Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter

Blue Cheese Auto Odlingsrapport

Blue Cheese Automatic

Blue Cheese Automatic ger en bra skörd av avkopplande och aromatiska knoppar på inom nolltid. Om du är nyfiken på att odla denna sort, då har du tur! Nedan hittar du min Blue Cheese Automatic odlingsjournal. Jag tar dig igenom varje vecka i tillväxtcykeln och visar dig vad vi gjorde för att uppnå ett givande resultat. Utforska utrustningen, näringsämnena och belysningen som jag använde för att hålla min växt frisk och blomstrande längs vägen.


Utrustningslista

• Låda: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178

• Lampor: MIGRO 200+

• Ventilation: TT Silent-M 100

• Filter: Primaklima Filter PK 100/125

• Fläkt: Oscillerande Koala Fan

• Luftfuktare: Beurer LB 45

• Jord: BioBizz Light Mix

• Kruka: 11L Air Pots

• Frö: Royal Queen Seeds

• Näring: RQS Organic Nutrition

Blue Cheese Automatic Odlingsrapport: Fröplanta (vecka 1)

Week 1

Välkommen till början av min Blue Cheese Automatic odlingsguide! Kolla in vad jag gjorde under den första veckan för att säkerställa de friskaste möjliga fröplantorna.

 Groning 
För att öka framgången för groning valde jag att använda RQS Soil Plugs – en produkt som innehåller alla mikronäringsämnen och biologiska insatser som en frisk fröplanta kräver. Jag placerade pluggen i en odlingsbricka och vattnade den tillräckligt för att nå full mättnad utan att övervattna. Sedan använde jag ett träspett för att försiktigt föra in mitt frö i hålet.
 Belysning 
Efter att ha satt upp mitt odlingstält hängde jag upp våran MIGRO 200+ lampa från taket och placerade det 35 cm ovanför odlingsbrickan. Jag lämnade ljuset igång i 24 timmar varje dag så fort jag såg det första tecknet på att vår grodd dykt upp.
 Växtmedium 

Inom fem dagar efter grodd har min planta växt något. Jag förberedde ett odlingsmedium för en 11L Air Pot genom att börja med 10L BioBizz Light Mix. Sedan lade jag till följande organiska tillägg för att öka näringscykeln under hela växtcykeln:

• 80ml/l Bat Guano

• 50ml/l Easy Boost Organic Nutrition

• 5ml/l Easy Roots Mycorrhiza

• 10ml/l Easy Roots Rhizobacter

Efter att ha blandat ordentligt fyllde jag behållaren och mättade den med vatten. Sedan skapade jag ett pluggstort hål i mitten av odlingsmediet, omplanterade min planta och vattnade den.

 Miljö 
Med hjälp av en hygrometer noterade jag en temperatur på 24 °C och en luftfuktighet på 40 %. Jag bestämde mig för att slå på luftfuktaren för att försöka höja luftfuktigheten till 65–70 %.
 Växtstatus 
I slutet av fröplantstadiet visade mitt exemplar friska mörkgröna blad och massor av turgor.

Blue Cheese Automatic Odlingsrapport: Vegetativt skede (vecka 2–4)

Efter att ha utvecklat ett par uppsättningar riktiga löv, lämnade min planta fröplantstadiet och gick in i den vegetativa fasen av odlingscykeln. Få reda på vad jag gjorde för att behålla en frisk och stark växt under den här tiden.

Vecka 2

Week 2
 Belysning 

Jag upprätthöll en 24-timmars ljuscykel i detta skede för att driva fotosyntesen och undvika stretching under denna viktiga del av växtutvecklingen. Jag omplacerade ljuset till 35 cm ovanför den växande baldakinen.

 Näringsämnen 
Eftersom mitt odlingsmedium innehöll så många viktiga näringsämnen och biologiska ämnen, gjorde jag det enkelt genom att applicera 4 ml/l flytande alger och humussyrablandning under vattning dag 1 och 4 i veckan. Jag använde också en pH-regulator för att balansera ut vårt vatten innan applicering. Jag applicerade 1,5 liter vatten dag 1 och 4 i veckan.
 Miljö 
Jag höll en konstant temperatur på 25,1 °C. Genom att använda luftfuktaren från vecka 1 kunde jag öka luftfuktigheten något till 50 %.
 Växtstatus 
I slutet av veckan stod mina plantor på 7 cm och hade börjat utveckla rejäla och läckra fläktblad.

Vecka 3

Week 3
 Belysning 

Jag behöll ljuscykeln på 24 timmar med tända lampor.

 Näringsämnen 
Fast det frodades bestämde jag mig för att tillsätta Easy Grow Booster Tablets för att underlätta den snabba tillväxten av vårt Blue Cheese Auto-exemplar. Jag förberedde 1,5 L vatten, justerade pH till 6,2, tillsatte en Easy Grow Booster Tablets och applicerade den på dag 1 i veckan.
 Miljö 
Temperaturen höll sig runt 24 °C med luftfuktigheten runt 45 %.
 Växtstatus 
I slutet av vecka tre nådde min planta en höjd på 16 cm med ett tätt men litet tak av fläktblad i full storlek.

Vecka 4

Week 4
 Belysning 

Under den sista veckan i vegetation-tillstånd bestämde jag mig för att hålla ljuset igång i 24 timmar varje dag, eftersom växten reagerade så bra på denna kur.

 Näringsämnen 

Jag applicerade följande lösning dag 1 och 4 i vecka 4:

• 5L vatten

• 1 Easy Grow Booster Tablets

• 1m/L Easy Plus Micronutrients

Jag vattnade med denna lösning tills odlingsmediet blev mättat, inte vattenfylld.

 Miljö 
Saker och ting fortsatte med en medeltemperatur på 24 °C och en luftfuktighet på 42 %.
 Växtstatus 
Min planta fullkomligt exploderade i tillväxt under den sista veckan i vegetation-tillstånd och nådde 31 cm. Vid det här laget hade den ett så tätt tak av löv att jag bestämde mig för att avlöva botten av kapellet för att rikta energi uppåt för blomning och för att förbättra luftcirkulationen.

Blue Cheese Automatic Odlingsrapport: Blomningsstadiet (vecka 5–10)

Välkommen till blomningsfasen! Min Blue Cheese Automatic-planta svarade extremt bra på vår belysnings och näring under vegetation. Kolla in hur saker och ting fortsatte under resten av min Blue Cheese Automatic odlingsguide.

Vecka 5

Week 5
 Belysning 

Jag drog ner belysningsschemat till 20 timmar på och 4 timmar av. Detta gav min planta tillräckligt med ljusexponering för optimal fotosyntes samtidigt som den minskade onödiga elkostnader under blomningsfasen.

 Näringsämnen 

Eftersom plantor kräver olika mängder makronäringsämnen under blomningsstadiet, bytte jag till följande formel för att stödja sund knoppbildning:

• 1 Easy Bloom Booster Tablets

• 1ml/L Easy Plus Micronutrients

Easy Bloom Booster Tablets ger lägre mängder av kväve och högre mängder av kalium och fosfor – två viktiga näringsämnen som krävs av cannabisväxter under blomningen. Jag tillsatte denna blandning till 5L vatten och applicerade den på dag 1 och 4 i vecka 5 tills odlingsmediet blev mättat.

 Miljö 
Temperaturerna fortsatte att gå vid 24 °C. Jag stängde av luftfuktaren och lät odlingslådan lägga sig vid en luftfuktighet på 40 % för att minska risken för svamppatogener under blomningen.
 Växtstatus 
Min planta studsade snabbt tillbaka från stressen från förra veckans avlövning. Vid det här laget hade den nått 41 cm och började visa de första tecknen på knoppar.

Vecka 6

Week 6
 Belysning 

Vi placerade om belysningen så att det hängde 35 cm runt toppen av baldakinen och höll det igång i 20 timmar per dag.

 Näringsämnen 
Vi applicerade samma näringsformel som föregående vecka på dag 1 och 4 i vecka 10.
 Miljö 
Temperaturen låg kvar på 24 °C. Genomsnittlig luftfuktighet sjönk något till 38 %.
 Växtstatus 
Min planta växte totalt 4 cm under vecka 6 och blev 45 cm lång. Knopparna började svälla något och började avge en svag skunkig lukt.

Vecka 7

Week 7
 Belysning 

Jag behöll lamporna igång med 20 timmar på och 4 timmar av.

 Näringsämnen 
Jag slutade med mikronäringsämnena från vår blandning medan vi närmade oss spolning. Istället tillsatte jag 1 Easy Bloom Booster Tablett i 5L vatten och använde det på dag 1 och 3 i vecka 8 tills jag nådde mättnadspunkten för odlingsmediet.
 Miljö 
Temperaturen förblev konstant vid 24 °C och medelfuktigheten på 40 %.
 Växtstatus 
Mitt val av behållare innebar att min auto förblev på den diskreta höjden av 45 cm under resten av odlingscykeln. Trots denna lilla storlek utvecklade min planta massor av knopplatser som fortsatte att sätta ut allt större knoppar. Vid denna tidpunkt i tillväxten började mitt Blue Cheese Automatic-exemplar avge en starkare lukt.

Vecka 8

Week 8
 Belysning 

Förblev densamma som de föregående veckorna av blomningsfasen.

 Näringsämnen 
Under vecka 8 tillsatte jag den sista gödningen innan jag började spolningen. Jag blandade 1 Easy Bloom Booster Tablett till 5L vatten och applicerade dag 1 och 3 i vecka 8 tills den var mättad.
 Miljö 
Temperaturen höll sig konstant vid 24 °C. Luftfuktigheten sjönk, till min fördel, till 37 %, vilket minskade risken för att mögel skulle utvecklas på blommorna.
 Växtstatus 
Utan träning utvecklade min växt ett relativt jämnt tak fullpackat med enhetliga colas. Jag använde en lupp för att titta närmare på trikomerna, som visade ett genomskinligt utseende, vilket tyder på omogna blommor.

Vecka 9–10

Week 9
 Belysning 

Jag fortsatte att belysa vår växt med 20 timmars ljus per dag.

 Näringsämnen 
Jag slutade använda näringsämnen för att starta spolningen. Denna process gör det möjligt för växter att använda sina näringsreserver, vilket resulterar i mer behagliga smaker. Jag applicerade 2L vatten reglerat till ett pH på 6,1 dag 1 och 3 i vecka 9 och 10.
 Miljö 
Temperaturen höll sig vid 24 °C. Luftfuktigheten sjönk något till ett genomsnitt på 35 %.
 Växtstatus 
Min planta började visa tydliga tecken på brist, något jag önskade under spolningen. De nedre bladen började gulna och stjälkarna visade en djupt lila färg - ett tecken på antocyanin. Vid inspektion med en lupp märkte jag att trikomerna blev grumligare för varje dag.

Skörd (vecka 10)

Harvest

I detta skede svällde blommorna, lukten blev extremt stark och trikomerna blev ogenomskinlig och mjölkaktig. Jag klippte plantan vid basen och hängde den upp och ner i odlingslådan för att låta den torka framför en fläkt innan torrtrimningen och kureringen. Sammantaget uppnådde jag 45 g torkade knoppar som avgav en stark fruktig arom.

Egenskaper hos Blue Cheese Automatic

🧬 Genetiska attribut för Blue Cheese Automatic
Som avkomma till Blueberry, Cheese och ett cannabisruderalis-exemplar har Blue Cheese Automatic 40 % indica-genetik, 35 % sativa och 25 % ruderalis. Om du är bekant med klassiska cannabissorter, kommer du att inse att denna tåliga auto härstammar från kungligheter. Blueberry tog med höga halter av myrcen och täta frostiga knoppar till bordet, medan Cheese bidrog med höga halter av THC och ett behagligt klart rus. Tillägget av ruderalis genetik gjorde denna sort lätt att odla och snabb att blomma.
🌱 Öka egenskaper hos Blue Cheese Automatic
Blue Cheese Automatic växer bra nästan var som helst. Inomhus växer hon till en diskret höjd på 40–70 cm och producerar upp till 375 g/m² under kraftiga belysningar. När de odlas utomhus, når plantorna en topp på en högre höjd av 100 cm och ger en avkastning på 60–110 g/planta. Räkna med att skörda dessa blommor inom så lite som 10 veckor efter att de gror genom jorden.
🌈 Effekter och smak av Blue Cheese Automatic
Dessa lila-gröna knoppar har en måttlig THC-halt på 16 %. De utövar ett klart och upplyftande rus som träffar de flesta cannabisanvändares sweet spot utan att välta dem över kanten; Blue Cheese Auto är ett utmärkt val för nybörjare. Efter varje bloss kommer du att uppleva smaker av ost, jord, frukt och peppar kvar på dina smaklökar. Höga nivåer av fruktig terpenmyrcen samverkar med THC för att skapa ett mysigt kroppsrus.

Harvest

Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis
325 - 375 gr/m2
40 - 70 cm
6 - 7 veckor
THC: 16%
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25%
60 - 110 gr/plant
60 - 110 cm
10-11 veckor efter spiring
Klar, Upplyftande

Köp Blue Cheese Auto

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

Categories
eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner