RQS Cannabis Genetics - Blueberry

Bleberry

Blueberry var början på en vacker trend av cannabishybridisering. Allt började back in the days i staterna, någonstans i Kalifornien, någon gång under 70-talet med korsningar av olika landstrogna gener. Det tog tre stamtavla-sorter och årtionden av mycket selektiv odling för att få till den Blueberry som vi alla känner och älskar idag. Highland Thai, Purple Thai och Afghani genetics hade aldrig tidigare blivit blandade.

Det var inte bara uppkomsten av Blå familjen, det var ett stort steg framåt för inomhusodlare överallt. Under 80- och 90-talet hybridiserades sativa-plantor hänsynslöst med hybrider av indica avelsbestånd. Tyvärr var priset på den snabba utvecklingen inom inomhusodling förlusten av rena sativa-sorter. Framgången av indica-sativa hybrider förändrade cannabiskulturen permanent.

En söt-, fruktig-, blåbärs-arom och smak har gjort Blueberry till en cannabisikonoclast. Hennes tillväxtegenskaper är den för en "stretch indica". Hennes knoppar är täta och frostade, men internodalavståndet kan vara ganska långsträckt under blomman. Hon kommer att producera ett överflöd av snäva blommande kluster, snarare än lösare, långlöpande grenar.

Utan frågan är det hennes unika terpen-profil som omfattar Blueberrys krav på berömmelse. Andra attribut inkluderar en förkärlek till att utveckla lila/blå färgtoner i svalare temperaturer, liksom hennes läckra, avkopplande, långvariga, inte helt couch-locking kroppsförstenings-effekt. Blueberry är alltså must-have marijuana för professionella uppfödare samt vanliga anständiga hemodlare överallt. Låt oss kolla in en handfull fröer som RQS har infunderat med en galen Blueberry-godhet.

HAZE BERRY

HAZE BERRY

Haze Berry gungar sin söta, fruktig bärsmak åt sativa-sidan. Genom att framgångsrikt hybridisera den superhartsiga Shining Silver Haze med originalblåbär har RQS helt enkelt skapat den bästa sativa-dominanta uppsättningen.

Plantorna växer långa och magra, tenderar att utveckla långlöpande, hartsdroppande grenar med snäva knoppar. Inomhus kan hon sträcka sig till 1,5 m; utomhus i sydligt klimat så är 2 m möjligt. Tidig trimning och/eller nedskärning rekommenderas. Dessa söta träd kan vara väldigt producerande och grenar kan snäppa under tät vikt. Beskurna och med ett konstgjort ljus, upp till 675 g/m² skördar och jämförbara per växtutbyte för sydliga ganja-bönder kan uppnås. Om du har något spelutrymme i odlingsrummet, är Haze Berry mer än värd en plats.

ROYAL BLUEMATIC

ROYAL BLUEMATIC

Royal Bluematic är RQS autoblommande utgåva av Blueberry. Mixen av den finast smakande konnässär cannabisen med ruderalis var en no-brainer. Den resulterande i nästa generations autoblom-hybrid, öppnar upp den blå familjen för mikroodlare och hemodlare.

Läckra Blueberry-knoppar redo för skörden på bara 8-9 veckor efter sådd är verkligen för bra för att motstå någon odlare. Låg profil och litet underhåll, Royal Bluematic är en enkel-knoppare lämplig för odlare på alla nivåer. Förvänta dig någonstans mellan 50-150g per kvm, under 1 m plantor inomhus eller utomhus i varmare klimat.

BLUE CHEESE

BLUE CHEESE

Blue Cheese är en gastronomisk cannabishybrid av kanske den mest smakrika röka-blandningen på planeten. Ingen annan än den ökända UK Cheese och Original Blueberry kan producera en såhär unik hybrid. Den här är en riktig njutning för gommen. En komplex blandning av bär och muskus, jordig ost parfymerar luften och lämnar en trevlig eftersmak på utandningen. Tunga kroppseffekter kommer att träda in efter några få smakliga hittar.

Blomning tar inte mer än 9 veckor till att leverera ett SOG-utbyte på 500-600 g/m². Utomhus kommer hon att stiga ovanför sin typiska 1-1.2 meter inomhus-höjd till så hög som 2 meter. I ett varmt klimat så kan enskilda växter producera upp till 500g+ styck. Trimmandet kommer att kräva lite mer uppmärksamhet och omsorg än den genomsnittliga högkvalitativa hybriden. Men glöm inte allt som sockerbladen gör för en bra hasch.

BLUE MYSTIC

BLUE MYSTIC

Blue Mystic är en Blueberry-hybrid med lite mysterium i henne. RQS utvecklade ett val av Blueberry-linje som visade tyngre indica attribut för att frambringa Blue Mystic. Den här medlemmen av den blå familjen är känd för sin saftiga smak och sina lugnande kroppseffekter - målmedvetet utvalda för dess mest önskvärda indica-egenskaper.

Växtstrukturen är kort och kompakt. Vanligtvis mindre än 1 meter lång och gjord för en inomhus-SOG. Även nybörjare kan förvänta sig omkring 400g/m² efter 8 veckor i lom. Utomhus kan Blue Mystic-bush stiga till 2 meter och producera så mycket som 450g per planta.

FRUIT SPIRIT

FRUIT SPIRIT

Älskare av vita och blå strains gör er redo till att le. Fruit Spririt är den överväldigande cannabiscocktailen ur dina drömmar. Denna hybrid ger dig munvattnande blåbärsmak och den rikliga hartsproduktionen av den nederländska coffeeshop-favoriten White Widow - allt i ett grymt frostigt och kompakt paket! Låt dig inte luras av hennes utseende. Hon är en förklädd sativa. Fruit Spirit kan också överraska dig med hennes hjärnas höghet, vilket är behagligt upplyftande. Riktig humör-booster weed.

När hon växer upp är hon en bild av klassisk, grenig, tung indica marijuana. Hon är ungefär ½ meter hög, sällan överstiger hon 1 meter inomhus. Hon har dock en enorm SOG och liten växande rymdpotential. För att bli effektivt odlad utomhus kräver hon ett varmt väder för att nå sin fulla potential och kunna växa till en anständig stor buske på ca 1,5 meters höjd.