Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

De Bästa Cannabisfröerna Att Odla Utomhus Efter Klimat

Juanita la Lagrimosa

Vilken typ av cannabis du väljer att odla och var du sår frön kommer att diktera din utomhusgrödas prestanda. Vår uppdelning av de perfekta strainsen för varje klimatzon hjälper dig att odla eldmarijuana under vår, sommar och höst.

DEN VIKTIGASTE FAKTORN AV CANNABISODLINGS-GENETIK

Cannabis Genetics
Cannabis Genetics

Genetik håller nyckeln till din cannabis-fröns potential och det är ett faktum. Oavsett vilket mirakulöst näringsämnesformulering du tillämpar eller hur perfekt du behåller trädgården, kommer resultaten att vara genetisk drivna. Om du börjar med bunko bönor, förvänta dig inte stora utbyten av hög kvalitet. Endast genom att noggrant välja högkvalitativa, feminiserade frön kan cannabisproducenten undvika begränsningarna av lågt tak på grund av svag genetik. Utomhus cannabisodling kräver en ännu mer sträng valprocess.

Nu för tiden så har de flesta cannabis-strainsen på marknaden anpassats specifikt och uppföds för inomhusodling. Visst, i teori kan alla weed växa överallt. Men i praktiken är det absolut inte så med alla cannabisvarianter. De flesta marijuana kommer att trivas i ett soligt sydligt klimat. Många utmärkta, hårda strains kan dock odlas i svalare nordliga breddgrader.

Det är dags att smutsa ner våra händer med lite gammaldags marijuana beskjutning i det stora utomhus. Matcha rätt cannabis med det lokala klimatet och så har du tagit det första steget på vägen till en lyckad utomhusskörd.

EUROPEISKA KLIMATZONER: HUR MYCKET SOL FÅR DIN TRÄDGÅRD?

Climate zones
Climate zones

Det första jobbet är att fastställa hur mycket dagligt solljus dina cannabisväxter sannolikt kommer att få under växtsäsongen. När du väl vet vilken tidsram du måste arbeta med kan du börja överväga vilka strains som passar bäst. Håll koll på den lokala väderprognosen och gör lite onlineforskning. Hitta korrekta uppgifter om timmar av dagsljus, soluppgång och solnedgång, temperaturer dag och natt, rådande vindar och nederbördsfrekvens.

Kanske är du baserad någonstans runt Medelhavet. Om så är fallet har du lyxen att växa senblommande sativas utomhus från april till Croptober. Kanske bor du i Nordeuropa och har bara ett kort vår / sommar 8-10 veckors fönster för att klämma in en viss hård ruderalis. Eller kan du vara någonstans i mitten och behöver mångsidiga hybrider för en sommargröda.

Här är en uppdelning av olika klimatzoner med rekommenderade cannabissorter som du kan odla utomhus:

KALLA NORDLIGA LATITUDER

Cold temperature colored cannabis
Cold temperature colored cannabis

Nord europeiska odlare från västkusten av Irland till östra Polen behöver arbeta med cannabis-sorter som kan överleva i mindre-än-perfekta förhållanden.

Fotoperiod- och autoblommande-sorter framtagna för att frodas i kallare klimat kan producera blommor i toppkvalitet utomhus. Med deras snabba tillväxt och kortare blomningstider kan du skörda dem mycket tidigare än andra sorter. På detta sätt kan du klå regnet på hösten och undvika att mögel tar greppet om dina dyrbara knoppar. Du måste planera att så dina frön vid rätt tidpunkt för att undvika det mesta av det dåliga vädret, eftersom ingen cannabis är oövervinnlig.

Kom ihåg att kolla på referenser av väderdata innan du väljer frön. Om du befinner dig begränsad till mindre än tre månaders total skördetid har du verkligen bara tid att så mycket snabba autoblommande sorter under sen vår/tidig sommar. För att vara på den säkra sidan, odla i behållare så att du kan ta dina plantor inomhus om vädret vänder och blir värre.

QUICK ONE

Quick One är en av de första marknadsförda autoblommande cannabis-sorterna och var en gång en av de snabbaste sorterna som man kunde odla. Hon är fortfarande snabb som vinden och tar bara 8–9 veckor från frö till skörd, vilket gör henne till ett utmärkt alternativ för dem med en kort sommarsäsong. Denna kompakta planta blir inte högre än 50–60 cm, men kommer ändå att belöna dig med ett anständig skörd på upp till 150 g/planta. Hon är kanske inte den mest potenta cannabisen, men 13% THC producerar fortfarande en mycket avkopplande stening. Hon har en fräsch, ört- och citrus-artat arom med en behagligt mild smak.

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Quick One

EASY BUD

Ett annat bra val om du behöver en supersnabb, autoblommande sort för att slå det dåliga vädret är Easy Bud. Liknande Royal Dwarf, men med några få genetiska skillnader, skiner den här plantan med god avkastning och en måttlig THC-nivå. Plantera dina frön och hon kommer snart att visa upp sina mogna, saftiga knoppar inom korta 8–9 veckor efter groning. Med 12% THC är Easy Bud den perfekta sorten om du gillar ett milt rus som inte slår ut dig. Plantan stannar vid kompakta 60–100 cm och sorten kan ge så mycket som 80 g citrusfärgade knoppar per planta.

Easy Bud

Easy Bud Royal Queen Seeds

Genetic background White Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 55% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 110 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physical

Buy Easy Bud

VARMT, TORRT SYDLIGT KLIMAT

Small, private grow in California
Small, private grow in California

Södra europeiska odlare har en stor fördel gentemot de nordliga odlarna. Ett överflöd av solsken underlättar en lång växtsäsong som kan vara produktiv från mars-november. Möjligheterna är oändliga. Det kommer verkligen ner till vilken typ av klibbig grön som är din personliga favorit.

Nybörjar-odlare kan få erfarenhet av vissa gourmet varm klimat autoflowering sorter. I själva verket är nästa generations RQS-autohybrider också ett bra alternativ för mer erfarna odlare som vill dubbla sina grödor i en enda säsong. Royal Haze Automatic och Northern Light Automatic börjar omedelbart att komma fram som vinnare i ett varmt klimat. Allt du behöver bestämma är om du föredrar ett indica eller sativa-lutande stash.

Det skulle vara synd att inte hänga med några fina fotoperiod-sorter i ett varmare klimat. Vad sägs om något organiskt, jordodlade OG Kush eller Sour Diesel-godhet? Dessa plantor kan växa upp till fantastiska ganjaträd och ge några riktigt monsteravkastningar. Men var försiktig när du odlar i dessa heta klimatzoner, eftersom den brinnande solen kan vara för mycket för plantor att hantera i överflöd. Skugga, snarare än skydd mot regn, kan behövas. Se upp för värmeböljor! Här är våra favoriter när du odlar i ett varmt och torrt klimat:

ROYAL HAZE AUTO

Vår Royal Haze auto bringar enkelhet till Haze-familjen! Som autoblommare undviker den ett stort besvär som odlare möter med fotoperiod-Haze—deras långa blomningstid. Istället, går Royal Haze Auto från frö till skörd under korta 10-12 veckor. Den är också ett bra val om du vill skörda flera Haze-skördar över en sommar-säsong—något du inte kan göra med fotoperiods-sorter. Gör dig redo för en god rök med citrus och ört-smak och ett cerebralt, upplyftande Haze rus.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
Yield indoor 300 - 350 g/m2
Height indoor 65 - 85 cm
Flowering time 6 - 8 weeks
THC strength THC: 15% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 20% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 130 - 180 g/per plant (dried)
Height outdoor 120 - 150 cm
Harvest time 10-12 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Royal Haze Automatic

NORTHERN LIGHT AUTO

Framtagen från frö ur Afghansk genetik någon gång under 1970-talet, Northern Light har blivit en av de mest populära sorterna bland cannabis-entusiaster. Vår autoblommande variant av denna populära indica-hybrid är inte bara en bra inomhus-sort, utan gör sig även god utomhus. Inte för att fotoperiod-versionen inte redan är fantastisk (det är dent!), men det finns odlare som värnar om den automatiska versionens livscykel på 9–10 veckor. Och låt oss vara ärliga, vem gillar att vänta på fantastiskt gräs? Rök Northern Light Auto för att njuta av ett avkopplande, fysisk rus med precis rätt mängd av upplyftande stimulering.

Northern Light Automatic

Northern Light Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Northern Light x Ruderalis
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 0% Sativa, 80% Indica, 20% Ruderalis/td>
Yield outdoor 170 - 220 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 160 cm
Harvest time 9 - 10 weeks after planting
Effect Cerebral and uplifting

Buy Northern Light Automatic

OG KUSH

Inte mycket behöver sägas om OG Kush, en av de mest ikoniska cannabis-sorterna genom tiderna. Detta super-kraftiga exemplar, 75% indica, är idealisk för att odla utomhus under solen. Här kan en ensam planta ge 500 gram, inom korta 8 veckor av blom. När du äntligen an tända hennes knoppar, så kommer du att njuta av delikata citrus, tall och frukt smaker. Hennes extremt avkopplande indica-effekt gör OG Kush till den perfekta kvälls-sorten, för att ta det lugnt och se på film.

OG Kush

OG Kush

Genetic background Chemdawg x Lemon Thai x Pakistani Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 25% Sativa, 75% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time October
Effect Relaxing and full of flavour

Buy OG Kush

SOUR DIESEL

Sour Diesel är en annan legendarisk cannabis-sort som varje "seriös" odlare inte borde missa att odla. Med rötter i soliga Kalifornien är hon väl anpassad till torra och soliga klimat. Här, kan plantan växa till dess fulla potential. Denna 70% sativa kan den nå en höjd på hela 2 m och blommar över 10-11 veckor. Förutom den något förlängda blomnings-perioden så kan hon erhålla en storartad skörd på upp till 600 g/planta. Bland plantas eftertraktade egenskaper är dess bränsle-liknande arom och smak en av de bästa, och detta varumärke är högst eftersökt bland cannabis-entusiaster. Hon erhåller även ett avslappnande, men klart rus.

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Sour Diesel

VARMT, VÅTT KUSTKLIMAT

Warm climate cannabis
Warm climate cannabis

Sol, hav och enastående utomhus sinsemilla. Om du bor runt Medelhavet, är du också bortskämd med olika val. Även om det är tillrådligt att beskära cannabistrains som är resistent mot bud-mögel, speciellt om du är en nybörjare-kultivator. Tyvärr blandas, tjocka, tighta colas och hög fuktighet inte.

För dessa klimat rekommenderas Haze av högsta kalibers. Deras något glesare blom-formation och högre tolerans för fuktighet gör sativa-hybrider till det utmärkta valet för kust odlaren. Givetvis kommer sativa-genetik att lägga till några veckor till blomningsfasen, även för autoblommande Haze. Du har dock från april till oktober, så du är ingen riktig brådska. Du kommer att ha gott om tid till att skörda primära cannabisknoppar.

Men bli inte alltför självbelåten med sativa-genetik eftersom de också kan ge vika för mögel och svamp. Kontrollera vädret och var redo att skörda från och med september om regnet kommer tidigt. Här är våra rekommenderade sorter att odla i ett varmt och fuktigt klimat:

AMENSIA HAZE

Härstammar från traditionella Haze-frön och anses vara en av de bästa varianterna, Amnesia Haze av RQS är ett utmärkt val för odling under heta och fuktiga förhållanden. Denna 70% sativa, som kan nå en höjd på 210 cm, och tack vare hennes luftiga blad-till-blomma förhållande är risken för mögel låg. Men vet med att odlandet av Amnesia Haze inte är något för de otåliga. Räkna med ungefär fyra månader att odla och sedan ytterligare två veckor av torkning och kurering innan du äntligen kan njuta av denna enastående sort. Å andra sidan, att få 700 g/planta under goda förhållanden—och ett spektakulärt upplyftande huvud-rus med kraftfullt 22% THC—kommer du absolut att glömma den långa väntan. Titta bara på hennes namn... duh!

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing

Buy Amnesia Haze

SHINING SILVER HAZE

Shining Silver Haze är en annan formidabel Haze, som vi på Royal Queen Seeds är stolta över att ha i vår samling. Baserad på en av de första Haze-klassikerna någonsin, den legendariska Super Silver Haze, förbättrade RQS sativan ytterligare för att tillfredsställa även de mest kräsna cannabis-kännarna. Med ett glest blad-till-blommor förhållande som garanterar god luftcirkulation, vilket minskar risken för mögel, är hon väl lämpad för fuktiga utomhusmiljöer. Denna växt kan nå en höjd på 220 cm, blommar under 9–11 veckor och kommer att ge upp till 650 g/planta. Vid rökning så inducerar den ett omedelbart huvud-rus som går direkt till din hjärna tack vare 21% THC. Dessutom så behagar den rökaren med söta, citrusaktiga och jordiga smaker.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze

Genetic background Haze x (Skunk x Northern Light)
Yield indoor 2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 9 - 11 weeks
THC strength THC: 21% (aprox.) / CBD: Low
Blend 75% Sativa, 25% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high

Buy Shining Silver Haze

Använd vår Frödetektor för att hitta de bästa utomhus-cannabisfröna

Om det är något man lägger märke till när man shoppar utomhus-cannabisfrön, så är det att mängden valmöjligheter praktiskt taget attackerar dig. Om du upplever ett fall av förlamning vid analysen, så behöver du bara sätta i gång RQS Frödetektor. Detta enkla men effektiva verktyg hjälper dig att filtrera bort varianter som inte passar dig och återstoden är helt enkelt de bästa utomhus-marijuanafröna för ditt klimat och din situation. Följ den linjära processen och välj dina preferenser längs vägen, inklusive planthöjd, fotoperiod vs autoblommande, smakprofiler, effekter med mera. I slutet visar vi dig de utomhus-cannabisfrön som kommer trivas i din trädgård eller i ditt växthus.

Video id: 706484416


Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Odlingsguide Ämnessökare

Categories
eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37806 recensioner