Av Luke Sumpter Granskad av: Silvia Maroto

Han och hermafroditplantor

Generell när du odlar med vanliga frön, kommer runt hälften av plantorna bli kvinnliga och den andra hälften manliga. Detta kan betyda att du förlorar mycket utrymme i ditt odlingsutrymme, vilket speciellt är ett problem för hemmaodlare som har lite utrymme till att börja med. Feminiserade frön hjälper mycket med detta problem genom att erbjuda odlare frön som är 99.99% kvinnliga. Dock finns det en liten chans att plantan blir manlig eller en hermafrodit, även känd som hermi. En hermiplanta är en kvinnlig planta som producerar manliga blommor, vilket orsakar samma problem som en manlig planta skulle orsaka i odlingsrummet.

Den stora majoriteten av feminiserade frön kommer inte bli hermi, dock verkar det finnas några vanliga faktorer som kan påverka detta. Vo har generellt sett att det är mer sannolikt för odlare med mindre uppställningar att få detta problem. Värme kan vara ett stort problem i mindre odlingar, eftersom det kan stressa plantan. Det finns också andra faktorer som kan få plantan att bli hermi, men de kan alla kontrolleras. Temperaturen i odlingsrummet bör vara under 30°C, med 20-25°C som den ideala temperaturen, speciellt under de första veckorna.

Ljus är en annan stor faktor; både styrkan/mängden ljus och typen av ljus. Generellt råder vi att inte överskrida 40,000 lumen per kvadratmeter, detta blir 400 watt per meter, runt 60 cm från plantorna. När dina plantor börjar blomma, kan du öka mängden ljus för att hjälpa knopparna att utvecklas mer.

Vi har också sett att för mycket rött ljus kan orsaka hermis; vi rekommenderar Son-T Agro eller Green Power, vilka används för både tillväxt och blom, och har mindre rött ljus och mer blått. Vi avråder från att använda Son-T Plus lampor eftersom de har för mycket rött ljus; de är bra för blom men inte så bra för att växa feminiserade plantor.

Kvalitén av jorden eller odlingsmediet är också viktigt. Jord med en NPK av 12-14-24 är bäst för att odla kvinnliga plantor. Jorden eller odlingmediet borde också aldrig bli för torrt eftersom detta kan stressa plantan.

Kort och gott, när du odlar cannabisfrön, vill du undvika att använda för mycket ljus; speciellt rött ljus, höga temperaturer, torra odlingsmedium och näring med lågt kväve eller höga kaliumhalter.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.