Lista på kompanjonsplantor för kvalitetsmarijuana

Samplantering är en billig, planetvänlig och ekologisk långtidslösning för att tillhandahålla naturliga insekticider och fungicider till din marijuanaträdgård. Levande kompost, skugga, gröngödsling, tillsatta näringsämnesförbättringar, vitaminer och mineraler kan alla uppnås genom att plantera växande saker som stötar andra växande saker.

Cannabisplantan svarar på samplantering med kraftigare tillväxt, bättre motståndskraft mot sjukdomar och pester samt större avkastningar med högre produktion av essentiell olja. En samling plantor som växer tillsammans och stöttar varandra och cannabis kallas för samodling (guilds på engelska).

En samodling agerar som ett mångsidigt mikro-ekosystem som förbättrar den allmänna jordkvaliteten, vattenpenetrationen och retentionen, samt bio-tillgänglighet av näringsämnen. Hälsosam samodling attraherar fördelaktiga insekter och små varelser som lever på pester som kan vara skadliga för cannabis. Kompanjoner agerar ofta täckmantel för den unika marijuanasiluetten och potpurrin från ett antal blommande arter förvillar den skarpa aromen som är oundviklig vid mognaden av din marijuana planta.

Små stenrös som placeras ut slumpmässigt tillsammans med kompanjonsplantan kommer snabbt bli hem för ödlor eller stora spindlar, som även kommer hjälpa till att hålla insekterna under kontroll. Ödlor är oerhört effektiva jägare av större skadedjursinsekter så som malar, de kan även suga upp myror i en otrolig hastighet.

Herbs

KOMPANJONSPLANTOR TILL CANNABIS SOM DRIVER TILLBAKA INSEKTER

Basilika: Denna ört är så väl ansedd att den kallas kungen av örter. Basilikans söta arom i luften agerar som avskräckande medel för bladlöss, sparrisbaggar, myggor, manduca quincquemaculatus och mjöllöss.

Citronmeliss: Citronmeliss avskräcker myggor och knott samtidigt som den attraherar gynnsamma pollinatorer. Plocka regelbundet då det kan bli inkräktande och spridas snabbt.

Dill: Dill attraherar allierade så som honungsbin och blomflugor, brokparasitsteklar och andra gynnsamma getingar. Riddarfjärilslarver kommer avstå från din cannabis, då de föredrar att frossa i dill. Spinnkvalster, som är en förbannelse för cannabisodlaren föraktar dill och kommer hålla sig borta i svärmar. Dill är även ett effektivt avskräckande medel för bladlöss, nifly och anasa tristis.

Röllika: Röllika med långa rötter används vanligen som en kantväxt i trädgården, så den konkurrerar inte om rotutrymme med din cannabis. Den avskräcker en lång rad av insekter och attraherar många gynnsamma rovinsekter som nyckelpigor, guldögonsländor och blomflugor samt flera arter av önskade parasitiska getingar.

Kamomill: Mattan av små ljusa blommor kommer alltid vara livliga med nöjda honungsbin och blomflugor samtidigt som det avskräcker myggor och flugor.

Koriander: Som ett avskräckande medel i främre ledet, driver koriander tillbaka bladlöss, coloradoskalbaggar och det fruktade spinnkvalstret och hjälper till att attrahera blomflugor och en variation av parasitiska getingar som lever på dåliga insekter eller deras larver.

Lavendel: Den häpnadsväckande blommans spjut av lavendel attraherar flera användbara nektar och larver som matar insekter och dina plantor kommer alltid vara glorifierade med bin. Loppor, fästingar och möss avskräcks av lavendel.

Pepparmynta: Pepparmynta är invasiv, men mångsidig och kommer attrahera goda flygfän så som bin, men också driva bort myror, loppor och bladlöss, jordloppor och möss.

Körvel: Samplanterar man det med dill och koriander, skapar man en fästningsvägg av fördelaktiga plantor som kommer omge din marijuana och hålla den säker från bladlöss och mjöllöss, samtidigt som det attraherar honungsbin och parasitiska minigetingar som lever på larverna av fientliga insektsarter.

Alfalfa: Detta meterhöga gräs avskräcker de fruktade lygusbaggarna, samtidigt som det attraherar goda vänner såsom nyckelpigor, rovskinnsbaggar och flera rovgetingar.

Ringblomma: Den kraftfulla och vackra ringblomman är en huvudbeståndsdel bland kompanjonsplantorna. Den avskräcker skalbaggar och dvärgstritar, epilachna varivestis och obehagliga nematoder. Dess livliga blomning attraherar gynnsamma nektarätande arter.

Solrosor: Fördelen med solrosor ligger i deras träaktiga och fibrösa motståndskraft. De kommer driva bort sav och cellulosahungriga pester från din marijuana med deras ljusa lockelse.

lavender

KOMPANJONSPLANTOR FÖR CANNABIS SOM FÖRBÄTTRAR JORDKVALITETEN

Alfalfa: Då Alfalfa kallas "kungen av livsmedel" fixar den kväve och ackumulerar järn, magnesium, kalium och fosfor. De djupa rötterna hjälper till att bryta upp jorden, öka vattenpenetrationen och retentionen samt sakta ner förångningen. Det växer snabbt; trimma och använd som komposttäckning runt dina plantor.

Arvsläktet: Det snabbt växande arvssläktet agerar som en levande komposttäckning och ger skugga åt jorden samt ökar vattenpenetrationen och retentionen. Trimma ofta och använd som komposttäckning eller kompost.

Vit- & Rödklöver: Den lågt växande klövern är väldigt motståndskraftig och agerar som levande kompost och främjar jordens sprödhet. All klöver tillför kväve, vilket frigörs i de lokala grannplantorna när det bryts ned.

Kamomill: Kamomill är väldigt effektiv på att ackumulera kalcium, kalium och svavel, och kommer frigöra dessa näringsämnen tillbaka i jorden när den dör.

chamomile

KOMPANJONSPLANTOR & ELIXIR, SOM FÖRHÖJER CANNABISTILLVÄXT

Röllika: Trådgårds-sägner säger att röllika ökar produktionen av essentiell olja hos grannplantor.

Kamomill: Som om det vore magi, ökar kamomill sina grannars saft, inklusive cannabis och stärker produktionen av essentiell olja.

Koriander: Te som bryggs från krossade korianderfrö kan användas som topisk spray för att kontrollera spinnkvalster på ett mer effektivt sätt än kommersiella gifter.

Alfalfa: De torkade stjälkarna kan bryggas till ett vitamin- och mineralrikt te, som kan sprutas på din marijuana vilket kommer stimulera hela trädgården med ökad tillväxt som följd.

Ringblomma: En av de äldsta kompanjonsplantorna är ringblomman som stimulerar tillväxt hos sina grannar och frigör en kemikalie i jorden som avskräcker insekter. Denna effekt kan vara i flera år.

Coriander

BIOMÅNGFALD INNEBÄR GLAD CANNABIS

Alla dessa kompanjonsplantor agerar även kamouflage på ett antal sätt. Variationen av textur, färger och djup hjälper till att dölja den växande cannabisplantan. Kortare arter som indica och autoblommor kommer mer eller mindre försvinna i en väl berikad trädgård. De många doftvalen bland kompanjonsplantor hjälper även till att förvirra den distinkta cannabisodlingen i ett potpurri av exotiska dofter.

Kompanjonsplantor kommer, som en olikartad minidjungel översköljd med färg, arom och funktionalitet eller som ett par utvalda arter med flera syften, att nyttja din marijuana på flera sätt. Kompanjonsplantor stöttar tillväxt och kraft, ökar oljeproduktion och motståndskraft, samtidigt som det avskräcker dåliga insekter och attraherar de goda. Då det är kostnadseffektivt och föroreningsfritt, är kompanjonsplantor en bonus för både plånboken och planeten.

ÄR DU ÖVER 18 ÅR GAMMAL?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.