Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Max Sargent

OK, så du har cannabisplantor nära skördetid och otillräckliga marijuanareserver för att se dig genom den typiska 30+-dagarsperioden mellan skörd och en färdig produkt. Du kanske inte ens har något lager för att klara de genomsnittliga 1–2 veckor som det tar att torka knoppar på konventionellt sätt? Eller kanske du bara är nyfiken på om dina blommor är redo att skördas eller inte? Oavsett dina personliga motiv så har du massor av alternativ när det gäller att snabbt torka cannabis. Problemet är att de mest populära snabbtorkande metoderna kommer att försämra knopparna så mycket under processen att de knappast är värda ansträngningen.


Våra läsare förtjänar bättre. Vi kommer inte bara att gå igenom enkla sätt att snabbtorka Sinsemilla utan att förstöra jointen. Vi har även inkluderat en klibbig överraskning i texten för dem som älskar cannabiskoncentrat som söker mer smakrika extrakt gjorda på det färska icke-torkade materialet.

Video id: 484380359

1. Bruna papperspåsar och datorfläktar

Enkla bruna papperspåsar, sådana man får från bageriet, är perfekta för att torka knoppar. Speciellt popcorn-knoppar. Om du lägger en näve eller två nyklippta mindre nuggets i en papperspåse och låter dem torka i 2–3 dagar är du halvvägs där. Helst bör du låta dem torka i ytterligare 3 dagar. Men om du har bråttom, fortsätt till nästa steg.

Slå sedan på din bärbara dator och ta reda på var fläkten sitter. Moderna bärbara datorer har fläktar som driver ut varm luft för att hålla enhetens interna funktion svalt. Lägg de små halvtorra nuggets på en pappershandduk på tangentbordet. Eller på en pappershandduk direkt framför fläktventilerna, om du har en modell som ventilerar på ett annat sätt. Vänd på knopparna var tionde minut eller så tills de känns torra vid beröring. Detta kan ta en timme eller längre, men knopparna kommer fortfarande att slå hårt. Förvänta dig inte en fyllig bukett av aromer eller aptitretande smak, snarare en acceptabel rök med lite hård smak.

Brown Bags And Computer Fans

2. Gör om pannrummet till en torklåda

De flesta privata hem har pannrum. Vattenpannan inuti håller pannans rumstemperatur ganska varm och mysig och den relativa luftfuktigheten är minimal. Detta är ett bra ställe att snabbtorka cannabis. Det är bäst att placera alla små knoppar i bruna påsar, men du kan även använda snöre för att hänga upp större knoppar som du brukar göra när du torkar. Den stora skillnaden är att du ska skruva upp värmen genom att slå på varmvattenberedaren. Du kan torka enorma skördar helt på 3 dagar om du låter det varma vattnet stå på under större delen av den tiden. Men det kommer säkerligen att öka elräkningarna. Vid normal användning, förvänta dig att de små knopparna är tillräckligt torra för att röka på bara 3–4 dagar, medan tjockare hängande cola kräver 6–7 dagar. Denna metod har en lägre inverkan på kvaliteten än de flesta, men knopparna kommer fortfarande inte att smaka fantastiskt.

The Boiler Room

Alternativ: Direkt

Dabbing-trenden 2023 är levande hartskoncentrat. Även de mest potenta extrakten som vax och shatter har lite utrymme för förbättring. Att använda färska frysta blommor istället för noggrant torkade och kurerade knoppar är det genombrott som amerikanska extraktkonstnärer har gjort för att producera gourmetkoncentrat med mycket mer terpener. Något är definitivt förlorat i övergången med standard BHO-extraktionsmetoder. Levande harts har samma skyhöga styrka med en kraftigt förbättrad smakprofil. Tyvärr är detta förmodligen utom räckhåll för den genomsnittliga vanliga hemmaodlaren. Cannabisen måste hållas vid subkritiska temperaturer under hela extraktionsprocessen och du behöver verkligen labbförhållanden och utrustning för att åstadkomma detta. Ändå är det en godis från högsta hyllan som kommer till alla bra cannabisklubbar, kaféer och apotek under 2018. Håll utkik efter namn som "sauce", "sap" och "syrup" som dyker upp på menyn.

Soltorkat gräs

Utomhus-odlare har torkat marijuana placerat på stenar i direkt solljus i tusentals år. Det är verkligen inte den mest effektiva metoden att torka cannabis, men det fungerar. Både värme och solljus försämrar kvaliteten. Men om du vill torka små knoppar snabbt och det är varmt och soligt ute kan du göra värre än att slänga en handfull knoppar i en brun påse och soltorka dem. Bäst att använda en sten för att tynga ner påsen med knoppar i direkt solljus, du vill inte att en vindpust sveper bort ditt gräs. Sedan spelar du väntspelet. Efter en eller två dagar av varmt torrt soligt väder bör du ha några krispiga knoppar att blossa på. Återigen kommer smak och styrka att ha försämrats, så du får inte ut det mesta av din marijuana med denna metod.

Desperata åtgärder

Att baka knoppar i ugnen är en hemsk idé. Gör det bara inte. Det är verkligen ett slöseri med gräs. Ugnstemperaturerna är alldeles, alldeles, alldeles för varma för cannabis. Även på en låg temperatur - fortfarande för varmt. Visst, knopparna kommer att torka ut på några minuter, men du har också kokat bort de flesta cannabinoiderna. Dessa knoppar kommer att smaka som bränt växtmaterial och kommer inte att göra dig särskilt hög.

Mikrovågsmarijuana är en annan garanterad besvikelse. Att bomba knoppar med 10-sekunders pass i mikrovågsugn är ett katastrofalt sätt att torka gräs. Dessa metoders troliga ursprung är "den stora boken av dåliga idéer" och bör undvikas.

Kan du torka gräs i en mattorkare?

Mattorkare använder värme för att torka ut kött, frukt eller andra livsmedel för att förlänga deras hållbarhet. Vi rekommenderar inte att du använder en mattorkare för att torka ditt gräs, eftersom värmen från torkaren kommer att bryta ner cannabinoiderna och terpenerna i dina knoppar på samma sätt som en ugn skulle göra, vilket ger en smaklös, mindre potent rök.

Step 1

Torka gräs – tålamod är nyckeln

När det gäller att torka cannabisknoppar är tålamod nyckeln. Torkningsprocessen handlar om att aktivera cannabinoider och minska fukten i din blomma, vilket ger en mer potent rök med längre hållbarhet. Även om det finns många uttryckliga sätt att torka ut dina knoppar, rekommenderar vi inte någon av dem. Även om de är snabbare, är dessa tekniker beroende av värme, som bryter ner cannabinoiderna och terpenerna som ger ditt gräs de effekter och smaker som du älskar.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner