By Luke Sumpter

Watermelon Auto: Odlingsrapport vecka för vecka

blog cover

Funderar du på att odla Watermelon Automatic? Då är du på rätt plats! Nedan får du reda på exakt hur jag odlade denna sort, inklusive detaljerna om min belysningsinställning och gödning. Om du gillar fruktiga terpener, stenande effekter och snabba skördar kan du inte missa detta!

Watermelon Auto Odlingsrapport: Utrustningslista

 • Box: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampor: MIGRO 200+
 • Ventilation: Blauberg Turbo - E 100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Fläkt: Oscillating Koala Fan
 • Luftfuktare: Beurer LB 45
 • Jord: Biobizz Light·Mix
 • Kruka: 11 L Air-Pot
 • Frö: Royal Queen Seeds
 • Näring: Biobizz och RQS Organic Nutrition

Watermelon Auto Odlingsrapport: fröplanta (vecka 1)

Välkommen till början av min Watermelon Auto-odlingsdagbok! För att få igång saker och ting var jag först tvungen att framgångsrikt gro mitt frö. Det kan tyckas vara en enkel uppgift, men det går ofta fel i detta skede. Odlare låter antingen sina frön torka ut eller håller dem för fuktiga, vilket gör att de ruttnar. Ta reda på vad jag gjorde för att få saker att gå på rätt sätt.

 • Växtmedium: Innan jag satte mitt frö i jorden förberedde jag ett lämpligt odlingsmedium. Jag började med att fylla min Air-Pot med 5 L Biobizz Light·Mix. Sedan tillsatte jag följande ingredienser:

50 g RQS Easy Boost Organic Nutrition
10 g RQS Rhizobacter
5 g RQS Mycorrhiza Mix

Ingredients for Seedling Stage
Ingredients for Seedling Stage

Näringsämnena i denna blandning skulle ge det mesta av min växts näringsbehov under de tidiga stadierna av odlingscykeln. På samma sätt hjälpte ympmedlen till att öka näringsupptaget och bekämpa patogener som orsakar plantsjukdomar som att dämpa av. Efter att ha lagt till dessa insatser blandade jag dem noggrant med jorden.

Därefter tillsatte jag ytterligare 5 L Biobizz Light·Mix i Air-Poten och blandade igen. Jag vattnade sedan odlingsmediet tills det var mättat.

 • Groning: Jag gjorde ett 2 cm djupt hål i mitten av ytan av odlingsmediet, satte sedan in fröet och tillsatte ett stänk av RQS Rhizobacter och Mycorrhiza Mix för att säkerställa tidig inokulering. Jag täckte hålet med ett tunt lager Light·Mix och sprayade lätt med vatten.
 • Belysning: Sedan ställer jag in mitt belysningssystem. Jag tog ett par spärrband och hängde mina MIGRO 200+ lampor från toppen av min odlingslåda. Jag hängde upp varje lampa 35 cm horisontellt från mittlinjen och 35 cm vertikalt från toppen av min Air-Pot. Jag kopplade mina lampor till en timer och ställde in dem att köra i 24 timmar varje dag efter att grodden kommit ur jorden.
 • Plantstatus: När vecka 1 gick mot sitt slut blev min planta cirka 5 cm hög. Tyvärr märkte jag lite stretching, trots tillräcklig ljusexponering. Detta inträffade på grund av att fröhöljet hade fastnat på hjärtbladen. Jag bestämde mig för att låta höljet sitta kvar tills vidare för att undvika att skada dessa ömtåliga blad.
Watermelon Growing Report: Week 1
Watermelon Growing Report: Week 1

Watermelon Auto Odlingsrapport: Vegetativt stadium (vecka 2–4)

Jag tog mig igenom fröplantstadiet! Från och med nu, satte jag upp som mål att stimulera sund vegetativ tillväxt. För att uppnå detta började jag göda min unga planta med näringsämnen med hög kvävehalt och exponera den för ljus varje sekund på dagen (och natten). Ta reda på exakt vad jag gjorde under det vegetativa skedet nedan.

Vecka 2

Inte för att tuta mitt eget horn, men min planta briljerade igenom den första veckan i vegetation. Fröplantan befriade sig snart från fröhöljet och släppte lös flera läckra uppsättningar ordentliga löv.

 • Belysning: Jag fortsatte att ha mina lampor på i 24 timmar om dygnet och placerade om dem så att de hängde 35 cm från toppen av min planta.
 • Näringsämnen: På dag 3 under veckan tillsatte jag 4 ml Biobizz Root·Juice i 1 L vatten justerat till ett pH på 6,2. Jag vattnade även min planta med 1 L pH-justerat vatten på dag 5 under veckan.
 • Miljö: Under hela odlingscykeln gjorde jag frekventa temperatur- och luftfuktighetsavläsningar med en digital termohygrometer. Under vecka 2 noterade jag en medeltemperatur på 23 °C och en relativ luftfuktighet på 55 %.
 • Plantstatus: I slutet av vecka 2 hade min planta nått en höjd på 10 cm, utvecklat friska fläktblad och visade inga tecken på brist eller sjukdom.
Watermelon Growing Report: Week 2
Watermelon Growing Report: Week 2

Vecka 3

Saker och ting fortsatte att se bra ut hela vecka 3! Min planta utvecklade en läcker mörkgrön nyans och började bilda ett tätt lövtak.

 • Belysning: Jag fortsatte med att ha mina lampor påslagna 24 timmar om dygnet och placerade om dem så att de hängde 35 cm från toppen av min planta.
 • Näringsämnen: Min planta verkade välgödd vid det här laget, så jag bestämde mig för att undvika att göda den här veckan. Istället gav jag 1 L pH-justerat vatten dag 2 och 5 i veckan.
 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 24 °C och en relativ luftfuktighet på 50 %.
 • Plantstatus: Min planta stod på 20 cm, en fördubbling i storlek från slutet av förra veckan!
Watermelon Growing Report: Week 3
Watermelon Growing Report: Week 3

Vecka 4

Wow – vi är redan inne i den sista veckan av den vegetativa fasen! Kolla in vad jag gjorde under övergången till blomning.

 • Belysning: Jag fortsatte att ha mina lampor på 24 timmar om dygnet och placerade om dem så att de hängde 35 cm från toppen av min planta.
 • Näringsämnen: Jag tillsatte ⅓ av en Easy Grow Booster Tablet till 2 L pH-justerat vatten och applicerade den på dag 2 under veckan. På dag 5 under veckan satte jag ihop följande formel i 2 L vatten:

3 ml Cal-Mag
4 ml Biobizz Bio·Heaven
4 ml Biobizz Bio·Grow
4 ml Biobizz Acti·Vera

 • Miljö: Temperaturen inställd på 25 °C och luftfuktigheten på 45 %.
 • Plantstatus: Min växt fortsatte att se frisk och levande ut. I slutet av veckan började jag se vita stigmas sticka ut från noderna – ett säkert tecken på det förestående blomstadiet.

Watermelon Auto Odlingsrapport: Blomningsfas (vecka 5–11)

Välkommen till blomningsfasen! Den vegetativa perioden gick snabbt utan några som helst problem – ett bevis på den fantastiska genetiken hos Watermelon Auto. Ta sedan reda på vad jag gjorde under blomningen i den här Watermelon Auto-rapporten vecka för vecka.

Vecka 5

Min planta såg mestadels frisk ut under den här tiden. Däremot upptäckte jag en anledning till oro i form av bruna fläckar på de nedre bladen.

 • Belysning: Jag ändrade inställningen på min timer för att hålla mina lampor igång i 20 timmar per dag. Jag placerade om mina lampor så att de hängde 35 cm ovanför spetsen på min planta.
 • Näringsämnen: Jag applicerade 1,5 ml Cal-Mag på 1 L vatten och applicerade det på dag 2 under veckan. På dag 3 tillsatte jag följande till 2 L vatten:

3 ml Cal-Mag
4 ml Biobizz Bio·Heaven
4 ml Biobizz Acti·Vera
2 ml Biobizz Alg·A·Mic
2 ml Biobizz Top·Max
2 ml Biobizz Bio·Bloom
4 ml Biobizz Bio·Grow

Jag gav min planta ytterligare 1 L vatten justerat till ett pH på 6,3 på dag 5 under veckan.

 • Miljö: Jag registrerade en temperatur på 25 °C och en luftfuktighet på 42 %.
 • Plantstatus: Min planta verkade frisk överlag, förutom de tidigare nämnda bruna fläckarna på det nedre bladverket. Jag antog att det var en svampinfektion först. Det slutade dock med att jag kom fram till att det var överskott av gödsel och bestämde mig för att noga övervaka symptomen.
Watermelon Growing Report: Week 5
Watermelon Growing Report: Week 5

Vecka 6

Saker och ting började se riktigt lovande ut under vecka 6! Min planta hade börjat utveckla många små knoppar, och de centrala kolorna började sträcka sig och skjuta upp mot taket. Jag började till och med se trikomer utvecklas och upptäckte en lätt arom varje gång jag gick in i odlingslådan. Men jag såg också fläckarna på löven utvecklas ännu mer.

 • Belysning: Jag placerade om mina lampor så att de hängde 35 cm ovanför baldakinens spets och höll dem igång i 20 timmar per dag.
 • Näringsämnen: På dag 2 i veckan tillsatte jag följande till 2 L vatten:

4 ml Biobizz Bio·Heaven
4 ml Biobizz Acti·Vera
4 ml Biobizz Alg·A·Mic
2 ml Biobizz Top·Max
4 ml Biobizz Bio·Bloom
4 ml Biobizz Bio·Grow

Jag avvaktade med Cal-Mag den här veckan i rädsla för att överdriva saker och förvärra symtomen jag märkte föregående vecka. Dag 5 under veckan vattnade jag helt enkelt med 1 L pH-justerat vatten.

 • Miljö: Temperaturen inställd på 25,2 °C och luftfuktigheten på 39 %.
 • Plantstatus: Min planta hade nått en höjd på 61 cm med många nya små knoppar. De bruna och gula fläckarna på bladen började dock förvärras och flyttade sig över bladen.
Watermelon Growing Report: Week 6
Watermelon Growing Report: Week 6

Vecka 7

Hej vecka 7! Det fortsatte att gå bra överlag. Knopparna fortsatte att svälla och avge en behaglig arom. Min planta fortsatte att sträcka sig uppåt, ett fenomen som är typiskt för den tidiga blomningsfasen. Tyvärr fortsatte missfärgningen att sprida sig på utvalda blad, vilket ledde till att jag tog några mer drastiska åtgärder!

 • Belysning: Jag fortsatte att ha mina lampor tända 20 timmar per dag. Jag justerade om dem så att de hängde 35 cm ovanför den översta kolan.
 • Näringsämnen: På dag 2 under veckan placerade jag 1 Easy Bloom Booster Tablet i 5 L vatten. Jag dekanterade 2 L i en separat burk och vattnade min planta och lämnade de återstående 3 L för senare användning.

På dag 5 under veckan tillsatte jag följande i 2 L vatten och gödde mina plantor:

3 ml Cal-Mag
6 ml Biobizz Bio·Heaven
6 ml Biobizz Acti·Vera
4 ml Biobizz Alg·A·Mic
2 ml Biobizz Top·Max
4 ml Biobizz Bio·Bloom
6 ml Biobizz Bio·Grow

 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 25 °C och en luftfuktighet på 40 %.
 • Plantstatus: Min planta såg allmänt frisk ut och hade nått en höjd av 70 cm. För att komma till rätta med missfärgningsproblemet bestämde jag mig för att avlöva alla de nedre bladen och eventuella påverkade blad högre upp på plantan. Förutom att det förbättrade utseendet på min växt bidrog det också till att öka luftningen och ljusgenomträngningen i baldakinen.
Watermelon Growing Report: Week 7
Watermelon Growing Report: Week 7

[H3]Vecka 8 [/H3]

Vi är nästan där! I det här segmentet av min Watermelon Auto vecka-för-vecka guide så kommer jag att täcka den sista tillämpningen av näringsämnen innan jag går in i spolningsfasen. Ta reda på vad jag gjorde för att ge min planta en sista lilla push mot mållinjen.

 • Belysning: Japp, du gissade det - jag fortsatte att köra lamporna i 20 timmar varje dag.
 • Näringsämnen: På veckodag 2 applicerade jag helt enkelt 2 L vatten justerat till ett pH på 6,3. På dag 5 lade jag till följande i 2 L vatten:

8 ml BioBizz Bio·Heaven
8 ml BioBizz Acti·Vera
6 ml BioBizz Alg·A·MIC
2 ml BioBizz Top·Max
6 ml BioBizz Bio·Bloom
6 ml BioBizz Bio·Grow

 • Miljö: Jag registrerade en medeltemperatur på 25,5 °C och relativ fuktighet på 36 %.
 • Plantstatus: Min planta såg mycket bättre ut efter en viss avlövning. Jag märkte att knopparna började utveckla en härlig mörk lila nyans - ett tecken på produktion av anthocyanin.
Watermelon Growing Report: Week 8
Watermelon Growing Report: Week 8

Vecka 9–11

Saker blev väldigt enkla från och med denna punkt. Jag slutade göda min planta för att spola den under de följande tre veckorna som ledde fram till skörden. Teorin bakom denna teknik är att det tvingar plantan att använda sina egna näringsreserver, vilket resulterar i en jämnare och smakligare rök.

 • Belysning: Jag fortsatte att köra mina lampor i 20 timmar varje dag fram till slutet av den odlingscykeln.
 • Näringsämnen: Mina växter fick inget annat än hederligt gammalt vatten fram till skörden. Jag gav dom 2 L på dag 2 och 5 av de återstående veckorna.
 • Miljö: Sammantaget registrerade jag en medeltemperatur på 25 °C och fuktighet på 38 %.
 • Plantstatus: Som förväntat vände min planta snabbt från läcker och grön till gul och orange under spolningsprocessen. Även om detta skulle vara en anledning till oro i de tidigare stadierna, indikerade det nu helt enkelt att spolningen fungerar! Vid denna tidpunkt är mina knoppar svullna och laddade med trikomer. Det var dags att skörda!
Watermelon Growing Report: Week 9
Watermelon Growing Report: Week 9

Watermelon Auto Odlingsrapport: Skörd (vecka 12)

På bara tio veckor efter plantering så hade jag en mogen Watermelon Auto redo att skörda! För att starta den här processen klippte jag min planta vid basen och hängde den upp och ner från toppen av min odlingslåda. Jag höll mitt fläkt igång men stängde av lamporna. Efter 2 veckors torkning trimmade jag mina blommor och bedömde min skörd, som vägde in på 56 gram. Jag valde sedan att kurera knopparna ytterligare en månad för att förfina deras smak.

Genetiken hos Watermelon Auto

Så, är du nyfiken på att odla Watermelon Auto? Det vore inte så underligt! Denna visuellt fantastiska sort, skapad av Royal Queen Seeds, kommer från föräldersorterna Tropicanna Cookies och Lemon OG, och producerar underbara lila-gröna blommor som har ett THC-innehåll på 20 % och en mängd fruktiga terpener.

Watermelon Growing Report: Harvest
Watermelon Growing Report: Harvest

Odlingsegenskaper hos Watermelon Auto

Watermelon Auto växer bra praktiskt taget var som helst, förutsatt att hon får tillräckligt med ljus och näringsämnen. Inomhusplantor växer till 80–110 cm, vilket gör dem lämpliga för små odlingar och skåp. Förbered dig på att skörda upp till 500 g/m² på så lite som åtta veckor efter grodd. Utomhus kan dessa plantor toppa på 120 cm och ger mellan 50–90 g/planta.

Effekter och smak av Watermelon Auto

Denna sort levererar ett snabbverkande och långvarigt kroppsligt rus som gör ögonen röda och stillar sinnet. Sekunder efter att ha tagit ett bloss kommer du att uppleva potenta smaker av vattenmelon som rullar över tungan. Inte långt efter det kommer du att känna att musklerna börjar slappna av medan din aptit växer.

Watermelon Auto
Tropicanna Cookies x Lemon OG
450 - 500 gr/m2
80 - 110 cm
6 - 7 veckor
THC: 20%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
50 - 90 gr
100 - 120 cm
8-9 veckor efter det första skottet
Lugnande

Köp Watermelon Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.