Medicinska marijuana-frön

X

Den första användningen av marijuana som läkemedel går att finna fem tusen år sedan, då en kinesisk botaniker skrev ut marijuana som ett bot för malaria, beriberi, förstoppning, reumatisk smärta, koncentrationssvårigheter och andra kvinno-åkommor. En annan kinesisk expert sker ut en blandning av marijuana och vin som smärtstillande.

Under tidiga nittiotalet blev medicinsk cannabis som användes för terapeutiska syften populära i västvärlden och kan i nuläget även inhandlas hos apotekare med ett enkelt recept. På grund av kostnaden och de begränsade valmöjligheterna väljer dock många patienter att odla sin egen.

Vilken typ som är mest passande beror på varje patients patologi; medicinsk cannabis som har en hög andel CDB är vid inhalation väldigt effektiv för smärta och spasmer för pariteter som lider av MS. Den antiinflammatoriska kvaliteten hos den aktiva beståndsdelen CBD, ger vid inhalation, förmodligen bättre effekt i detta fall jämfört med hos andra sjukdomar som inkluderar reaktioner mot infektion. Cannabis med höga THC-halter är fördelaktigt för att lindra till exempel Tourette’s syndrom,; i detta fall kommer produkten från feminina plantors torkade blommor. För att inhalera cannabis på det mest hälsosamma sätt som får rekommenderar vi att använda en vaporizer för att undvika de mest skadliga substanserna.

Våra feminiserade, medicinska, cannabissorter är exklusivt framtagna för konsumenter av medicinsk marijuana. Alla typer av cannabis fungerar för medicinskt syfte, men vissa fungerar bättre än andra beroende på olika aktiva beståndsdelar. 

Medicinsk cannabis kan hjälpa till att lindra följande symptom:

Smärta

Det är inte bedövande, snarare avslappnande och hjälper patienter hantera smärta bättre. Bedövande smärta kan vara farligt; det är viktigt att hitta orsaken.

Muskelspänningar

Det faktum att hela kroppen slappnar av hos patienten gör också att musklerna blir av med din spänning. Det underlättar till exempel för andningsmuskulaturen hos personer som lider av bronkiala sjukdomar samt för blåsmuskeln hos de som lever med inkontinens.

Dålig blodcirkulation

Blodcirkulationen förbättras, liksom bevarandet av kroppsvärme.

Spasmer

Spasmer kan minska och ge bättre sömnkvalitet. Vi menar då de muskelspasmer som ofta uppkommer när patienten befinner sig i sängen och hindrar den från att somna.

Cellgifter

Medicinsk cannabis hjälper ofta till med att lindra yrsel från cellgifter. När illamåendet avtar är det lättare för patienten att äta ordentligt och till och med kunna ta sina mediciner enklare. Cannabis stimulerar aptiten generellt.

Avslappning

Cannabis har en avslappnande effekt och hjälper patienten att fokusera mindre på sin sjukdom och på att slappna av mer; patienten får mer aptit för livet och kan relatera bättre till andra människor.

Sexuella dysfunktioner

Cannabis fungerar som ett afrodisiakum och hjälper mot för tidig utlösning, det har även god effekt när det kommer till problem med att få erektion.

Hormonrubbningar

Det minskar problem knutna till menstruationscykeln, till exempel PMS.

External Resources:
 1. Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 2. An introduction to the endogenous cannabinoid system https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 3. The endocannabinoid system: an emerging key player in inflammation. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 4. Cannabinoids as novel anti-inflammatory drugs. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 5. Cannabis and joints: scientific evidence for the alleviation of osteoarthritis pain by cannabinoids. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 6. FDA approves first drug comprised of an active ingredient derived from marijuana to treat rare, severe forms of epilepsy | FDA https://www.fda.gov
 7. Regulation of nausea and vomiting by cannabinoids https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 8. Regulation of nausea and vomiting by cannabinoids and the endocannabinoid system. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 9. MARIJUANA AND GLAUCOMA - Marijuana as Medicine? - NCBI Bookshelf https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 10. Cannabidiol, neuroprotection and neuropsychiatric disorders. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 11. The role of cannabinoids in adult neurogenesis https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 12. Cannabidiol to Improve Mobility in People with Multiple Sclerosis https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 13. Cannabis extract eases muscle stiffness typical of multiple sclerosis, study suggests -- ScienceDaily https://www.sciencedaily.com
 14. MARIJUANA AND AIDS - Marijuana as Medicine? - NCBI Bookshelf https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 15. Marijuana compound may offer treatment for Alzheimer's disease, University of South Florida preclinical study indicates | Journal of Alzheimer's Disease https://www.j-alz.com
 16. Effects of acute systemic administration of cannabidiol on sleep-wake cycle in rats. - PubMed - NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 17. Cannabis and the Anxiety of Fragmentation—A Systems Approach for Finding an Anxiolytic Cannabis Chemotype https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 18. As Vets Demand Cannabis for PTSD, Science Races to Unlock Its Secrets https://www.scientificamerican.com
 19. Cannabidiol to Improve Mobility in People with Multiple Sclerosis https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 20. Cannabis extract eases muscle stiffness typical of multiple sclerosis, study suggests https://www.sciencedaily.com
Ansvarsfriskrivning:
Detta innehåll är endast i utbildningssyfte. Informationen som ges är tagen från forskning som samlats in från externa källor.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.