Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Vad, när och hur du trimmar din cannabis.


De flesta odlare är överens om att skördetid är den mest givande delen av odlingscykeln. Efter månader av att föda upp dina plantor till mogna, knoppsprängda växter, kan du äntligen få smaka frukterna av ditt arbete!

Men du har fortfarande arbete att göra; du måste förbereda dina blommor ordentligt för torkning, härdning och förvaring. Gör det ätt och du får knoppar som ser ut, smakar och ryka bättre. Lita på oss; det är värt din tid och ansträngning.

Ett viktigt steg är naturligtvis att trimma sockerlöven från dina knoppar efter att du har klippt av grenar från växten. Kommer du ihåg de där delikata och nuggetliknande knopparna på ditt lokala cannabis-apotek eller coffeeshoppen? De är resultatet av manikyr - ett annat ord för trimning. Utöver estetiken kommer dessa knoppar också att lukta bättre, ryka bättre och hålla sig fräschare efter en bra trimning.

Låt oss dyka djupare in i varför du bör trimma din skörd och överväga olika tekniker som används för att få jobbet gjort.

Video id: 265566827

Varför ska du trimma cannabisknoppar?

Att klippa bort dessa sockerblad hjälper till att säkerställa att dina blommor förblir fria från mögel och överflödigt växtmaterial. Om du behöver mer övertygande, låt oss dela upp de viktigaste skälen till att trimma.

🏵️Estetik

Smak, arom och effekter är de viktigaste aspekterna av cannabis. Utseendet hamnar dock inte långt efter. Inget känns trots allt så bra som att dra ut orörda, välskötta knoppar ur en förvaringsburk. Att trimma dina blommor kommer att förvandla dem från robusta nuggets till de som är värda en plats på översta hyllan.

👃Arom

Varje sort erbjuder en unik blandning av terpener som underbygger dess arom. Med sockerbladen ur vägen blir terpener så mycket mer i framkant. Trimma vid rätt tidpunkt så att du kan undvika att få bort för många trikomer – körtlarna som producerar dessa aromatiska molekyler.

💨Mjuk rök

Kvarvarande sockerblad är tuffa mot lungorna när de röks, och de har mycket mindre THC, så det är bäst att slänga dem åt sidan. När du väl trimmar dina knoppar kommer de att slå lika mjukt som det bästa du hittar i cannabis-apoteket.

🦠Cannabinoidinnehåll

De flesta trikomer som producerar cannabinoider och terpener finns på knopparna. Sockerblad producerar trikomer, men i mycket färre antal. När du har trimmat ner dina knoppar kommer förhållandet mellan växtmaterial och cannabinoider att vara mer till din fördel.

X

När ska man trimma cannabis

Nu när du vet varför du behöver göra det, måste du veta hur du gör det rätt. Som vi nämnde tidigare är tajming nyckeln när det gäller att trimma cannabisblommor. För de som håller koll är det ditt nästa steg efter skörd.

Innan du ens skördar finns det dock steg du kan vidta för att maximera fördelarna med trimning. Dessa steg inkluderar spolning, som, för dem som inte känner till, innebär att man stoppar gödningen av näringsämnen och vattnar med rent vatten ett par veckor före skörd. Denna praxis uppmuntrar plantor att använda lagrade näringsämnen före skördetid, vilket resulterar i mjukare och mer smakrika blommor.

De flesta odlare väljer att genomvattna sin gröda i cirka två veckor under slutet av blomningen. Om du fortsätter att trimma, torka och kurera dina blommor på rätt sätt kommer du att trubba den hårda kanten ytterligare och förbättra deras aromatiska egenskaper.

Vissa odlare föredrar att trimma omedelbart efter att de har skördat sina blommor, medan andra gillar att torka ut sina knoppar i förväg. Båda dessa tekniker har sina egna fördelar och nackdelar.

Trimning: de bästa verktygen för jobbet

Som det är med alla cannabisodlingsrelaterade jobb, behöver du rätt verktyg för att få det gjort. Även om de kan verka enkla, och på många sätt är det, är de ändå viktiga.

1. Böjd trimningssax

Till att börja med kommer alla odlare att berätta att böjda trimningssaxar gör både skörd och trimning så mycket enklare. De rundade bladen passar perfekt runt basen av knoppar, vilket gör att du säkert kan klippa av dem från grenarna.

De skär också i linje med cannabisknopparnas naturliga kurva, vilket gör att odlare kan ta bort sockerblad utan att skada blommorna. Att trimma växter kan dock slita på händerna, och förhårdnader är vanliga. Tack och lov har den här saxen ett bekvämt PVC-grepp och fjädermotstånd för att motverka dessa problem.

2. Rullbricka/uppsamlingsbricka

Du vill också trimma dina blommor över en uppsamlingsbricka så att du kan spara sockerbladen till senare. Om du inte vet var du ska börja leta, har vår serie av rullbrickor livfulla mönster och upphöjda kanter som förhindrar spill och smuts. Du har också möjlighet att välja dina favoritfärger och storlekar.

3. Lämplig förvaringsburk

Var tänker du lägga all den bearbetade knopp? Du kan inte låta den ligga på soffbordet! Du behöver något lufttätt, rymligt och bekvämt. Vårt egna varumärke har som sagt den perfekta lösningen i form av RQS Re:stash Jar.

Dessa lufttäta burkar har en märkessilikonhylsa som håller den interna burken isolerad. Locket – BPA-fritt och tillverkat av förnybara hampafibrer – hjälper till att bibehålla fräschören och optimerar terpeninnehållet.

X

Typer av trimning

Det finns två sätt att trimma cannabis för hand: vått och torrt. Alternativt via maskin. Olika odlare har sina egna preferenser, men alla hamnar i samma slutresultat (om allt går som det ska). Låt oss täcka proceduren och för-/nackdelar med varje metod nedan så att du kan se vilken du föredrar.

Video id: 753816362

Våttrimning

Våttrimning avser att skära bort sockerblad direkt efter att du har skördat dina blommor. Eftersom de fortfarande håller mycket vatten förblir blommorna blöta och extremt klibbiga.

1. Skörda dina knoppar

Step 1

Klipp varje gren nära noden med hjälp av din böjda klippsax. Varje gren kommer att hålla flera knoppar. Håll dem fästa vid grenen under trimningen för att göra ditt liv enklare. Placera dina knoppbärande grenar i en stor burk eller hink tills du skalat hela växten.

2. Samla dina verktyg och preppa dina händer

Step 2

Hämta din sax och bricka, sätt på en podcast och drick lite kaffe för att hjälpa dig att plöja igenom uppgiften som ligger framför dig. Tvätta händerna och torka dem väl. Ta sedan på dig ett par latexhandskar för att förhindra att dina händer blir täckta i klibbigt harts.

3. Trimma

Step 3

Plocka upp varje gren, en efter en, och använd din böjda sax för att försiktigt klippa bort alla små sockerblad på varje knopp. Många odlare gillar att börja vid basen och arbeta sig uppåt på ett cirkulärt sätt för att säkerställa jämna, rundade kanter. En del av sockerbladen kommer nästan helt att döljas av knoppens kropp. Ta bort så mycket som möjligt utan att skada blomman. Det kommer alltid att finnas spår av sockerblad kvar – oroa dig inte!

4. Torkning och härdning

Step 4

Naturligtvis måste du torka och häda dina välskötta knoppar innan du röker upp dem. Lägg dem på ett torkställ i ett lätt uppvärmt rum med fläkt. När de torkat, ta bort individuella knoppar från deras grenar innan du placerar dem i burkar för härdning.


Torrtrimning

Torrtrimning sker däremot mellan torkning och härdning. Torra knoppar är mycket mindre klibbiga, men lite svårare att trimma. Så här gör du.

1. Skörd och härdning

Step 1

Klipp din planta vid basen och häng den upp och ner i ett varmt rum med en fläkt.

2. Bearbetning

Step 2

När knopparna är helt torra skär du av varje enskild gren och ställ dem åt sidan för trimning.

3. Samla dina verktyg

Step 3

Bli bekväm, sätt på en podcast och ta din sax. Tvätta händerna och ta på dig ett par handskar även här.

4. Trimma

Step 4

När du är klar, skär bort alla sockerblad från varje knopp. Använd din sax för att klippa bort varje knopp från grenen, en i taget. Detta kommer att göra dem lättare att härda och förvara.

5. Starta härdningsprocessen

Step 5

Fyll dina härdningsburkar med knoppar för mjukare bloss och bättre smak.


maskintrimning

Att trimma för hand gör att odlare kan bättre uppmärksamma detaljer när de bearbetar sina blommor. Men hemmaodlare behöver inte oroa sig för stora mängder blommor. Kommersiella odlare ser dock handklippning som något ålderdomlig, utan använder istället maskiner för att få jobbet gjort.

Trimmaskiner finns i många olika storlekar och former, och till olika prisklasser. Maskiner av kommersiell kvalitet, även om de är utom räckhåll för vanliga människor, kan de trimma stora lager av skörd på nolltid. Det finns också mindre enheter för att ta bort uppgiften från att-göra-listan för mindre odlare.

Det låter som ett bra knep, men det finns fortfarande en nackdel. Maskiner har tyvärr ett rykte om sig att skada annars perfekta cannabisblommor. De kan spara tid, men du måste bestämma dig för om du kan tolerera avvägningen.

För- och nackdelar med varje beskärningsmetod för cannabis

Som vi har gått igenom erbjuder var och en av metoderna ovan sina egna för- och nackdelar.


FÖRDELAR MED VÅTTRIMNING
NACKDELAR MED VÅTTRIMNING

Det är användbart för att förhindra mögel i klimat med hög luftfuktighet

Det är en mer klibbig process, vilket ofta gör att det känns tråkigare

Det är en mer linjär process efter skörd (direkt trimmning och sedan härdning)

Knopparna kan torka för snabbt, vilket leder till mindre nyanser i smaken

Knopparna torkar snabbare utan sockerblad

Knopparna blir mindre täta och kompakta, vilket vissa odlare inte gillar

Odlare kan torka fler knoppar på sin torkställning

-

FÖRDELAR MED TORRTRIMMNING NACKDELAR MED TORRTRIMMNING

Det är idealiskt på platser med låg luftfuktighet

Sockerblad kan lagra fickor av fukt, vilket leder till mögel

Knopparna blir fina, kompakta och klumpliknande

Torrtrimmade blommor tappar sin ursprungliga färg ganska snabbt

Blommorna torkar långsammare och behåller sin fulla smak

De torkade sockerbladen blir ännu mindre och svårare att klippa av på ett fint sätt

FÖRDELAR MED MASKINTRIMNING

NACKDELAR MED MASKINTRIMNING

Det sparar tid jämfört med båda handtrimningsmetoderna

Det finns risk för att maskinen skadar knopparna

Mindre maskiner hjälper hemodlare att bearbeta större skördar

All utrustning och buller är inte idealiskt för mer hemliga odlare

De tar bort en av många tillfredställande uppgifter som odlarna ställs inför -

Vad du ska göra med den överblivna trimningen

Efter att ha putsat hela skörden kommer din uppsamlingslåda att fyllas – eller svämma över – med stjälkar, grenar, fläkt- och sockerblad. Även om dessa komponenter kan verka som avfallsmaterial, kan du faktiskt använda denna trim.

Nej, du vill inte röka dem, men alla dessa delar innehåller cannabinoid- och terpenförråd. Du kan använda dem för att göra alla möjliga hemgjorda produkter som får dig att känna de där goda örtvibbarna.

Odlare kan bli särskilt experimentella med sockerbladen. De är inte de bästa att röka, men du kan använda dem för att göra lite kvalitetscannasmör, lite sockerbladste eller till och med någon smakrik kief att addera till din knopp.

På samma sätt kan du använda stjälkarna för att göra extrakt och koncentrat. Vi tror att de bästa användningsområdena för cannabisstammar inkluderar:

  • Charas
  • Kief
  • Bubble hash
  • Te och chai
  • THC-smör
  • Hudkrämer

Torkning och härdning av cannabis: nästa steg

När nu trimning är över måste du torka (om du inte torr trimmar) och härda dina blommor. Torkning tar bort all överflödig fukt från dina blommor, minimerar mögelbildning och gör dem redo för långtidsförvaring.

Att kurera dina knoppar kommer att avsevärt förbättra deras smak och bidra till smöriga mjuka bloss. Processen tvingar knoppar att behålla precis rätt mängd fukt för att göra dem behagliga att röka och redor för förvaring.

Kolla in vår artikel om hur du korrekt torkar och härdar din skörd för mer information!

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner