Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Steven Voser


Den nya trenden med mikroodling av gräs utmanar normerna för hur mycket utrymme det tar att odla fantastisk cannabis hemma.

Tack vare nya och förbättrade odlingsredskap (särskilt odlingslampor) och ökad kunskap om cannabisplantan, kan mikroodlare uppnå stora skördar i extremt små utrymmen.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om mikroodling och gör dig redo att odla fantastiskt gräs i (nästan) vilket utrymme som helst.

Förstå grunderna för mikroodling

Mikroodling är en vanlig inomhusodling, men i mindre skala. Det handlar om att producera knopp av högsta kvalitet med all den smak, arom och styrka du vill ha, men i trånga utrymmen (som små gör-det-själv-tält, skåp, barkylskåp eller till och med större stationära datortorn). Alternativt väljer vissa odlare att köpa färdiga diskreta odlingslådor.

Det minsta utrymmet du behöver för att odla gräs i en mikroinstallation är 35 × 35 × 75 cm. För att tillgodose bristen på utrymme i en mikroodling måste du göra mindre justeringar av din belysning och ventilation, de sorter som du väljer att odla, ditt medium och ditt vattnings-/gödningsschema.

Använda rätt mängd jord

Mikroodling sker vanligtvis med jord, eftersom det kan vara mycket svårt att installera ett jordfritt eller vattenfritt system i ett utrymme så litet som ett minikylskåp. Så för att tillgodose bristen på utrymme som kvalificerar en mikroodling, vill du använda mindre jord för att förhindra att dina plantor växer ur deras lilla rum eller tält.

Rotsystemet är en avgörande del av växten och dess storlek har stor inverkan på hur hög växten blir. De flesta växter tenderar att uppta samma mängd utrymme under marken som de gör ovanför. I en mikroodling kan vi använda denna korrelation mellan storleken på rotsystemet (därmed mängden medium) och växtstorleken för att kontrollera tillväxten av våra cannabisplantor och matcha den till våra rumsliga begränsningar.

Nedan ser du hur olika krukstorlekar påverkar höjden på dina cannabisplantor:

  • 12 L krukor: ~1–1,5m
  • 5 L krukor: ~60cm
  • 2–3 L krukor: ~24cm
  • 500 ml krukor: ~13cm

Observera att dessa siffror bara är uppskattningar, och den exakta storleken på dina cannabisplantor kommer att variera beroende på deras genetik. Tänk också på att växter som odlas i små behållare måste gödas och vattnas mer regelbundet än växter som odlas i större behållare med tillgång till mer jord.

För mikroodling rekommenderar vi generellt att man håller sig till 3 L krukor. Vi har dock sett några odlare som arbetar med något större utrymmen använda upp till 9 L krukor. Hur stort eller litet du väljer att gå med dina krukor är upp till dig; tänk bara på att användning av större krukor sannolikt kommer att begränsa antalet plantor du kan odla (men fler växter kommer inte nödvändigtvis att innebära en större skörd).

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Hitta rätt odlingslampa

Först och främst vill du vända dig till lysdioder för mikroväxter. HPS- och HPI-lampor är helt enkelt inte lämpade för dessa små plantor eftersom de producerar alldeles för mycket värme.

För bästa resultat rekommenderar vi att du använder LED-paneler. En 15 W panel kan producera upp till 3000 lumen samtidigt som den producerar nästan ingen värme alls och tar praktiskt taget ingen plats (panelen mäter bara 130 × 110 mm).

Alternativt rekommenderar vi att du använder vilken liten 60 W LED-panel som helst för din mikroodling. Beroende på hur litet utrymme du odlar i, kommer du förmodligen aldrig att behöva hålla den här panelen igång med 100 % kapacitet. Vi rekommenderar att du håller den på 25–50 % för att hjälpa till att kontrollera din plantas sträckning under dess vegetativa far och sedan dra upp den till 50–75 % under blomningen, beroende på plantans sträckning. Du kan också styra panelens ljusschema med hjälp av en styrenhet som är app-styrd.

Placera din odlingslampa korrekt

En vanlig fråga som mikroodlare ställs inför är denna; var placerar jag mina odlingslampor?

Traditionella inomhusodlingsuppsättningar placerar det huvudsakliga odlingsljuset direkt ovanför baldakinen. Men eftersom mikroodlare ofta arbetar med extremt små utrymmen, kanske denna installation inte alltid är det bästa alternativet.

I små vertikala utrymmen (som en odlingslåda, ett litet skåp eller möbel eller datortorn) är det vanligtvis bättre att placera dina huvudsakliga odlingslampor längs en eller flera sidor av din planta. Detta gör att du kan odla ett större lövverk, förbättra ljusgenomträngningen genom lövverket och förhindra att plantor sträcker sig mot toppen av ditt odlingsutrymme.

För ännu mer kontroll kan du överväga att bygga två separata odlingslådor; en för veg och en annan för blomning. I lådan för veg kanske du kan komma undan med att placera din odlingslampa precis ovanför din planta, eftersom ljusinträngning inte är ett lika stort problem under veg som det är under blomningen. Kom ihåg att ha i åtanke med vilken hastighet som dina plantor växer och försök hitta sorter som växer med en hastighet som passar storleken på ditt utrymme.

Om du väljer att installera din veg-belysning ovanför dina plantor, kom ihåg att hålla det på rätt avstånd och med rätt intensitet. Om ditt odlingsljus är för nära eller för starkt, kommer växter sannolikt att utveckla mycket korta internoder och kan visa tecken på lätt stress. Om ditt ljus å andra sidan är för långt eller för svagt för dina plantor, kommer de att sträcka sig och utveckla långa internoder.

I din blomlåda rekommenderar vi dock att du placerar din odlingslampa längs sidorna av dina plantor. Detta ger den bästa ljusgenomträngningen och gör att du kan odla en längre vertikal baldakin av knoppar. Vi rekommenderar också att du använder ett vertikalt nät för att hålla dina växter centrerade. Du kan också använda detta nät för att träna dina växter försiktigt och kontrollera deras tillväxt som du tycker passar, med tanke på ditt utrymme.

Microcultivos de marihuana: cómo conseguir hierba de calidad en espacios minúsculos

Hur man hanterar ventilation och lukt i en mikroodling med cannabis

Även om det kan verka som en trivial detalj, är det ett måste att ventilera din cannabismikroväxt ordentligt. När du arbetar med ett så litet utrymme kan luften snabbt bli stillastående och börja skapa en hel del problem för dina växter. Detta beror på att växter konsumerar CO₂ i sin miljö för fotosyntes. När du odlar i så små utrymmen har dina växter mycket begränsad tillgång till frisk, CO₂-rik luft, vilket gör ordentlig ventilation ett måste för friska plantor.

Lyckligtvis är det enkelt att ventilera ett mikroodlingsutrymme.

Om du bestämmer dig för att bygga din egen mikroodlingsanläggning behöver du bara en liten uttagsfläkt för att hålla ditt utrymme ventilerat, som denna 24V Brushless Centrifugal Blower. Även om den kanske inte ser så mäktig ut, kommer den här lilla fläkten att göra ett perfekt jobb med att ta bort gammal, stillastående luft från ditt odlingsutrymme. För bästa resultat rekommenderar vi att du installerar den direkt ovanför dina växter.

Om du har tillräckligt med utrymme kan du till och med överväga att ha en liten handhållen fläkt i ditt utrymme för att hålla luften cirkulerande runt dina växter.

För ännu bättre ventilation och luftcirkulation rekommenderar vi att du installerar en liten insugsfläkt längst ner på din mikro-anläggning. En kylfläkt med hög hastighet, till exempel, kommer att ge ett konstant inflöde av frisk luft till ditt mikroodlingsutrymme.

Eftersom mikroodlingar vanligtvis bara ger dig utrymme att odla en liten gräsplanta (eller två), bör du inte behöva använda ett kolfilter för att hantera doften från ditt projekt. Men om du vill vara extra säker är det enkelt att installera ett kolfilter på utloppsfläkten som vi nämnde ovan. Filtret måste installeras framför din uttagsfläkt och kan därför beröva dig lite utrymme i ditt mikroodlingsrum/-låda.

Hur man vattnar cannabisplantor i en mikroodling

Att vattna dina cannabisplantor i en mikroodlingsuppsättning kan vara knepigt på grund av utrymmesbristen. Om du bygger din egen mikroinstallation, ta hänsyn till detta och försök att lämna tillräckligt med utrymme runt basen av dina plantor så att du kan vattna dem bekvämt. Kom ihåg att vatten som stänker upp på bladen och knopparna på dina växter kan orsaka problem med svamp, så du vill undvika det till varje pris.

Om du odlar i ett riktigt litet utrymme – ett där du inte kan ta dig runt eller komma åt dina växter – se till att du kan ta ut dina plantor för att vattna så att du inte gör en enda röra av ditt utrymme .

Med tanke på den lilla skalan hos en mikroodling, tror vi i allmänhet inte på installation av några automatiska bevattningssystem. Ha helt enkelt tålamodet att manuellt vattna dina plantor med en liten vattenkanna eller flaska.

Hur man använder odlingstekniker i en mikroodling-installation med cannabis

Mikroodlingar kräver vanligtvis mindre, buskiga växter. För att uppnå denna typ av struktur och producera anständiga skördar i så små utrymmen, kommer du att vilja använda några odlingstekniker som LST, HST eller ScrOG, och avlövning. Nedan kommer vi att dela med oss av några grundläggande tips om hur man anpassar dessa tekniker till en mikroodlingsanläggning.

LST

LST är lätt en av våra favoritodlingstekniker och kan vara väldigt praktiskt när man odlar i små utrymmen. Det enda sättet som din LST-teknik kan variera vid mikroodling är hur du styr din plantas tillväxt. Kom ihåg att målet med LST är att öppna upp din planta och förbättra ljusgenomträngningen. Tänk på hur du kommer att uppnå det med tanke på belysningen i ditt mikroodlingsrum.

LST

HST (Toppning, superbeskärning, FIM, etc.)

Högstresstekniker kan vara lite svårare att tillämpa på en mikroodling. Topping eller fimming, till exempel, skapar flera dominerande colas, vilket kanske inte är idealiskt i små, smala vertikala inomhusodlingar.

Om du odlar i ett kort men brett utrymme (som en hylla, till exempel), kanske du vill använda superbeskärning eller fimming tidigt för att skapa ett kort lövverk packad med tjocka colas. Faktum är att superbeskärning kan komma till nytta i båda fallen, eftersom det stärker din planta i tid för blomning och, liksom LST, kan styra tillväxten i rätt riktning för att bättre utnyttja dina lampor.

HST (Topping, Super Cropping, FIM, etc.)

ScrOG

Screen of green är en annan av våra favoritträningstekniker och du kommer att bli glad att veta att du kan dra nytta av det även i små mikro-cannabisodlingar. Om du till exempel arbetar med ett smalt vertikalt utrymme med sidoljus, kan användning av en vertikal skärm vara ett av de bästa sätten att skapa en stor baldakin som tar emot massor av ljus.

I ett kort, horisontellt mikroodlingsskåp, å andra sidan, kan du använda ScrOG som du skulle göra i en vanlig inomhusträdgård för att skapa ett tjockt, jämnt tak som, vid skördetid, kommer att vara laddat med klibbiga knoppar.

ScrOG

Avlövning

Avlövning är avgörande för en mikroodling. I ett smalt, vertikalt odlingsrum med sidoljus hjälper avlövning dig att rensa bort onödiga löv och se till att alla delar av din planta får

Defoliación

När du ska tvinga din mikroodling att blomma

I allmänhet rekommenderar vi att du vänder dina vegetativa cannabisplantor så att de blommar när de har vuxit till hälften av höjden på din mikroodlingslåda. Detta kommer att säkerställa att de fortfarande har tillräckligt med utrymme för att rymma deras sträckning före blomningen utan att växa för nära toppen av din låda/rum.

Kom ihåg att takten med vilken dina plantor växer är direkt relaterad till mängden ljus de får. Mer ljus kommer att resultera i kortare internoder, medan växter som odlas med mindre ljus kommer att sträcka sig, vilket resulterar i större utrymmen mellan varje nod. Du kan behöva leka med belysningen i ditt mikroodlingsrum för att hitta den perfekta platsen för var och en av dina sorter.

Mikroodla cannabis: förvänta dig realistiska resultat

Som med vilken cannabisodling som helst, är det viktigt att sätta dig själv några realistiska förväntningar på storleken och kvaliteten på din skörd, såväl som hur lång tid det kommer att ta dig att gå från frö till skörd.

I allmänhet, när du odlar i ett litet utrymme på 35 × 35 × 75 cm med ett ungefärligt genomsnitt på 30 W ljus under hela din odling, kan du förvänta dig att skörda mellan 25 och 45 g, beroende på sort, din gödningsrutin, träningstekniker och skicklighet . Du kommer vanligtvis att kunna gå från frö till skörd inom 3–4 månader, beroende (uppenbarligen) på din ljuscykel och dina plantors genetik.

Slutligen kommer kostnaden för att sätta upp din mikroodlingslåda/-rum att variera kraftigt. Om du väljer att bygga ditt eget mikroodlingsutrymme kanske du kan göra det relativt billigt (tänk på att din LED-panel lätt blir den största initialkostnaden).

Välja en lämplig sort

När det kommer till mikroodling är det mycket viktigt att välja rätt sort på grund av det begränsade utrymmet. En av sakerna att se upp med är höjden på din cannabissort. Sativor växer sig högre och smalare än indicas, som tenderar att vara korta och buskiga.

Under blomningsfasen genomgår sativas dessutom en höjdökning på 200-300 %, medan indicas endast ökar med 50-100 %, vilket innebär att indicas är mer kompatibla med mikroodling.

Ett annat rimligt alternativ skulle vara autoblommandesorter. Oavsett förhållanden förblir autoblommande sorter små på grund av sin genetik (många av dem är ännu mindre än indicas) och är inte beroende av ljuscykler, vilket innebär att de kommer att ha en kortare skördetid.

3 bra sorter för mikroodling

Viss genetik är naturligtvis mer lämpad för mikroodling än andra, och följande tre är utmärkta exempel på kvalitetsplock. Du kommer att märka att dessa sorter alla har något gemensamt: de blommar automatiskt.

ROYAL DWARF

Royal Dwarf är verkligen ett cannabisexemplar i miniatyr som kan förbli i en smärt storlek på 40 cm när det tränas på de sätt som nämns ovan. Denna planta togs fram av en anledning och endast en anledning: diskression. Odlare kan enkelt odla flera Royal Dwarf-plantor i sitt hem utan att en enda misstanke väcks. Hon kan lätt odlas i modifierade köksskåp, garderober, lådor och datortorn. Små LED-lampor kan också användas i dessa små utrymmen för att undvika att avge för mycket värme. Royal Dwarf är i huvudsak den autoblommande versionen av den legendariska Skunken och skapades genom att korsa en Skunk-sort tillsammans med en specifik ruderalis-kultivar. Hon erbjuder stimulerande men subtila sativa-rus som kommer av THC-mängder på 13 %. Hon kan därför rökas hela dagen samtidigt som användaren kan hålla sig på topp och inte bli för hög. Hennes små men kompakta blommor erbjuder smaker av söttma och citrus.

Royal Dwarf kommer att vara redo att skörda endast 8–9 veckor efter att fröna har grott. Plantor som odlas inomhus ger en avkastning på upp till 200 g/m² och kommer inte att överstiga 70 cm i höjd. Plantor som odlas utomhus i trädgårdsbäddar eller på gerillaväxtplatser ger skördar på 30–80 g/planta och når höjder på mellan 50–90 cm.

Royal Dwarf

Royal Dwarf
23_genetic background_1 Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 150 - 200 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 6 - 7 veckor
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 90 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Kreativ, Motiverande

Köp Royal Dwarf

EASY BUD

Det krävs inget geni för att ta reda på hur denna sort fick dess namn. Easy Bud är den perfekta nybörjarsorten och är perfekt för dem som vill börja lågmält och få så lite uppmärksamhet som möjligt. Denna sort går för det mesta obemärkt var hon än odlas och når en genomsnittlig höjd på 50 cm. Detta gör det möjligt att odla henne inom låga vindsutrymmen, tomma skåp och i dolda hörn av trädgården. Easy Bud har främst indica-genetik och ger en mycket subtil och mjuk effekt som svalkar användarna och stimulerar aptiten. En THC-nivå på 12 % gör Easy Bud ännu mer lämplig för nybörjare. Hennes blommor är fyllda med smaker av citrus och örter, vilket gör henne till ett fint tillskott till några lågintensiva ätbara produkter.

Skapad med hjälp av föräldrasorterna White Indica och ruderalis, kan Easy Bud producera betydande skördar som är relevanta för hennes smärta storlek. Inomhusplantor ger en skörd på upp till 325 g/m² och når höjder på mellan 50–60 cm. Plantor som odlas utomhus ger en skörd på 30–80 g/planta och växer till högre höjder på 60–110 cm. Easy Bud kommer att vara redo att skördas redan 8–9 veckor efter att frön har lagts i jorden.

Easy Bud

Easy Bud
23_genetic background_1 White Indica x Ruderalis
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 7 veckor
29_THC_1 THC: 12%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 55% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 30 - 80 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande

Köp Easy Bud

QUICK ONE

Quick One är en annan kompakt cannabissort som kan odlas fullständigt privat. De flesta autoblommande sorter har snabba blomningstider, men Quick One har en riktig fartlust. Detta barn av Lowryder 1 och Old School Indica kan bryta ut i ett fullt moget exemplar endast 8 veckor efter grodd. Om du vill ha snabb omsättning av indica-dominerande blommor, då är hon din sort. Ett THC-innehåll på 13 % ger ett lugnt kroppsligt rus, vilket är perfekt för att koppla av på kvällen utan att bli stenad ur ditt sinne. Dessa trevliga effekter går hand i hand med smaker av sötma och citrus.

Låt inte Quick Ones storlek lura dig; hon är mer än kapabel att pumpa ut tillräckligt med knoppar för personligt bruk under ganska lång tid. Inomhusväxter ger 275–325 g/m² och växer till höjder på 50–60 cm. Plantor som odlas utomhus, lätt att hållas dold av andra växtarter, erbjuder 100–150 g fruktiga blommor per planta.

Quick One

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5 - 6 veckor
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100 - 150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 veckor efter spiring
22_Effect_1 Fysiskt avslappnande

Köp Quick One

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner