By Max Sargent

Att odla cannabis utomhus är extremt givande, om mest för de stora avkastningarna och de låga driftskostnaderna. Många av Royal Queen Seeds sorter tar sig mycket bra utomhus och trivs under naturligt solljus. När det gäller odling utomhus kan den sort som du väljer bli skillnaden mellan framgång eller misslyckande. Av den anledningen har vi sammanställt en lista över våra fem bästa utomhussorter - sorter som är redo att skördas i slutet av september.

Med alternativen på den här listan kan du undvika onödiga problem med regn och frost i oktober och november. Medan andra odlare är upptagna med att inspektera sina mognande knoppar för mögel, kommer du att vara upptagen med att torka och kurera din skörd. Om du missade våra topp 5-sorter för kallare och varmare klimat, kan du också ge dem en titt!


FÖRDELAR MED ATT VÄLJA RÄTT SORT NÄR MAN ODLAR UTOMHUS

När du väljer en cannabisort för att odla utomhus bör hastighet inte vara ditt enda övervägande. Det är också viktigt för plantor att vara produktiva, ha en god arom och att framkalla en behaglig effekt när de rökts.

Här är de egenskaper som din utomhussort bör inkludera:

  • Snabbt blommande så att du kan strunta i regnigt väder på hösten
  • God naturlig resistens mot mögel och skadedjur
  • Höga avkastningar
  • Stor potens, arom och smak
  • Fantastisk effekt


TOPP 5 SNABB-VÄXANDE CANNABISSORTER ATT ODLA UTOMHUS 2022

Nu när vi vet vilka faktorer som gör det bra att odla utomhus är det dags att titta på några rekommenderade sorter. Här är 5 av de bästa snabb-växande utomhussorterna att odla 2022:

1. HONEY CREAM SNABBLOMMANDE

Honey Cream Snabblommande är en av våra nyligen uppdaterade favoriter. Denna sort är mycket populär i Spanien på grund av sin söta, krämiga doft, men du kan odla den nästan vart som helst i Europa.

Dess anmärkningsvärt korta blomningstid på bara 6-7 veckor gör den till en bra sort i regioner där vädret kan bli dåligt tidigt på hösten. Odla det dock i juli och augusti, för att ge Honey Cream tillräckligt med tid för att få ordentligt med solljus så att hon kan rusta upp sig. På så sätt kan du skörda stora mängder söta, kraftfulla knoppar i september.

Förutom sin korta blomningsperiod och fantastiska smak så övertygar Honey Cream med en solid indica-bakgrund bestående av BlueBlack (Blueberry x Black Domina), Maple Leaf Indica (100 % afghansk indica) och White Rhino. Dessa tre sorter ger Honey Cream FF en indica-dominerande genetisk profil, men det finns också en anständig mängd sativa-potens från White Widow, föregångaren till White Rhino. När det går bra når utomhusplantorna höjder på 180–250 cm och ger upp till 675 g/planta.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
7 - 8 veckor
THC: 16%
Sativa 35% Indica 65%
625 - 675 gr/plant
180 - 250 cm
Tidigt i oktober
Psykedelisk

Köp Honey Cream (Fast Flowering)

2. SPEEDY CHILE SNABBLOMMANDE

Nästa är Speedy Chile. Denna sort kombinerar tidig skunk-genetik med flera indica-landssorter från Chile, även om en tredje generation av autoblommande plantor delvis är ansvarig för dess mycket korta blomningstid på bara 6 veckor (42 dagar!)

Men låt dig inte luras, Speedy Chile är en fotoperiodsort som blommar beroende på mängden tillgängliga ljus timmar per dag. Man kan säga att snabblommande sorter är nästa växtförädling efter autoblommande genetik: Dessa sorter producerar höga THC-nivåer samtidigt som de upprätthåller en otroligt kort total skördetid.

För utomhusodlare och nybörjare är det ett klokt beslut att välja Speedy Chile Snabblommande. Du kan fylla ditt förråd med knoppar i början av september, vilket inte ger utrymme för orolighet kring klimat- eller mögelfrågor. Och de knoppar du samlar kommer att vara utmärkta i sig och producera överdådiga smaker av frukt och tall tillsammans med ett THC-innehåll på 16 %.

Speedy Chile

Speedy Chile (Fast Flowering)
Early Skunk x Skunk x Chile Indica
475 - 525 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 16%
Sativa 30% Indica 70%
450 - 500 gr/plant
100 - 170 cm
Tidigt i september
Lugnande, Skratt

Köp Speedy Chile (Fast Flowering)

3. NORTHERN LIGHT

En riktig cannabisklassiker, Northern Light är en indica-superstjärna skapad av elva olika frön av afghansk och thailändsk genetik. Förädlade och hybridiserade upprepade gånger, den exakta genetiska nedbrytningen förblir ett mysterium. Northern Light i sig är dock grunden för många prisbelönta cannabissorter.

En fantastisk utomhussort, Northern Light feminiserad kommer att sträcka sig över 2 m under solen. Sedan, när det är dags för skörd, kommer du att belönas med täta, hartstäckta knoppar och en gigantisk huvudknopp. Skördarna är imponerande. Med full tillgång till ljus och tillräckligt med näring producerar plantan så mycket som 575–625 g/planta i slutet av september (cirka 8–9 veckors blomning inomhus).

Northern Light är en legend av en anledning. Denna kraftfulla indica har makten att föra dig rakt in i sofflåsterritorium. Detta är den idealiska sorten om du letar efter en stark stening på natten som hjälp att få dig att slappna av och somna. När du röker eller vejpar kommer du också att känna överdådiga smaker av citrus, kryddor och frukt.

Northern Light

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 veckor
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Sent i September
Balanserad, Berusande, Klar

Köp Northern Light

4. SWEET ZZ

Sweet ZZ är vår egen version av den legendariska Zkittlez. Med sin fruktiga doft och saftiga smak är det den bästa favoriten för alla godisälskande cannabisodlare.

Framtagen från Grape Ape och Grapefruit så tar den här indica-dominerande hybriden bara 7–9 veckor att blomma, så du kan skära ner den här plantan i slutet av september utomhus. När du gör det, ta helst med en extra påse, eftersom den här sorten kan ge upp till 600 g/planta under goda förhållanden.

Även om Sweet ZZ är indica-dominerande är dess effekter starkt inriktade på sinnet, inte kroppen. Den kommer att slå dig med vågor av upplyftande tankar och bra känslor. Lägg till dess läckra smaker av citrus, bär och godis, så får du den fysiska förkroppsligandet av lycka i en fantastisk rök. Det är ganska bra att den inte är extremt kraftfullt med 15–20 % THC. På det här sättet kan du njuta av dess smak och effekt under lång tid innan du når punkten av ingen återvändo.

Sweet ZZ

Sweet ZZ
Grape Ape x Grapefruit
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 veckor
THC: 22%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
160 - 200 cm
Sent i September
Berusande, Lugnande

Köp Sweet ZZ

5. GREEN CRACK PUNCH

Green Crack Punch kommer från Purple Punch och Green Crack och är ett bra exempel på vad som händer när motsatser attraheras. Purple Punch är en överlägsen indicadominant sort som är bra för att koppla av och lätta på spänningar, medan Green Crack är en Duracell Bunny av en sort som håller dig pigg och full av motivation.

Resultatet? En balanserad hybrid med ett genomsnittligt THC-innehåll på 20 % som håller dig pigg och inspirerad. Så småningom kommer effekterna att ta sig till dina muskler och få dig att verkligen slappna av. En njutning för sinnena, Green Crack Punch har attraktiva nyanser av ljusrosa och apelsin tillsammans med en mjuk rök fylld med en fruktig smak.

Ett utmärkt val för förstagångsodlare utomhus, Green Crack Punch är en växt med lågt underhåll som tål små fluktueringar i utfodring och belysning. Lämplig för en mängd olika miljöer, den här kommer att vara redo för skörd i slutet av september (cirka 7–8 veckors blomning inomhus), med en skörd på 550–600 g/planta.

Green Crack Punch

Fat Banana
Banana x OG Kush
350 - 400 gr/m2
80 - 140 cm
8 - 10 veckor
THC: 25%
Sativa 30% Indica 70%
450 - 500 gr/plant
170 - 200 cm
Sent i September
Lugnande

Köp Fat Banana

VILL DU ODLA FANTASTISK CANNABIS 2022?

Om du är ivrig att komma igång med att odla fantastiskt gräs 2022, kolla in fler fantastiska frön i vår webbshop. Här på Royal Queen Seeds erbjuder vi många typer av cannabisfrön för odling inomhus och utomhus, inklusive feminiserade cannabisfrön, autoblommande frön och CBD-rika cannabisfrön!

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.