Skörda alla delar av din cannabisplanta för att göra hasch

Du kan skörda och samla kief från cannabisblad för att göra hasch genom att använda flera olika metoder.

Skörda alla delar av din cannabisplanta för att göra hasch

ATT SKÖRDA KNOPPAR ÄR BARA BÖRJAN

Efter månaders vård av dina cannabisplantor har du äntligen fått några fina knoppar att växa upp med bara dina händer till hjälp. Och låt oss vara ärliga, vad känns bättre än att ta fram sina klippare och samla ihop alla vackra och hartsdränkta blommor? Men de roliga slutar inte där! I tillägg till knopparna kan du skörda andra delar av plantan för att extrahera cannabinoider och terpener. Det finns ingen anledning att låta något gå till spillo!

VAD ÄR KIEF?

Kief är ett fint pulver som består av hartsaktiga cannabistrikomer. Kief innehåller höga koncentrationer av THC, och kan rökas i en joint eller skål, eller pressas till hasch. Det allra bäst är, att samla kief och göra hasch är både enkelt och effektivt.

NÄR SKA MAN SAMLA KIEF

Dina skördade knoppar är nu försiktigt förvarade för torkning och de minsta knopparna kanske redan är tillräckligt torra för att ta en teströk. Efter två veckor kommer dina knoppar kännas torra på utsidan, men inuti har de ännu inte torka helt.

De större knopparna kommer fortfarande behöva en stund till. Låt de torka långsamt, i ett mörkt rum som är tillräckligt stort (eller utrustat med luftventil) så fukten i knopparna kan läcka ut. När de små kvistarna på knopparna brister, kan du samla ihop dem för härdning. Oroa dig inte om ditt gräs fortfarande luktar lite grönt under de första veckorna; en del varianter kan behöva lite längre tid för att utveckla den typiska, kännetecknande doften av cannabis. Nu när dina knoppar härdas, är det även dags att samla kief från bladverken, för att göra hasch!

VÄLJA DITT BLADMATERIAL

Hemligheten för att få en fin laddning med kief, för ditt framtida hasch, är att spara bladverken från din planta! Du kan behålla bladen och låta dem torka ut precis som knopparna.

Beroende på sort, kan du i slutändan få samma mängd torrt bladverk som knoppar. Så om du får 500 gram av torra knoppar från dina plantor, kan du även få cirka 500 gram av bladen du klippt. Givetvis kan denna mängd variera, men du förstår vad vi menar. Även om detta bladverk inte kommer vara lika kraftfullt som knopparna, så ökar deras kraft betydligt när de väl är koncentrerade.

VAD MAN SKA TITTA EFTER PÅ BLADEN

• Kolla efter trikomer

Först och främst vill du säkerställa att du samlar upp de små sockerbladen. Som namnet beskriver, är sockerbladen täckta med ett pulver av trikomer och innehåller nästan mest av plantans cannabinoider, förutom knopparna. Därför kan en ordentlig hög med sockerblad framställa en stor del hasch. Om du är intresserad av att få en bättre vy över trikomerna så använder du en lupp och inspekterar sockerbladen på nära håll. Du kommer notera jättesmå, svampformade körtlar med gnistrande kristallin "bubblor". Det är detta som är dina trikomer.

Fan leaves

• Separera ut fläktbladen

Du bör även behålla de större fläktbladen. Även om de innehåller betydligt färre trikomer än knoppar och sockerblad har de fortfarande ett cannabinoidinnehåll och kan användas i andra syften än att göra hasch. Men i detta fall ska vi separera dem från vår hög av sockerblad.

Att blanda bladen från två högar är meningslöst, då det bara kommer öka mängden material som behöver processas för att uppnå potent hasch. De THC-rika sockerbladen innehåller redan aningen mindre THC än knopparna; vi vill inte minska styrkan av vårt hasch ännu mer.

• Låt ditt bladmaterial torka ut ordentligt

Oavsett, så är det viktigt att du låter dina beskärda blad torka helt, innan du gör hasch. Att torka bladen kan ta längre tid än att torka knopparna! Bladmaterialet bör vara så torrt att det smulas sönder när du gnider det mellan din tumme och ditt pekfinger.

Ju torrare desto bättre, och desto större avkastning av hasch kan du förvänta dig från ditt bladmaterial. Anledningen till detta är att THC-kristallerna faller av mycket lättare när de är supertorra.

Det gyllengula pulvret har en aningen annorlunda effekt när du röker det rent, och en del rökare föredrar det söta ruset och effekterna av hasch framför den mer berusande effekten av att röka knoppar.

SAMLA KIEF MED EN 3-DELAD KVARN

Det enklaste sättet att samla kief över tid är med en 3-delad kvarn. Dessa typer av kvarnar har en speciell bottenbehållare med en sil-liknande skärm ovanpå för att samla kief— en så kallad kief-fångare. På detta sätt slösar du inte det som av många anses vara den bästa delen, när du maler ditt gräs.

Tips: Då du maler ditt gräs, så skaka kvarnen lite för att samla ännu mer kief.

Om du vill kan du röka din samlade kief som den är i form av en joint eller skål. Du kan även strössla lite kief över din joint för att ge den en extra kick, eller blanda det med lite tobak.

Men det finns ännu häftigare saker du kan göra med det: du kan använda det till THC-infusioner, cannabissmör eller njuta av det i en vaporizer-kammare och därmed njuta av att vejpa på en helt ny nivå. Men vi varnar för att kief kan vara väldigt kraftfullt, så du kommer troligtvis bara behöva en väldigt liten mängd för att bli galet hög!

SAMLA KIEF FÖR ATT GÖRA HASCH

Men det riktigt roliga med kief börjar när du gör hasch av det. Vi ska nu gå igenom tre enkla och kraftfulla sätt att göra hasch med din samlade kief.

Canna Hash

POLLINATOR

En 3-delad kvarn kan göra jobbet om du vill samla kief från en liten mängd bladmaterial, men om du vill samla mycket för att göra hasch, kommer du behöva använda något tyngre. Det vi pratar om är en pollinator. Det är i grund och botten en stor roterande trumma med ett filter som bryter loss kristallerna och fångar dem undertill.

Så här använder man en pollinator:

• Förbered ditt bladmaterial

Eftersom bladmaterialet behöver vara väldigt torrt kan det vara fördelaktigt att låta det ligga en natt i frysen först. Det är särskilt bra när du vill använda en pollinator. Kylan gör THC-kristallerna sköra och de bryts därmed loss enklare. Se till att du använder en tätt försluten behållare när du lägger din kief i frysen.

Se även till att du bryter upp allt det material du planerar att använda. Detta säkerställer att maximal mängd trikomer från ditt material kan brytas loss. Detta kommer öka din haschavkastning dramatiskt. Säkerställ även att inga kvistar (eller så få som möjligt) finns kvar då de kan skada filtret. Ett filter kan kosta ganska mycket pengar, så du vill vara försiktigt och försöka undvika att skada det med kvistar eller andra större delar.

• Lägg ditt material i pollinatorn

Lägg ditt bladmaterial i trumman och sätt igång den. En motor kommer börja vända och snurra dina blad, vilket lossar trikomerna mekaniskt från materialet. Efter ungefär 30-40 minuters snurrande kan du stoppa pollinatorn och skrapa ihop haschpulvret till en hög.

• Pressa ditt samlade kief till hasch

För att göra ditt fantastiska hasch pressar du pulvret (det pressade pulvret kallas för skuff) och förvarar det i åtminstone ett år för att mogna. Anledningen till att vi pressar pulvret är att det förbättrar dess smak och doft, det göra även produkten lättare att hantera och transportera. En pressad haschbit är enklare att dela med någon än en hög av klibbigt pulver. I vilket fall, ju bättre kvalitet, desto mindre kraftfull behöver pressningen vara. Med kief av dålig kvalitet behöver du en press som kan utöva en större kraft. Detta då kristallerna har mer plantämnen inblandade, så den hålls inte lika bra.

Pollinator

Fördelar

• Kan ta en stor mängd bladmaterial
• Samlar en god mängd kief
• Väldigt enkel att använda

Nackdelar

• Aningen dyr
• Endast värt det om du har tillräckligt med material

BUBBLE HASCH

Att göra bubble hasch (vattenhasch) fungerar enligt samma principer som pollinatorn, men iskallt vatten används istället för att separera kristallerna. Att göra bubble hasch är aningen mer arbetskraftsintensivt, men kvaliteten du får är något alldeles speciellt.

Så här gör du det:

• Skaffa en stor hink och filterpåsar (bubble bags på engelska)

Du behöver en stor hink med cirka 20 liters kapacitet där du placerar de speciella hasch-filterpåsarna. Ett sådant set består av två eller fler nätpåsar med olika öppningsstorlekar. En filterpåse släpper igenom kristallerna, och den andra, finare filterpåsen, fångar upp och behåller kristallerna med bättre och bättre renhet. Genom att skaffa 'bubble hasch kits' med ett antal filterpåsar, kan du samla upp olika styrkor av hasch. Påsen med de största nätöppningarna kommer innehålla mest växtämnen, medan de minsta nätet kommer innehålla det renaste haschet.

• Fyll hinken med isvatten

För att komma igång fyller du hinken med isvatten. Ju kallare desto bättre, då det kommer göra att kristallerna enklare bryter sig loss.
Extra tips: Innan du börjar med att göra din bubble hasch, lägg några en- eller tvålitersflaskor i din frys. Men vänta inte ända tills vattnet fryser, bara tills det är iskallt. Då kommer det vara perfekt för att skapa kvalitativt vattenhasch.

• Placera bubbelpåsarna i hinken

Placera bubbelpåsarna i hinken med isvatten, säkerställ att den nedersta påsen har det finaste nätet.

Bubble Hash

• Använd en köksassistent (för deg) i hinken med ditt material

Ställ en köksassistent bredvid och fäll ned vispen i hinken med bladmaterial och kör igång. Då köksassistenten är igång och slår mot vattnet gör det att kristallerna lossnar. Använd inte köksassistenten på full hastighet då du inte vill reducera bladmaterialet till en massa! Det kommer göra att det blir en sämre slutprodukt. Precis som med Pollinatorn, får du bäst resultat om du låter bladmaterialet ligga en natt i frysen innan du börjar. Det kan även vara bra att tillföra isbitar till vattnet i hinken.

Det enklaste sättet att göra vattenhasch är genom att ha din köksassistent på en timer så den går i 20 minuter, sedan vilar i 5 minuter innan den kör igång i ytterligare 20 minuter. Gör detta i ungefär 1 ½ timme.

Viktigt: Se till att din köksassistent är fixerad på plats så den inte kan bryta sig loss och förstöra hela operationen och dina påsar. Använd inte en visp med vassa kanter, då du inte vill göra marijuanasmoothies! Materialet bör röras om varsamt i isvattnet. Detta kommer räcka för att THC-kristallerna ska bryta sig loss.

När vattnet får en gul/gyllenbrun färg, så vet du att det finns en tillräcklig mängd kristaller i det. Eftersom du använder vattenextraktion för haschet finns det ingen risk för lösningsmedelskontamination, vilket främjar renheten och kvaliteten. Nu har stunden kommit för att dra upp dina påsar från hinken. Dränera och skaka dem fram och tillbaka innan öppning, så kommer det ligga gula kristaller i en hög där i!

Fördelar

• Fungerar bäst med torrt material, men även fräscht
• Kräver inte så mycket eller så dyr utrustning, så som en pollinator
• Använder vatten som ett säkert lösningsmedel
• Ger hasch av fin kvalitet

Nackdelar

• Inte det enklaste sättet att göra hasch på
• Tar en del tid
• Kräver mer material än med en pollinator
• En del sorter förlorar sin smak en aning med denna metod

BUBBLEATOR

Samma företag som tillverkart pollinator, tillverkar även en bubbleator, en smart maskin som gör bubble hasch lätt som en plätt! Maskinen ser ut som en liten tvättmaskin och tar bort besväret med att använda en hink och en köksassistent. Den är superenkel att använda och ger goda resultat.

Så här använder man bubbleatorn för att göra fantastisk bubble hasch:

• Lägg ditt material i bubbleatorns filterpåse

Placera ditt material i den stora filterpåsen som kommer med bubbleatorn. Placera påsen i bubbleatorn och fyll den med iskallt vatten. Du kan även tillföra några isbitar.

• Sätt igång bubbleatorn

Tryck på bubbleatorns strömbrytare så kommer apparaten fixa din hasch på supersnabba 15 minuter! Låt helt enkelt bubbleatorn arbeta så kommer du ha din önskade kristallhög på nolltid. Den är smidig då du inte behöver leta efter en passande köksassistent, och det behövs ingen timmeslång omrörning för att göra din hasch! Bubbleatorn kommer med filterpåsar, en termometer och en rengöringsväska.

Bubbleator

Fördelar

• Snabb
• Behändig
• Enkel att använda

Nackdelar

• Dyrare
• Skapar endast en styrka av hasch

PROFESSIONELLA TIPS FÖR ATT GÖRA HASCH MED KIEF

Oavsett om du använder en pollinator, bubbleator eller gör bubble hasch på det gamla sättet så kan du, i teorin, njuta av ditt hasch med en gång. Men de riktiga haschfinsmakarna kommer låta det mogna i åtminstone ett år. Detta kanske låter som en plåga till en början; för vem vill vänta på att avnjuta fantastisk hasch? Men om du odlar cannabis och gör hasch varje år, kommer du snart bygga på dig ett oändligt lager av kvalitetshasch!

BORTOM CANNABISKNOPPARNA

Saftiga cannabisknoppar och THC-rika sockerblad är bara början. Ja, det är sant, det finns ännu mer du kan göra med dina cannabisplantor så att inte en enda del går till spillo! Du kan till och med använda stammarna till att göra te eller marijuanalikör. Och självklart finns det mycket mer du kan göra med de trikom-rika sockerbladen, inklusive göra matvaror och vaporisera dem tillsammans med dina knoppar.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.