Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Steven Voser

VILKET LJUSSCHEMA ÄR BÄST FÖR AUTOBLOMMANDE CANNABIS?

Autoblommande cannabissorter blommar baserat på ålder snarare än en förändring i deras livscykel. Ändå är det avgörande att man förser sina autos med rätt mängd ljus för att säkerställa bästa möjliga skörd. Läs vidare för att lära dig allt som finns att veta om ljus för autoblommande cannabissorter.

Video id: 527684146

18/6 LJUSCYKEL

Cannabis är en C3-planta, vilket innebär att den kan absorbera CO₂ för fotosyntes även under ljustimmar. Och då autoblommande plantor har korta vegetativa faser och ofta blir kortare än fotoperiodsorter, vill du vanligtvis ge dina autos åtminstone 18 timmar med ljus. Detta möjliggör för robust tillväxt utan att man överspenderar energi. Dina autos älskar ljus lika mycket som traditionella fotoperiodsorter, de förlitar sig dock inte på det för att börja blomma.

18/6 LIGHT CYCLE

24 TIMMARS LJUSCYKEL

En del odlare ger till och med sina autos 24 timmars ljus och menar på att det hjälper till att maximera vegetativ tillväxt. Odlare som håller sig till ljuscykler på 18 timmar menar istället på att det ger deras plantor en kort "återhämtningsperiod" som är nödvändig för hälsosam tillväxt.

Det finns inte någon klar konsensus huruvida autos växer bättre under 18 eller 24 timmars ljus, och vi har sett odlare uppnå bra resultat med båda metoderna. Innan du bestämmer dig, rekommenderar vi att du leker lite med båda varianter och håller dig till det som fungerar bäst för dig.

24HR LIGHT CYCLE

MEN EN 12/12 LJUSCYKEL DÅ?

En del odlare väljer fortfarande att ha sina autos under en ljuscykel på 12/12 under blomning. Och det är okej eftersom autos som växer under dessa förhållanden kan fortfarande producera en okej skörd. Kom bara ihåg att knopparna du skördar under en 12 timmars ljuscykel kommer bli betydligt mindre än vad du får under en ljuscykel på 18 eller 24 timmar. Några anledningar som du kan överväga för att behålla dina autos under 12/12 inkluderar:

  • Värmebekymmer: Om du bor i ett väldigt varmt klimat, kan du vilja stänga av odlingslamporna under dagen för att undvika överhettning i ditt odlingsrum. I så fall kan odling av dina autos med en 12/12 ljuscykel, med lamporna på under natten vara det bästa för att undvika att dina plantor blir stressade på grund av värme.
  • Att odla autos tillsammans med fotoperiodsorter: Om du odlar autos tillsammans med feminiserade fotoperiodsorter, kommer du troligtvis behöva placera dina autos i samma rum som dina blommande feminiserade plantor, vilket innebär att dina autos endast får 12 timmar med ljus om dagen.
  • För att spara pengar: Att driva odlingslampor i 18-24 timmar per dygn i flera månader kan bli väldigt dyrt. Om du vill odla autos med en tight budget, kan du vilja använda en 12-timmarscykel istället.
WHAT ABOUT A 12/12 LIGHT CYCLE?

UTFÖRA SOG MED AUTOBLOMMOR

SOG, eller sea of green, är en cannabisträningsteknik som kan producera en del bra skördar. Snarare än att få dina plantor att växa sig så stora som möjligt, involverar SOG flera mindre plantor intill varandra för att bilda ett enhetligt takvalv som maximerar ljusexponering och utrymme.

SOG är en bra teknik att utföra med autos eftersom den drar nytta av den naturligt mindre storleken på dessa varianter.

Trots att varje odlare kommer ha sin egen teknik för SOG, så kommer de flesta att odla 4-16 plantor per m², beroende på hur stora de låter varje planta bli.

Beroende på storleken på den särskilda sorten du odlar, rekommenderar vi att man använder 7-10-literskrukor och odlar mellan 4-6 plantor per m². Detta bör göra det mesta av ditt utrymme och ljus samtidigt som man förser växterna med tillräckligt luftflöde för att undvika mögelproblem. Om du bestämmer dig för att odla fler plantor per m² så kom ihåg att använda mindre krukor för att kontrollera deras storlek och undvika överbefolkning i ditt odlingsrum.

EN NOTERING OM LJUSSPEKTRUM

Att använda rätt ljusspektrum är superviktigt när man odlar någon typ av cannabisplanta, inklusive autos. Då autoblommande plantor har så korta livscykler, vill du verkligen maximera kvaliteten på ljuset, näringsämnena och jorden du ger dem.

Som du kanske minns från naturvetenskapslektionerna, när du lyser ett ljus genom ett prisma, bryts det upp i olika färgspektrum. Plantor, som är beroende av ljus för fotosyntes svarar olika på dessa olika spektrum. Precis som med en fotoperiod-cannabissort, rekommenderar vi att man håller sig till följande ljusspektrum:

  • 6500K blått ljus under vegetation: Blå ljusspektrum har visat sig främja vegetativ tillväxt och hjälper cannabisplantan att växa sig kort och kraftig samtidigt som man minimerar stretching.
6500K blue light during veg
  • 2700K rött ljus under blomning: Röda ljusspektrum är ideala för blomning eftersom de främjar knoppning och en liten stretchning, vilket främjar dina plantor att producera stora, täta blommor.
2700K red light during flowering

EXTRA TIPS FÖR ATT ODLA BRA AUTOS

Om du är nybörjare inom autos-världen, följ dessa enkla tips för en bättre skörd:

  • Välj en högavkastande auto: Inte alla autoblommor är gjorda på samma sätt, så se till att välja en högavkastande sort om skördestorleken är viktig för dig.
  • Plantera i din slutliga behållare: Att flytta cannabisplantor till andra krukor skapar alltid stress. Då autoblommor kan gå från frö till skörd på bara 8 veckor så är det bäst att undvika denna typ av stress och därför alltid plantera dina frön direkt i de slutliga krukorna.
  • Använd ett luftigt odlingsmedium: Detta hjälper till att stimulera rot- och lövverkstillväxt.
  • Använd LST: Om du vill träna dina autoblommande cannabisplantor, använd endast lågstressträningstekniker. Högstresstekniker som fimming, toppning och superbeskärning kommer i slutändan göra mer skada än nytta.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner