Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Vi vet alla att cannabis växer bäst i områden med varma somrar och mycket solsken. Men eftersom det är en så mångsidig och tålig gröda, kanske du undrar om det är möjligt att odla cannabis i kallt väder. Tack och lov så är det så, men det finns några viktiga tips och tricks du måste tänka på.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om att odla cannabis under de kyliga vintermånaderna.


Få det rätt från början – Välj den perfekta genetiken

Varje cannabisodling styrs av genetik. I sin tur, om du planerar en vinter- eller kallväderodling, är din bästa insats för att uppnå en respektabel skörd att investera i rätt genetik från början.

Helst vill du leta efter sorter med genetik kopplade till kallare områden på jorden. Indica-dominerande sorter och lantrasvarianter från bergsområden i Asien, till exempel, tenderar att vara mycket bättre lämpade för kallare temperaturer än sativas.

Autoblommande sorter är ett annat bra alternativ för odlare som bor eller odlar i kalla områden. Cannabis Ruderalis, den variant av cannabis som korsas med indicas och sativas för att ge ättlingar deras autoblommande egenskaper, härstammar från Central-/Östeuropa och Ryssland och är känd för att vara särskilt tålig. Plus, det faktum att autos kan gå från frö till knopp på så lite som 8 veckor gör dem optimala för att smyga in en extra tidig vår- eller senhöstskörd.

Hur kallt väder påverkar cannabisplantor

Det finns två huvudproblem när det gäller att odla cannabis i kallt väder eller vinter. Den första är chock för växtens rotsystem.

Friska rötter är hjärtat och själen hos en frisk cannabisplanta, och kallt väder kan direkt påverka hälsan hos en växts rötter.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

När marktemperaturen sjunker under 12 °C börjar en cannabisväxts ämnesomsättning sakta ner avsevärt. När den gör det kommer växten att kämpa för att ta upp vatten, näringsämnen och syre från jorden och många av de enzymatiska processer som behövs för att driva dess tillväxt kommer att stanna av. Med tiden kommer plantan sannolikt att drabbas av hämmad tillväxt eller kan till och med börja vissna.

Hos vissa sorter så kan kallt väder också utlösa hermafroditism, vilket innebär att plantan börjar växa både pollensäckar och knoppar, vilket leder till självpollinering och i sin tur dramatiskt minskade skördar.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Mögel är det andra stora problemet när man odlar cannabis i kallt väder, speciellt om det finns fukt i luften.

Fukt från nederbörd, snö eller frost kan byggas upp och fastna på en plantas blad eller blommor, vilket utlöser mögelproblem som kan vara extremt svåra att bli av med. Det kan i sin tur göra att blommorna på dina växter ruttnar långt innan de är redo för skörd.

Cómo afecta el frío a las plantas de marihuana

Hur kalla kan cannabisplantor bli?

Detta leder till en annan fråga: Hur kalla kan cannabisplantor bli innan problem uppstår? Tja, för att svara på den frågan måste vi först överväga den perfekta temperaturen för cannabisplantor.

För det mesta är de lyckligast vid temperaturer mellan 20-25 °C, beroende på vilket skede av deras livscykel de befinner sig i. Vegeterande plantor gillar till exempel att det är varmare, eftersom de vanligtvis är i det stadiet under högsommarmånaderna. På samma sätt tenderar blommande växter att gilla lite svalare temperaturer, då de vanligtvis är i detta skede runt början av hösten. Samtidigt är den perfekta jordtemperaturen för sund, stabil rottillväxt mellan 15-20 °C.

Att gå lite utanför dessa idealiska temperaturer kommer dock inte att döda dina plantor. När allt kommer omkring är cannabis som odlas i det vilda inte alltid inom det perfekta intervallet. Men om du odlar inomhus och har möjlighet att noggrant kontrollera varje aspekt av din odling, kommer du att hålla dig inom dessa temperaturer för att säkerställa att dina plantor växer på sitt bästa vis.

Att få den där extra sena (eller tidiga) säsongens skörd

En av anledningarna till att du kanske funderar på att odla gräs under årets kallaste månader är att få in en extra skörd, antingen före eller efter odlingssäsongen. Om så är fallet rekommenderar vi att du planterar autos och gror dem antingen sent på hösten eller helst senare på sommaren.

Beroende på blomningstiden för den speciella sorten du odlar, kan dina plantor vara skördeklara antingen i mitten av vintern (om du grodde dina frön på hösten) eller mitt på hösten (om du grodde på sensommaren).

Observera att denna teknik endast fungerar i regioner med en mild vinter eller en varm vår. Prova inte den här tekniken om du bor i ett område med hårda, kalla vintrar och instabila vårtemperaturer. I dessa områden måste du bygga ett växthus för att skydda dina plantor från väder och vind.

Vilken effekt har kalla temperaturer på blommande cannabisplantor?

Många inomhusodlare väljer att sänka temperaturen i sitt odlingsrum under blomningsfasen. Detta hjälper till att efterlikna det naturliga temperaturfall som växter skulle utsättas för när de växer utomhus och kan också hjälpa till att främja knopputvecklingen när växten förbereder sig för vintern och fokuserar på att reproducera sig. Många odlare upptäcker också att gradvis sänkning av temperaturerna i deras odlingsrum kan hjälpa till att uppmuntra deras växter att producera knoppar med lila nyanser.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Kan du odla cannabis utomhus på vintern?

Nej. Om du inte bor i ett område med mycket milda vintrar och låg nederbörd, rekommenderar vi inte att odla cannabis utomhus under vintern, eftersom du vanligtvis kommer att sluta med sjuka växter och/eller dåliga skördar.

Om du försöker hålla ett gäng utomhusplantor under vintern, se till att följa dessa tips för att hålla dem friska och få bästa möjliga resultat:

  • Håll dina plantors rötter varma. Att använda värmemattor för att hålla din jordtemperatur över 12 °C kan hjälpa till att minimera stressen för din växts rotzon och främja sund vegetativ tillväxt och blomning.
  • Skydda dina växter från regn eller snö. Kom ihåg att all fukt som fastnar på din växts blad eller knoppar kan orsaka allvarliga mögelproblem.
  • Kom ihåg dina datum. Om du överhuvudtaget har plantor som växer ute, kom ihåg att ta in dina plantor innan det blir för kallt utomhus.

Undvik lätt stress eller revegetering (när du flyttar in dina växter)

Om du behöver ta med dina cannabisplantor inomhus för att skydda dem från den hårda vintern, se till att du gör det noggrant. Var uppmärksam på dagtid och temperaturer och gör ditt bästa för att matcha dessa förhållanden inomhus.

Om dina plantor har börjat blomma, måste du vara ännu mer försiktig. Om du ger dem mer ljus inomhus än de har fått utanför, kan de återgå till sin vegetativa cykel. Denna process är känd som revegetation och orsakar extrem stress för växten.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Tvinga fram blomning utomhus

Om du inte kan flytta dina plantor inomhus i tid för att rädda dem från vintern, planera i förväg och överväg att tvångsblomma dina plantor utomhus. Det enklaste sättet att göra detta är att täcka plantorna med en ljustät struktur eller tyg (som en presenning) under deras nya "nattetid". Detta kommer att ge dem intrycket av att årstiderna börjar förändras, och de kommer att hoppa in i blomningsfasen därefter.

Flytta växter till ett växthus

Växthus ger dig i princip friheten att odla gräs året runt, förutsatt att du har tillräcklig kontroll över belysningen, temperaturen och luftfuktigheten inuti ditt växthus. Om du funderar på att använda ett växthus för att odla ditt eget gräs, här är några saker att tänka på:

  • Den initiala kostnaden för att bygga och sätta upp ett växthus kan snabbt bli hög och vanligtvis toppa kostnaderna för att sätta upp ett odlingsrum/tält inomhus.
  • Växthus låter dig utnyttja solens kraft året runt (förutsatt att din region får mycket solljus).
  • Att odla i ett växthus hjälper till att hålla dina plantor borta från nyfikna ögon.

Därför välkomnar inomhusodlaren från den gamla skolan kallt väder

Den gamla skolans HID-system avger mycket värme, såväl som ljus. Att hålla cannabisplantor i vegetativ tillväxt med en MH-lampa under en 18+ timmars ljuscykel är faktiskt lättare i kallt väder och en enkel metod för att bevara moderplantor och/eller sticklingar under vintermånaderna.

Att blomma med HPS-belysning och att vegga med MH-lökar kräver vanligtvis allvarlig luftkylning. Den gamla skolans odlare kan vända kallt väder till sin fördel och samtidigt spara lite pengar på luftkonditioneringsräkningen. Vissa lägger till och med till extraljus för att öka skörden när vädret blir svalare.

Varför nästa generations odlare behöver skruva upp värmen på vintern

Tekniken med LED-belysningssystem går snabbt om HID-lampor för nutida gräsodlare, men tekniken behöver fortfarande perfektioneras. LED-lampor är svalare eftersom de avger nästan 75 % av sin energi som ljus. Detta är fantastiskt för det mesta och gör vanligtvis miljökontroll i odlingstältet enkelt.

LED-uppsättningar kan dock bli för kalla under vintermånaderna. Den enkla lösningen är att skruva upp värmen. Tyvärr kan detta negativt påverka besparingarna på elräkningen som görs genom att använda LED-lamporna för låg wat.

Hög RH kan också vara ett problem med LED-system i kallt väder, en avfuktare kan också behöva läggas till odlingsutrustningen och definitivt under blomningsfasen.

CFL:er är mer eller mindre överflödiga under långa perioder av kallt väder, även de högsta tillgängliga glödlamporna med 300 W kan inte generera tillräckligt med värme för att stävja en frostig vinter.

Knoppröta är ett verkligt hot för odlare som odlar i kallt väder med nästa generations belysning som LED och CFL. Hydroponik och lysdioder kan vara ett recept på katastrof i kallt väder, eftersom både rotröta och knoppmögel kan vara verkliga hot om gödningsvattnet är under rumstemperatur och RH överstiger 60 % under blomningen.

Consejos para cultivar marihuana en climas fríos

Att upprätthålla miljökontroll året runt är den enda långsiktiga lösningen; håll ett öga på dessa termometrar och gör justeringar vid behov. Det är mycket lättare att värma upp ett odlingsrum på vintern än att kyla en svällande HID-odling på högsommaren.

Old school HID-odlare kanske kan undvika att slå på värmen under mörkercykeln om de tänder sina lampor under de kalla vinternätterna. Dagtemperaturerna brukar vara lite högre, så det kan vara möjligt.

LED-älskare står inför alternativet att driva uppvärmningen praktiskt taget nonstop. Kanske är en kombination av HID och LED den smartaste kompromissen i kyliga förhållanden för den moderna cannabisodlaren inomhus.

Vi glömde nästan att nämna att beskära cannabis i kallt väder har den enorma fördelen att det ökar chanserna att vissa sorter uppvisar vackra lila och djuplila nyanser som många gräsodlare eftertraktar mest.

Fem bästa sorterna att odla i kallt väder

Med det bästa odlingssystemet på plats för dina behov kommer du förhoppningsvis att uppnå överlägsna resultat. Då du är så noga med din installation, kanske du också vill välja den magiska ingrediensen med omsorg. Alla dessa frön finns att beställa från oss nu.

CRITICAL

Du kommer att hitta få cannabisplantor som är lika motståndskraftiga som vår sort Critical. Den kommer till och med att växa bra i kalla klimat i norr. Blomningstiden på cirka 7 veckor säkerställer snabba resultat. Den korta höjden är också lätt att hantera under begränsade odlingsförhållanden. En inomhusplanta växer bara till 80–140 cm. Knopparna har en söt, jordig lukt och ger en skörd på cirka 550–600 g/m².

Denna hybrid har sina sativa-egenskaper tack vare Skunk, och dess dominerande indica-sida härstammar från afghanska lantraser. Afghanska plantor härstammar från mycket potenta och motståndskraftiga växter i Hindu Kush-bergen. Därför kommer du att njuta av rena bloss som slappnar av både kropp och själ, delvis tack vare ett THC-innehåll på runt 18 %. Du vet inte vad din odling saknar förrän du provar våra Critical-frön.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 veckor
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600 - 650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Sent i September
22_Effect_1 Berusande, Fysiskt avslappnande, Tung

Köp Critical

WHITE WIDOW

White Widow är känd över hela världen, särskilt bland resenärer till Amsterdam. Amsterdam och andra holländska städer som tillåter turister att röka cannabis har konsekvent White Widow i sina coffeeshops. Det är något med denna sort som har fått den att sälja bra i Nederländerna. Kanske är det den där fuktiga doften av tall. Kanske är det dess sinnliga rus, som skapar en konstfull balans mellan sativa och indica-egenskaper. Kanske är det den kraftfulla psykedeliska effekten av dess THC-innehåll på över 19 %.

Det var en introduktion till cannabis för många förstagångsrökare. Överväg att introducera det för din odling. Även om lukten kommer att ge dig skarpa jordiga kryddor att dölja, kommer inomhusplantor att hjälpa till med diskretion och växa sig mellan 60–100 cm höga. Du kommer att bli väldigt glad när du ser en skörd på upp till 450–500 g/m².

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 veckor
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Tidigt i oktober
22_Effect_1 Berusande, Kraftfull

Köp White Widow

SKUNK XL

Skunk har blivit känd i alla stoner-hotspots runt om i världen. Det har till och med blivit måltavla av media som en särskilt potent form av cannabis med hög THC-halt. I verkligheten kan THC-innehållet i Skunk-sorter variera enormt. Skunk tenderar att uppskattas mer för den euforiska buzz den ger, tillsammans med sin rika, kryddiga smak. Sorten vi säljer har till exempel ett THC-innehåll på 17 %, fint balanserat med ett förhöjt CBD-innehåll. Detta betyder att vår speciella sort bör uppmuntra lugnande, glada känslor. Den är också balanserad genetiskt, jämnt fördelad mellan sativa och indica.

Om denna upplevelse låter bra för dig kan den bli din inom en relativt kort tid. Blomningsperioden för vår Skunk XL är vanligtvis 7–8 veckor. Växten som odlas utomhus kan nå en maximal höjd på 2 meter. Inomhus blir det mer hanterbara vid 60–100 cm. Sorten kan ge mellan 625–675 g/planta utomhus, medan skörden inomhus ligger på cirka 600–650 g/m².

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 veckor
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Balanserad, Berusande, Klar

Köp Skunk XL

ROYAL DWARF

Vår cupvinnande specialitet ger högt värde för en så liten planta. Royal Dwarf är en kompakt hybrid som framkallar ett surrande rus i hela kroppen. Detta är resultatet av ett THC-innehåll som överstiger 13 % med starka sativa-effekter. Genetiken hos denna planta beror också mycket på ruderalis, vilket leder till den typ av styrka, stabilitet och liten storlek som gör att cannabisplantan kan överleva i naturen. En sådan stark genetik stödjer denna korsning av Skunk och Easy Bud, och förenar det bästa av två världar, särskilt de söta och sura citrussmakerna.

Den bekväma formatet hos denna växt gör den lätt att odla diskret. Även utomhus överstiger plantan sällan 90 cm, med en inomhushöjd på 40–60 cm. Den blygsamma skörden för denna växt är allt från 30–80 g/planta utomhus eller 150–200 g/m² inomhus. Det tar 8–9 veckor från frö för att själv uppleva tillfredsställelsen av denna lättodlade växt.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 veckor
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverande

Köp Royal Dwarf

NORTHERN LIGHT AUTO

Den klassiska indica Northern Lights är ett annat populärt inslag i holländska coffeeshops. Nordamerikas apotek har också sett hög efterfrågan av denna sort. Dess indica-kvaliteter levereras med en distinkt smak. De kryddiga tonerna av jord och tall påminner om växtens afghanska arv. De fruktiga smakerna kombineras för att skapa en komplex och sensuell profil. Det enda som kan göra denna sort mer tilltalande är snabbare tillväxt. Och det var där som Royal Queen Seeds klev in.

Med en så tilltalande växt vore det synd om vissa delar av världen inte kunde odla den. Det är därför vi har förädlat den med ruderalis genetik för att bilda vår exklusiva sort Northern Light Auto. Nu kan du också njuta av denna ikoniska sort, då den levererar efter en blomningstid på endast 5–7 veckor. THC-halten på 14 % leder till en upplyftande, behagligt hanterbart rus. Och skörden är respektabel. 170–220 g/planta utomhus och 500–550 g/m² inomhus kan förväntas när denna planta är redo för huggning.


Northern Light

Northern Light Auto
23_genetic background_1 Northern Light x Ruderalis
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 6 - 8 veckor
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 0% Indica 80% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 170 - 220 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 160 cm
27_harvest period_1 10-12 veckor efter spiring
22_Effect_1 Klar, Upplyftande

Köp Northern Light Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner