By Luke Sumpter


Att odla cannabis inomhus innebär unika för- och nackdelar. Odlare har nästan fullständig kontroll över miljön och kan enkelt reglera ljus, vatten och näringsämnen. Utrymmet kan dock snabbt bli ett problem, särskilt när man odlar sorter som gillar att snabbt sträcka dig mot ljuskällan.

Lyckligtvis har odlare knåpat med cannabisgenetik för att skapa sorter som är idealiska för inomhusodling. Dessa plantor förblir korta och är lätta att hantera och träna. De är lämpliga för små odlingstält, och vissa odlare går till och med steget längre och odlar dem i en gammal databurk eller skåp för ökad diskretion.

Varför odla cannabis inomhus?

Inomhusodling gör livet enklare för många cannabisodlare. Om du bor i ett kallt klimat med dåligt väder, eller om din trädgård saknar direkt solljus, då är odlingstält inomhus en trygg tillflyktsort. Förmågan att manipulera ljusschemat, fuktigheten och näringsämnena med precision gör det möjligt för odlare att odla gräs på sina egna villkor.

Att odla cannabis inomhus hjälper också gräsälskare att hålla sina odlingsbaserade intresse för sig själva. Inomhusodlingstält med kolfilter eliminerar lukten och minskar dramatiskt risken för påföljder.

Är alla grässorter lämpliga för inomhusodlingar?

Tekniskt sett ja. Alla sorter kan odlas inomhus—även om vissa sorter är mycket mer lämpade för denna miljö än andra. Buskiga indicas- och autoblommande sorter överstiger sällan 120 cm, och är därför naturligt kompatibla med små utrymmen.

Inomhusodling tillåter också odlare att ta kontroll över tiden (åtminstone till en viss grad). Fotoperiod cannabissorter börjar att blomma först när ljuset minskar fram mot hösten. Inomhus kan odlare ändra ljuscykeln för att utlösa blomning när de vill. Alternativt kan de förlänga tillväxtfasen genom att hålla plantor under en vegg-specifik ljuscykel.

Höga sativa-sorter har potential att nå till höjder på 300 cm. Odlare kan begränsa vertikal tillväxt genom att plantera dem i små behållare, men de kommer inte att ge lika bra avkastning som sorter som särskilt är framtagna för inomhusodling.

Om du planerar att odla gräs inomhus, överväg sorterna nedan. De är idealiska för små utrymmen och producerar fantastiska skördar.

Är alla grässorter lämpliga för inomhusodlingar?

  • Beryktad - Northern Light

Denna prisbelönta cannabissort kommer från USA:s västkust. Odlare skapade Northern Light med indica-genetik från Afghanistan.

Vår sort av Northern Light härstammar från en premiumskott och har en helt ren indica-genetisk profil. Hennes buskiga tillväxt och medelstora storlek gör henne till en idealisk kandidat för inomhusodling.

Hon bildar ett tätt, buskigt lövtak laddad med stora knoppar. Lämnad orörd når hon en höjd på 160 cm. Odlare kan hålla henne närmare marken, cirka 100 cm hög, genom träningstekniker som LST och ScrOG.

Efter att ha minskat ljuscykeln och utlöst blomning, kommer Northern Light att producera ett lövtak fullt av mogna blommor på 8-9 veckor. Hennes kompakta blommor har ett respektabelt THC-innehåll på 18 % tillsammans med en komplex palett av citrus, jordiga, fruktiga och peppriga terpener.

Dessa blommor har en stenande effekt som lugnar kroppen och får dig att slappna av samtidigt som sinnet är klart och tydligt. Rök dem genom hela dagen för att vara produktiv, eller på kvällen för att förbereda dig för vilsam sömn.

Northern Light

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sent i September
Balanserad, Berusande, Klar

Köp Northern Light

  • Helt ny - Wedding Crasher

Wedding Crasher erbjuder otroliga nyanser av ljusrosa, djuplila och slående orange. Den kommer inte bara att lysa upp ditt odlingstält, utan hennes blommor kommer också att spränga sinnena.

Denna botaniska skönhet kom från en korsning mellan Wedding Cake och Purple Punch. Med en balanserad genetisk profil på 55 % sativa- och 45 % indica-genetik är hon väl lämpad för inomhusodling, där hon trivs under kraftiga lysdioder.

Plantor når en topphöjd på 180 cm, vilket gör henne till en bra kandidat för dem med större odlingstält. Genom att använda main-lining och LST kan odlare hålla henne på cirka 150 cm, samtidigt som de fortfarande uppnår optimala skördar. Det är möjligt att hålla plantor under 100 cm, även om detta påverkar skördar något.

Med rätt mängd näringsämnen och tillräckligt med ljus kommer Wedding Crasher att leverera 500 g/m² i slutet av hennes 9-10 veckors blomning. Varje knopp ger ett THC-innehåll på 21 %. Ihop med sin balanserade genetiska profil, stenar denna nivå av styrka kroppen samtidigt som den stimulerar sinnet. Rök dessa blommor när du vill känna dig avslappnad samtidigt som du vill få saker gjorda.

Varje inandning levererar höga nivåer av limonen till blodomloppet. Denna terpen samverkar med THC för att producera en kognitiv effekt som ökar humöret och minskar känslor av nervositet.

Wedding Crasher

Wedding Crasher
Wedding Cake x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
150 - 180 cm
9 - 10 veckor
THC: 21%
Sativa 55% Indica 45%
550 - 600 gr/plant
160 - 200 cm
Sent i oktober
Fysiskt avslappnande, Skratt

Köp Wedding Crasher

  • Supersmakrik - Haze Berry

Om du vill ägna ditt inomhusodlingsutrymme åt utsökt terpenproduktion, måste du prova Haze Berry. Denna läckra, munvattnande blomma producerar en cocktail av läckra molekyler som inte bara lyser upp smaklökarna, det påverkar även ruset.

I synnerhet har Haze Berry höga halter av monoterpenmyrcen. Denna naturliga kemikalie jobbar sida vid sida med THC för att framkalla ett djupt avkopplande, lyckligt tillstånd. Det bidrar också till sortens uppfriskande jord- och örtsmak.

Knopparna innehåller också höga nivåer av beta-karofyllen, en pepprig terpen som lugnar kroppen, och terpinolen, en annan avslappnande terpen som hjälper till att stilla sinnet.

Haze Berry ärvde den här profilen från föräldersorterna Blueberry och Shining Silver Haze. Genom att korsa dessa två sorter, skapade våra förädlare en sort med 60 % sativa-genetik och 40 % indica.

Haze Berry växer underbart inomhus. Hon når en maximal höjd på 100 cm och kan tränas för att inte överstiga 60 cm. Vi rekommenderar att du toppar denna sort tidigt i den vegetativa fasen för ett tätt tak av jämnstora blommor. Förvänta dig ett imponerande utbyte på 525–575 g/m² efter en blomningstid på 9–11 veckor.

Haze Berry

Haze Berry
Blueberry x Shining Silver Haze
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 11 veckor
THC: 20%
Sativa 60% Indica 40%
600 - 650 gr/plant
160 - 180 cm
Sent i oktober
Fysiskt avslappnande, Kraftfull, Långvarande

Köp Haze Berry

  • Klassisk och unik - Special Kush

Special Kush är ett extremt prisvärt alternativ för inomhusodlare. Hennes lilla storlek betyder också att odlare kan ha flera växter i ett litet utrymme. 

Vad mer är speciellt med denna planta, kanske du frågar? Tja, hennes snabba blomningsfas på 7-8 veckor är verkligen en avvikelse. Med knappt någon väntetid kommer du att skörda upp till 475 g/m². Även om hon kan nå upp till en meter inomhus är det möjligt att hålla henne på cirka 60 cm.

Special Kush slår ut täta och frostiga blommor belagda med trikomer och dekorerade med vackra orange pistiller. Varje knopp har ett måttligt THC-innehåll på 17 %.

Denna indica-dominerande sort kommer inte att överväldiga dig eller skicka ditt sinne till månen. Istället träffar hon den utsökta platsen mellan nykterhet och ett alldeles för kraftigt rus. Rök dessa knoppar hela dagen för att förbli produktiv medan du njuter av hennes lugnande och avslappnande effekter.

När det gäller hennes smakprofil låter den här sorten dig verkligen njuta av dess karaktäristiska toner. Jordiga, klara och subtilt fruktiga Kush-smaker är uppenbara vid varje bloss och åh så behagligt.

Special Kush

Special Kush 1
Afghan x Kush
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 17%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
200 - 270 cm
Sent i September
Berusande, Fysiskt avslappnande, Tung

Köp Special Kush 1

  • THC besten - Wedding Gelato

Wedding Gelato har titeln som en av de starkaste sorterna i Royal Queen Seeds-katalogen. Hennes THC-nivå på upp till 25 % antänder ett snabbverkande och långvarigt rus som gör att användarna känner sig euforiska och motiverade i timmar.

Härledda från Animal Mints, Triangle Kush och Gelato 33, kommer denna 60 % indica-dominerande variant att få din mun att vattna så snart dess blommor börjar ta form.

Lyckligtvis behöver odlare inte en rymlig trädgård för att odla denna sort. Faktum är att hon presterar otroligt bra i små inomhusutrymmen. Då hon når 60–100 cm i höjd är hon lämplig för i stort sett alla tält, garderober och till och med modifierade skåp och lådor.

Wedding Gelato producerar fantastiska mörklila blommor som är nästan lika breda som de är långa. Dessa hög-THC knoppar producerar en komplex terpenprofil som kännetecknas med smak av citrus, jord, frukt och örter.

Denna produktiva sort pumpar ut upp till 500 g/m² under en blomningstid på 8-10 veckor.

Wedding Gelato

Wedding Gelato
Wedding Cake x Gelato x Gelato 33
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 veckor
THC: 25%
Sativa 40% Indica 60%
350-400 gr/plant
130 - 200 cm
Tidigt i oktober
Euforisk, Fysiskt avslappnande, Lugnande, Upplyftande

Köp Wedding Gelato

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.