By Steven Voser

Lär dig hur du forcerar blomning av dina utomhus-gräsplantor.

Utomhus, under solen, är utan tvekan en av de bästa metoderna för att odla ditt gräs. Dessvärre kan utomhusodling vara lurigt om du bor långt norrut, långt söderut eller längs ekvatorn. Som tur är kan du ta dig förbi några av utmaningarna att odla i dessa områden genom att forcera blomning av dina utomhusplantor. I den här artikeln kommer vi att gå igenom processen, så att du kan få mer kontroll över din utomhusodling.


När blommar cannabis utomhus?

Fotoperiod-cannabisplantor börjar blomma i slutet av sommaren (följer sommarsolståndet), när dagarna blir kortare och nätterna längre. Latituden har såklart en kraftfull inverkan på när gräs blommar, då det korrelerar med antalet ljustimmar för en specifik region.

I allmänhet kommer dock cannabisblommor att börja blomma efter sommarsolståndet i juni (20 eller 21 juni beroende på år) i den norra hemisfären och efter decembersolståndet (20 eller 21 december) i den södra hemisfären. Ha i åtanke att växlingen till blomning är mycket mer gradvis utomhus, då dagtidstimmarna bara minskar med ett par minuter varje dag.

Hur länge varar blomningsfasen?

Hur lång tid det tar för en planta att blomma utomhus varierar beroende på dess genetik och dess miljö. I allmänhet kan dock cannabisplantor skördas mellan september och november i den norra hemisfären och mellan mars och maj i den södra hemisfären.

Varför vill man forcera blomning av cannabis?

När vi tänker på utomhusodling, tenderar vi att tro att vi nästan inte har någon kontroll över ljuscykeln av vår cannabis. Men så måste inte vara fallet. Även om det har sin charm att låta naturen ha sin tid, så kan lite mänskligt ingripande göra skillnaden mellan en genomsnittlig skörd och en bra en.

Fördelar med att forcera blomning av utomhus-cannabisplantor

Här är varför du bör vilja överväga att forcera dina utomhusplantor att blomma:

1. Undvika frost

Områden långt norr och långt söder om ekvatorn tenderar att ha långa, hårda vintrar som äger rum mycket tidigare än i andra delar av världen. Om du exempelvis odlar utomhus i norra Europa eller södra Argentina, kan du vilja forcera dina plantor till blomning lite tidigare för att undvika att tidig frost eller regn förstör din skörd.

2. Storleksbegränsning

Om du bor längs ekvatorn, å andra sidan, kan du vilja forcera blomning av dina utomhusplantor för att hålla dem från att växa sig för stora. På grund av de långa, konsekventa timmarna av solljus som dessa områden får under hela året, kan fotoperiod-sorter som växer nära ekvatorn ta lång tid på sig att blomma och, med tillräckligt med utrymme, kan de växa sig enorma.

3. Ständiga skördar

Du behöver inte bo i Tierra del Fuego eller Oslo för att fascineras av tanken på att forcera blomning av dina utomhusplantor. Faktum är att många utomhusodlare väljer att forcera sina plantor till blomning för att producera flera skördar under året. En del erfarna odlare producerar även ständiga skördar ungefär varannan vecka under hela odlingssäsongen.

How to Force Cannabis Flowering Outdoors

När kan du forcera blomning av cannabisblommor utomhus?

Om du lever i en sval, tempererad klimatzon (som Storbritannien, norra Europa eller långt söderut i Sydamerika), kan du stå inför kalla, fuktiga höstar och tidiga vintrar som överlappar med slutet av dina plantors blomningsfas. För att stoppa dessa förhållanden från att äventyra kvaliteten och storleken på din skörd, rekommenderar vi att man forcerar utomhusplantorna att blomma för tidigt under mitten av juni eller tidigt i juli i den norra hemisfären och mitten på januari eller början på februari i den södra hemisfären.

I exempelvis Storbritannien, kommer utomhus-cannabisplantor inte att påbörja sin blomning naturligt förrän i september (ungefär). För att undvika höstens hårda regnfall och vindar, rekommenderar vi utomhusodlare i Storbritannien att forcera blomning av sina plantor så tidigt som i mitten på juni eller tidig juli. Med tanke på de kalla vårarna i regionen, kanske du även vill påbörja dina plantor inomhus.

Om du bor nära ekvatorn eller i tropikerna, kan du å andra sidan odla utomhus året runt. Med tanke på dessa förhållanden, kan du essentiellt forcera dina plantor att blomma när du vill (om lokalt väder tillåter).

Så forcerar man cannabisblomning utomhus

Principen bakom att forcera utomhusplantor att blomma är enkel; bara minska mängden ljus dina plantor får. Hur du väljer att göra det beror dock på antalet plantor du odlar samt vädret i ditt område.

Om du odlar en handfull plantor på en balkong eller terrass och inte har extrema temperaturer eller kraftiga regn att oroa dig för, kan en enkel ram i trä eller PVC med en ljussäker presenning vara allt du behöver; bara placera dina plantor under presenningen på kvällen och ge dem 12 timmar av ostört mörker för att tvinga dem att blomma.

Alternativt kan du även flytta dina plantor till ett garage, källare eller skjul på kvällen; kom bara ihåg att området måste vara 100 % ljusskyddat för att plantorna ska börja blomma ordentligt.

Om du odlar många plantor, så vill du troligtvis inte flytta runt dem varje dag. I det fallet kan du överväga en automatisk presenning eller tak ovanför dem. Du kan sedan använda en timer för att säkerställa att plantorna får skydd vid samma tid varje dag, utan att du manuellt behöver flytta in dem en och en.

Om vädret i ditt område inte är så fördelaktigt, kan du under tidig höst behöva investera i ett litet inomhusodlingstält komplett med ljus och fläkt. När du är nöjd med hur dina plantor vegeterats utomhus, tar du in dem i tältet för att avsluta processen utan att behöva bekymra dig för kyla, regn eller vind.

Forcera blomning: Faktorer att överväga när du täcker dina plantor

Även om forcering av blomning är ganska enkelt, så finns det ett par saker du bör ha i åtanke för att se till att processen går smidigt.

🌬️ Luftcirkulation

När du flyttar dina plantor under skydd, så är luftcirkulation en av de första sakerna du måste tänka på. Unken, stillastående luft kan driva upp temperaturen och den relativa luftfuktigheten runt dina plantor, och skapa en odlingsgrund för pester, svamp och bakteriella patogener. Oavsett om du håller dem under en gör-det-själv-ram med en presenning eller i ett odlingstält inomhus, se till att du har ren, frisk luft som cirkulerar i utrymmet för att hålla dina plantor friska.

📅 Schema

Därefter bör du hålla dig till ett tight schema. Fotoperiod-sorter är väldigt känsliga för förändringar av ljuscykler och en mindre miss när du försöker forcera dem till att blomma kan återställa dem till vegetativt läge eller utlösa hermafrodism. För bästa resultat, skapa ett konsekvent blomningsschema med många påminnelser om att se till att dina plantor tar in och ut från sitt skydd vid samma tider varje dag.

🕶️ Ljussäkert!

Slutligen måste du se till att strukturen som inhyser dina plantor under deras blomningsfas är 100 % ljussäker. Ljusläckor under blomningscykeln kan orsaka mycket stress på dina plantor och störa deras blomningscykel. Oavsett var du har dina plantor, se till att det absolut inte finns någon ljusexponering under de mörka timmarna.


Vill du inte forcera blomning? Prova snabblommande eller autosorter

istället för att behöva forcera blomning på dina utomhusplantor varje årstid. Vi rekommenderar att du tar en titt på sorter med blomningstider som passar ditt lokala klimat.

Våra snabblommande sorter är särskilt förädlade för att blomma på så lite som 40 dagar. Våra erfarna förädlare har utvecklat dessa sorter speciellt för odlare som vill skörda tidigare eller pumpa ut flera skördar per säsong.

Alternativt är autoblommande sorter ett annat bra val, särskilt om du lever i tropikerna eller nära ekvatorn. Till skillnad från feminiserade eller vanliga sorter, är våra autoblommande cannabisvarianter särskilt förädlade med ruderalis-genetik och blommar automatiskt baserat på deras ålder, snarare än förändringar i deras ljuscykel. Om du vill ha flera skördar per år, är våra autos rätt väg att gå.

Nedan är några av våra favoriter bland snabblommande och autoblommande sorter:

Candy Kush Express

Candy Kush Expressär en korsning mellan Sweet Special och Royal Kush och är en välbalanserad hybrid med bra styrka och härliga söta citrusaromer. Som en direkt ättling till en Afghan Kush, stoltserar Candy Kush Express med en stor, tung berusning som lämnar dig fastlimmad i soffan i timmar. Slutligen, med en blomningstid på endast 7-9 veckor är det få foto-feminiserade sorter som är så snabba att nå skörd.

Candy Kush

Candy Kush Express (Snabblomstrande)
23_genetic background_1 Sweet Special x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 9 veckor
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 170 cm
27_harvest period_1 Tidigt i september
22_Effect_1 Berusande, Fysiskt avslappnande

Köp Candy Kush Express (Snabblomstrande)

Honey Cream

Honey Creamär resultatet av en spännande trevägskorsning mellan BlueBlack, Maple Leaf Indica och White Rhino. Denna vackra feminiserade planta växer livligt och utvecklar snabbt en söt, nästan karamelaktig arom. Knopparna växer sig väldigt tjocka och producerar en avslappnande berusning som är bra för slutet av dagen. Tack vare dess indica-tunga genetik kan Honey Cream vara redo att skördas efter bara 6-7 veckors blomning.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
23_genetic background_1 BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 160 cm
25_flowering time_1 7 - 8 veckor
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 250 cm
27_harvest period_1 Tidigt i oktober
22_Effect_1 Psykedelisk

Köp Honey Cream (Fast Flowering)

Royal Dwarf

Royal Dwarfär en av våra mest prisade autos. Plantan är kort och kraftig och blir bara 40-60 cm hög, vilket gör den ideal för hemliga odlare. Men låt inte storleken lura dig; Royal Dwarf producerar tjocka, täta knoppar av måttlig kraft med kraftiga, söta citrus-övertoner. Det bästa av allt är att den kan gå från frö till skörd på bara 8-9 veckor och den producerar upp till 80 g/planta.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 veckor
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverande

Köp Royal Dwarf

Sweet ZZ Auto

Med upp till 18 % THC levererar Sweet ZZ Autoall kraft från en fotoperiod-sort i en liten, diskret och supersnabb förpackning. Den har en kraftig citrusarom och en långvarig berusning. Redo att skördas på 10-11 veckor och kapabel att producera upp till 160 g/planta gör att Sweet ZZ Auto sätter punkt för autoblommors dåliga rykte för alltid.

Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto
23_genetic background_1 Sweet ZZ x Diesel Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120 cm
25_flowering time_1 6 - 7 veckor
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 9 - 11 veckor efter spiring
22_Effect_1 Berusande

Köp Sweet ZZ Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.