Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Royal Queen Seeds bestämde sig för att sammanställa grundläggande information om utomhusodling av cannabis för att hjälpa våra kunder som kanske aldrig har odlat utomhus förut, att göra sig redo för den kommande säsongen. Vårt gemensamma mål: Stora skördar av högkvalitativ cannabis, producerad av moder jord själv, kanske med lite hjälp från en entusiastisk trädgårdsmästare.

Bra förberedelser hjälper när vi vill nå vissa mål. Utomhusodling av cannabis är inget undantag och kräver långsiktigt tänkande, tid som spenderas i naturen med fysiskt arbete och en viss grad av flexibilitet för att övervinna hinder som hotar våra skördar. Att vara motiverad att få saker rätt är till stor hjälp, men det garanterar inte nödvändigtvis bra resultat. Det är misstagen vi gör, som lär oss våra mest värdefulla lärdomar. Mahatma Gandhi sa en gång: "Frihet är inte värt att ha om den inte inkluderar friheten att göra misstag." Det här är kanske ett bra mantra för nybörjare som precis upptäckt den givande hobbyn med cannabisodling.

"Grunderna för utomhusodling" är indelad i fyra delar, som täcker några av de viktigaste stegen som är värda att tänka på när du planerar en utomhusodling. Här är en snabb översikt över vad du kan förvänta dig i varje del av vår korta odlingsguide för utomhusbruk.

Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)
Bases del Cultivo de Marihuana en Exterior (Parte 1)

Välj rätt sort

Processen för utomhusodling börjar med att välja en sort som matchar de klimatförhållanden som finns på odlingsplatsen. De flesta odlare kommer också att basera sina beslut på personliga preferenser när det gäller effekter och smak, blomningstid, storlek och skörd. Skördemånaden då en sort slutar utomhus är av primär betydelse, tillsammans med dess genetiska arv som Indica eller Sativa, och den faktiska storleken på en planta.

Skördemånaden

 • Skördemånaden för en feminiserad sort är även vår främsta oro
 • Orsak: Mögel på grund av kraftiga regn och hög luftfuktighet på hösten (vår trögflytande fiende!)
 • Oktober är den mest avgörande månaden på hela säsongen; många feminiserade sorter är klara den här månaden; hög luftfuktighet och regn i oktober är ofta orsaken till mögel
 • Analysera väderdata från tidigare år och välj en sort som är klar i tid innan vädret sannolikt förändras
 • Autoblommande sorter står inte inför problemet med sena skördar; de kommer att börja och avsluta sin blomningsperiod utan hänsyn till mängden ljustimmar per dag
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Indica eller sativa?

 • Indica-dominanta sorter har en större motståndskraft mot tuffa väderförhållanden
 • Sativa-dominanta sorter tycker om högre nivåer av ljusintensitet och varmare temperaturer
 • Nordeuropeiska odlare: Försök att välja indicadominerande sorter som slutar i slutet av september till början av oktober (t.ex. Somango XL, Critical)
 • Sydeuropeiska odlare: Du har tur och kan i stort sett odla vad du vill, inklusive sativa-dominerande sorter och de som blir klara senare på året (t.ex. Amnesia Haze, Royal Moby)
 • Vet du inte var du ska börja? Ta en titt på våra topp 5 cannabissorter för kallare klimat och våra topp 5 cannabissorter för varmare klimat.
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Storleken?

 • Feminiserade sorter kan nå 2-3 m i höjd; de flesta autoblommande sorter håller sig under 1 m
 • Plantans tillväxt ovanför markytan korrelerar med rotbalens storlek
 • Om du inte begränsar rotbalen med en planteringskruka får du de största plantorna
 • Kompakta plantor är lättare att gömma i naturlig vegetation och stadsmiljö

Hitta en lovande plats

Att hitta en lovande plats är ett av de viktigaste stegen i hela processen, och odlare lägger vanligtvis lite tid på att tänka igenom detta. Den första frågan vi måste ställa oss är hur nära vi vill vara våra plantor. Det finns två grundläggande principer för utomhusodling. Det enklaste och bekvämare sättet är att odla i den fastighet du äger eller hyr. Du kommer att vara nära dina plantor, kan ta hand om dem varje dag och vattning är inget problem.

Förbud och restriktiva cannabislagar gjorde också ett annat tillvägagångssätt populärt – gerillaodling. Det låter redan spännande, och det är det verkligen. Guerillaodlare kommer att odla sina växter på mark som inte nödvändigtvis tillhör dem, vilket kommer med fördelen att de juridiska riskerna minskar. Att hitta en bra plats för en gerillaväxt är ett komplext ämne, en anledning till att vi funderar på att släppa en separat och mer detaljerad blogg om detta i framtiden. Eftersom vi redan är igång - här är några grundläggande saker som trädgårdsmästare och gerillaodlare kan tänka på när de letar efter en lovande plats.

The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Odla hemma eller i trädgården

 • Balkonger i söderläge är ett bra alternativ
 • Takterrasser är i stort sett det bästa scenariot
 • Tänk på platser i din trädgård där cannabisväxter smälter in och får mycket direkt solljus
 • Växthus garanterar låg synlighet och är inte alltför dyra
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Kännetecken på en lovande plats för gerillaodling

 • Vattentillgänglighet inom gångavstånd (använd Google Earth för att hitta floder, sjöar eller dammar)
 • Mycket direkt solljus från soluppgång till solnedgång (använd onlineverktyg som suncalc.net)
 • Det finns ingen anledning för någon att åka dit (>1 timme bort från civilisationen)
 • Cannabisväxter smälter in i den naturliga växtligheten (buskar av liknande storlek etc.)
The Basics of Cannabis Outdoor Growing (Part 1)

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner