Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Steven Voser

En guide över hur man odlar cannabis inomhus.


"Mannen, jag borde odla mitt eget gräs!"

Om du älskar cannabis är det troligt att det har fått dig att säga eller tänka detta vid minst ett eller två tillfällen. Om du äntligen är redo att smutsa ner händerna och dyka in i cannabisodlingens rika värld, har du tur.

Nedan hittar du en fullständig genomgång av alla grundläggande begrepp som är involverade i odling av bra gräs inomhus.

Video id: 810859329

VARFÖR ODLA CANNABIS INOMHUS?

Att odla cannabis inomhus har många fördelar:

  • Skördar året runt
  • Konsistens i grödan
  • Kontroll över odlingsmiljön
  • Kontroll över blomningen (för fotoperiodsorter)
  • Integritet
  • Färre skadedjur

VILKEN UTRUSTNING OCH VERKTYG BEHÖVER DU FÖR ATT ODLA CANNABIS INOMHUS?

För att odla bra gräs inomhus behöver du följande:

DESIGNERAT ODLINGSUTRYMME

Detta kan vara ett reservrum, ett DIY-tält, ett kvastskåp, en renoverad möbel eller till och med ett gammalt kylskåp!

DESIGNATED GROW SPACE
TERMOMETER/HYGROMETER

Du använder dessa för att spåra temperaturen och luftfuktigheten i ditt odlingsutrymme.

THERMOMETER/HYGROMETER
SEKATÖR OCH TRIMNINGSSAX

Trimning, träning och manipulation av cannabissorter kan verkligen hjälpa dem att blomstra och producera större, kompaktare och kraftigare blommor.

THERMOMETER/HYGROMETER
PH- OCH PPM-MÄTARE

Dessa verktyg hjälper dig att spåra pH-värdet och den elektriska ledningsförmågan hos ditt medium för att säkerställa att dina växter får tillgång till alla näringsämnen du ger dem.

THERMOMETER/HYGROMETER
LUXMÄTARE

Cannabisplantor älskar ljus, och luxmätare kan hjälper dig att mäta och optimera ljuset i ditt odlingsrum.

THERMOMETER/HYGROMETER
TIMER

För att automatisera ljuscykeln.

THERMOMETER/HYGROMETER
SNÖRE

För att binda ner dina växter för träning. Du vill använda lämplig trädgårdstråd eller något liknande för att undvika att skada dina plantor.

THERMOMETER/HYGROMETER
HINKAR/MÄTKOPP

Att mäta dina näringsämnen.

THERMOMETER/HYGROMETER
SMYCKESLUPP

För att inspektera din plantors trikomer under blomningstiden och för att inspektera lövverket efter skadedjur eller andra problem.

THERMOMETER/HYGROMETER
TRÅDGÅRDSPINNAR

För att stödja tunga grenar under blomningen.

THERMOMETER/HYGROMETER
NÄRINGSÄMNEN

Dessa finns i flera former, men dina plantor kommer att kräva tillräckligt med näringsämnen för att krossa en produktiv skörd.

THERMOMETER/HYGROMETER
BEHÅLLARE

11-liters vita plastkrukor brukar vara normen bland de flesta inomhusodlare. Men tygkrukor och andra smarta krukor kan också användas. Du har plats för cirka nio 11-liters krukor per m².

THERMOMETER/HYGROMETER
FRÖPLANTOR STARTPAKET 

Våra startpaket kommer med feminiserade eller autoblommande frön och en propagator, vilket gör det enkelt att skapa den perfekta miljön för dina plantor.

THERMOMETER/HYGROMETER

VÄLJA DEN BÄSTA PLATSEN FÖR ATT ODLA CANNABIS INOMHUS

Odlare står inför många val när det gäller att sätta upp sitt odlingsområde. Kolla in de bästa platserna för att börja odla—och fördelarna med varje—nedan.

  • KÄLLARE

Källare ligger under marken och är en dold tillflyktsort för odling av cannabis. De saknar vanligtvis fönster, vilket innebär att de är fria från ljusläckor—och därmed idealiska för fotoperiododlare. Källare är också vanligtvis relativt stora och ger mer än tillräckligt med utrymme för att ge en stor skörd. Du finner också att din källare håller en ganska jämn temperatur året runt—de är lätta att reglera med samma automatiska inställningar oavsett årstid.

De flesta källare har även ventilationstrummor för att transportera ut stillastående luft. Var uppmärksam på var denna trumma slutar—du vill inte skicka en plym av terpener mot din grannas fönster. Ett högkvalitativt kolfilter tar bort den misstänkta doften om du möter den här utmaningen.

  • GARAGE

Om du inte använder den för din bil, är chansen stor att ditt garage bara innehåller slumpmässiga föremål och trädgårdsutrustning. Garage är vanligtvis svala på sommaren och relativt varma på vintern, vilket gör dem superlätta att reglera. Odlingstält ser också mycket mer oskyldiga ut i ett garage, i motsats till om de är upprätade i ditt sovrum eller vardagsrum.

Garage är vanligtvis inte lika isolerade som resten av huset. Var noga med att täcka över glipor och hål som kan sprida lukten av din gröda till gatan. Om du inte använder ett växttält så bör du täcka för alla fönster—synen av ljusrosa och blå lysdioder kommer säkert att väcka misstankar om de inte täcks över.

VÄLJA DEN BÄSTA PLATSEN FÖR ATT ODLA CANNABIS INOMHUS
  • VIND

En vind fungerar som en av de säkraste platserna för att odla cannabis. Gäster har ingen anledning att gå dit, och de flesta är endast tillgängliga med hjälp av en trappstege. De flesta vindar är också helt svarta och kommer inte att läcka ljus (vilket har potential att återställa dina plantor till den vegetativa fasen).

Chansen är dock stor att din vind inte har några eluttag, och att köra en förlängningssladd dit upp ut kan synas, så överväg att installera några uttag för ökad diskretion och smidighet. Om du inte använder LED-lampor är det också en bra idé att driva några fläktar för att hålla rummet svalt.

  • ODLINGSLÅDA

Du kan odla cannabis bokstavligen var som helst i ditt hus genom att bygga en odlingslåda. Med några grundläggande material som lite PVC-rör, tejp, en handsåg, en bra lampa och en fläkt har du allt du behöver för att skapa din egen anpassade odlingslåda. Du kan ändra storleken på en odlingslåda så att den passar jämnt med alla hörn av ditt hus.

VÄLJA DEN BÄSTA PLATSEN FÖR ATT ODLA CANNABIS INOMHUS

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner