Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Max Sargent


VIKTEN AV ATT SKÖTA OM CANNABIS FRÖPLANTOR

Efter groning eller efter man tagit skott behöver ditt skott eller grodd en plats att slå rot. Det främsta målet för cannabisplantan under plantstadiet är utvecklingen av en hälsosam rotzon. Om dina plantor får problem nu, är det troligt att de aldrig kommer att återhämta sig helt, och ännu mer sannolikt kommer de inte att nå sin fulla potential. I värsta fall dör plantorna och tillväxten är över innan den ens har börjat.

DE OPTIMALA FÖRUTSÄTTNINGARNA FÖR FRÖPLANTOR

Cannabisplantor måste behandlas varsamt. Tänk på din marijuana som bebisar. Om plantorNA behöver stöd, stötta upp dem med en tandpetare eller en cocktailpinne och lite mjuk trädgårdstråd.

Ett 18-6 ljusschema anses av de flesta odlare att vara den perfekta kombinationen. Vitt ljus är att föredra. Ljuskällan bör vara CFL, MH eller LED. Har du en solig fönsterbräda kan den fungera i ett nafs.

Rötter växer i mörkret. Det är därför som vi förespråkar 18-6 eller 20-4 under en nonstop 24-timmars ljuscykel. Hög luftfuktighet, helst runt 70 % relativ luftfuktighet, och temperaturer i intervallet 20–24 °C ger en perfekt livsmiljö för fröplantor. En propagator, termohygrometer och en sprayflaska med vatten är verktygen som hjälper dig på traven.

Stretchig eller hängig planttillväxt kan bero på genetik. Ofta är det en indikation på att odlingslampan är placerad för långt bort från baldakinen. En kall vit 250 W CFL kan fint hängas 15 cm över ett dussin eller fler plantor utan några brända löv.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

VAD ÄR DET BÄSTA SUBSTRATET ATT BÖRJA MED?

Mediet måste vara blött, inte genomvått. En effektiv våt-torr-cykel är målet. Kom ihåg att motstå frestelsen att övervattna. Bättre att spreja plantor med en sprejflaska om du är osäker. Rör vid mediet för att känna hur torrt det är och håll luftfuktigheten högt.

Innan vi går in på detaljerna måste vi vara tydliga med att det kan vara dumt att börja med ett medium och sedan byta till ett annat. Gör det enkelt och var konsekvent. Du kan inte starta plantor i jord och omplantera senare till en DWC-hink.

KUBER, KOPPAR OCH SMÅ BEHÅLLARE

Rockwool-kuber och block är gjorda för hydroponiska odlare. Starta din planta i en liten kub och du får den enklast omplanteringen framför dig. Skär helt enkelt ut en bit i kubstorlek ur ett större block och sätt in. Processen kan upprepas med minimal stress för växterna.

Tyvärr är rockwool en riktigt dålig idé för jordodlare, även de mindre blocken. Blocket behåller alltid mer vatten än den omgivande jorden. Grön, slamliknande algtillväxt blir snart ett problem. Visst, ibland kan man komma undan med de små kuberna, men varför ta risken?

Ett syrerikt medium som dränerar bra är den idealiska blandningen för jord- och/eller kokosodlare. Mellan dessa två odlingsstilar är det mest överlappning under plantstadiet. Torv- eller kokokuber är lätta att använda och relativt billiga. På samma sätt som ett stenullsblock kan du visuellt övervaka rotutvecklingen när de vita spagettisträngarna sticker ut från kuben. Odlare, både ekologiska och hydro, som arbetar med kloner rapporterar de högsta framgångsfrekvenserna med startmediet i kubstorlek.

Många jord- och kokosodlare använder koppar eller små plastkrukor som startbehållare, vanligtvis var som helst i storlek från 0,5–5 liter. Lättgödslad jord blandad med perlit eller kokosvävnad blandad med 30–50 % perlit är de vanligaste blandmedierna för plantor. Så länge som botten av behållaren har gott om dräneringshål och insidan kan hålla den volym av medium som krävs, kan den fungera som en startgryta. Var inte rädd för att improvisera. Gör några hål i botten av en papperskaffekopp med en nål så blir det en kruka.

THE OPTIMAL CONDITIONS FOR SEEDLINGS

NÄR MAN BÖR OMPLANTERA PLANTOR

Rätt tidpunkt att omplantera dina plantor är precis innan de växer ur sin nuvarande behållare. Med kuber kan du se rötter sticka ut som talar om för dig att det är dags att kruka upp. När du börjar med en kopp eller en liten kruka förlitar du dig på signaler ovan jord. Vanligtvis, när uppsättningen eller uppsättningarna av äkta löv på plantan har spridit ut sig för att täcka omkretsen av behållaren, är det dags. Dessutom kommer vertikal tillväxt att vara en självklar indikator.

Vänta inte för länge med att omplantera. Rotbundna växter kommer att ta tid att återhämta sig och kan vara permanent hämmade. I allmänhet tar det 7–10 dagar för en planta att slå rot och växa ur små startkrukor på 1 L eller mindre.

HUR MAN OMPLANTERAR FRÖPLANTOR

Kuber är lättast att arbeta med. Antingen skär man ett hål i ett större block så att den mindre kuben passar in där eller så gräver man ett hål i mediet med fingrarna och sätt ner fröplantan och täpper till omkring. Att kruka upp kräver lite mer finess. Först, fyll inte din stora behållare hela vägen till toppen. Lämna plats så att du kan vattna ordentligt senare. Om du packar krukan hela vägen till toppen kommer det mesta vattnet att rinna av och då inte nå rötterna.

Gör sedan ett avtryck i din stora behållare med en annan liten kruka, eller den med växten i om du inte har någon annan. Gör detta intryck i mediet efter att du har vattnat det. Detta skapar ett perfekt avtryck för omplanteringen.

Det är bäst att vänta tills mediet i den lilla krukan är torrt innan du går på en omplantering. Blöt jord kan falla sönder i bitar när du fumlar med den blötande leran. Vänd nu den torra plantan upp och ner och klappa ordentligt på botten. Ta tag i växtstammen från basen och dra ut det komprimerade mediet ur behållaren i ett stycke. En del jord kommer att spilla, men det gör inget.

Slutligen, skjut försiktigt in växten, rötterna först, i den stora behållaren. Fyll på med ny jord kring plantan och lite på toppen, tillsätt lite mer vatten. Det är hemligheten bakom stressfri transplantation.

Transplant Cannabis Seedling

KRUKA UPP VS ATT BÖRJA MED STORA KRUKOR

Om din slutliga behållarestorlek är upp till 11 L, har du möjlighet att så frön direkt. Detta är bara ett gångbart alternativ när man odlar från frö. Kloner kommer inte att slå rot i en så stor behållare. Inledningsvis kommer plantor i stora krukor att växa långsammare än de i mindre behållare. Efter några veckors vegetativ tillväxt är skillnaden försumbar.

Om du inte omplanterar, eliminerar du risken för transplantationschock. Men du begränsar också potentialen för dina cannabisplantor. Som sagt, en första och sista omplantering är ibland det bästa alternativet för automatiskt blommande varianter med en kort livscykel.

Om inte mindre växter är fördelaktiga på grund av begränsat odlingsutrymme, är större alltid bättre. Omplantering är inget nybörjarodlare bör undvika. Det enda sättet att lära sig är genom att göra det. Om du någonsin vill odla riktiga marijuanamonster måste du behärska konsten att omplantera plantor.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner