Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Steven Voser Reviewed by: Mr José

Att göra en hemmagjord cannabis-superjordblandning är mycket mer givande än att köpa butiksköpt jord och buteljerade näringsämnen—och det är inte så svårt att göra.


En del jord köpt på trädgårdscenter fungerar bra för att odla cannabis, men inte mer än så. För att odla den bästa cannabisen hemma, rekommenderar vi användning av jord som är utvecklad specifikt för cannabis eller att du förbereder din egen jord. Fortsätt läsa för steg-för-steg-instruktioner om hur du förbereder din egen cannabisjordblandning.

VAD ÄR FÖR- OCH NACKDELARNA MED ATT SKAPA DIN EGNA SUPERJORD?

Som många aspekter inom odling finns det ett antal för- och nackdelar med att skapa din egen cannabisjord. Fördelarna överväger dock nackdelarna med råge, och vi uppmuntrar varje odlare att försöka förbereda sin egen jord minst en gång.

Fördelar

Hemmagjord jord av god kvalitet är rik på både makro- och mikronäringsämnen, vilket innebär att du är mindre beroende av kemiska gödningsmedel.

Att odla med hemlagad jord ger dig fullständig kontroll över var dina plantor får sina näringsämnen från. Om du vill odla ekologiskt är det här vägen att gå.

Knopp odlad utan kemiska näringsämnen ger en mäktig, naturlig smak olik allt annat. En smakrikare, mjukare rök kan förväntas.

De kemikalier som finns i näringslösningar skapar hård avrinning som kan ha en förödande effekt på den lokala miljön. Å andra sidan är användning av din egen, hemmagjord jord både hållbart och miljövänligt.

Nackdelar

Att förbereda din egen jord tar tid, vilket är en lyx som inte alla odlare har. Om du förbereder en dålig blandning kommer plantorna inte att frodas. En dålig blandning är en som innehåller för mycket eller för lite näringsämnen. Lyckligtvis får du reda på hur du förbereder en bra blandning i den här artikeln.

Att förbereda din egen jord kräver en större initial investering, än om du bara köper vanlig jord och näringslösningar. Tänk på det om du odlar med en budget, men kom också ihåg att resultaten är definitivt värt det.

FÖRSTÅ JORD OCH CANNABIS-NÄRING

Genom att förbereda din egen cannabis-superjord har du möjlighet att skapa ett rikt medium till dina plantor i förväg, i stället för att göda dina plantor på behov-basis med användning av mineraliska eller ekologiska gödningsmedel. Jord spelar två viktiga roller i cannabis odlingsprocess. Först och främst håller det fast dina cannabisplantor, håller dem rotade och skyddade mot vinden. För det andra, och ännu viktigare, fungerar det som ett medium för att transportera näringsämnen och vatten till dina växters rötter. För att bättre förstå jorden och hur vi kan använda en hemmagjord blandning för att gödsla och vårda våra cannabisplantor hjälper det oss att först förstå de grundläggande näringsämnena som cannabisplantor behöver för att överleva och blomstra.

Förutom vatten behöver cannabis tre huvudnäringsämnen eller _makronäringsämnen_: kväve (N), fosfor (P) och kalium (K). När du köper gödselmedel hittar du produkter med varierande koncentrationer av dessa näringsämnen som är avsedda att användas under olika stadier av odlingscykeln. Här är en kort översikt över hur dessa näringsämnen hjälper cannabisplantor att växa:

Kväve

Är en av huvudkomponenterna i klorofyll och en essentiell byggsten för viktiga aminosyror.

Fosfor

Är viktigt för produktion av ATP och fosfolipider, som används för att bygga cellmembran.

Kalium

Hjälper till att möjliggöra fotosyntes, reglerar CO₂-upptag via stomata i en plantas löv och hjälper till att stärka cellväggarna.

Kväve, fosfor och kalium utgör huvuddelen av näringsämnena i de flesta gödningsmedel som du hittar i en trädgårdsaffär eller odlingsbutik. Det finns dock många andra näringsämnen, så kallade mikronäringsämnen, som också spelar viktiga roller för att hålla dina plantor friska och hjälpa dem att producera bästa möjliga knoppar.

Några av dessa mikronäringsämnen inkluderar kalcium, järn, svavel, zink, bor, mangan och koppar, vilket du hittar naturligt i saker som fladdermusgano, maskgjutning, melass, kelp, kaffesump och mer.

NPK Ratio

När du förbereder din egen superjord för cannabis har du möjligheten att förbereda ett rikt medium för dina plantor i förväg, snarare än att göda dina plantor efter behov med kemiska gödningsmedel. Det hårda arbetet och mödan du lägger i att förbereda din egen naturliga och ekologiska jord innan du sår dina frön kommer att löna sig mycket när det gäller smak och kvalitet.

HUR DU FÖRBEREDER DIN EGNA SUPERJORDBLANDNING FÖR CANNABIS

Att förbereda din egen superjord kanske låter skrämmande, men det är det verkligen inte. Konceptet är faktiskt ganska enkelt; börja med lite ekologisk jord av god kvalitet och berika den med naturliga ingredienser i förväg. När det är dags att så dina frön har du ett rikt odlingsmedium redo att ge dina plantor allt de behöver för att producera vackra, aromatiska knoppar.

STEG 1: KÖP DIN BASJORD

Att välja rätt basjord för dina cannabisplantor är mycket viktigt. Kom ihåg att cannabis gillar välluftad, permeabel och lätt sur jord (pH 6–6,5 är perfekt). Om möjligt, så bör du välja en ekologisk jord som innehåller naturliga ingredienser som maskgjutning, kompost, coco coir, sand och mer. Även om dessa jordar i allmänhet är dyrare, kommer de att göra en betydande skillnad för dina plantors hälsa samt kvaliteten och storleken på din skörd.

Några andra ingredienser att leta efter i ekologiska jordar inkluderar:

Torvmossa Guano
Gödsel Bergstoft
Sand Kokosfiber
Naturliga gödningsmedel
(som K-Mag)
Tallbark
Perlit Vermikulit

Om du inte hittar en ekologisk jord av god kvalitet med åtminstone några av dessa ingredienser, var inte orolig. Gå bara till din blombutik eller trädgårdscenter och köp en neutral krukväxtjord. Återigen, om möjligt, välj något lätt surt.

STEG 2: BERIKA JORDEN

Börja med att placera din jord i en stor behållare; bryta upp den med en grep för att säkerställa att den är väl luftad. När jorden är lös och luftig är det dags att berika din jord med fler naturliga ingredienser för att skapa ett rikt odlingsmedium för dina cannabisplantor.

Några saker att lägga till i din jord inkluderar:

Maskgjutning Kaffesump och/eller teblad
Äggskal Grönsaks- och fruktskal
Kompost Kokosflis
Perlit Vermikulit
Sand Benmjöl
Blodmjöl Bergfosfat
Epsom-salter Kalk
Dolomit Organiska gödselpellets

Lägg bara till dessa ingredienser i din jord och använd din grep för att vända allting ordentligt.

Den ”rätta” mängden av varje ingrediens du använder i din superjord beror på kvaliteten på din startjord och hur mycket tid du har innan du planterar. Om möjligt, förbered din jord minst sex månader innan du planterar. På det sättet kommer du att kunna använda mer av ingredienserna som anges ovan eftersom de får tid att bryta ner ordentligt.

När de väl har gjort det kommer de att skapa en rik jord för dina plantor, liknande vad de skulle ha i naturen. Denna superjord kommer att vara rik på kväve, fosfor och kalium, liksom alla andra mikronäringsämnen vi nämnde tidigare.

Denna process tar dock tid. Kompost kan till exempel ta allt från några månader till flera år innan den är redo, och du måste ta hänsyn till det när du planerar din odling. Det kan ta några månader att bara bryta ner grönsaker eller fruktrester.

Om du vill plantera direkt kan du fortfarande använda några av ingredienserna som anges ovan. Du behöver bara vara mer försiktig eftersom du riskerar att skapa en riktigt näringsrik (eller "het") jord som faktiskt kan bränna dina växter. Som en allmän tumregel för att komma igång, försök använda följande jordförhållanden och andra ingredienser:

- 4 delar startjord
- 1 del maskgjutgods
- 1 del kokosflis
- 1 del perlit/vermikulit (för extra dränering)
- 2,5–5 % guano
- 2,5 % ben- och/eller blodmjöl

När du tillsätter mikronäringsämnen som epsonsalter, azomit, kalk och dolomit i din jord, läs alltid förpackningsinstruktionerna. Dessa näringsämnen är riktigt starka och kan orsaka näringsbränning när de inte används ordentligt.

How To Create Your Own Cannabis Super Soil Mix

STEG 3: TVÄTTA DIN SUPERJORD (OM DU VILL PLANTERA PÅ DIREKTEN)

Om du inte har flera månader på dig att förbereda din egen superjord, här är ett enklare och snabbare sätt att förbereda din egen hemmagjorda cannabisjord.

I krukorna du planerar att odla i, kombinera:

- 3 delar organisk startjord
- 1 del perlit
- 1 del maskgjutstycken
- ½ kopp grönsand
- ⅓ kopp guano
- ½ kopp dolomitkalk

Blanda allt med hjälp av ditt trädgårdsverktyg och blötlägg sedan jorden i minst två dagar i rent vatten och håll den våt hela tiden. Detta kommer att säkerställa att din jord inte är för varm för dina plantor. Låt vattnet rinna av och jorden torka en del före plantering. När du planterat, se till att du använder rent vatten i (minst) de tre första vattningarna.

STEG 4: PLANTERA INTE DIREKT I HEMMAGJORD SUPERJORD

Det är verkligen viktigt att notera att hemmagjord superjord är väldigt näringsrik och inte bör användas för frön, fröplantor eller kloner. Dessa unga plantor är mycket känsliga och kommer att drabbas av näringsbränning i ett så varmt medium. I stället vill du gro dina frön och hålla dina plantor i neutral jord åtminstone de två första veckorna och först omplantera när de har slagit ordentlig rot och har utvecklat tre eller fler noder med större blad.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner