By Steven Voser

Thai-cannabisgenetik: Historia och ursprung

Thai Genetics


Marijuana förädlades inte alltid i ytterst kontrollerade miljöer. Under stora delar av historien har cannabis odlats vilt eller tillsammans med människor, där den ena försiktigt påverkat den andra. Thai-lantraser utgör basen för många av dagens ledande hybridsorter, så det är värt att lära sig mer om dem, särskilt de som är intresserade av cannabisförädling och historia.

Thai-cannabis — Historia och ursprung

Thai-lantraser är unika och ytterst prisade cannabisplantor som har en 100 % sativa-genetisk uppbyggnad. "Lantras" är namnet som ges till odlade cannabisvarianter som framgångsrikt anpassats till en given plats eller miljö och som inte har korsats med andra distinkta cannabisvarianter.

Cannabis tros ha tagit sig till Thailand och omgivande länder via Indien, sedan har örten upplevt århundraden av rekreationell, kulinarisk och holistisk användning bland lokala samhällen där det odlades brett på inhemsk basis[1].

Trots att de kallas thai, så skulle kanske "sydostasiatisk lantras" passa bättre då dessa varianter kommer från flera fuktiga, varma och tropiska regioner i denna del av världen. Hur länge har de odlats där? Det är oklart, men vi vet att det är länge.

Thai-genetik tog sig först västerut under 1960-talet när amerikanska trupper skickade tillbaka dem från Vietnam. Då kallades cannabisbuntarna för "thailändska stickor" och de var betydligt mer kraftfulla än allt som producerats i USA. Men inte bara det, dessa tighta cannabis-buntar var även fröfria, vilket tydde på avancerade odlingstekniker som ännu inte hade bemästrats i väst.

Thai-marijuana egenskaper

Likt andra lantraser från hela världen, blev Thai-sorterna snabbt populära i väst efter sin introduktion tack vara sina unika och distinkta egenskaper. Allt från deras odlingsmönster till deras smak och effekt, tillhandahöll något spännande och värdefullt för både konsumenter och förädlare.

  • Thai-cannabis odlingsegenskaper

När det gäller tillväxt är det stora plantor, mer som pilträd än en vanlig julgransformad hybrid. Istället för långa colas tenderar knopparna att växa sig täta och mer koncentrerade. Grenarna sträcker och böjer sig. Sativas är kända för att ha långa blomningstider och Thai är drottningen—14–16 veckor är inte ovanligt, och upp till 20 veckor har man hört talas om.

Vad tar dem så lång tid? Då de kommer från tropiska regioner behöver Thai-lantraser inte brottas med mörknande dagar och kalla temperaturer som sorter från norr eller söder måste. Som ett resultat har de friheten att ta sig tid när de blommar.

Det varma, fuktiga klimat de anpassat sig till kan vara svårt att imitera någon annanstans, men växthus är det bästa valet för lyckad odling. För att odla rena Thai-plantor behöver du mycket tålamod och förmågan att hålla dem varma.

Thai-cannabis odlingsegenskaper
  • Effekterna av Thai-weed

Med tanke på tiden dessa plantor tar att odla kanske du undrar varför Thai blivit så populär i väst jämfört med snabba och enkla indicas.

Thai-sativa ger ett slag som hittills inte kunnat hittas någon annanstans. Med moderna förädlingstekniker, kan kraften hos nutida sorter närma sig 30 % THC, med en del förädlingar som till och med hävdar att de passerat denna tröskel. Men på 60-talet trodde man att Thai hade runt 13 % THC, vilket var otroligt kraftfullt på den tiden. Tillsammans med sina energigivande, klara effekter är det inte konstigt att de blev så populära bland rökare och innovativa förädlare.

Några av de vanligaste effekterna Thai-sativa har är:

Euforiskt rus Cerebral
Energetisk Kreativ
Kraftfull
  • Thai-cannabis smaker och aromer

Thai-lantraser har rika, jordaktiga smaker. Att säga exakt hur de smakar är svårt, då olika plantor har olika terpenprofiler och således smakar olika. En planta som växer på de genomblöta slätterna i norra Thailand kommer att smaka annorlunda än en som är varsamt odlad i ett växthus eller under artificiella lampor. Oavsett finns det några vanliga noter:

Jord Trä
Choklad Citrus
Diesel

Cannabissorter med Thai-genetik

Även om utbudet av Thai till USA minskade när de drog tillbaka trupperna från Vietnam, så lever dess arv vidare. Det är möjligt att få tag i frö som hävdas vara rena Thai-lantraser, även om detta kan debatteras.

Oavsett utgör Thai grunden för många moderna sorter. Här är några av våra favoriter.

Blueberry

Blueberry utvecklades på 70-talet på USA:s västkust av förädlaren DJ Short och tros vara hybridavkomman efter Highland Thai x Purple Thai x Afghan. Dess exakta genetiska ursprung förblir ett mysterium, men en sak vi är säkra på är hur bra den är.

Som namnet antyder har den fruktiga, saftiga smaker där blåbärsnoterna är dominanta. Tack vare dess indica-inflytande växer Blueberry snabbare än ren Thai, men behåller kompakta, täta colas och många av de uppiggande effekterna.

Nedan är några av de ledande stammarna som härrör från denna härstamning.

Blue Mystic

Blue Mystic

Blue Mystic är vår helt egna tolkning av Blueberry. Även om den är indica-dominant (till skillnad från klassiska Thai-lantraser), kombinerar den de bästa delarna av den ultraavslappnande Northern Light med den dynamiska smaken och kraftfull tillväxt från Blueberry för en drömlik och avslappnad upplevelse. Inte bara det, utan den tar bara 7-9 veckor att blomma. Förvänta dig stora avkastningar med stora, täta nugs.

Genom att langa över terpenerna från Blueberry, men erbjuda ett aningen tyngre och mer klassiskt berusande effekter är Blue Mystic bäst lämpad för kvällar eller dagar när du bara vill ta det lugnt.

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Berusande

Köp Blue Mystic

Royal Bluematic

Royal Bluematic

Om du gillar Blueberry, men vill ha något som är snabbare och som kräver minimal vård så ska du sätta Royal Bluematic-frön i jorden. Genom att korsa Blueberry med ruderalis har vi skapat en autoblommande cannabis-superstjärna som är robust och generös.

Den håller sig kort, så kort som 60 cm, men ger goda avkastningar med tanke på dess blygsamma storlek. Effekterna är blandade, men lutar mer mot det avslappnande och berusande än energigivande och euforiska. Totalt sett är livscykeln för denna sort runt 12 veckor.

Royal Bluematic
Blueberry x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 75 cm
7 - 8 veckor
THC: 14%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
70 - 120 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Berusande, Kraftfull

Köp Royal Bluematic

Fruit Spirit

Fruit Spirit

Fruit Spirit är en cannabissort som kombinerar Blueberry och White Widow. Resultatet? En otroligt kraftfull variant med kraftfulla, häftiga effekter som gör dig energetisk och engagerad. Trots dess indica-dominanta natur, när det gäller effekter, framhåller denna planta verkligen sitt sativa-ursprung.

Fruit Spirit kan bli väldigt stor, över 200 cm och tillhandahåller många knoppar som resultat. Den har en måttlig blomningstid på 8-10 veckor, men för de som älskar kraftig prestation är det väl värt väntan. Med rik smak, uppfriskande effekter och mängder med harts kommer du att bli väl belönad för dina ansträngningar.

Fruit Spirit
Blueberry x White Widow
375 - 425 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 10 veckor
THC: 18%
Sativa 30% Indica 70%
475 - 525 gr/plant
175 - 220 cm
Tidigt i oktober
Klar

Köp Fruit Spirit

Haze

Haze är ett annat derivat från Thai-sativa, bland andra lantraser—nämligen de från Colombia, Mexiko och Indien. Den har ett sensationellt sativa-rus tillsammans med distinkta smaker av krydda, bränsle och citrus. Haze kommer att lysa upp alla rökares dag.

Vad som följer är några av våra Haze-centrerade sorter som drar nytta av denna familjs Thai-inflytande.

Haze Berry

Haze Berry

En saftig korsning av Blueberry x Silver Shining Haze som är kraftfull och enkel att odla, vad mer kan man önska? Silver Shining Haze är känd som "kungen av sativas" även om "drottning" skulle vara mer lämpligt. Tack vare Thai-inflytandet som den fått av sina föräldrar Blueberry och Haze, är Haze Berry 80 % sativa.

Trots detta blommar sorten relativt snabbt, 9-10 veckor, och tillhandahåller 525–575 g/m² i slutet av denna period inomhus. Smakerna är en blandning av blåbär, vanilj, jord och krydda—och effekterna kommer få dig att häpna. Ett kraftfullt cerebralt rus blandat med en djup kroppsberusning för ett mångsidigt och spännande rus.

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 veckor
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Sent i oktober
Fysiskt avslappnande, Kraftfull, Långvarande

Köp Haze Berry

Silver Shining Haze

Shining Silver Haze

Haze har en lång och härlig historia och vi ville vara med! Men i stället för att bara skapa en annan Haze-sort, tänkte vi att vi adderar vår egen lilla touch till den och ger världen något unikt. Så vi adderade lite indica här med. Vi valde Northern Light, en av de bästa indicas man kan hitta.

Detta ger oss en sort som direkt är energigivande och avslappnande. Huvudet kommer att rusa medan kroppen lutar sig bekvämt tillbaka. Man kan tro att dessa egenskaper skulle krocka men istället kompletterar de varandra och formar ett väldigt speciellt rus.

Shining Silver Haze
Haze x (Skunk x Northern Light)
600 - 650 gr/m2
80 - 120 cm
9 - 11 veckor
THC: 21%
Sativa 75% Indica 25%
600 - 650 gr/plant
180 - 220 cm
Sent i oktober
Tung

Köp Shining Silver Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze är en av de mest välkända cannabissorterna i världen, och det av en god anledning. Med 70 % sativa-genetik var det en tidig hybrid som tillhandahöll fördelarna av sativa strösslat med lite lugn från indica. För de som älskar upplyftande effekter är, och kanske alltid kommer, Amnesia Haze att vara en absolut favorit.

När det kommer till smak är den fruktig, och blommig, med den klassiska citrustonen som ligger bakom det hela. Knopparna är hartstäckta, vilket gör den bra för älskare av extraktioner, koncentrat eller bara klibbiga knoppar. Effekterna är väldigt stimulerande och THC-innehållet kan toppa på 22 % om den odlas varsamt. Detta gör det till en sort som tillhandahåller mycket njutning, men en som även måste behandlas med mycket respekt.

Amnesia Haze
Original Amnesia Haze
600 - 650 gr/m2
80 - 140 cm
10 - 11 veckor
THC: 22%
Sativa 70% Indica 30%
650 - 700 gr/plant
175 - 210 cm
Sent i oktober
Fysiskt avslappnande, Kraftfull, Långvarande

Köp Amnesia Haze

Chocolate Haze

Chocolate Haze

Cannalope Haze x OG Chocolate Thai gav upphov till vår alldeles egna Cannalope Haze. Vi ville skapa en sort med med ett kraftigt rus och en sötma som är svår att konkurrera med. Och vi lyckades!

Den här sorten har hela 95 % sativa-inflytande och effekter för att matcha. Förvänta dig kraftfull stimulans, eufori och fokuserad kreativitet. Kanske inte den man röker innan man lägger sig! Det krävs inte ett geni för att gissa vad smakerna på Chocolate Haze är, men du kommer att förlåtas för att du blir överraskad över hur mycket chokladsmak det visar sig innehålla. Våg efter våg av rik chokladsmak gör det till en sort du bara vill ha mer av.

Chocolate Haze
OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
475 - 525 gr/m2
90 - 160 cm
9 - 11 veckor
THC: 20%
Sativa 95% Indica 5%
450 - 500 gr/plant
150 - 200 cm
Sent i oktober
Tung

Köp Chocolate Haze

AK-47

Sorten AK-47, inte att förväxla med den syntetiska cannabinoiden med samma namn är en ikonisk sort som kombinerar thai, mexikanskt, colombianskt och afghanskt inflytande i en supersativa-hybrid. Med ett namn som är betydligt mer skrämmande än dess rus kan du njuta av ett avslappnat cerebralt rus med följande AK-härledda sorter.

Royal AK

Royal AK

För många är AK-sorter de perfekta hybriderna. Royal AK har 60 % sativa- och 40 % indica-genetik, och det kan du märka. När det gäller tillväxt och effekter tillhandahåller den det allra bästa av båda världar och är således en favorit bland odlare och rökare över hela världen.

Förvänta dig en stark kroppsberusning med ett lika kraftfullt huvudrus. På grund av styrkan kan ruset bli ganska kraftfullt om tar för mycket, så ta det försiktigt! Lyckligtvis, trots det aggressiva namnet, är Royal AK extra trevlig. Smakerna varierar, med frukt- och dieselnoter som dominerar.

Royal AK
Columbian, Mexican, Thai & Afghan
525 - 575 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 9 veckor
THC: 19%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
130 - 170 cm
Tidigt i oktober
Balanserad, Berusande, Klar

Köp Royal AK

Royal AK Automatic

Royal AK Auto

Föreställ dig allt ovan, men packat i ett autoblommande frö med en 12-veckors livscykel! Genom att korsa Royal AK med ruderalis har vi skapat en planta som är enkel att odla utan att offra de bästa bitarna av AK. Förvänta dig fantastiska smaker och ett unikt rus.

Royal AK Auto
AK 47 x Ruderalis
275 gr - 350 gr
60 - 70 cm
6 - 8 veckor
THC: 15%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
110 - 160 gr/plant
70 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Motiverande, Skratt

Köp Royal AK Auto

OG Kush

OG Kush

En blandning av Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush gör att vår alldeles egna OG Kush är så bra som cannabis kan bli. Nu är det en indica-dominant sort, med endast 25 % sativa-genetik packad i sina kärnor, bara det förtjänar att nämnas på grund av hur underbar den är.

En anledning till dess popularitet är dess distinkta "uppåt"-effekter, trots sin indica-dominanta natur. Således kan du förvänta dig ett kraftfullt mentalt rus, med en underliggande fysisk berusning för att balansera ut det lite. De unika fuktiga jordsmakerna är en annan anledning till att den är så brett tilltalande, och vi rekommenderar verkligen att du njuter av dem!

OG Kush
Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
425 - 475 gr/m2
90 - 160 cm
7 - 9 veckor
THC: 19%
Sativa 25% Indica 75%
500 - 550 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Lugnande, Upplyftande

Köp OG Kush

Northern Light

Northern Light

Northern Lights arv är något oklart, men det tros härstamma från en Thai-lantras och en Afghan-lantras. Med det sagt är denna hybrid 100 % indica eller i alla fall ytterst nära.

Northern Lights har fått många priser och har förädlats och varit älskad under årtionden. Northern Lights är en viktig milstolpe i cannabishistorien och en sort som är värd att testa så snart som möjligt om du ännu inte gjort det.

Vår egen Northern Light-sort är känd för sina otroligt fysiskt avslappnande effekter samtidigt som den ger ett litet huvudrus—ovanligt för en sort som är helt indica.

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sent i September
Balanserad, Berusande, Klar

Köp Northern Light

External Resources:
  1. Thailand’s Legendary Marijuana – The Diplomat https://thediplomat.com
Ansvarsfriskrivning:
Detta innehåll är endast i utbildningssyfte. Informationen som ges är tagen från forskning som samlats in från externa källor.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.