CANNABIS - Nu börjar vi

Del 1 / Intro

Så du vill börja odla hemma, men du vet inte var du ska börja? Börja med att läsa!

Om du börjar för första gången har du redan kommit en lång bit genom att hitta denna odlingsguide, även om du inte förstår allt som pratas om här och framför allt de tekniska termer som talas om. Precis som vid andra arbetsområden behöver du även i detta fall ge dig själv en teoretisk grund. Så se till att hitta några böcker om inomhusodling till dig själv, kolla in all cannabismedia, videor och prata med andra odlare på alla cannabisforum som finns tillgängliga på internet. The Net forumen är särskilt en bra plats för att bygga upp dina kunskaper från början. Du kommer hitta alla nivåer av odlare som vill berätta om sina erfarenheter, från nybörjare till proffs och kommersiella odlare. De gör detta med nöje, och svarar på frågor väldigt snabbt. Detta är den stora fördelen med forum framför att läsa en bok, vilket ofta kan lämna dig sittandes med obesvarade frågor. Dessa kan frågas direkt online och det snabbar på inlärningsprocessen. Du bör dock ändå ha läst en grundläggande bok om inomhusodling. Det kommer att besvara 80% av dina frågor om att odla cannabis. Du måste läsa denna bok så mycket som möjligt, åtminstone tre gånger från början till slut. Allt du inte förstår kan du ha i åtanke och fråga om i forum. Du kan också återgå hit för ytterligare information.

Efter flera månader på detta forum, tittandes på fina bilder på buds, läsandes om andra människors erfarenheter av odling, fått svar på 20% av dina ytterligare frågor, kommer du kunna kalla dig för en i teorin fullvärdig odlare. Men som du kanske vet är det sällan lika enkelt att praktisera det du i teorin har lärt dig.

Del 2 / Jord

Nästa steg är att samla dina odlingsprylar. Vad behöver vi om vi ska odla cannabis? Krukor att stoppa jord i, vilket inte borde skapa några större problem. Med jord menar jag såklart en jordmix, och du har en stor bredd valmöjligheter. Billiga påsar av jord som säljs på många odlingsbutiker kommer fungera, men kan skapa många problem för en nybörjare. Jorden innehåller lite näringsämnen och är inte luftig nog. Luftig jord är viktig för god utveckling av rötter för vår cannabisplanta. Genom att se till att du har luftig jord kommer plantan växa mer kraftigt, bli starkare, friskare och bättre i det stora hela. Du kan skapa detta genom att tillsätta små, vita, lätta stenar som kallas perlit till din jord för att göra den luftigare. Men varför göra det svårt för dig själv när det kan vara enkelt? Tack vare de många odlingsbutiker som finns i världen kan du enkelt hitta jord som är gjord för att odla cannabis från början.

Cannabis jord mix

Dessa högkvalitativa jordmixer innehåller tillräckligt mycket av de näringsämnen för hela odlingscykeln så fort du gjort en två veckor lång groning. Jorden är luftig också, eftersom många har perlit i sig. Det kommer att kosta dig lite mer men värdet de ger gör att det är värt att införskaffa. Jord är väldigt viktigt. Dina planta stoppar sina rötter i det, så varför snåla med det? Om du vill spara pengar, gör det då på allt annat utom jorden. En annan nackdel med billig jord är att den ofta blir hård och torkar ut.

Om du verkligen, absolut inte har budgeten för att köpa de bra grejerna är det bäst att du köper cutting compost. Detta är den bästa kvaliteten på billigare jordmixer och samtidigt den dyraste. Se dock till att inte köpa compost som ska användas för att odla blommor eller liknande. Dessa är till för att odla specifika blommor och plantor och är vanligtvis mer sura eftersom att det är så dessa blommor vill ha det. Våra cannabisplantor däremot gillar inte det här alls. Nu kan vi dock meddela att cannabisplantor kommer växa på i princip vad som helst; det är ju trots allt ett ogräs. Men försök att unna plantan så mycket som möjligt så kommer hon att unna dig när det är dags för skörd. Så se till att hitta din lokala odlingsbutik om du kan. Den största fördelen med att använda jord med bra kvalitet är att du hat inget eller väldigt lite att göra. Du behöver inte lägga till extra gödning, till exempel.

Del 3 / Välj dina frön

Vi har fyllt våra krukor med jord, så vad gör vi nu? Ja såklart blir det lite svårt att odla marijuana utan plantorna själva. Det lättaste sättet att få tag på några är genom frön. Dessa kan slöjas i många länder och du kan beställa dem utan problem. Även denna app har en inbyggd fröbutik! Klicka här för att nå fröbutiken.

Nu vet du var du kan köpa frön och jag kan redan höra nästa fråga som du har på tungan: vilken typ ska jag odla? Det finns alldeles för många valmöjligheter måste jag säga. Alla typer har sina kvaliteter och svagheter vid odling. Så fördelen är att du egentligen inte kan göra fel val. Så se till att inte bli alltför nervös när du väljer frön. För att göra det lite enklare: välj en Indica-typ. Varför en Indica? Du har två grundtyper av cannabisplantor: Indicas och Sativas.

Indicas blir inte alltför stora och har en kort blomningsperiod, med starka, breda stammar och vida löv. Sativas är motsatsen, med en stark tillväxt som leder till stora plantor med tunna löv och är särskilt under blomning mycket större än Indiskas. Det finns även hybrider mellan de båda med större delen Indica och lite Sativa, eller så är de större delen Sativa med lite Indica i. Båda typerna är fantastiska men för en nybörjare är chanserna för succé större med Indica.

 

 • Indica leaf INDICA / egenskaper
 • Couch-lock
 • Chilling
 • Appetite
 • Body High
 • Deep relaxation
 • Sleep Aid
 • Pain + Nausea Relief
 • Stress + Anxiety Relief
 • Some of our most famous Indica strains
  ICE, Northern Light, Blue Mystic, O.G. Kush
 

Stavas kan vara oberäkneliga och kan under blomning tredubblas i storlek. Indica-typer kommer högst dubblera sin storlek under blomning, vilket är mycket mindre (särskilt när det inte finns mycket utrymme). Indica-typer är därför enklare att hantera och för inte mes sig så många överraskningar, vilka också har högre stresstolerans (vilket gör att odlaren inte behöver stressa lika mycket heller). För odlaren med några plantor i skåpet rekommenderar jag Indica.

Nu vill jag inte ge intrycket av att Sativa är svåra att odla, men om du vill maximera dina chanser för en lyckad första gång bör du välja Indica. Du kommer märka att det finns många av dessa att välja bland. Alla har sin egen åsikt om vilken typ de bör välja, så se till att välja det som passar dig bäst eftersom det ändå handlar om personliga preferenser. Så till slut, efter mycket um-ande och ah-ande har du tagit ett beslut. Bra val!

Del 4 / Belysning

Våra plantor kommer inte växa utan ljus och därför måste vi skaffa en tillväxt- blomningslampa (en lampa som kan användas för båda stadier av bud-odlingsprocessen). Lampan kommer avgöra den eventuella skörden: Ju mer ljus, desto mer vikt. Så mer ljus betyder mer weed och en större skörd. Även med en liten glödlampa kan du odla cannabis, men det är bättre att odla med en så kallad TL-lampa - du har säkert hört om dem som fluorescerande lampor.

För att få en okej skörd av väldigt god kvalitet behövs en 400w-600-w sodiumlampa. Dessa är i den vanligaste styrkan men det finns också 1000w och 2000w, liksom 150w och 250w. 400w-600w lampan är perfekt för oss eftersom den använder relativt lite energi jämfört med den mängd cannabis den kan producera. Det är definitivt en helt annan liga än att bara använda en vanlig glödlampa. Det finns många typer av ljus och se till att avfärda allt än en sodiumlampa. Ta den enklaste designen till att börja med. Ta den billigaste och enklaste designen till att börja med. Luftkylda eller vattenkylda varianter kan vänta till senare skördar.

En 400w-lampa can ge 200 gram och 600w kan ge upp till 300 gram. Detta är den uppskattade skörd du kan hoppas på som nybörjare. Om du får mer kan du skatta dig lycklig. Om du är bra, vanligtvis efter några grödor, kan du hoppas på 300 gram från en 400w och 400 gram från en 600w. Båda dessa kraftlampor kan illuminera en kvadratmeter väldigt väl och ger ut en rimlig mängd värme. Ha detta i åtanke. Med denna insikt når vi vårt nästa köp: en sugpump med ett aktivt kolfilter. Cannabisplantor behöver carbon dioxide (CO2) för att kunna växa, vilket de får från luften omkring dem.

Inomhus marijuana odling

Om du inte förser dem med frisk luft kommer de förr eller senare ha använt upp allt. Så fort detta händer kommer plantorna bli defekta och mindre friska. För att undvika att detta händer bör du se till att frisk luft kommer in i odlingsutrymmet genom att sätta dit ett luftutsug. Denna suger ut CO2-fattiga luften, vilket också gör att ny, frisk luft automatiskt kommer in in utrymmet. Med andra ord behöver du inte nödvändigtvis en pump som blåser frisk luft tillbaka in i odlingsutrymmet.

Du kan det om du vill, men det är inte essentiellt. Fördelen med ett luftutsug är dock att vi även kan bli av med den typiska lukten av cannabisplantor i blom för att se till att det inte drar till sig ytterligare uppmärksamhet utanför använder vi kolfiltret på utsuget för att få bort lukten. Varje tusug har ett kolfilter som passar det perfekt. Ett kolfilter är en stor tub fylld med kol. Så kallad aktiv kol har möjligheten att absorbera kemikalier som skapar odör och neutraliserar dem.

Att kolfiltret inte håller för evigt är nog en självklarhet. När det är fullt låter de lukterna göra sig fria. Ett kolfilter klarar runt fem skördar, så det klarar sig runt ett år innan det behöver förnyas. Ett bra utsug med ett bra kolfilter är något du inte kan vara utan om du vill odla cannabis. Det kommer att vara ett av de dyraste köpen om du precis börjat, men prova utan en gång så ser du vilka problem det för med sig.

Cannabis växa tält

Om du överlever lukten från din odling kommer plantorna ändå vara fortsatt låga på grund av den låga CO2 halten i luften. För att försäkra oss om att fisk luft sugs in jämnt genom hela utrymmet behöver vi också en eller fler ventilatorer som ger god luftcirkulation. Genom att bibehålla god cirkulation och att konstant blanda runt sig gör ventilatorn att temperaturen och luftfuktigheten liksom CO2 är jämnt utspridda i området.

Utan en ventilator kan en sida av området vara 25 grader och en sida 20 grader. Värmen som kommer från lampan är tack vare ventilatorn utspridd i utrymmet och skapar en jämn temperatur. Ytterligare en fördel med en ventilator är att den blåser genom plantorna och att de då utvecklar tjockare och starkare stammar, vilket i sin tor producerar en bättre skörd.

Del 5 / Näring

Att våra plantor inte växer av sig själva är ett faktum, vilket även betyder att vi måste ge dem mat. Flytande organisk näring får mitt godkännande. Som jag sa tidigare har bra jord nog med näring i sig själv för att klara sig under en hel odling. Bara under de sista veckorna kan det vara en bra idé att ge extra näring, och det gör vi med flytande näring.

För odling inomhus behöver vi bara blomningsnäring. Även den billigaste jorden har nog med näring i sig för att fullborda tillväxtfasen, så länge vi inte spenderar för mycket tid på för-groning. Varje plantas mat är annorlunda men är baserad på kväve, fosfor och kali (potassium). Kväve och kali är mest användbara för tillväxt och en fosfor- och kalimix är mest användbar under blomning. En bra blomningsnäring innehåller därför mycket av fosfor och kali, och en liten del kväve. Igen, välj speciella cannabisnäringar eftersom alla plantors näring är annorlunda och det är bäst att bara hålla sig till ett supplement i början.

Genom att jobba med cannabisnäring från början kommer du få en bättre känsla för plantnäring och bättre framtida grödor än att börja med annan näring till att börja med för att sedan gå över till cannabisnäring. Nu har vi täckt de viktigaste bitarna: bra jord, ljus, frön, ventilation och luftcirkulation. Detta är allt vi behöver, eller allt vi behöver oroa oss för, för att odla bra cannabis.

Bästa cannabis frön

Det är inte så mycket eller särskilt svårt. Den enda nackdelen är de pengar du behöver lägga ut för utrusning som är en investering på ungefär 500 euro. Inte särskilt dyrt men inte särskilt billigt heller. Särskilt lampan eller luftutsuget till största delen. Vill du fortfarande odla din egen cannabis? Håll ögonen öppna.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.