Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport


Har Sweet Skunk Automatic intresserat dig? Nedan får du reda på exakt hur jag uppnådde en bra skörd med denna variant. Jag kommer att gå igenom varje veckas steg av odlingscykeln och dela med mig av allt jag gjorde för att säkerställ en hälsosam och produktiv planta.

Sweet Skunk Automatic odlingsrapport: Utrustningslista

 • Låda: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampor: MIGRO 200+
 • Ventilation: TT Silent-M100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Fläkt: Oscillating Koala Fan
 • Luftfuktare: Beurer LB 45
 • Jord: Biobizz Light Mix
 • Kruka: 11l Air-Pot
 • Frö: Royal Queen Seeds
 • Näring: RQS Organic Nutrition

Sweet Skunk Automatic odlingsrapport: Fröplantastadiet (vecka 1)

Välkommen till början av fröplantastadiet! Naturligtvis börjar en lyckad odling alltid med lyckad groning. Under denna väldigt viktiga period satte jag ihop ett högkvalitativt odlingsmedium, satte mitt frö och ställde in min belysning och odlingsmiljö.

 • Groning: Istället för att så direkt i substratet, bestämde jag mig för att gro mitt frö i en RQS Jordplugg. Mikronäringsämnena och de aktiva biologiska ämnena i pluggen ökade chanserna för lyckad groning och en hälsosam fröplanta. Jag fuktade Jordpluggen med en sprejflaska och placerade mitt frö i hålet och höll det fuktigt (men inte genomblött) tills det dök upp ett skott.
 • Odlingsmedium: Medan jag väntade på att mitt frö skulle gro så skapade jag ett odlingsmedium innehållandes biologiska ämnen och ekologiska näringsämnen. Till att börja med adderade jag 5 liter Biobizz Light Mix i min 11-literskruka. Sedan blandade jag grundligt i följande ingredienser:

Väl blandat adderade jag ytterligare 5 liter Biobizz Light Mix och använde händerna för att blanda allt igen. Jag omplanterade min jordplugg i 11-literskrukan efter att de första rötterna uppstod från pluggen.

 • Belysning: Jag hängde upp mina två MIGRO 200+ lampor från toppen av min odlingslåda med användning av de tillhandahållna spärrbanden. Jag positionerade var och en av lamporna horisontellt från mittlinjen för att säkerställa en jämn spridning över hela odlingslådan, och 35 cm vertikalt från krukans kant för att säkerställa optimal tillväxt. Jag började med att ha dem igång 24 timmar varje dag då skotten dök upp från jordpluggen.
 • Plantstatus: I slutet av fröplantastadiet hade min planta nått en höjd på runt 4 cm och hade utvecklat sin första uppsättning av äkta blad.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport: Vegetativa fasen (vecka 2–4)

Farväl fröplantastadiet, hej till den vegetativa fasen! Min planta växte mycket under denna period, utvecklade många ekologiska solpaneler, även kallat fläktblad. Kolla in vad jag gjorde under de första få veckorna för att hålla min planta frisk och frodig.

Vecka 2

Min planta ökade i storlek under den första veckan av den vegetativa fasen. Eftersom mitt odlingsmedium redan innehöll många ekologiska näringsämnen, bestämde jag mig för att inte göda, med undantag av lite stöd till rotsystemet.

 • Belysning: Jag behöll min belysning på i 24 timmar om dygnet och positionerade om mina lampor så de hängde 35 cm ovanför toppen av min planta.
 • Näringsämnen: Jag applicerade 1,5 l vatten som reglerats till ett pH-värde på 6,2 på dag 1 den veckan. På dag 6 gödde jag min planta med 6 ml humussyra och en tångblandning i 1,5 liter pH-reglerat vatten.
 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 50 %.
 • Plantstatus: I slutet av vecka 2 var min planta svulstig och mörkgrön och i allmänhet väldigt hälsosam.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Vecka 3 & 4

Om vecka 2 drog tillbaka bågsträngen så släppte vecka 3 den definitivt. Tillväxten ökade snabbt och ordentligt! Under de två återstående veckorna av den vegetativa fasen började jag göda min planta med RQS veg-näringsämnen för att komplettera odlingsmediumet med planttillgängligt kväve och andra viktiga mineraler.

 • Belysning: Jag fortsatte att ha lamporna igång i 24 timmar om dygnet, behöll ett avstånd på 35 cm mellan lamporna och toppen av plantan.
 • Näringsämnen: Jag adderade en halv RQS Easy Grow Booster Tablet till 1,5 l pH-justerat vatten och tillämpade det på dag 3 i vecka 3 och 4. Jag tillämpade även 1,5 liter pH-justerat vatten på dag 6 i båda veckorna.
 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 50 %.
 • Plantstatus: I slutet av den vegetativa fasen var min planta 30 cm hög och hade utvecklat ett stort och tätt grenverk. Jag noterade att förblommor började utvecklas på noderna.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Sweet Skunk Automatic odlingsrapport: Blomningsfasen (vecka 5–10)

Under blomningsfasen implementerade jag flera viktiga förändringar, inklusive en annan näringsrutin för att underlätta blomning och en del avlövning för att förbättra plantans hälsa. Jag noterade tecken på brist/sjukdom under den här tiden. Dock kom min planta över det och tillhandahöll i slutändan en utmärkt skörd.

Vecka 5

För att kickstarta blomningsfasen ändrade jag min gödningsstrategi. Jag minskade kvävetillförseln och adderade högre nivåer av kalium och fosfor för att hjälpa med utveckling av blommor.

 • Belysning: Jag fortsatte att ha lamporna igång i 24 timmar per dygn med ett avstånd på 35 cm från toppen av grenverket.
 • Näringsämnen: Jag ville inte bara ha bra blommor, jag ville ha knoppar som droppade av harts och som var fullproppade med cannabinoider. För att uppå det adderade jag RQS Easy Bloom Booster Tablets till min gödningsrutin för att ge högre nivåer av fosfor och kalium. Med makronäringsämnen på plats, inkluderade jag även RQS Easy Plus Micronutrients för att täcka eventuella luckor. Denna produkt innehåller bor, järn, mangan, zink, molybden, kalcium, magnesium och B-vitaminer för att underlätta viktiga fysiologiska funktioner.

På dag 1 i veckan adderade jag en tredjedel av en Easy Bloom Booster Tablet i 1,5 l pH-justerat vatten och gödde min planta. På dag 5 i den veckan adderade jag en tredjedel av den Easy Plus Micronutrients-tablett 1 1,5 liter pH-justerat vatten och gödde min planta igen.

 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 42 %.
 • Plantstatus: Under veckan avlövade jag grenverket, tog bort de flesta av de lägre fläktbladen och de som blockerade ljuset från att utveckla knopplatser. Detta förbättrade inte bara ljuspenetration, utan hjälpte även till att förbättra luftning och minska riskerna för mögel senare i blomningsfasen. I slutet av vecka 5 hade min planta uppnått en höjd på 47 cm.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Vecka 6 & 7

De kommande två veckorna hade både toppar och dalar. Blommorna började utvecklas snabbt och täcktes i trikomer och pistiller. Dock noterade jag ett tecken på brist, sjukdom eller vävnadsskada som till en början var oroande. Lyckligtvis lyckades jag avlägsna den drabbade vävnaden och den återkom inte.

 • Belysning: Jag minskade belysningscykeln till 20 timmar på och 4 timmar av, men behöll lamporna med ett avstånd på 35 cm ovanför plantan.
 • Näringsämnen: På dag 2 i båda veckorna gödde jag min planta med en tredjedel av en Easy Plus Micronutrients-tablett blandad i 1,5 l pH-justerat vatten. På dag 6 i båda veckorna gödde jag min planta igen genom att addera ⅓ av en Easy Bloom Booster Tablet i 1,5 l pH-justerat vatten.
 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 40 %.
 • Plantstatus: I slutet av vecka 7 hade min planta uppnått sin slutliga höjd på 49 cm. Delvis under veckan noterade jag lite gulnande på spetsarna av några blad, tillsammans med svarta prickar. Med tanke på att jag hade gött min planta generös, drog jag slutsatsen att det var någon patogen. Jag avlövade all drabbad vegetation och problemet återkom inte.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Vecka 8

Vecka 8 markerade den sista veckan med gödning. Mitt grenverk började verkligen bli tjockt under denna tid. Knopparna började att svälla ordentligt och en stark doft av terpener genomsyrade luften.

 • Belysning: Jag fortsatte att köra lamporna i 20 timmar varje dag med en distans på 35 cm ovanför grenverket.
 • Näringsämnen: Eftersom min planta till största del verkade frisk och välutvecklad, höll jag inne med mikronäringsämnen och applicerade en sista dos med blomningsnäringsämnen. Jag adderade en tredjedel av en Easy Bloom Booster Tablet i 1,5 liter pH-justerat vatten och administrerade det på dag 2 i den veckan. På dag 6 höll jag inne med alla näringsämnen och tillämpade istället 1,5 liter pH-justerat vatten.
 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 40 %.
 • Plantstatus: Allt såg bra ut! Knopparna doftade otroligt och en del stigmas började bli orange, ett tecken på ökad mognad.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Vecka 9 & 10 (spolning)

Jag fortsatte utan näringsämnen och spolade mina plantor för att förbättra jämnheten och smaken.

 • Belysning: Lamporna förblev på i 20 timmar om dagen med ett avstånd på 35 cm från grenverket.
 • Näringsämnen: Jag tillämpade 1,5 liter pH-justerat vatten på dag 2 i varje vecka.
 • Miljö: Jag registrerade en genomsnittlig temperatur på 24°C och en relativ luftfuktighet på 38 %.
 • Plantstatus: Doften av knopparna blev allt starkare, trikomerna blev mjölkigare i sitt utseende och stigmas blev orange. Alla dessa tecken indikerade att det var dags att skörda min planta.
Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Sweet Skunk Automatic odlingsrapport: Skörd (vecka 11)

Skördetid—höjdpunkten i varje odling—hade kommit! Jag beskar min planta i basen och hängde den upp och ner från toppen av odlingstältet. Jag stängde av lamporna, lät fläkten gå och lät den torka i 10 dagar. Vid den här tiden använde jag böjda trimningssaxar för att tork-trimma mina knoppar och sedan placerade jag dem i glasburkar med fuktkontrollpaket och lät dem härda i 6 veckor. Totalt sett erhöll jag en torr avkastning på 80 g.

Sweet Skunk Automatic Odlingsrapport

Genetiska attribut för Sweet Skunk Automatic

Sweet Skunk Automatic är en smakrik och upplyftande sort som träffar rätt hos de flesta rökare. Det talangfulla förädlingsteamet hos Royal Queen Seeds skapade denna polyhybrid genom att korsa Early Skunk, Critical, och ett högpresterande ruderalis-exemplar. Som en direkt ättling till Skunk #1, förpassade Early Skunk vidare en indica-dominant genetisk profil och fräna skunkiga aromer. På samma sätt gav Critical gasiga och blommiga aromer tillsammans med ett bekvämt och berusande rus. Tillsättandet av ruderalis adderade pricken över i:et, autoblommande genetik. Totalt sett består Sweet Skunk Automatic av 60 % indica-genetik, 30 % ruderalis och 10 % sativa.

Sweet Skunk Auto
Early Skunk x Critical x Ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
8 - 9 veckor
THC: 15%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
60 - 110 gr/plant
60 - 100 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Klar, Upplyftande

Köp Sweet Skunk Auto

Odlingsegenskaper för Sweet Skunk Automatic

Snabb. Kort. Diskret. Dessa tre adjektiv sammanfattar Sweet Skunk Automatic perfekt och gör den ideal för odlare som har begränsat utrymme eller strikta lagar. Inomhus kan denna sort bli kort, 40-80 cm. Du kan behålla den i den lägre änden av spektrumet genom att använda små behållare och träningstekniker. Trots den korta storleken kan dess kvalitativa genetik producera upp till 450 g/m² under adekvat belysning. Utomhus blir plantan högre, 60-100 cm och pumpar ut 60–110 g/planta. Oavsett var du odlar den, kommer den snabbt att gå från frö till skörd, det tar bara 11 veckor.

Effekter och smak av Sweet Skunk Automatic

Ledtråden ligger i namnet. Den här sortens täta och frostiga blommor ger en härlig terpenprofil som domineras av kontrasterande noter av sötma, jord och Skunk. När det gäller effekter så besitter Sweet Skunk Automatic ett THC-innehåll på 15 %, vilket resulterar i en extremt trevlig, men inte överväldigande berusning. Du kan njuta av den här sorten när som helst på dygnet och ha en trevlig stund, från tidigt på morgonen med en kaffe till sen kväll med en kall öl.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner