oroa sig för gula löv. Ibland är de bara en naturlig del av tillväxtcykeln. Cannabisplantor tappar ofta äldre fläktblad (särskilt i slutet av sitt liv), de blir gula innan de faller till marken.

Under blomningsfasen avleder plantor det mesta av sin energi mot blommorna, vilket också tenderar att orsaka lätt gulning av bladen.

Spolning mot slutet av blomningsfasen kommer också att göra att bladen blir gula och faller från sina grenar. Denna avsiktliga begränsning av näringsämnen får cannabisblommor att smaka så mycket bättre.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Odlingsguide Ämnessökare

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37806 recensioner