Välja Det Bästa Utomhusmarijuana-fröet För Ditt Lokala Klimat

Juanita la Lagrimosa

Vilken typ av cannabis du väljer att odla och var du sår frön kommer att diktera din utomhusgrödas prestanda. Vår uppdelning av de perfekta strainsen för varje klimatzon hjälper dig att odla eldmarijuana under vår, sommar och höst.

GENETIK: DEN HÖGST KRITISKA FAKTORN FÖR CANNABIS-ODLING

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

Genetik håller nyckeln till din cannabis-fröns potential och det är ett faktum. Oavsett vilket mirakulöst näringsämnesformulering du tillämpar eller hur perfekt du behåller trädgården, kommer resultaten att vara genetisk drivna. Om du börjar med bunko bönor, förvänta dig inte stora utbyten av hög kvalitet. Endast genom att noggrant välja högkvalitativa, feminiserade frön kan cannabisproducenten undvika begränsningarna av lågt tak på grund av svag genetik. Utomhus cannabisodling kräver en ännu mer sträng valprocess.

Nu för tiden så har de flesta cannabis-strainsen på marknaden anpassats specifikt och uppföds för inomhusodling. Visst, i teori kan alla weed växa överallt. Men i praktiken är det absolut inte så med alla cannabisvarianter. De flesta marijuana kommer att trivas i ett soligt sydligt klimat. Många utmärkta, hårda strains kan dock odlas i svalare nordliga breddgrader.

Det är dags att smutsa ner våra händer med lite gammaldags marijuana beskjutning i det stora utomhus. Matcha rätt cannabis med det lokala klimatet och så har du tagit det första steget på vägen till en lyckad utomhusskörd.

KLIMAT ZONER: HUR MYCKET SOL KOMMER TRÄDGÅRDEN ATT FÅ?

Climate zones
Climate zones

Det första jobbet är att fastställa hur mycket dagligt solljus dina cannabisväxter sannolikt kommer att få under växtsäsongen. När du väl vet vilken tidsram du måste arbeta med kan du börja överväga vilka strains som passar bäst. Håll koll på den lokala väderprognosen och gör lite onlineforskning. Hitta korrekta uppgifter om timmar av dagsljus, soluppgång och solnedgång, temperaturer dag och natt, rådande vindar och nederbördsfrekvens.

Kanske är du baserad någonstans runt Medelhavet. Om så är fallet har du lyxen att växa senblommande sativas utomhus från april till Croptober. Kanske bor du i Nordeuropa och har bara ett kort vår / sommar 8-10 veckors fönster för att klämma in en viss hård ruderalis. Eller kan du vara någonstans i mitten och behöver mångsidiga hybrider för en sommargröda.

KALLA NORDISKA LATITUDER

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Nordeuropeiska odlare från Irlands västkust till östra Polen behöver gå med cannabistrains som kan överleva under mindre än perfekta förhållanden. Fotoperiod och autoflowering strains uppfödda för att frodas i kallare  klimat kan producera högkvalitativa cannabis utomhus om du tajmar grödan rätt. Ingen marijuana är oövervinnerlig.

Kom ihåg att referera till väderinformation innan du väljer dina frön. Om du befinner dig begränsad till mindre än 3 månaders total gröda-tid, har du egentligen bara tid för en Quick One  eller någon Easy Bud någon gång under våren / sommaren. Använd krukor, du kan även ta dina växter inuti om vädret blir värre. Nederbörd kan vara frekvent och året runt i dessa delar.

VARMT, TORRT INTERIÖR KLIMAT

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Södra europeiska odlare har en stor fördel gentemot de nordliga odlarna. Ett överflöd av solsken underlättar en lång växtsäsong som kan vara produktiv från mars-november. Möjligheterna är oändliga. Det kommer verkligen ner till vilken typ av klibbig grön som är din personliga favorit.

Nybörjar-odlare kan få erfarenhet av vissa gourmet varm klimat autoflowering sorter. I själva verket är nästa generations RQS-autohybrider också ett bra alternativ för mer erfarna odlare som vill dubbla sina grödor i en enda säsong. Royal Haze Automatic och Northern Light Automatic börjar omedelbart att komma fram som vinnare i ett varmt klimat. Allt du behöver bestämma är om du föredrar ett indica eller sativa-lutande stash.

Det skulle vara synd att inte plaska lite med några eld-fotoperiod-strains i ett ** varmare klimat. Några organiska, jordodlade OG Kush eller Sour Diesel kommer att ta din cannabis trädgård till smaklandet. Självklart kommer 2m + jolly green gigantiska ganja träd att vara produktiva, så varför inte gå för det bästa av de bästa rött-heta strainsen? Skugga, snarare än skydd från regn kan krävas. Var noga med att kontrollera väderinformationen. Se upp för värmeböljor.

TEVARM-BLÖTT KUST KLIMAT

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Sol, hav och enastående utomhus sinsemilla. Om du bor runt Medelhavet, är du också bortskämd med olika val. Även om det är tillrådligt att beskära cannabistrains som är resistent mot bud-mögel, speciellt om du är en nybörjare-kultivator. Tyvärr blandas, tjocka, tighta colas och hög fuktighet inte.

Åtminstone så rekommenderas vissa sativa genetik i blandningen, om inte helt högkalibrerade Hazes som Amnesia Haze eller Shining Silver Haze

Den något lösare blomm-bildningen och större tolerans för fuktighet gör sativahybrider eller sativa-lutande autos det perfekta valet för kustkultivatorn. Visst, sativa genetik kommer att ta några veckor att blomma. Även för autohybrider. Men du har från april-Croptober. Du kan lika gärna använda den här tiden för att beskära det finaste huvud-stashet.

Men bli inte för självmäktig med sativagenetiken, eftersom de också kan ge efter till mögel och svamp. Kontrollera väderdata och var redo att skörda från och med september, om regnet kommer tidigt.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.