Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Skördetid är det viktigaste och mest spännande steget i att odla cannabis. Detta är den tid då ditt hårda arbete äntligen lönar sig. Men att komma till denna punkt är lättare sagt än gjort. Mycket kan gå fel innan skörden kommer. För att inte tala om, NÄR du väljer att skörda kan helt göra eller förstöra ditt slutliga cannabis-lager. Det lönar sig att i förväg överväga när och hur du ska ge dina växter hugget, samt vad du ska göra med den skördade knoppen efteråt.

Om du blir lite förbryllad över tanken att bestämma när du ska skörda, läs sedan vidare - vi täcker allt du behöver veta.


Video id: 540076385

Skördetecken

1. Trikomfärg

Det finns ett par sätt att säga när det är dags att skörda dina cannabisknoppar. Det kanske mest tillförlitliga är att undersöka färgen på trikomerna. Dessa hartsbärande körtlar anses vara den bästa mätstandarden eftersom de är mer konsekventa i sina resultat än andra igenkänningsmetoder. För att göra detta behöver du ett förstoringsglas - trikomer är ganska små.

Trichomes går igenom tre på varandra följande färgtillstånd. Dessa är klara, molniga och bärnstensfärgade. Den bästa tiden att skörda är när hälften av trikomerna är bärnstensfärgade och hälften är klara eller grumliga. Denna färgskillnad beror på att de översta knopparna mognar tidigare än de längst ner. I vilket fall som helst vill du inte vänta på att alla trichomer ska bli bärnstensfärgade, eftersom detta i allmänhet leder till en minskning av THC och en ökning av den sömninducerande cannabinoiden CBN.

Trichomes

2. Gula löv

Gula löv är också ett gott tecken på att din cannabisplanta är redo att skördas. Du kan genomvattna din planta när dess stora solfjäderblad börjar gulna eller när de faller av av sig själva. Men kom ihåg att det är osannolikt att löv faller när du använder gödningsmedel. Så du kanske vill kolla efter andra ledtrådar för att bestämma skördetid.

Yellow Leaves

3. Pistiller

Om du har en cannabisväxt med fotoperiod, är det ett användbart sätt att kontrollera dess pistiller och stigmas för att avgöra om den är redo för skörd. Man kan vanligtvis anta att en planta är redo att skördas när ungefär hälften av pistillerna är bruna. Återigen är trikommetoden mer tillförlitlig.

Pistils

4. Böjda blad

Torkning och krullning av löv är ytterligare ett tecken på att din cannabisplanta förmodligen är redo att skördas. Detta beror på att din cannabis tar mindre vatten när den närmar sig sin sista fas av livet. Men var noga med att bekräfta denna metod tillsammans med andra, eftersom det finns skadedjur och sjukdomar som kan orsaka torra och krullande löv.

Curling

5. Odlingsschema

Även om det inte är hugget i sten, är det viktigt att åtminstone överväga skördeschemat från din fröleverantör. Detta finns vanligtvis på fröförpackningen. Detta schema är det ungefärliga antalet dagar/veckor som det kommer att ta för ditt cannabisfrö att växa till en mogen växt. Detta schema fluktuerar dock baserat på odlingsförhållanden som miljö, vatten och värme. Ta alltid denna värdefulla uppfödarinformation med en nypa salt.


Tidig skörd

Om du vill skörda den maximala mängden knoppar som din cannabis kan producera, är det ingen bra idé att skörda tidigt. Det finns dock många anledningar till varför du kan välja att skörda lite tidigare än vanligt. Några av de vanligaste orsakerna är att förebygga insekter och mögel. I mindre än idealiska klimat kan dåligt väder katalysera uppkomsten av knoppröta och andra otäcka åkommor när skördesäsongen går mot sitt slut. Om du inte kan flytta in dina plantor för att undvika svåra förhållanden, kan det vara värt att skörda i förtid.

Sidoskott av omgivande växter kan också slå omkull din cannabis, varför det ibland är en bra idé att skörda tidigt. Diskret odling är en annan anledning till att vissa väljer att skörda innan plantan verkligen är klar. Även om du tekniskt sett kan börja skörda så snart din växt producerar blommor, förblir cannabinoidnivåerna mycket låga tills knopparna är mogna.

Undvik för tidig skörd så mycket som möjligt, men om du verkligen behöver det är det inte världens undergång. Om du bara skördar några dagar för tidigt kommer "skadan" på styrkan att vara minimal. Lite knopp är bättre än ingen knopp alls!

Cannabis Mouldy Bud

Sen skörd

Å andra sidan innebär en sen skörd att du låter din cannabisplanta mogna förbi punkten för toppotens. Många anser att detta är en dålig metod på grund av nedbrytningen av THC – den cannabinoid som de flesta användare vill dra nytta av. Och medan terpenerna på knoppar verkligen är skarpare när de får mogna, kommer smaken och aromen att gå ned om de hålls vid liv för länge.

Att skörda dina växter sent inducerar ett mer narkotiskt och "stenande" rus i motsats till energigivande mental stimulering. Även om du odlar en sativa kommer sen skörd sannolikt att resultera i effekter som liknar indica-dominanta sorter. Även om detta inte är idealiskt för många, föredrar vissa läkemedelsanvändare de högre nivåerna av CBN och mer sömnframkallande effekter som kan finnas hos gräs som får mogna längre.

Slutligen bör du också vara försiktig med sena skördar eftersom vissa sorter kommer att börja självpollinera och bli intersex som ett resultat.

Slutsats

Tajming är en viktig faktor att tänka på när du odlar cannabis. Den tid du låter den mogna har en enorm effekt på innehållet av cannabinoider. Det är bäst att överväga ovanstående igenkänningsmetoder för att skörda din växt när den varken är för ung eller gammal. På så sätt får du det bästa av två världar och den mest genuina upplevelsen för just din sort.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Odlingsguide Ämnessökare

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37806 recensioner