By RQS Editorial Team

Topp 10 sofflåsande sorter

Top 10 Couch Locking Strains

Grejen med gräs är att många sorter framkallar olika känslor på olika nivåer. Du kanske vill ha en sort som gör dig lite fnittrig eller mer social, ditt mål kan vara att förbättra kreativitet och fokus. Men ibland vill du kanske ha något som mer gör dig totalt utslagen, liggandes på soffan, ätandes snacks och sträcktitta på en hel tv-serie.

Varför vill man ha en sofflåsande sort?

Ibland finns det inget bättre när du är stressad, haft en tuff arbetsvecka eller vill glömma alla dina problem. "Sofflåsande" sorter kan även vara bra för de som lider av kronisk eller ihållande smärta då det kan hjälpa dem att slutligen hitta ett sätt att slappna av och sova. Om detta låter som något du behöver så läs vidare för att läsa om våra topp 10 sofflåsande sorter och hitta den som är bäst för din vilotid.

1.Orion F1

Orion F1

Denna autoblommande F1-hybridvariant förtjänar en plats i odlingsrummet med sin korta blomningsperiod, ljuvliga terpenprofil och kraftfulla effekter. Dessutom kan Orion stoltsera med ett exceptionellt genetikarv som inkluderar Blue Mammoth Auto, Blue Dream och Amnesia. Om det inte är tillräckligt så stoltserar denna superstjärna även med några av de bästa avkastningarna bland alla F1-sorter.

Den har en sällsynt läcker terpenprofil som utgörs av den bästa myrcene, ocimene och farnesene, så du kan förvänta dig en distinkt blandning av fräschör och sötma som dansar på dina smaklökar oavsett om du röker en joint eller tar en bong. Orion F1 kommer att omsluta dig i rent lugn och avslappning. Höga nivåer av THC och en antydan av CBG smälter samman med den utsökta blandningen av terpener för att leverera ett berusande kroppsrus.

[View_product Id="618"]

2.El Patron

El Patron

El Patron biprodukten av AMG (Amnesia Mac Ganja) och Shiva. AMG är en sativa-dominant sort med THC-nivåer på 22 % som ger ett cerebralt rus. I motsats är Shiva en indica-sort som ger dig mer av en medicinsk, terapeutisk glädje. Kärleksbarnet, känt som El Patron är en välbalanserad sativa-dominant hybrid (60/40 %), som är fylld med THC och fruktiga terpener. El Patron växer bra inomhus och utomhus. Indica-genetiken visar sig i det korta, buskiga utseendet.

El Patron träffar en sweet spot mellan ett sativa-rus och ett indica-rus och ger en nästan perfekt balans. Ett inledande huvudrus kickar in snabbt och påverkar vakenhet och boostar kreativitet. Sömlöst förvandlas detta snart till ett lugnande kroppsrus som främjar själviakttagelse och begrundande. Det är en fantastisk social sort samtidigt som den även är ideal om man vill chilla. El Patrons fylliga smak och kryddiga citrus- och kush-dofter fungerar utmärkt i infuserade bakverk och söta livsmedel.

El Patron
AMG x Shiva
450 - 500 gr/m
90-130 cm
9 - 10 veckor
THC: 22%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
140 - 200 cm
Sent i oktober
Berusande, Kraftfull

Köp El Patron

3.Candy Kush Express

Candy Kush

Avkomman till Sweet Special och OG Kush. Med 40 % sativa och 60 % Indica, är denna sort en jämnt balanserad hybrid. Sweet Special är känd för sin stabila tillväxt och söta smak. Legenden säger att OG Kush är en känd indica-tung sort som härstammar från den outsägligt kraftfulla Afghani Kush som ger kraftiga sofflås.

En unik blandning av upplyftande och djup avslappning, med en låg dos CBD hjälper till att reglera tyngden av THC. Candy Kush Express snabba blomning är imponerande, redo på sju veckor. Även nya odlare kommer märka att det är överraskande enkelt att snabbt få täta och högkvalitativa knoppar.

Candy Kush Express (Snabblomstrande)
Sweet Special x O.G. Kush
475 - 525 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
450 - 500 gr/plant
100 - 170 cm
Tidigt i september
Berusande, Fysiskt avslappnande

Köp Candy Kush Express (Snabblomstrande)

4.Critical

Critical

Stora avkastningar, kort blomningsperiod, bra att röka. Critical kommer att tillfredsställa både försäljnings-odlaren och finsmakaren. En indica-dominant variant (60/40 %) som stammar från imponerande Afghani och Skunk. Dess ödmjuka växtlighet gör den även lämplig för mer diskreta odlare.

Det ger en utmärkt berusning som kommer att göra dig mjuk och försätta dig i ett avslappnat, tungt och fysiskt avslappnande tillstånd. Godis, jord, frukt, tall och skunk: det finns många smaker att njuta av med denna. Förvänta dig en robust och välsmakande, men ändå söt jordsmak, medan ruset är lugnande och avslappnande. Bra mot stressframkallad sömnlöshet och ångest då denna sort kommer att lugna dig från insidan och ut.

Critical
Afghani x Skunk
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sent i September
Berusande, Fysiskt avslappnande, Tung

Köp Critical

5.Blue Mystic

Blue Mystic

Legenderna Blueberry och Northern Light skapade denna indica-dominanta sort som är full av smak. Blueberry är en prisvinnande sort känd för sin unika, söta smak och djupt sofflåsande effekter.

Northern Light är en klassiker som gjort rökare berusade i årtionden tack vare sitt ursprung från Afghan och Thai. Resultatet "Blue Mystic" har en 80 % indica-genetikprofil och en THC-nivå på minst 18 %. Blue Mystic kommer att åstadkomma en lycksalig känsla av belåtenhet, djup avslappning och ett milt flöde av inspiration. Blue Mystic är den perfekta sorten för lata dagar och kvällar i ensamhet eller med vänner.

Blue Mystic är naturligt buskig och kommer att vara redo för skörd med en livlig, söt smak efter åtta veckor. Men ge den lite mer tid och den kommer att betala tillbaka med en mer kraftfull kroppsberusande effekt.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Berusande

Köp Blue Mystic

6.Somango XL

Somango XL

Somango XL skapades för att uppfylla efterfrågan på en sort med ett klassiskt, kraftfullt rus utan trötthet som biverkning. Somango XL skapades av två produktiva och robusta plantor, Somango och Critical 47. Denna hybrids popularitet har gått från styrka till styrka.

Den efterföljande effekten sätter igång väldigt snabbt och ger en lugnande känsla av fridfull klarhet utan den trötta känslan. Ruset är starkt och kan vara i flera timmar då den innehåller 18 % THC. Det är en utmärkt sort för inspiration och kreativitet.

Feminiserad Somango har ett genetiskt förhållande på 25 % sativa och 75 % indica. Lämplig för odlare med alla erfarenhetsnivåer, plantan växer väldigt tätt: mogna plantor uppvisar fläckar i mjuka lila nyanser och knoppar som är täckta med en fin beläggning av kristaller som kan skördas efter åtta veckors blomning.

Somango XL
Somango x Critical 47
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 veckor
THC: 18%
Sativa 25% Indica 75%
550 - 600 gr/plant
120 - 200 cm
Sent i September
Berusande, Kraftfull

Köp Somango XL

7.Sweet ZZ Auto

Sweet ZZ Auto

Autoblommande sorter är enkla att odla, men fotoperiod-sorter ger bättre avkastningar. Sweet ZZ Auto kombinerar dessa egenskaper och producerar en skörd som konkurrerar ut de flesta fotoperioder.

Förstklassiga föräldrasorter valdes för exceptionell avkastning och smak. Zkittlez valdes för sin prisvinnande smak, doft och rika indica-avslappnande effekt. Diesel Auto var det perfekta alternativet för att tillföra lite förstklassig autoblommande genetik. Sweet ZZ Auto ger ett övervägande berusande rus som riktar in sig på kroppen.

Med en THC-nivå på 18 % kommer den att träffa dig med en lugnande effekt som kommer att rensa bort all ångest och stress. En rad avslappnande terpener som inkluderar karyofyllen, limonen, krydda och pepparnoter.

Sweet ZZ Auto
Sweet ZZ x Diesel Auto
350 - 400 gr/m2
70-120 cm
6 - 7 veckor
THC: 18%
Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
90 - 175g/plant
100 - 120 cm
9 - 11 veckor efter spiring
Berusande

Köp Sweet ZZ Auto

8.White Widow Auto

White Widow

White Widow är en annan sort som skapar ritningen för många andra väl älskade sorter. White Widow Automatic förbättrar originalet i en del avseenden. Du kan förvänta dig en mer kompakt storlek, snabbare tillväxt och en aning mer fysisk berusning än vad du är van vid.

Likt originalversionen som förädlas från en korsning mellan en brasiliansk sativa-lantras och en hartskraftig sydindisk indica, består denna auto av 65 % indica och 35 % sativa. White Widow Automatic kombinerar bittra toner med jordtoner för att skapa en läcker upplevelse. Tallsmaker är märkbara tillsammans med friska citrussmaker.

Denna auto levererar ett avslappnat rus med cirka 15 % THC och ger dig en mer kraftfull kroppsberusning än den vanliga feminiserade versionen, vilket ger en omisskännlig känsla av sofflås. Men då den totala effekten inte är lika stark, är White Widow Automatic ett mer mångsidigt val för dagen eller kvällen.

White Widow Auto
White Widow x ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 veckor
THC: 14%
Sativa 40% Indica 40% Ruderalis 20%
190 - 240 gr/plant
50 - 110 cm
10-12 veckor efter spiring
Berusande, Fysiskt avslappnande

Köp White Widow Auto

9.Royal Cheese Auto

Royal Cheese Auto

Royal Cheese är älskad av många för sin fräna ostarom och smak. Nu kan du njuta av denna legendariska indica-dominanta sort i en mindre och mer lätthanterlig förpackning. Denna auto är en häftig blandning mellan Cheese och Royal Critical kombinerat med de härdiga generna från cannabis ruderalis.

Cheesefamiljen har en legendarisk status, mycket tack vare ravescenen i Storbritannien på 1990-talet, som förblir en av de mest distinkta terpenprofilerna du kan hitta. Likt originalet utstrålar denna autovariant en kryddig arom och intensiv smak av ost, jord och kryddor. Royal Cheese Automatic är en utmärkt sort för de som gillar fördelarna av den enkela odling som autoblommande sorter tillhandahåller.

Cheese Auto kommer att växa till en maximal höjd på runt 100 cm och ge generösa avkastningar under goda förhållanden. Med ett genomsnitt på 18 % THC eller mer så kommer den att slå hårt. Effekten är klassiskt sofflås, "chill and munchies". Var beredd på en solid fysisk påverkan, med en efterföljande glad och euforisk känsla.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Berusande, Fysiskt avslappnande

Köp Royal Cheese Auto

10.Bubble Kush Auto

Bubble Kush Auto

Bubble Kush Automatic är en indica-dominant sort som kom till genom att genialiskt korsförädla de etablerade och kraftfulla indica-effekterna hos OG Kush med de läckra och söta smakerna från Bubble Gum och de lättodlade generna från Critical Automatic.

Du skördar dessa kompakta och klibbiga knoppar bara 10-11 veckor efter groning. Den är lätt att odla både inomhus och utomhus, och den kommer att belöna dig med utmärkta avkastningar. Dessutom producerar Bubble Kush Automatic en respektabel THC-nivå på runt 16 %. Så även om du blir berusad och avslappnad så kommer den inte att dra ner dig så långt i kaninhålet att du inte kan göra något produktivt alls.

I stället kommer du att uppleva en viss av klarhet och kreativitet tillsammans med din avslappnade sinnesstämning. Bubble Kush levererar en terpenprofil av jord, frukt, peppar och tall, vilket lägger till en djup smak för att matcha de avslappnande vibbarna. En bra "medelvägs-sort" för när du vill slappna av men fortfarande vill kunna ta dig upp ur soffan för mer än din pizzaleverans!

Bubble Kush Auto
Bubble Gum x O.G. Kush x Critical Automatic
350 - 400 gr/m2
70-100 cm
6 - 8 veckor
THC: 16%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
120 - 170 gr/plant
100 - 140 cm
10-11 veckor efter spiring
Berusande, Sömnig

Köp Bubble Kush Auto

Sofflås eller inte?

Vissa dagar behöver du chilla mer än andra och det är då sofflås-sorter kan bli din bästa vän. De ger kraftfullt stresslindrande fördelar när de används korrekt och varje sort kan fortfarande ha lite olika effekter. Dessutom, med introduktionen av auto-genetik är många fler än någonsin tillgängliga att odla! Förhoppningsvis kommer någon på den här listan att ge dig timmar av välbehövligt mentalt och fysiskt andrum på din soffa. Se bara till att du har gott om snacks hemma.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.