Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter


Troligen sköljer eller tvättar allt grönt innan du konsumerar det. Du sköljer av grönsaker du köpt i butiken, och definitivt dina trädgårdsodlade produkter, för att göra dig av med alla jordpartiklar och kvarvarande läskiga kryp. Men varför behandlar vi inte våra cannabis-colas på samma sätt?

Det kan verka helt bisarrt att doppa dina knoppar i hinkar med vatten innan torkning, men det är logiskt ju mer du tänker på det. Alla slags rester kan byggas upp på knopparna under blomningsfasen, från smuts till små insektsägg. Om tanken på att bränna eller tillaga dessa föroreningar får dig att rysa så måste du läsa vidare.

Vad är knopprengöring?

Knopprengöring är precis vad det låter som, en praktik som innebär att man doppar knoppar i vatten efter skörd för att rengöra dem. Har du aldrig hört talas om det? Oroa dig inte, det är det få som har. Trots den låga medvetandegraden verkar knopprengöring ta fart, särskilt i kommersiella verksamheter. Varför? För att klibbiga cannabisblommor är magneter för smuts, damm, mikrober och en värd av andra levande och icke-levande saker som konsumenter inte vill röka, vejpa eller äta.

Knoppar som växer både inomhus och utomhus är exponerade mot föroreningar. Medan colas mer sannolikt samlar på sig damm inomhus, så är de som odlas utomhus ett paradis för kvalster och insektsägg. Genom att helt enkelt doppa dina knoppar innan bearbetning kan du känna dig trygg med att du bara använder rent gräs.

Är knopprengöring kontraproduktivt?

Men är inte cannabisblommor täckta med läckra cannabinoider och terpener? Kommer inte trikomerna att lossna och tappa i smak och kraft om de doppas i vatten? Även om detta är förståeliga bekymmer så påverkas inte smaken eller effekterna efter rengöring av dina knoppar. Cannabinoider som THC och CBD är fettlösliga och hydrofobiska, vilket innebär att du inte förlorar dem om du doppar dina knoppar i vatten.

Dessutom är de fruktiga och blommiga terpenerna inlåsta i klibbig harts. Så länge du fullför processen försiktigt och omsorgsfullt så kommer du att bevara dessa viktiga molekyler.

Torkning då? Visst, det tar längre tid att torka knoppar efter att ha doppat dem i vatten. Men lite längre tid på torkhyllan väger tyngre än att använda weed täckt i smuts, kryp och andra föroreningar.

För-och nackdelarna med knopprengöring

Knopprengöring låter ju bra hittills, men finns det några nackdelar med det? Upptäck för- och nackdelarna med att rengöra cannabis nedan.

  • Fördelar
Tar bort kvalster och ägg
Cannabisblommor har många skrymslen och vrår, och deras beläggning med harts innebär att saker lätt fastnar i dem. Knopprengöring avlägsnar levande organismer från ytan, inklusive kvalster och insektsägg.
Rensar damm och jord
Även om det inte är levande så är damm och smuts inte så trevligt att röka eller äta. Att rengöra ditt gräs kommer att avlägsna små partiklar som inte är synliga för blotta ögat.
Förbättrar smaken
Tycker du att din cannabis smakar bra? Vänta då tills du tar bort alla osynliga föroreningar. Weed-rengöring hjälper den sanna terpenprofilen hos en sort att skina igenom utan någon förvrängning av smaken.
Tar bort skadedjur och kemiska rester
Vi rekommenderar alltid att man odlar ekologiskcannabis hemma. Men när man köper knoppar vet man aldrig vilka odlingsmetoder som användes för att odla dem. Knopprengöring kommer hjälpa till att avlägsna alla äckliga kemiska rester.
  • Nackdelar
Förlänger torkningsperioden
Att rengöra dina knoppar innebär att det kommer att ta lite längre tid för dem att torka. Du kommer att behöva ha tålamod och låta dem vara tillräckligt länge för att fukten ska lämna.
Kan inte ta bort svampinfektioner
Även om knopprengöring är effektivt för att ta bort rester, så kan det inte ta bort svamppatogerner som fysiskt går in i plantceller. Rök aldrig gräs som har tecken på infektioner som mjöldagg.
Främjar överskott av fukt
Att bada dina cannabisplantor tillför fukt och gör dem benägna att mögla om de inte torkas på rätt sätt.

Knopprengöring: Vilka lösningar kan man använda?

Medan en del odlare bara använder vatten för att rengöra sin cannabis så använder andra specifika formler för att hjälpa till att säkerställa att deras knoppar genomgår en ordentlig rengöring. Kolla in några av de mest populära alternativen nedan.

  • Citron och bikarbonat

Citron och bikarbonat må verka som en udda kombination, men människor använder dem i en mängd olika syften. Citronens surhet och bikarbonatets alkalinitet gör duon till en användbar naturlig rengöringsprodukt för att skrubba ytor och deodorisera spill. Att addera denna kombination till din knopprengöringsprocess kommer hjälpa till att rengöra dina blommor ytterligare utan behovet av syntetiska kemikalier.

  • Utspädd väteperoxid

Väteperoxid hittas ofta i hushållsrengöringsprodukter, men många odlare använder det efter skörd för att rengöra sina knoppar. Substansen har antimikrobiella egenskaper och kan i små koncentrationer hjälpa till att döda kvardröjande mikrober såsom bakterier.

  • Vatten med omvänd osmos

Det är logiskt att man använder renast möjliga vatten när man rengör sina knoppar. Att doppa dina blommor i kranvatten kommer hjälpa till att lösgöra rester, men det exponerar även dem för kemikalier som klorin och fluor. Omvänd osmosfiltrering gör att vattnet passerar genom ett semipermeabelt membran som avlägsnar oönskade molekyler i processen. Vi rekommenderar starkt att man använder omvänd osmos vid knopprengöring om det är möjligt.

Så rengör du dina knoppar

Okej, så du är nu medveten om alla fördelar med knopprengöring, samt några av nackdelarna. Du känner nu även till några av de vanliga formlerna som används i processen. Nu är det dags att lära dig steg-för-steg-processen. Läs vidare för en guide till hur man rengör knoppar från rester för att uppleva deras sanna smaker.

Utrustning

  • 3 rena 19liters hinkar
  • 45 liter rumstempererat vatten (omvänd osmos om möjligt)
  • 0,6 dl citronsaft
  • 0,6 dl bikarbonat

Steg 1: Konstruera in din produktionslinje

Ställ upp dina hinkar som i en produktionslinje. Hink 1 kommer att innehålla rengöringslösningen, hink 2 kommer vara den första sköljningsstationen och hink 3 kommer att vara den andra sköljningsstationen.

Cómo lavar los cogollos

Steg 2: Fyll dina hinkar

Fyll varje 19-litershink med 15 liter vatten. Denna mängd är tillräckligt djup för att doppa och rengöra hela grenar åt gången, utan att stänka vatten överallt. Väl fylld så adderar du 0,6 dl citronsaft och 0,6 dl bikarbonat och rör om ordentligt.

Cómo lavar los cogollos

Steg 3: Inledande dopp

Ta en knoppfylld gren och doppa den försiktigt ner i lösningen i hink 1. Rör grenen försiktigt runt i hinken i cirka 30 sekunder.

Cómo lavar los cogollos

Steg 4: Första sköljningen

Därefter flyttar du grenen längs produktionslinjen till hink 2. Sänk ner den i vattnet och rör den runt i vattnet på samma sätt som tidigare i ytterligare 30 sekunder. Denna hink kommer hjälpa till att skölja av alla ytterligare rester samt den inledande lösningen.

Cómo lavar los cogollos

Steg 5: Andra sköljningen

Eftersom hink 2 kommer att samla smutspartiklar och lösningen, tjänar hink 3 som en slutlig sköljning för att ta bort kvarblivande rester och föroreningar. Rör runt försiktigt i 30 sekunder till. Därefter tar du bort varje knopp från grenen och placerar dem i en örttork eller hänger hela grenar att torka från en torklina.

Cómo lavar los cogollos

Steg 6: Börja torkningen

Fortsätt genom att torka din cannabis som vanligt. Placera ditt rengjorda material i ett mörkt rum med bra luftcirkulation och en relativ luftfuktighet på 45–55 %. Påbörja härdningsprocessen efter cirka 12 dagar för att förbättra smakerna på dina knoppar ännu mer.

Cómo lavar los cogollos

Knopprengöring jämfört med vattenhärdning

Hur jämförs knopprengöring med vattenhärdning? Nåväl, båda involverar vatten, men de uppfyller olika funktioner. Medan knopprengöring specifikt rengör cannabisblommor så vill vattenhärdning bara förbättra smaken. Vattenhärdning hjälper till att snabba på härdningsprocessen genom att ta bort vattenlösliga irriterande ämnen som påverkar den allmänna smaken. Men du kan definitivt använda båda dessa metoder tillsammans: genom att tvätta knopparna på förhand kommer du förhindra att dina blommor badar i sin egen smuts under vattenhärdningsprocessen.

Knopprengöring: En ovanlig process som ökar i popularitet

Vid en första anblick verkar knopprengöring obskyrt och till och med skadlig. Men när man väl lärt sig och förstår konceptet så är det helt logiskt. Vi rengör frukter och grönsaker innan vi äter dem så varför skulle vi inte skölja av knoppar som vi äter eller röker? Visst, weed-rengöring innebär att man förlänger torkningsperioden en aning, men det betalar sig i rena blommor och förbättrade smaker. Tror du oss inte? Ta då bara en titt i botten av hinkarna efter att du slutfört processen.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner