Historien om marijuanasorten Cheese

Cheese Genetics

Nästan varje cannabisrökare och odlare är bekant med sorten Cheese. Denna titan har klarat tidens test, även i den moderna eran med ultrakraftfull cannabisgenetik. I det som följer kommer du att lära dig allt som du behöver veta om denna legend och var den kommer från. Därefter kommer du få reda på hur man odlar några av de bästa Cheese-varianterna.

Vad är Cheese-cannabis?

Cheese-sorten sitter stabilt på toppen av klassiska cannabisvarianter. Sorten har en komplex ursprungshistoria som startar i USA och avslutas i Storbritannien. Även om den moderna eran har tagit fram sorter med rekordbrytande THC-nivåer och lockande sockerhaltiga terpenprofiler, så tjänar Cheese som en nostalgisk påminnelse om svunna tider.

Cheese är känd över hela världen för sin tydliga ostsmak och arom, och den ger ett berusande rus som är fysiskt avslappnande utan att göra användare helt bundna till soffan. Med sin utbredda användning av både odlare och rökare, har många förädlare använt Cheese-genetik som grunden till nya sorter som samtliga erbjuder aromatiska antydningar av sin smakrika föregångare.

Är Cheese samma som Skunk?

Inte direkt. Cheese-sorten och Skunk #1 har mycket gemensamt men de är två skilda sorter. Som du kommer upptäcka i historien om Cheese längre ner, så uppstod denna variant först som en fenotyp av Skunk #1 till följd av dess introduktion i Storbritannien. Både Skunk #1 och Cheese delar samma förfäder, men miljömässiga faktorer som utlöser permanenta förändringar i genuttryck har slutligen lett till uppkomsten av Cheese.

Sorten skiljer sig från Skunk #1 på flera sätt, inklusive dess smakprofil, effekter och odlingsegenskaper. Cheese startade som en klonvariant, men förädlare började så småningom att odla sticklingar från frö och stabiliserade plantorna för att efterlikna den ursprungliga fenotypens aromatiska profil.

Skunk vs Chesee Cannabis Strains

Hur lyder historien bakom Cheese-sorten?

Historien bakom Cheese-weed-sorten startade i USA på 1980-talet. Här bestämde sig den legendariska förädlaren Sam “the Skunkman” på Sacred Seeds att fylla en väska med sin patenterade genetik och bege sig till den framväxande cannabisknutpunkten Amsterdam. Bland sitt fröförråd transporterade Sam sin ikoniska skapelse Skunk #1. Här ökade sorten snabbt i popularitet för sitt kraftfulla rus och tydliga arom, som gjordes möjlig tack vare höga nivåer av volatila svavelföreningar.

Men trots de lockande egenskaperna hos denna fenotyp, så stötte odlare i landet snart på problem. Även om de fräna knopparna gjorde Skunk #1 till en omedelbar hit, så var aromen även det som avslöjade dem. Många odlare rapporterade besök av polisen när deras plantor gick i n i blomningsfasen. Populariteten för Skunk #1 stark, men med detta bakslag i åtanke så tvingades odlare att förnya sig ytterligare och producera varianter med mindre tydliga dofter. Odlare i Storbritannien fick nys om denna genetik och en speciell sats med frön ankom dit under sent 80-tal.

Här snubblade en okänd odlare över en unik fenotyp. Bland de andra egenskaperna så besatt den en särskild ostarom som inte hade funnits i vanliga Skunk #1-plantor. För att bevara fenotypen tog odlaren en stickling som i slutändan hamnade i händerna på The Exodus Collective,k änd för sin sociala aktivitet och väldigt fria fester, vilket gjorde att Cheese ökade enormt i popularitet på Storbritanniens cannabisscen, och den har hållit sig på topp sedan dess.

Är Cheese en stark sort?

Cheese-sorten från Storbritannien saknar den anmärkningsvärda kraften från många moderna hybrider, men många veteranrökare av cannabis kommer att berätta att detta inte är till skada för Cheese-upplevelsen. Sorten klockar in på ett THC-innehåll på runt 20 %, men cannabinoiden agerar inte isolerat för att producera sina effekter. Andra beståndsdelar, inklusive terpener, förstärker ruset och producerar en upplyftande och euforisk effekt som inte på något sätt är obetydlig.

Den intensiva aromen och attraktionskraften hos Cheese-weedsorter

Den brittiska Cheese-sorten producerar ansenliga avkastningar och trevliga effekter, men dess aromatiska profil gör verkligen att den sticker ut från mängden och det är huvudanledningen till att Cheese-marijuana fortfarande är så populär än idag. En rad olika terpener bidrar till dess komplexa doft, inklusive terpinolene, ocimene och myrcene som ger toner av mint, frukt och örter.

Det är dock främst de flyktiga svavelföreningarna (VSCs) i Cheese som underbygger dess unika doft och smak. Dessa fräna föreningar ansvarar för aromer av vitlök, lök, ost och ägg. Även om det kan låta avskräckande på papper, så tillför dessa kemikalier en förvånansvärt välsmakande karaktär till specifika sorter.

I Cheese-knoppar tillför de flyktiga svavelföreningarna kraftfulla toner av, ja du kanske kan gissa det, ost tillsammans med en antydan av vitlök. Samtidigt bidrar terpenerna till subtila frukt- och blomsterdofter som rundar av smakprofilen på ett fint sätt.

RQS kollektion av Cheese-Cannabissorten

Våra kunniga förädlare på RQS har en förkärlek till Cheese-weedsorten. Under åren har de utnyttjat den ursprungliga sorten och dess nära förfäder som förädlingsmaterial för att skapa nya Cheese-cannabisvarianter. Genom att korsa den med en rad av legendarisk genetik, har de lyckats producera några av de mest smakrika och mest produktiva sorterna som finns. Kolla in dessa sorter nedan.

Royal Cheese

Royal Cheese sticker ut som en av de mest stinkande Cheese-sorterna som finns. Börja med att så dina frön direkt i deras slutliga krukor. Vattna dem väl tills skott uppstår från jorden inom 2-3 dagar. I slutet av vecka 2 kommer du att ha en robust och frisk fröplanta som är cirka 7 cm hög, utrustad med flera små uppsättningar av blad. Under vecka 4 kommer din planta att ha nått en höjd på 26 cm och besitta stora fläktblad och en tjock, robust huvudstam.

Royal chesee

Vi föreslår att man gör övergången till blomning under vecka 6. Din planta kommer att ha ett tätt och grönskande grenverk vid denna tidpunkt. I vecka 9 kommer du att ha gott om blommor och du kommer att börja känna hur den fräna aromen från denna sort fyller upp odlingsutrymmet. Som en snabblommande variant, kommer den bara att ta mellan 7-8 veckor att nå mognad! Vid skördetid kommer du att få upp till 550 g/m² från inomhusplantor och upp till 550 g/planta från de som odlas utomhus.

Royal Cheese har ett THC-innehåll på 19 % tillsammans med smaker av godis, ost och frukt. Njut av ett djupt brusande fysiskt rus varje gång du sätter eld på dessa knoppar.

Royal Cheese (Snabbt Blommande)
Old School Skunk x Afghani
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 17%
Sativa 40% Indica 60%
550 - 600 gr/plant
130 - 200 cm
Tidigt i oktober
Balanserad, Berusande, Klar

Köp Royal Cheese (Snabbt Blommande)

Royal Cheese Auto

Som den autoblommande versionen av Royal Cheese, levererar Royal Cheese Auto läckra knoppa på kort tid. Denna snabba auto rusar genom hela odlingscykeln på 11-12 veckor efter att fröna gror. Så dina frön direkt på dess slutliga plats tillsammans med lite strösslande av mykorrhizasvamp för optimal utveckling av rotsystemet. I slutet av vecka 2 kommer din fröplanta att vara 7-8 cm. Upprätthåll en luftfuktighet på runt 60 % i detta steg. Tillämpa lågstressträningstekniker under vecka 3 då din plantor börja visa upp förblommor under vecka 4.

Royal chesee auto

Byt till blomnings-näringsämnen i början av vecka 5 och överväg att tillämpa lite avlövning. Ta bort vissa blad för att få bättre luftflöde och ljusexponering till alla unga knopplatsser i grenverket. Påbörja en spolning 2 veckor innan du planerar att skörda. Se till att du har tillräckligt med förvaringsburkar för att lagra upp till 475 g/m² inomhus och 160–210 g/planta utomhus.

Royal Cheese Auto kombinerar ett THC-innehåll på 15 % med läckra smaker av ost, peppar och skunk. Den delar en liknande smak och effekt som den ursprungliga Cheese-sorten. Njut av dessa knoppar i en vejp för att få en sann uppskattning av dess smak och njut av en lätt berusande upplevelse.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Berusande, Fysiskt avslappnande

Köp Royal Cheese Auto

Blue Cheese

Förbered dig på att aktivera dina smaklökar med Blue Cheese. Som avkomma till Original Cheese och Oregon Blueberry Blend, kommer du att uppleva exceptionella nivåer av flyktiga svavelföreningar och fruktiga terpener i dessa knoppar. Förbered ett odlingsutrymme som kan hantera plantor som toppar på 160 cm inomhus och 200 cm utomhus. Gro fröna med hjälp av vattenglasmetoden och överför groddarna till sina slutliga krukor när pålroten når en längd på 2 cm. Börja köra med lampor inomhus så snart skotten uppstår. I vecka 3 kommer din planta redan ha växt till 50 cm. Vid denna punkt bör du ta beslutet att tillämpa träning för att hålla dina plantor från att överstiga 100 cm, eller lämna dem otränade för att de ska uppnå sin maxhöjd inomhus.

Blue chesee

Sätt igång blomning ungefär i vecka 6-7. Du kommer att märka att en svag doft uppstår en vecka senare. I vecka 9-10 bör du implementera luktkontrollerande strategier. Vid denna tidpunkt kommer du märka hur knopparna börjar svälla. Vänta tills merparten av pistillerna blir orangea innan du skördar i ungefär vecka 13-14. Du kommer att få upp till 550 g/m² från inomhusexemplar.

Njut av ett avslappnande och berusande rus som drivs av ett THC-innehåll på 19 %. En medium CBD-nivå hjälper till att göra det mjukare. Smaker av godis, ost och frukt kommer göra att du återgår till denna sort om och om igen.

Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 veckor
THC: 19%
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
140 - 200 cm
Sent i September
Berusande, Fysiskt avslappnande, Klar

Köp Blue Cheese

Blue Cheese Auto

Om du hellre vill smaka på vad Blue Cheese har att erbjuda på ett kortare tidsspann, så måste du lägga vantarna på **Blue Cheese Auto. Denna ättling till Blueberry, den ursprungliga Cheese-sorten och ruderalis-genetik ger fina lilagröna knoppar och läckra ostdofter. Du kommer att ha en fröplanta på 2 cm inom en vecka från groning. Denna sort uppskattar flytande tång, fiskemulsion och maskte under den vegetativa fasen. Använd dina föredragna träningstekniker runt vecka 3 i den vegetativa fasen för att hålla dina plantor så kompakta som 40-60 cm under hela odlingscykeln. I vecka 4 kommer din planta att stoltsera med en tjock och robust stam och stora, vaxhaltiga fläktblad, samt framväxande förblommor.

Blue chesee auto

Byt till bat guano och fermenterad fruktjuice under blomning för att tillgodose ökat fosforkrav. Du kommer att märka att en kraftfull ostlukt fyller upp ditt odlingsutrymme under vecka 8. Kolskrubb fungerar bra för att begränsa stanken inomhus, medan kompanjonplantor som mynta och basilika gör ett bra jobb när det kommer till luktkontroll utomhus. Förbered dig på att skörda upp till 375 g/m² inomhus och 60–110 g/planta utomhus.

Gör dig sedan redo att spränga dina smaklökar med smaker av ost, jord, frukt och peppar. När dessa smaker avtar kommer du att känna hur ett upplyftande rus tar fäste.

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 veckor
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10-11 veckor efter spiring
Klar, Upplyftande

Köp Blue Cheese Auto

Fast Eddy Automatic CBD

Om du letar efter en snabbväxande sort som ger läckra smaker, så vill vi presentera dig för **Fast Eddy Automatic CBD. Denna CBD-rika sort härrör från Cheese, Juanita la Lagrimosa och ruderalis-genetik. När du poppar dina frön, så gör dig redo att se hur denna sort snabbt ta sig igenom hela odlingscykeln på bara 10-12 veckor. Du kommer att ha en fröplanta på 5 cm i slutet av vecka 1 i den vegetativa fasen. Upprätthåll luftfuktighetsnivåer på cirka 70 %för att stimulera en hälsosam tillväxt. Denna Cheese-weedplanta kommer att nå 18 cm i ungefär vecka 3. Bind ner den växande spetsen för att skicka sidogrenar mot himlen för att bilda ett platt och produktivt grenverk. Framväxandet av förblommor under vecka 4 kommer att markera övergången till blomning.

Fast eddy CBD

När den andra blomningsveckan kommer, kommer du redan att kunna se unga knoppar packade med vita pistiller. En omisskännlig arom av ost kommer att börja översvämma ditt odlingsutrymme under tredje veckan av blomningen. Spola dina plantor 2 veckor innan skörd för att få de finast möjliga knopparna. Förbered ditt torkningsutrymme att rymma upp till 450 g/m² från inomhusplantor och 80–130 g/planta från deras utomhusmotsvarigheter.

Fast Eddy Automatics THC- och CBD-innehåll på 9 % vardera kommer att lämna dig med ett klart huvud och en känsla som om du svävar på moln. Njut av läckra smaker av ost, citrus och jord.

Fast Eddy Automatic CBD
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 9%
Sa 50% In 40% Ru 10%
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
10-12 veckor efter spiring
Klar, Lugnande

Köp Fast Eddy Automatic CBD

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.