Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Få svaren på nio av de vanligaste frågorna om torkning och härdning av cannabis.


Ahhh, skördetid. Efter att ha sett dina plantor växa och blomma är det äntligen dags att samla in dina hårt förvärvade knoppar. Men innan du kan njuta av ett bloss från hemodlad kush, måste du torka och härda ditt nyskördade gräs. Nedan delar vi våra svar på några vanliga frågor om tork- och härdningsprocessen, så att du kan maximera ditt lagers smak och styrka.

Vad är skillnaden mellan torkning och härdning?

Torkning, som namnet antyder, innebär torkning av nyskördade knoppar tills de innehåller en längre mängd fukt och kan röks eller förångas ordentligt. Härdning, å andra sidan, innebär att du förvarar dina knoppar i slutna behållare under en period på minst två veckor. Detta hjälper till att utveckla smaken och aromen hos dina knoppar medan de mognar.

Varför måste jag torka och härda min cannabis?

Att torka dina cannabisblommor har flera viktiga funktioner som i slutändan ökar slutproduktens kvalité och hållbarhet.

Nyskördade cannabisknoppar innehåller en betydande mängd fukt som måste hanteras innan rökning. Varför? För det första ger rökning av färska knoppar sträva bloss med lite eller ingen smak—om knopparna överhuvudtaget kan antändas. Att ta bort fukt hjälper till att tona ner strävheten och låta terpenprofilen komma till sin rätt. För det andra trivs svampar i mörka och fuktiga förhållanden. Genom att torka dina blommor korrekt minskar du dramatiskt risken för att mögel ska komma åt ditt förråd.

Genom att placera enskilda knoppar på ett torkställ - eller hänga hela grenar i ett torkrum - minskar du vatteninnehållet i dina knoppar med 10–15 %. Denna process tar bort vatten från de yttre skikten av varje blomma, men du måste härda ditt förråd för att få bort fukt från djupet av knopparna.

Härdning är mycket viktigt eftersom det hjälper till att bevara ditt gräs så att den kan förvaras över tid—samtidigt som den bibehåller sin unika smak och maximerar styrkan. När du skördar dina knoppar innehåller de överflödigt socker och stärkelse som så småningom attackeras av luftburna bakterier och enzymer. Genom att härda dina knoppar uppmuntrar du nedbrytningen av dessa näringsämnen, vilket ger en mjukare och mer smakrik rök.

Video id: 706464699

Vilken är den bästa metoden för att trimma mitt gräs?

Det finns två huvudmetoder för att trimma dina knoppar vid skördetiden. Våt trimning innebär att du trimmar dina knoppar direkt efter skörd. Torr trimning, å andra sidan, innebär att du trimmar dina knoppar efter torkning och före härdning. Helst rekommenderar vi att du trimmar medan dina knoppar fortfarande är våta, eftersom det är lättare, mer exakt och du riskerar inte att förlora värdefull hart från skakiga rörelser när du hanterar torra knoppar. Med detta sagt kan torrtrimning ge en exceptionellt välskött produkt som är värd en topplacering bara tack vare utseendet.

Efter att jag har skördat och trimmat, hur torkar jag knopparna bäst?

För att dina knoppar ska torka jämnt, vill du se till att luften kan röra sig fritt och komma i kontakt med dem på alla sidor. Det bästa sättet att göra detta på, är att strama upp dina klippta och trimmade grenar eller använda trådställ om du arbetar med enskilda knoppar eller mindre grenar. Om du väljer att använda ställ, kom ihåg att du måste vända dina knoppar regelbundet för att se till att de inte blir platta på ena sidan.

Vilken fuktighetsnivå bör du sikta på när du torkar cannabis?

För bästa resultat bör du hänga eller på annat sätt placera dina trimmade knoppar i ett mörkt rum med god luftcirkulation och en relativ luftfuktighet på cirka 45–55 %.

Marijuanatorkande idéer: Så torkar man knoppar

Att torka cannabis i kartonger är en av de enklaste lösningarna. Bara lägg dina trimmade knoppar i kartonger och placera dem i det tomma odlingstältet eller torkrummet. Ha en hygrometer i varje kartong för att kontrollera luftfuktigheten och temperaturen.

Hängtorkning i ett odlingstält eller garderob tjänar också som en lågkostnadsmetod. Ta bort hela grenar från dina plantor, trimma sockerbladen och häng dem upp och ner. I ett större torkningsutrymme kan du använda en fläkt för att få luften att röra sig fritt.

Hyllor fungerar även bra när du behöver torka stora mängder knoppar. Trimma dina blommor ordentligt, sprid ut dem jämnt och lägg en hygrometer på varje hylla.

RQS Herb Dryer gör ett utmärkt jobb med att torka weed. Häng bara upp torken och ladda den jämnt med trimmade knoppar. Du kan ha den i ditt torkrum eller på någon annan lämplig plats.

Hur lång tid tar det att torka cannabis korrekt?

Det finns många faktorer som påverkar hur lång tid det tar för cannabis att torka.

Storleken på dina knoppar kommer naturligtvis att påverka torktiden, eftersom större, tätare knoppar tar längre tid att torka än mindre. Hur du väljer att klippa dina plantor kommer också att spela in. Kom ihåg att grenarna på dina plantor håller mest vatten, så om du hänger stora grenar tar det längre tid att torka än om du hänger mindre grenar eller enskilda knoppar. Slutligen kommer temperaturen, luftfuktigheten och luftflödet i ditt torkutrymme även att ha stor inverkan på den tid det tar för ditt gräs att torka.

I allmänhet tar torkningssteget cirka 7–12 dagar, beroende på ovanstående faktorer. Under den här tiden kommer dina knoppar att förlora mycket vatten, vilket innebär att de krymper i storlek och även minskar i vikt.

Video id: 484380359

När vet jag att mina knoppar är rätt torkade och redo att härdas?

Det finns ett enkelt test för att veta om dina knoppar är torra: ta en liten gren och försök att böja den. Om det är enkelt att bryta den är dina knoppar torra och du är redo att gå vidare till härdningsprocessen. Om den bara böjer sig behöver dina knoppar lite längre tid för att torka.

Hur härdar jag mina knoppar?

Om du har våt trimmat dina knoppar är du redo att gå vidare till härdningsfasen så snart dina knoppar har torkat. Om du väljer att torr-trimma, å andra sidan, bör du göra det innan du går vidare till härdning.

När dina knoppar är torra och trimmade placerar du dem i stora burkar med bred mun (glas- eller syltburkar fungerar bra). Fyll burkarna till ungefär ¾, så att det finns utrymme för luft för att minska risken för röta eller mögel som kan förstöra din skörd. När du har fyllt på burkarna, förvara dem i en torr, mörk miljö (t.ex. ett köksskåp) och kontrollera dina knoppar minst en gång per dag under två veckor.

Bästa tipsen för att framgångsrikt torka och härda dina färska knoppar

När du kontrollerar din skörd, låt dina burkar vara öppna för att möjliggöra luftutbyte och inspektera varje knopp individuellt efter tecken på mögel. Om du hittar en infekterad knopp, se till att omedelbart ta bort den ur burken för att undvika att svampen sprids.

Denna process med konsekventa kontroller kommer att ta bort överflödig fukt från burkarna och låta frisk luft omsluta dina knoppar. Efter ungefär två veckor kan du börja njuta av ditt skördade gräs, men ju längre du väntar desto bättre.

Vad är den bästa luftfuktighetsnivån för att härda cannabis?

Du bör sträva efter en luftfuktighetsnivå på cirka 62 % när du härdar dina blommor. Denna ökning av fuktinnehållet återfuktar dina blommor till viss del, förbättrar deras smak och mjukhet samtidigt som det hindrar mögelbildning.

Video id: 509743497

Hur lång tid tar härdningsprocessen?

De flesta odlare kommer att härda sitt gräs i ungefär en månad; men härdning i 4–8 veckor kommer absolut att dra ut mest smak och arom ur dina knoppar.

Hur bevarar jag knoppar bästa när de torkats och härdats?

När du har avslutat härdningen kan du förvara dina knoppar i samma burkar, på en sval, mörk och torr plats. Du behöver inte längre kontrollera dina knoppar så ofta, så se till att hålla dina burkar väl förseglade för att förhindra att dina blommor torkar för mycket. Om du har mycket gräs kan du överväga att investera i fuktförpackningar eller något liknande för att hålla dina blommor fräscha under långa tidsperioder.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner