Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Släpp inte din gard efter skörd – lär dig hur du skyddar dina knoppar från mögel under de sista stadierna av odlingsprocessen.


Vad gör cannabisknoppar mögliga?

Mögel som kan utvecklas på cannabisblommor, också kallad "knoppröta" av odlare, orsakas av Botrytis cinerea, en nekrotrofisk svamp som också växer på vindruvor, jordgubbar, tomater och andra frukter och grönsaker.

Botrytis trivs i varma, fuktiga klimat och angriper de levande cellerna hos växter eller frukter, samtidigt som den livnär sig på död materia. Den utvecklas på stjälkar av levande cannabisplantor eller skördade blommor och växer långsamt utåt, vilket gör den särskilt svår att upptäcka. Vanligtvis, när du upptäcker botrytis på ytan av en knopp, har den nästan fullständigt förstört dess insida, vilket gör att knoppen är våt, slemmig och illaluktande.

Hur man förhindrar mögel efter skörd

I odlingsrummet är principerna för att förhindra mögel att bibehålla optimal temperatur och relativ luftfuktighet, samt korrekt luftcirkulation. Efter skörd vill du följa exakt samma principer för att undvika att förlora dina hårt förvärvade knoppar till att mögla.

Torkning

Cannabisblommor har en hög vattenhalt när de skördas. Innan du tänder dina knoppar måste du därför ha tålamod och låta dem torka tills de bara innehåller cirka 10–15 % vatten.

Att torka dina knoppar är lika enkelt som att hänga dem upp och ner från ett snöre eller klädstreck. Vart du hänger dem är helt upp till dig, se bara till att de är på en torr, mörk plats där luften cirkulerar fritt. Odlare torkar vanligtvis sina knoppar i ett avsett rum eller ett skåp/garderob. Om du har ont om plats kan du till och med hänga dina knoppar i en kartong; se bara till att sticka några hål i lådan så att luften kan cirkulera.

Skapa den perfekta torkmiljön

Helst vill du torka dina knoppar vid 18–20 °C och 50–60 % relativ luftfuktighet. Vissa odlare gillar att hålla temperaturen i den högre delen av spektrumet under de första tre dagarna för att torka sina knoppar lite snabbare, innan de drar ner temperaturen igen för att sakta ner processen. Du vet att dina knoppar är redo att härdas när deras stjälkar lätt knäpper. Detta kan ta upp till två veckor, men det kommer att variera beroende på de temperaturer och luftfuktighetsnivåer du torkar dina blommor vid.

Om det är varmt ute rekommenderar vi att du torkar dina knoppar i ett lätt luftkonditionerat rum. Du kan också använda luftkonditionering för att minska luftfuktigheten om du bor i ett särskilt fuktigt område. Slutligen, kom ihåg att använda fläktar för att cirkulera luften runt dina knoppar för att torka dem jämnt och ytterligare förhindra att mögel bildas.

Cómo prevenir el moho después de la cosecha

Härdning

När dina knoppar är fina och torra, vill du härda dem i lufttäta burkar i minst 2–3 veckor (eller mer, om du har tålamod).

När knopparna härdar fortsätter de att förlora fukt, men i mycket långsammare takt. Denna långsamma frigöring av fukt hjälper till att ta fram aromer och smaker i dina blommor och rensar även bort eventuella orenheter. Tyvärr kan uppbyggnaden av fukt inuti dina härdningsburkar också skapa de perfekta förutsättningarna för botrytis-sporer att växa.

Trimma som ett proffs och håll det rent

Innan du härdar dina knoppar måste du se till att de har trimmats till perfektion. Gamla blad och löv och stjälkar kan fånga upp fukt och skapa den perfekta miljön för mögel. Oavsett om du föredrar att trimma vått eller torrt, se till att dina skördade blommor är fria från onödiga växtämnen innan du packar dem i dina härdningsburkar.

Ett annat viktigt steg för att förhindra mögel vid härdning av gräs är renlighet. Se till att dina burkar är sterila och torra innan du börjar fylla dem med blommor. Fyll dessutom bara dina burkar till 3/4 av deras kapacitet. Förvara dina burkar på ett svalt, torrt och mörkt ställe (ljus bryter ner THC och kan minska styrkan hos dina knoppar).

Konsten att burpa

För att ytterligare förhindra mögel när du torkar gräs rekommenderar vi att du öppnar (eller "burpar") dina burkar 2–4 gånger om dagen för att ta bort och ersätta den gamla, fuktiga luften. Efter cirka en vecka kan du börja burpa dina burkar mer sällan (1–2 gånger per dag), eftersom blommorna blir torrare och släpper ut mindre fukt.

Om du är orolig att du kommer att glömma att burpa dina burkar (eller om du har turen att ha en enorm skörd på händerna), kan du använda fuktighetsförpackningar för att kontrollera fuktnivåerna inuti dina burkar. För att kurera cannabis rekommenderar vi att du använder förpackningar som hjälper till att bibehålla 62 % luftfuktighet.

Håll ett vakande öga

Slutligen är det bästa skyddet mot mögel ett skarpt öga. Se till att regelbundet inspektera dina knoppar under kureringsprocessen. Om du misstänker att några av dina knoppar utvecklar mögel, separera dem från resten så snabbt som möjligt för att undvika att svampen sprider sig ytterligare.

Lagring

När du har kurerat ditt gräs i minst 2–3 veckor är det officiellt redo att rökas. Du kan fortsätta att förvara dina blommor i dina härdningsburkar, använd fuktförpackningar för att undvika att de torkar ut för mycket med tiden och för att hålla fuktigheten inuti burkarna på optimal nivå. Kom ihåg att dina knoppar kommer att fortsätta att härda och deras smaker bör intensifieras med tiden, så rök inte igenom lagret för snabbt!

Vídeo aneu: 441346585

Håll mögel i schack – Slutsats

Det är viktigt att du inte skyndar dig igenom de sista stadierna av odlingsprocessen. Även om vi vet att du kommer att vara angelägen om att prova dina egenodlade knoppar, ta du dig tid att klippa, torka och härda dina blommor ordentligt för att ta dem till nästa nivå när det gäller smak, arom och styrka, samtidigt som du skyddar dem från mögel.

Och om du hittar knoppar som är påverkade av den fruktade svampen, se till att du tar bort dem och noggrant inspekterar resten, eftersom rökning av mögligt gräs är farligt för din kropp!

Fuktförpackningar skyddar mot mögel

Fuktpaket är små och enkla verktyg som drar in fukt från den omgivande miljön. När fuktnivån börjar stiga kommer de att absorbera vattenpartiklar som annars skulle fungera som grogrund för mögel.

Moisture Fighters erbjuder tvåvägskontroll

På Royal Queen Seeds konstruerade vi våra egna fuktförpackningar speciellt för att härda cannabisknoppar. Våra Moisture Fighters har en tvåvägskontrollmekanism som låter dem både fånga och släppa ut fukt. Detta gör att de kan ta in överflödig fukt samtidigt som de förhindrar att dina blommor blir för torra och tappar sin smak.

En växtbaserad produkt utan konserveringsmedel

Våra Moisture Fighters är tillverkade med miljöns hälsa och dina knoppar i åtanke. Varje förpackning härrör helt från växtbaserade material och innehåller absolut noll konserveringsmedel. Du behöver inte oroa dig för att oönskade kemikalier läcker ut och förorenar dina orörda ekologiska blommor.

Fuktighetsindikatorer håller dig informerad

Moisture Fighters tar bort alla gissningar ur härdningsprocessen. Varje paket har ett kort som innehåller en fuktighetsindikator. Detta återanvändbara kit låter dig veta när du behöver byta ut dina Moisture Fighters. Att veta exakt när du ska göra detta betyder att du kommer att hålla härdningsmiljön optimal under hela processen.

Hur man använder Moisture Fighters

Moisture Fighters är extremt lätta att använda. Håll dina blommor saftiga och terpenrika med hjälp av stegen nedan.

  1. Ta ut Moisture Fighters ur förpackningen och se till att inte öppna själva Fightern.
  2. Placera en Moisture Fighter och fuktighetsindikatorn bredvid dina knoppar i deras härdningsburk.
  3. Låt Fighter göra sitt. När pricken på fuktighetskortet går från rosa till blått, byt ut Humidity Fighter mot en ny.
  4. Återställ den återanvändbara indikatorn till den rosa inställningen för att hålla reda på den nya Fighter.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner