By Luke Sumpter


Att odla cannabis inomhus innebär unika för- och nackdelar. Odlare har nästan fullständig kontroll över miljön och kan enkelt reglera ljus, vatten och näringsämnen. Utrymmet kan dock snabbt bli ett problem, särskilt när man odlar sorter som gillar att snabbt sträcka dig mot ljuskällan.

Lyckligtvis har odlare knåpat med cannabisgenetik för att skapa sorter som är idealiska för inomhusodling. Dessa plantor förblir korta och är lätta att hantera och träna. De är lämpliga för små odlingstält, och vissa odlare går till och med steget längre och odlar dem i en gammal databurk eller skåp för ökad diskretion.

Varför odla cannabis inomhus?

Inomhusodling gör livet enklare för många cannabisodlare. Om du bor i ett kallt klimat med dåligt väder, eller om din trädgård saknar direkt solljus, då är odlingstält inomhus en trygg tillflyktsort. Förmågan att manipulera ljusschemat, fuktigheten och näringsämnena med precision gör det möjligt för odlare att odla gräs på sina egna villkor.

Att odla cannabis inomhus hjälper också gräsälskare att hålla sina odlingsbaserade intresse för sig själva. Inomhusodlingstält med kolfilter eliminerar lukten och minskar dramatiskt risken för påföljder.

Är alla grässorter lämpliga för inomhusodlingar?

Tekniskt sett ja. Alla sorter kan odlas inomhus—även om vissa sorter är mycket mer lämpade för denna miljö än andra. Buskiga indicas- och autoblommande sorter överstiger sällan 120 cm, och är därför naturligt kompatibla med små utrymmen.

Inomhusodling tillåter också odlare att ta kontroll över tiden (åtminstone till en viss grad). Fotoperiod cannabissorter börjar att blomma först när ljuset minskar fram mot hösten. Inomhus kan odlare ändra ljuscykeln för att utlösa blomning när de vill. Alternativt kan de förlänga tillväxtfasen genom att hålla plantor under en vegg-specifik ljuscykel.

Höga sativa-sorter har potential att nå till höjder på 300 cm. Odlare kan begränsa vertikal tillväxt genom att plantera dem i små behållare, men de kommer inte att ge lika bra avkastning som sorter som särskilt är framtagna för inomhusodling.

Om du planerar att odla gräs inomhus, överväg sorterna nedan. De är idealiska för små utrymmen och producerar fantastiska skördar.

Är alla grässorter lämpliga för inomhusodlingar?

Sinsemilla Superhjälte — HulkBerry

Våra talangfulla förädlare skapade HulkBerry efter att ha frågat sig själva, “Hur skulle den perfekta inomhussorten se ut?”. Efter noggrant övervägande kom de överens om tre huvudegenskaper: mellanstorlek, utmärkt produktivitet och skyhöga THC-nivåer. För att uppnå detta resultat, korsade de föräldrasorterna OG Kush och Strawberry Diesel. Den framväxande polyhybriden med namnet HulkBerry tickade för alla rutor, och lite till.

Totalt sett består HulkBerry av 65 % sativa och 35 % indica. Den producerar smala om än täta blommor som stoltserar med livliga nyanser av grönt, gult och orange. Men, mest noterbart är att knopparna är dränkta i tjockflytande harts som utsöndras av en riklighet av trikomer. Denna substans innehåller en mängd värdefulla fytokemikalier, inklusive ett imponerande THC-innehåll på 27 %. Både nybörjare och veteranrökare bör göra klokt i att ta det långsamt och försiktigt när de provar dessa knoppar för första gången. Det krävs bara ett par bloss för att känna hur dess elektriska rus får ett grepp. Till detta ger den uppfriskande terpenprofilen noter av citrus, diesel, örter och peppar för att göra varje bloss till en njutning.

Så, hur exakt presterar HulkBerry inomhus? Du kan förvänta dig att plantorna når en maximal höjd på 140 cm. Men om du har begränsat utrymme, kan användningen av lågstressträning hålla plantorna till kompakta 80 cm. Efter en blomningsfas på 9-11 veckor kommer du behöva tillräckligt md förrådsburkar för att lagra 400-450 g/m2.

Sinsemilla Superhero — HulkBerry

HulkBerry
23_genetic background_1 OG Kush x Strawberry Diesel
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 veckor
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 35%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Sent i September
22_Effect_1 Klar, Upplyftande

Köp HulkBerry

Sikta mot stjärnorna — Royal Skywalker

Royal Skywalker kommer att avfyra din hjärna till hyperrymden samtidigt som den sätter eld på dina smaklökar. Även om du känner dig som en Padawan när det kommer till inomhusodling, ger Royal Skywalker en enkel odlingsupplevelse. Den kommer att hjälpa dig på vägen till att bli en Jedi-mästare med gröna fingrar på nolltid. Den aningen indica-dominanta sorten består av 60 % indica-genetik och 40 % sativa. I ett försök att skapa en tidlös inomhussort, korsade våra förädlare den legendariska Blueberry med Mazar.

Royal Skywalker lockar odlare av flera anledningar. Många blir lockade av att se bilden på dess unika blommor med mörkgröna nyanser som nästan övergår till svarta, de är helt enkelt oemotståndliga i sin annorlundaskap. Naturligtvis väljer de flesta odlare denna planta för den höga THC-nivån. Ett innehåll på 25 % gör att det inte krävs mycket för att en rullande effekt ska ta fäste. Resultatet? Ett kraftfullt förråd som varar mycket längre än ett sammansatt av svagare blommor. Pricken över i:et är Royal Skywalkers läckra terpenprofil, som består av noter av blåbär, citrus och peppar.

Om du letar efter en enkel inomhusodlingsupplevelse, så passar Royal Skywalker bra. Så snart du ändrar lamporna till ett blomningsschema, kommer den här plantan arbeta hårt för att bilda knoppar över en period på 9-10 veckor. I slutet av denna tidsram kan du förbereda dig på att trimma och torka upp till 600 g/m² av frostiga blommor.

Shoot for the Stars — Royal Skywalker

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 veckor
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande, Klar

Köp Royal Skywalker

Naturens smaker — AMG

AMG, även kallad Amnesia Mac Ganja, bör tillhöra ditt odlingstält av flera anledningar. Våra förädlare har specifikt tagit fram denna variant för odling inom fyra väggar. Genom att kombinera känd och världsberömd genetik i form av Amnesia och Mexican Haze uttrycker AMG en 80 % sativa-dominant profil, vilket gör den till en av få sativas som trivs under odlingslampor.

AMG har mycket att erbjuda förutom bra inomhusodlingsegenskaper. Denna sativa-hybrid producerar även ett imponerande THC-innehåll på 22 %, vilket ger en kraftigt psykoaktiv explosion när det är tid att röka eller vejpa dess knoppar. Den kommer inte att smälta din hjärna helt och hållet, men den kommer definitivt inte göra dig besviken. Förbered dig på en långvarig cerebral upplevelses som kommer få dig att sträcka dig efter dina kreativa verktyg eller ringa gamla vänner. AMG:s terpener synergiserar med denna psykoaktiva cannabinoid för att producera en jordande känsla—för att inte nämna de tilltalande blommorna av citrus och jord.

I äkta sativa-anda har AMG en jämförelsevis lång blomningstid på 10-11 veckor. Även om den kräver lite mer för att blomma, så ger denna produktiva sort upp till 500 g/m² i slutet av processen. Trots den goda avkastningen blir plantorna sällan högre än 120 cm. Om du har problem med plats, så överväg main-lining och att lågstressträna för att hålla den på en enkelt hanterbar höjd på 80 cm.

Tastes of Nature — AMG

AMG - Amnesia Mac Ganja
23_genetic background_1 Amnesia x Mexican Haze
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 10 - 11 veckor
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 80% Indica 20%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Balanserad, Berusande, Klar

Köp AMG - Amnesia Mac Ganja

Kungligt produktiv — Mother Gorilla

Mother Gorilla ger en så euforisk effekt att den till och med skulle kunna tämja en silverryggsapas knytnävar. Förutom att få dig att känna dig väldigt bra, kryssar den här sorten i alla rutor för en utmärkt inomhusvariant. Den är superkompakt, högproduktiv och blommar relativt snabbt. Totalt sett tillhandahåller den allt du behöver om du letar efter något som kan fylla dina förrådsburkar utan att ta upp för mycket plats i odlingsrummet.

Mother Gorilla består av 70 % sativa-dominant genetik och härstammar från en cannabiskunglighet i form av Gorilla Glue 4, en sort från USA som är känd över hela världen för sin slående kraft. För att skapa Mother Gorilla, korsade våra förädlare GG4 med Reina Madre. Avkomman består av vackra grönlila blommor, ett THC-innehåll på 23 % och en komplex terpenprofil som ger smaker av choklad, jord, örter, Skunk och surhet.

Många väljer att odla inomhus för diskreta ändamål. Därför är det logiskt att odla plantor som är lätta att dölja och tämja. Med användning av lågstressträning och andra tekniker kan odlare hålla Mother Gorilla på en diskret höjd av bara 60 cm. Även i den storleken är plantorna fortfarande kapabla att producera upp till 500 g/m² med en blomningstid på 9-10 veckor.

Mother Gorilla

Mother Gorilla (Tidigare Royal Madre)
23_genetic background_1 Gorilla Glue 4 x Reina Madre
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 10 veckor
29_THC_1 THC: 23%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Tidigt i oktober
22_Effect_1 Euforisk, Lugnande

Köp Mother Gorilla (Tidigare Royal Madre)

Drottningen av Tang — Mimosa

Man får inga priser för att gissa var denna variant fått sitt namn från. Om du är någon som njuter av en alkoholhaltig dryck till brunch så kommer du förstå exakt vad en smak av Mimosa gör med smaklökarna. Synergin av champagne och apelsin skickar tungans nervändar i överväxel medan en bubblig fylla stimulerar sinnet.

Varje bong, rip eller joint av Mimosa producerar i stort sett samma effekt. Som avkomma till den citrusaktiga Clementine och den söta och fruktiga Purple Punch, besitter denna sativa-dominanta polyhybrid en uppfriskande och upplivande terpenprofil karakteriserad av sura och jordaktiga noter. Samtidigt fungerar ett THC-innehåll på 22 % för att lyfta sinnet och få kroppen att slappna av. Oavsett om du njuter av den på morgonen eller tidig eftermiddag, så kommer den snabbt att försätta dig i en bra sinnesstämning för att socialisera, skapa eller göra hushållssysslor med ny motivation.

Lyckligtvis krävs det inte mycket ansträngning för att uppnå ett förråd av dessa kraftfulla blommor. Inomhus blir Mimosa som mest 80 cm. Tillämpa lite lätt träning och begränsa krukstorleken för att hålla den dold på runt 60 cm. Även om den är liten i storlek så kommer plantorna att belöna dig med 350–450 g/m² efter en blomningsperiod på 9-10 veckor.

Mimosa
23_genetic background_1 Clementine x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 9 - 10 veckor
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 Mitten av Oktober
22_Effect_1 Kreativ, Skratt

Köp Mimosa

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.