Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Steven Voser

Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Purple Punch Auto


Purple Punch är en populär modern hybrid som kombinerar genetik från Larry OG och Granddaddy Purple. Royal Queen Seeds Purple Punch Automatic utlovar samma aromer och fysiskt avslappnande effekter som originalet, men i ett enkelt, snabbt och kompakt auto-frö. Undrar du om Purple Punch Automatic förtjänar en plats i din trädgård? Läs hela min odlingsrapport nedan för att ta reda på det.

Purple Punch Automatic odlingsrapport: Utrustningslista

Som med några av mina andra odlingsrapporter bestämde jag mig för att använda en ganska enkel setup för att odla Purple Punch Auto. Här är vad jag använde:

 • Box: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampor: MIGRO 200+
 • Ventilation: Blauberg Turbo - E 100
 • Filter: Prima Klima filter PK 100/125
 • Fläkt: Oscillerande Koala Fan
 • Luftfuktare: Beurer LB 45
 • Jord: Biobizz Light Mix
 • Pot: 11-liters AirPot
 • Nutrition: Biobizz och RQS Organic nutrition
 • pH-lösning: Plagron Lemon Kick

Obs: Mitt lokala vatten är ganska basiskt, så jag använder Plagron Lemon Kick för att sänka dess pH till någonstans mellan 6–6,5. Jag låter också mitt vatten stå ostört i öppna behållare i minst 24 timmar innan jag använder det för att hjälpa till att bli av med klor (som skadar rötter och naturliga jordorganismer).

Purple Punch Automatic odlingsrapport: fröplanta (vecka 1)

Jag valde att gro mina Purple Punch Auto-frön direkt i deras odlingsmedium. Även om det inte på något sätt är nödvändigt, har jag funnit att att gro automatiska frön direkt i jorden (snarare än i pappershanddukar eller vatten) hjälper till att minimera stress under den så viktiga fröplantfasen.

För att kicka igång, förberedde jag 2x 11 L AirPots med följande jordblandning:

Obs: För att säkerställa att alla mina jordingredienser var väl blandade, fyllde jag först mina krukor till hälften med Biobizz-blandningen och tillsatte sedan näringspellets, Rhizobacter och mycorrhiza. Jag blandade sedan ihop allt för hand och tillsatte gradvis mer jord, var noga med att blanda allt jämnt. När min jord var klar vattnade jag den rikligt med pH-reglerat, oklorerat vatten.

Gro Purple Punch Automatic Frön

Efter att ha förberett min jordblandning gjorde jag ett litet hål (ungefär 2 cm djupt) i mitten av varje kruka. För att främja snabbare groning och starkare rottillväxt, strödde jag även 1g Royal Queen Seeds Easy Roots Mycorrhiza Mix inuti hålet innan jag lade i fröna och försiktigt täckte dem med jord. Jag applicerade sedan lite mer vatten för att få igång groningen, märkte krukorna och flyttade in dem i deras nya hem i min Butterfly Farm.

För att säkerställa snabbare groning och främja tillväxten av starka plantor, sätter jag upp mitt tält under planteringsfasen så här:

 • Belysning: Jag höll mina lampor 35 cm ovanför kanten på mina AirPots och körde dem på 24 timmar för att maximera fotosyntesen tidigt.
 • Miljö: Under vecka 1 höll jag temperaturen i odlingstältet mellan 23–25 °C och relativ luftfuktighet på 45–60 %. Både temperaturen och RF i tältet var lite låga under de första två dagarna, men jag lyckades höja båda dag 4.
 • Näringsämnen: Inga.
 • Vatten: Jag sprayade mina frön flera gånger under de första tre dagarna för att säkerställa att deras jord inte torkade ut.

Det första Purple Punch Auto-fröet grodde dag 4. Eftersom det andra fröet inte grodde, grodde jag ett reservfrö på en bomullsrondell med vatten. På dag 7, eftersom det andra fröet fortfarande inte hade grodd, planterade jag det nu grodda reservfröet i dess kruka. På dag 9 hade det nya fröet dykt upp ur jorden. Båda fröplantorna såg starka ut, med endast smärre försämring, och visade ljusgröna hjärtblad. Tretton dagar efter groning hade båda Purple Punch Auto-plantorna utvecklat två uppsättningar äkta löv och officiellt gått in i sin vegetativa fas.

Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Purple Punch Automatic odlingsdagbok: Vegetativt skede (vecka 2, 3 och 4)

Båda mina Purple Punch Automatic-växter vegeterade i totalt tre veckor. Nedan har jag beskrivit min odlingsprocess för varje vecka i närmare detalj.

Vecka 2

I slutet av deras första vecka i det vegetativa stadiet såg mina Purple Punch Auto-växter friska och starka ut. Purple Punch #1 (den första plantan som grodde) växte till en total höjd av 11 cm, medan Purple Punch #2 (backupfröet) växte till 7 cm. Så här gick jag tillväga för att odla under veckan:

 • Belysning: Samma som vecka 1 (24 timmars ljuscykel, med lampa 35 cm från toppen av krukorna).
 • Miljö: Temperaturen i mitt tält mätte 23 °C och jag använde en luftfuktare för att hålla RF mellan 50–60 %.
 • Näringsämnen: Jag applicerade Biobizz Root-Juice på dag 3. Varje planta fick 1 ml Root-Juice löst i 1 L vatten.
 • Vatten: Jag vattnade båda Purple Punch Auto-plantorna en gång på dag 7. Varje planta fick 1,5 L vatten (pH 6,3).
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 3

Den andra veckan var ganska okomplicerad; Jag såg en del bra tillväxt från båda Purple Punch Auto-plantorna, och några små blommor började till och med bildas i slutet av veckan. Båda mina plantor fördubblades i storlek, med Purple Punch #1 som nådde 23cm och Purple Punch #2 nådde 15cm. Purple Punch #1 utvecklade några ljusa gula nyanser på spetsarna och kanterna på dess blad (se bilder), orsaken är jag ännu inte säker på.

 • Belysning: Samma som vecka 1.
 • Miljö: Temperaturen i mitt tält under veckan var 23,5–25 °C och RH var 40–49 %.
 • Näringsämnen: Inga.
 • Vatten: Jag vattnade båda Purple Punch Auto-plantorna dag 14.
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 4

Mina Purple Punch Auto-plantor fortsatte att växa kraftigt under sin sista vecka i den vegtativa fasen. I slutet av veckan var Purple Punch #1 50 cm lång, medan Purple Punch #2 mätte 30 cm (acceptabelt med tanke på att detta frö fick en försenad start). Båda plantorna hade också utvecklat sina första knoppar i slutet av veckan. Purple Punch #1 fortsatte med sina gulfärgade blad, vilket jag tror kan vara genetiskt eftersom de andra två plantorna i tältet inte visade några liknande tecken.

 • Belysning: Samma som vecka 1, men dämpad till 80 %.
 • Miljö: Temperaturen i mitt tält var ungefär 24 °C. RH sjönk från 40 % till 35 % under veckan, så jag tog in en luftfuktare igen.
 • Vatten/näringsämnen: Under veckan gödde/vattnade jag mina växter vid tre olika tillfällen:

Dag 15 löste jag upp 1x RQS Easy Grow näringstablett i 6 L vatten och vattnade varje planta med 2 L. Dag 18 vattnade jag mina växter utan några tillsatta näringsämnen, och dag 21 gödde jag mina växter igen, denna gång med General Hydroponics CaMg+ (1,5 ml/L), Biobizz Bio Heaven (2 ml/L), Bio Grow (2 ml). /L), Acti Vera (2ml/L) och Alg-A-Mix (2ml/L).

Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Purple Punch Automatic odlingsdagbok: Blomningsstadiet (vecka 5–11)

Båda mina Purple Punch Automatic-växter började blomma mot slutet av sin fjärde vecka efter grodd. Hela deras blomningsstadium varade i 7 veckor. Här är en närmare titt på Purple Punch Autos blomningsfas.

Vecka 5

I slutet av vecka 5 hade mina Purple Punch Auto-plantor rest sig avsevärt, med Purple Punch #1 som nådde 66 cm hög och Purple Punch #2 nådde 54 cm. Båda växterna utvecklade också massor av friska blad, och även om jag vet att vissa odlare gillar att avlöva sina autos, valde jag att inte göra det ännu.

Båda mina Purple Punch-plantor verkade också svara bra på de näringsämnen jag gödde dem i vecka 4, speciellt jämfört med deras Watermelon-kompanjon, som verkade lite stressad efter den senaste gödning. Purple Punch #1 fortsatte att ha gulfärgade bladspetsar, vilket jag fortsätter att tro är en genetisk egenskap.

 • Belysning: Jag minskade min ljuscykel till 20/4. Min lampa fortsatte att sitta 35 cm ovanför krontaket på mina växter.
 • Miljö: Temperaturerna i mitt tält nådde 25 °C under tändning och 20 °C under släckning. Den relativa luftfuktigheten låg mellan 40–43 %.
 • Vatten/näringsämnen: Jag vattnade mina växter vid tre olika tillfällen och gav dem 2 L vatten varje gång. Dag 21 gödde jag dem med 1,5 ml/L General Hydroponics CaMg+. Dag 25 vattnade jag igen, denna gång tillsatte jag 1ml/L CaMg+ och 1ml/L Biobizz Bloom. Dag 27 vattnade jag mina växter utan näring.
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 6

Den här veckan fortsatte mina växter att blomma fint och Purple Punch #2 kom äntligen ikapp Purple Punch #1 storleksmässigt, vilket betyder att jag äntligen hade ett fint, jämnt kapell i mitt tält. Det faktum att Purple Punch #1 inte hade vuxit sig längre under veckan är en solid indikation på att hon är långt inne i sin blomningsfas och fokuserar all sin energi på blomutveckling. Båda plantorna hade ett fint tjockt lövtak (som jag funderar på att tunna ut något) och började utveckla fina runda blommor.

 • Belysning: Samma som vecka 5.
 • Miljö: Temperaturen höll sig vid 25 °C under ljustimmarna och 20 °C under mörkertimmarna. RH, å andra sidan, sjönk avsevärt från 42 % dag 29 till 35 % dag 32, och sedan tillbaka upp till 39 % dag 35.
 • Vatten/Näringsämnen: Jag vattnade mina Purple Punch Auto-plantor tre gånger i vecka 6. Dag 29 löste jag upp 1 RQS Easy Bloom-tablett i 7 L vatten, som jag fördelade jämnt mellan alla tre plantorna. På dag 32 gav jag båda Purple Punch Auto-plantorna ungefär 2 L vatten innehållande 1ml/L Biobizz Bio Bloom. Slutligen, dag 35, gav jag alla mina plantor vanligt, pH-reglerat vatten.
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 7

I slutet av vecka 7 hade båda Purple Punch Auto-plantorna en höjd på 67 cm (något högre än veckan innan). De såg fina och friska ut, med mörkt, levande lövverk. De visade också fina rundade blommor med några röda pistiller och en söt beläggning av klara, men redan aromatiska, trikomer.

 • Belysning: Samma som vecka 6.
 • Miljö: Temperaturen i mitt tält under vecka 7 var ungefär 25 °C under dagen och 21 °C under mörkertimmarna. RH låg på 41 % i början av veckan och sjönk till 39 % i slutet.
 • Vatten/Näringsämnen: Dag 37 spädde jag ut 1 RQS Easy Bloom Booster-tablett i 7 L vatten som jag fördelade jämnt mellan de tre plantorna i tältet. Dag 41 vattnade jag varje planta med 2 L vatten berikat med 1ml/L CaMg+ och 2ml/L Biobizz Bio Bloom.
 • Träning: Jag avlövade alla tre plantorna i mitt tält dag 42. Jag tog bort gamla, stora bladverk från de nedre grenarna på båda Purple Punch Auto-plantorna och tog bort sjuka löv från Watermelon (som hade utvecklat gula blad med bruna fläckar).
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 8

Ännu en vecka med blomning förbi, och jag måste säga att jag är mycket imponerad av utseendet och doften av Purple Punch Auto. Båda plantorna har utvecklat gulnande löv, vilket tyder på att de närmar sig de sista veckorna av sitt liv. Deras blommor fortsätter att mogna fint och utvecklar stora, svullna blomfoder med en frostig beläggning av trikomer och mer röda pistiller.

 • Belysning: Samma som vecka 7.
 • Miljö: Temperaturen låg på 25 °C när lampan var på och 23 °C när lampan var av. RH låg på ungefär 40 % hela veckan med endast mindre fluktuationer.
 • Vatten/Näringsämnen: Dag 44 gav jag båda plantorna 2 L pH-reglerat vatten. Dag 46 gav jag dem sin sista utfodring med Biobizz Bio Bloom (2ml/L). Hädanefter får plantorna bara vatten fram till skörden.
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 9

Utifrån utseendet på Purple Punch Automatic den här veckan, gissar jag att vi är ungefär två veckor borta från skörd. Båda mina Purple Punch Auto-växter ser väldigt friska ut, med fler gulnande blad då de fortsätter att förbruka sina näringslager för att underblåsa tillväxten av sina blommor. Båda plantornas knoppar är fina och täta, med svullna blomfoder och ett växande antal röda pistiller. Knopparna känns fina och hårda vid beröring och avger en läcker arom. Jag använder ett mikroskop för att noggrant hålla ett öga på utvecklingen av trikomer, som fortfarande är mest tydliga i detta skede.

 • Belysning: Samma som vecka 8.
 • Miljö: 25 °C under ljustimmarna och 22°C under mörkertimmarna. RH började på 38 % och sjönk till 34 % i slutet av veckan.
 • Vattna: Jag vattnade mina plantor tre gånger den här veckan och gav varje planta 2,3 L varje gång.
Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Vecka 10

Skördedagen närmar sig med stormsteg, och jag fortsätter att imponeras av utseendet och lukten av mina Purple Punch Auto-växter. Som du kan se från veckans bilder, tjocknar knopparna på dessa exemplar väldigt fint och antar till och med de vackra lila nyanserna som så många odlare älskar. Både Purple Punch #1 och #2 producerar mycket harts, och deras gulnande blad är ett gott tecken på att de förbrukar sina sista näringslager och kommer att ge en jämn, ren rök.

 • Belysning: Samma som vecka 9.
 • Miljö: 25 °C under ljustimmarna och 22°C under mörkertimmarna. RH klockade in på 32 % i början av veckan och 36 % mot slutet.
 • Vatten/näringsämnen: Jag vattnade mina växter två gånger den här veckan. Varje planta fick 2,3 L vatten båda gångerna.

Vecka 11

Totalt 80 dagar efter groning är mina Purple Punch Automatic-plantor äntligen skördeklara. Medan jag fick problem med att gro ett frö måste jag säga att denna sort överträffade mina förväntningar. Medan autos ofta får kritik för sin lilla storlek och brist på styrka, verkar Purple Punch Auto från RQS leverera på båda dessa fronter. Även om jag erkänner att jag inte kan intyga styrkan hos denna sort, eftersom jag fortfarande behöver torka och kurera mina knoppar, gör den stora mängden harts på blommorna och deras läckra arom mig säker på att de kommer att göra en utmärkt rök.

Efter att ha tagit mina sista bilder på plantorna klippte jag dem längst ner på stjälkarna och hängde dem upp och ner i mitt tält för att torka vid 25 °C och strax under 40 % RF.

Purple Punch Automatic Odlingsrapport

Purple Punch Automatisk granskning efter skörd

Efter ungefär två veckors torkning packar jag nu mina Purple Punch Auto-blommor i deras härdningsburkar. Fram till nu måste jag säga att detta har varit min favoritsort att odla på Butterfly Farm. Dessa växter, som växer till cirka 70 cm höga, fungerade perfekt i mitt lilla tält, och jag skulle rekommendera dem till alla med en liknande storlek.

De fysiska egenskaperna hos båda Purple Punch Automatic-växterna verkade ganska lika, men deras knoppar visade sig helt olika: den ena plantan producerade mindre, tätare blommor och den andra producerade något mer långsträckta. Knopparna hos båda plantornade hade dock en solid struktur och massor av aromatiskt harts. Efter ett snabbt smakprov kan jag definitivt säga att mina antaganden om styrkan och smaken hos Purple Punch Auto var perfekta; denna kompakta auto producerar ett starkt fysiskt stenande som är perfekt för avkoppling. Purple Punch Auto har en söt bärarom och mycket respektabla skördar på ungefär 70 g torkad knopp per planta.

Sammantaget skulle jag rekommendera denna sort till nästan alla odlare/rökare. Purple Punch Autos odlingsegenskaper är idealiska för små inomhusodlingar, och hennes aromer, smaker och styrka är i första klass.

Purple Punch Auto
Purple Punch x Old Skunk Auto
350 - 400 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 veckor
THC: 19%
20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
80 - 130 gr/plant
80 - 120 cm
9-10 veckor efter spiring
Fysiskt avslappnande

Köp Purple Punch Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner