Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds


By Luke Sumpter

Fördelar med att odla autoblommor inomhus

Autoblommande cannabissorter är fantastiska. Till skillnad från konventionella (dvs fotoperiod) plantor är det ålder, inte ljuscykeln, som avgör när autoblommor övergår till blomning. Detta gör det enkelt att odla autoblommor, eftersom odlare bara kan lämna sina växter under ett fast ljusschema (som 18/6) från frö till skörd. Autoblommor växer också snabbare och blir inte lika stora som fotoperiodsorter. Dina knoppar kommer att vara redo för dig inom endast ~60–65 dagar från att du har planterat dina frön. Eftersom många autoblommor inte blir högre än 50–70 cm är de idealiska för att odlas inomhus, där utrymmet ofta är begränsat.

Med alla fördelarna med att odla autoblommor inomhus är det inte förvånande att de är oerhört populära, och inte bara bland dem som är nya inom cannabisodling. Här är några viktiga tips på hur du bäst odlar autoblommor inomhus, så att du kan se fram emot fantastiska skördar!

Autoflowering-Cannabis-Plant

Tips 1: Välj rätt sorter

Mer än något annat kommer genetik att spela den största rollen för att bestämma det slutliga resultatet av din odlingsoperation. Men vad är rätt sort? Tja, låt oss börja med dina personliga preferenser, till exempel vilken typ av effekt du vill ha av din cannabis. Om du röker för att få det bästa och det senaste, kan du inte gå fel med THC-monster som den supersaftiga och potenta Royal Cookies Automatic eller Royal Gorilla Automatic, våra automatiska varianter av två populära sorter!

Återigen, om du råkar vara en medicinsk cannabisanvändare, eller av någon annan anledning väljer att inte bli hög, kan en låg-THC-, hög-CBD-sort som den utmärkta Solomatic CBD vara ett bra val.

Det andra du bör tänka på när du väljer en sort är dess odlingsegenskaper. Vissa sorter kan vara lättare än andra att hantera, eller är kända för att växa och blomma exceptionellt snabbt. Om du fortfarande är ny på att odla, eller helt enkelt vill odla bra knoppar på mycket kort tid, kanske du vill ta en titt på vår Easy Bud eller Quick One.

     Cànnabis Seedfinder    

Tips 2: Plantera inte om dina autoblommor

Eftersom livslängden för autoblommande cannabis är begränsad är den mindre förlåtande när det kommer till stora stressfaktorer och misstag. När växter upplever höga mängder stress, stannar tillväxten; även om detta kan vara bra för konventionell cannabis som kan hållas i veg längre tid för att återhämta sig, har autoblommor inte den lyxen – de kommer att blomma oavsett. Som sådan är det bäst att starta autos i sin sista kruka direkt från början för att undvika omplanteringschock.

Som sagt, du borde inte behöva överdrivet stora krukor för dina autos eftersom de vanligtvis inte blir särskilt höga.

Du bör ändå välja en kruka som är tillräckligt stor så att plantan inte blir rotbunden utan istället har gott om plats att växa.

För att gro dina autoblommande cannabisfrön rekommenderar vi att du använder Autoflowering Starter Kit för bästa resultat.

Tips 3: Använd en rotstimulant

Autoblommor har inte all tid i världen att växa. Direkt efter grodd kommer din planta att behöva lägga en bra tid på att etablera ett hälsosamt rotsystem. När du administrerar ett rotstimulerande medel direkt efter att du har placerat ditt frö i krukan, kommer detta att stödja din växt i denna avgörande process. Men gå inte överbord då din planta kommer att vara mycket känslig för övergödning. Använd endast den minsta rekommenderade dosen av rotstimulerande medel.

Flush-LST-Autoflowering-Cannabis-Plant

Tips 4: Odla i lätt och luftig jord

Autoblommande cannabis föredrar lätt och luftig jord som innehåller lägre nivåer av näringsämnen än jord för fotoperiodiska sorter. Eftersom de flesta färdiga universella jordblandningar kan innehålla för mycket kväve eller andra näringsämnen, välj bara en lätt gödslad jordblandning för dina autoblommor. Dina autoblommor vill också ha jord som inte är för kompakt, eftersom det annars kan hindra rötterna från att komma åt tillräckliga mängder luft.

Den bästa lösningen är att göra din egen jordblandning hemma.

Recept på DIY lätt och luftig jord för autoblommor:

    • 3 delar torvmossa
    • 3 delar kompost
    • 2 delar perlit, fuktad
    • 1 del vermikulit, fuktad

Du kan ta reda på mer om att göra en optimal jordblandning för dina autoblommor i vår blogg The Best Soil For Growing Autoflowering Cannabis.

Tips 5: Använd rätt typ av ljus

Med autoblommor behöver du inte oroa dig för ljusscheman som du skulle göra med fotoperiodväxter. När du odlar autoblommor kan du bara lämna dina lampor på ett 18/6-schema (18 timmar på, 6 timmar av) under hela odlingen, och kan till och med odla dem under 24 timmars ljus. Vilket schema som är "bättre" är öppet för debatt. Många odlare använder 18/6-schemat, eftersom detta ger bra resultat samtidigt som de använder mindre energi än en konstant 24 timmarscykel.

När det gäller rätt typ av ljus ersätter LED nu HPS-belysning i odlingsrum och tält överallt. De kan vara dyrare direkt, men de använder mycket mindre energi än HPS, så du kommer att spara enormt på energikostnaderna över tiden. Om du använder en LED-växtlampa kanske du vill se om den också är utrustad med UV-ljus. Vissa odlare säger att UV-ljus ger bättre smak och styrka.

När du sätter igång dina frön, även för unga plantor, kan du också använda vanliga lysrör som T5-lampor. Dessa använder väldigt lite energi och blir inte varma, så det finns ingen risk att bränna dina känsliga plantor.

Tips 6: Testa Sea of Green-metoden

Sea of Green-metoden (SOG) är egentligen bara ett finare ord för att odla många mindre växter i ditt odlingsrum för större skördar. Autoblommor är idealiska för att odla i en SOG eftersom de redan är naturligt mindre.

För att utföra en SOG med autoblommor, planterar du helt enkelt dina frön direkt i ännu mindre behållare som låter dig få plats med så många växter som möjligt på varje kvadratmeter utrymme. Hur många växter du vill använda för din SOG, liksom deras exakta krukas storlek, beror på vilket utrymme du har tillgängligt. Detta kan också variera från sort till sort. Experimentera gärna för att hitta den perfekta krukstorleken och antalet plantor som ger de bästa skördarna i ditt odlingsutrymme inomhus.

Obs: Beroende på var du bor kan det finnas lagliga gränser för hur många plantor du kan odla för personligt bruk, så se till att du vet hur många plantor du kan ha.

SOG-Method-for-Growing-Autoflowers

Tips 7: Håll koll på vattningen

Som tidigare nämnts är autoblommor mindre förlåtande när det kommer till stora eller ihållande fel, vilket innebär att du måste vattna dina autoblommande plantor på ett bra sätt.

Hur vattnar man cannabis lagom? Till att börja med, vattna inte dina växter enligt ett fast schema, utan istället bara när de behöver det. Du bör alltid låta jorden torka ut mellan vattningarna. Ett bra sätt att kontrollera om dina växter behöver vatten är att lyfta upp krukorna. Du bör ha en ganska bra uppfattning om hur lätt en torr kruka är jämfört med en mättad med vatten. Vattna därför bara när krukan är ljus och jorden har torkat ut. Övervattning kan vara dödligt, så det är bättre att vara försiktig.

Tips 8: Kontrollera PH-nivån på ditt vatten

Cannabis kan bara ta upp näring när jorden som omger rotzonen har rätt pH-värde. Det optimala pH-intervallet här är 6,0–7,0. För odling i andra medier, såsom kokos, bör pH-värdet vara lägre, från 5,5–6,5. Om ditt vattens pH inte är optimalt (vilket troligen är fallet om du använder kranvatten) och växter inte kan ta upp näringsämnen, leder detta till sjuka plantor. Rätt pH är särskilt viktigt när man odlar autoblommor eftersom de inte har tid att återhämta sig. Du vill säkerställa att dina växter får alla de näringsämnen de behöver under sin korta tillväxtperiod.

Hur kontrollerar du ditt pH-värde i vatten och näringslösning? Ett måste för alla odlare är "pH ner" och "pH upp" produkter, samt en pH-mätare. Med dessa till hands kan du ha kontroll över jordens pH.

Tips 9: Ta bort näringsämnena

Många cannabisodlare övergöder sina cannabisplantor. Detta är inte så förvånande, eftersom tillverkare av cannabisnäringsämnen vill att vi ska tro att våra växter kräver konstant tillskott för att överleva och frodas. Inget kunde vara längre från sanningen.

Autoblommande cannabis tenderar att vara som hälsosammast när den ges precis rätt mängd näringsämnen. I vissa fall kan växter gå igenom hela förplantstadiet och den vegetativa fasen utan något extra, eftersom de flesta jordblandningar redan innehåller tillräckligt med makro- och mikronäringsämnen för att stödja dessa tillväxtfaser.

Efter att dina cannabisplantor har groddat, göd dem inte på minst två veckor. Även då vill du kanske bara ge näringsämnen om en planta visar tecken på underskott, som gula löv. Autoblommor som odlas i vanliga krukväxtblandningar bör klara sig bra hela vägen till blomningen utan ytterligare näringsämnen. Härifrån kan du börja administrera blomspecifika lösningar.

Du kan också odla din cannabis i ekologisk jord. Detta kommer att säkerställa att dina växter har allt de behöver för en sund tillväxt hela vägen till skörd, och du behöver aldrig administrera ytterligare näringsämnen! Vissa odlare gör sina egna ekologiska superjordar, som är perfekta för att odla autoblommor. Med det sagt är det viktigt att jorden inte är för "het" med tanke på känsligheten hos dessa sorter.

Tips 10: Toppa inte dina autoblommor

Toppa, beskär eller nyp inte dina autoblommor som du kanske gör när du odlar konventionell cannabis. Med autoblommor är den enda träningsmetoden du bör använda lågstressträning (LST), där du försiktigt böjer och binder ner dina plantor så att alla knopplatser utsätts lika mycket för ljus. När du utför LST på autoblommor, håll dig bara till att böja och hoppa över delen där du skulle toppa dina växter. Om du planerar att göra LST med dina autoblommor som ett alternativ till en SOG, se till att du börjar snart, men var försiktig för att undvika att bryta dina plantor.

Tips 11: Säkerställ bra luftflöde, luftfuktighet och temperatur

Se till att ge dina autoblommande plantor bra luftflöde. En mild fläkt av frisk luft från en fläkt säkerställer att luftfuktigheten i ditt odlingsrum förblir låg, vilket hjälper till att förhindra tillväxt av mögel. Om dina växter har torkade löv, vilket inte är ovanligt i det senare skedet av blomningen, ta bort dem för bättre luftflöde runt knopparna.

Du måste också titta på temperaturen i ditt odlingsrum. Cannabis gör sig bäst i en lagom varm rumstemperatur på 20–25 °C. All överskottsvärme, men även kalla perioder eller kyliga nätter, kan stressa dina växter, bromsa deras tillväxt och resultera i sämre skörd.

Autoflowering-Cannabis-Plant

Tips 12: Spola

"Spolning" är när du slutar göda med näringsämnen och endast administrerar pH-justerat vatten under de sista 1–2 veckorna före skörd. Detta tar bort de återstående mineralsalterna som har samlats. Utan några näringsämnen kvar i jorden, kommer växten att dra lagrade näringsämnen från sitt lövverk; det är därför cannabisblad i sen blomning blir gult. Målet med spolningen är att skapa renare och smakrika knoppar, eftersom du inte vill röka vilka kemikalier du än har gött dina växter med. Så spola ur dem innan du skördar.

Tips 13: Skörda gradvis

Du behöver inte skörda hela din växt på en gång! Chansen är stor att de översta knopparna är färdiga tidigare än några av de nedre knopparna längre bort från dina lampor. Dessa knoppar kan behöva lite mer tid för att mogna. Så istället för att ta dina klippmaskiner och skörda allt, ta bara de översta knopparna och ge de andra några dagar till.

Tips 14: Skörd året runt

Oftast vill gräsodlare inte bara skörda en eller två gånger per år. Skulle det inte vara bra om du alltid hade några växter redo att skörda? Med den eviga skördemetoden kan du göra precis det!

I huvudsak innebär detta att ha flera plantor i olika tillväxtstadier vid varje given tidpunkt. På så sätt kan du tajma saker precis så att det alltid finns gräs redo att blomma och skörda. Detta ger dig möjligheten till en oändlig leverans som inte kräver överdriven ansträngning från dig!

Med konventionell cannabis skulle detta innebära minst två separata odlingsområden. Lyckligtvis, med autoblommor, kan du pressa växter i olika stadier av tillväxt alla i samma rum. Eftersom autoblommor tar cirka 8–10 veckor från frö till skörd, är allt du behöver göra för att njuta av ett konstant lager att plantera med 2–4 veckors melllanrum. På detta sätt, när du skördar en planta, börjar nästa redan blomma och väntar tålmodigt i kö.


Slutsats

Autoblommande sorter har mycket att ge och är ett bra komplement till alla odlares repertoar. Även om de inte riktigt tillåter avancerade tekniker eller gigantiska skördar, finns det mycket du kan göra för att få ut det mesta av dina autoblommor när du odlar inomhus.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37835 recensioner