By Luke Sholl

En av de värsta sakerna som kan hända ditt gräslager är att det bli snustorrt. Om det har hänt dig, oroa dig inte, dina knoppar är inte hjälplösa! Med lite kunskap är det möjligt att återfukta cannabis med några enkla tekniker.

Vissa av dem kan till och med bringa nya smaker, medan andra snabbt kan förstöra ditt lager om det görs hänsynslöst. Ditt gräs kommer dock aldrig att vara precis som det var tidigare, men du kan hjälpa till att återställa det till sitt sin (nästan) tidigare härlighet.


Den Bästa Metoden Av Alla - Förebyggande

De två vanligaste orsakerna till att gräs torkar bortom dess optimala punkt är övertorkning efter skörd och bristfällig förvaring.

Cannabis torkar från utsidan in. De yttre bladen kan verka torra, men den inre knoppen och stjälkarna kan fortfarande rymma betydande mängder vatten. Därför är det vanligt för odlare att bedöma torrhet genom att använda stamknäckningstricket.

När du beskär gräset för att torka, förlorar stjälkarna mycket av sin böjbarhet och styvhet. Om du hanterar en stjälk böjer den sig utan att knäppa. Som sådan är den allmänna tumregeln att när du kan knäcka en knopps stjälk på mitten är den tillräckligt torr. Om stammen fortfarande böjer sig behöver den mer tid. Även om detta trick fungerar bra för de mer erfarna är det inte den mest vetenskapliga metoden.

I måttliga klimat med genomsnittlig luftfuktighet, förvänta dig en långsam och jämn torkningsperiod. I torra klimat är det dock viktigt att ha en luftfuktare i närheten.

Humidity Control

Använd Luftfuktighetskontrollpaket För Att Nå Den Perfekta Fuktighetsnivån

Efter en sista trimning då ska knoppar placeras i en lufttät behållare för att kureras. Tyvärr kommer din cannabis att fortsätta att utbyta vatten med den omgivande luften, så om du inte tar hand om dem kommer dina värdefulla knoppar att bli snustorra. Lyckligtvis är en fuktförpackning ett av de enklaste sätten att bibehålla den perfekta miljön för ditt gräs .

De här snygga små förpackningarna fungerar både med stora och små skördar, silikongelen tar över jobbet att utbyta fukt med luften runt dina knoppar. Resultatet är en perfekt bibehållen relativ luftfuktighet på 58–65% - den perfekta nivån för härdning.

För Sent, Mitt Gräs Är Snustorrt - Vad Ska Jag Göra Nu?

Lyckligtvis, på samma sätt som cannabis kan släppa ut vatten i luften, kan det också suga tillbaka vattenmolekyler in i knoppen.

Lösningen är relativt enkel. Allt du behöver är en lufttät behållare (igen!), eller något liknande. I denna korrigerande situation är det inte nödvändigt att vara lufttät för att lyckas. Men efter återfuktning och för långvarig förvaring är lufttäta behållare verkligen nödvändiga.

Den allmänna idén är att öka den relativa luftfuktigheten inuti behållaren för att skapa ett mikroklimat. Vattenmolekyler kommer att spridas från höga koncentrationszoner till lägre koncentrationszoner tills det har utjämnats.

Det finns flera sätt att uppnå detta - vissa kan du till och med göra oavsett överdriven torrhet. Alla dessa metoder är små variationer i förhållande till varandra (förutom de supersnabba som beskrivs nedan), men de har sina nyanser.

Drying Buds

3 Sätt Att Återfukta Ditt Gräs

1. Bröd-, Sallad- Eller Fuktig Pappersservettsmetod

Method 1

Detta är en icke-smaksättande teknik. Ta en skiva bröd och fukta det (blöt det inte). Alternativt fungerar salladsblad också bra. En fuktig pappersservett kan också användas, men var uppmärksam med för mycket vatteninnehåll.

Lägg den ovanpå gräset i en tjock plast- eller ziplock-påse, förslut den ordentligt och låt den sitta i en timme eller två. När tiden har gått, kontrollera ditt gräs och skaka runt de lite. Kontrollera hur mycket torrare din sallad, bröd eller servett är. Detta är en tydlig indikation på mängden vatten som behålls av knopparna.

Beroende på storleken på ditt lager så kan du behöva upprepa detta ett par gånger. Tricket är att ta det varsamt. Fukta till exempel inte brödet för mycket eller lämna samma salladsblad där för länge. Detta kan leda till att mögel bildas, vilket kan överföras till knopparna.

Inspektera noggrant och när du är nöjd, flytta gräset till en ordentlig lufttät behållare för långvarig förvaring.

2. Fruktskalsmetod

Method 2

Detta trick lägger till en lite busig faktor och är bra för experiment. Du kan använda flera typer av fruktskal och örter för att återfukta ditt gräs på exakt samma sätt som beskrivits ovan. Skillnaden är att det också kommer att överföra smak och lukt.

De vanligaste frukterna är apelsiner och lime, eftersom de är mycket användbara för att återfukta dina knoppar och de bidrar med en citrus smak till gräset. De ska inte användas för långvarig förvaring och härdning, eftersom de kan orsaka mögel eller knoppröta. Daglig noggrann inspektion behövs för att undvika någon form av svamputbrott. Att helt enkelt byta ut skalet varannan dag säkerställer att den tillsatta smaken dröjer kvar.

Bananskal är också ganska populära. Snabbare i utförande också, men de ruttnar också mycket snabbare. Vissa människor svär på att det gör gräset mer potent, även om det inte finns några konkreta bevis som stödjer detta. Äppelskal överför inte sin smak lika effektivt, men de släpper ut fukt långsamt och konsekvent, vilket är bra för jämn återfuktning.

Oavsett vilken frukt du valt är tricket att lämna skalen med dina knoppar i flera timmar. Det kan ta allt från några timmar till en dag tills knopparna är i god, rökbart tillstånd.

Du kan också lägga till saker som mynta, koriander, rosmarin, timjan eller någon annan doftrik matlagningsört. Det kommer inte bara stärka din återfuktning, utan de kommer också att lägga till en smak i din rök.

3. Varmångesmetoden

Method 3

Om du har bråttom och inte har råd att vänta så länge finns det ett sätt att påskynda proceduren. Men med en stor varning; du riskerar att koka ditt gräs eller göra det för fuktigt för att röka.

Ta en stor kastrull, fyll den med vatten och koka upp den. När vattnet kokar tar du kastrullen från värmen och placerar den på en säker yta. Därefter täcker du kastrullen med en duk eller ett tygstycke och fäster det runt grytans kant, se till att du inte bränner dig själv (använd ugnshandskar!).

Lägg nu gräset ovanpå duken och låt avdunstningen göra resten. Den heta ångan kommer att passera genom trasan och knopparna, vilket ger maximal återfuktning på rekordtid.

Var noga med att vända knopparna regelbundet för att fördela ångan jämnt. Efter 30 minuter till en timme bör dina knoppar vara redo att användas!

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.