Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter Reviewed by: Mr José

Hemmaodlarens guide till den bästa jorden för cannabis.


När man odlar cannabis, är rätt val av jord avgörande. Dessvärre är det inte alltid enkelt att hitta den bästa jorden. Från cannabis-specifika jordar till billiga universalsubstrat och förgödda typer, kan det vara svårt för nybörjare då alternativen är många. Men om du vill blanda ihop din egen jord då?

Låt oss diskutera den bästa jorden för att odla cannabis.

Video id: 810864477

Vilken Är Den Bästa Jorden För Att Odla Gräs?

Inte alla sorters jord är lämpliga för att odla cannabis, och all slags cannabis kräver inte samma typ av jord. Att välja den optimala jorden beror på vilken typ av cannabis du odlar, ditt klimat och om du odlar där hemma eller ute i det vilda, med mera.

Förutom ovanstående faktorer finns det en del vanliga egenskaper bland alla cannabisjordar. Låt oss ta en titt på dem:

Textur
Cannabis föredrar en lätt och lös jordtextur. En lätt textur främjar rotutveckling och säkerställer att mer syre når rötterna för optimal tillväxt och hälsa.

Dräneringsförmåga
Cannabisjord behöver en utmärkt dränering. När du vattnar dina plantor, bör det inte stanna som en bassäng ovanpå jorden. Om jorden har dålig dränering, kommer dina plantor att bli sjuka och ge en dålig avkastning, eller dö.

Vattenbevaring
Vattenbevaring är lika viktigt som bra dränering och det innefattar jordens förmåga att hålla kvar vatten. Bra cannabisjord har en optimal balans av vattenbevaring och dränering.

Ph-värde
pH är en kemisk skala som indikerar hur surt eller basiskt någonting är. Detta är viktigt då cannabis bara gör sig bra inom ett litet pH-intervall. En bra jord för gräs har ett pH på cirka 6. Ett pH på mellan 5,8-6,3 fungerar, men om det fluktuerar för mycket utanför detta intervall kommer du att få sämre avkastningar. Om pH-värdet är helt ute och cyklar, kommer dina plantor att dö.

Näringsämnen
Cannabisjord måste innehåller näringsämnen så att dina plantor kan växa. Som tur är kommer nästan all jord du kan köpa redan med tillräckliga näringsämnen. Du ska dock veta att dessa näringsämnen ofta varar i endast 3-4 veckor. Ungefär samtidigt som dina plantor börjar blomma, kommer näringsämnena i kommersiella jordar vara slut. Det är då du måste börja tillföra näringsämnen.

Om du odlar utan ytterligare näringsämnen, behöver din jord innehålla ekologiska substanser såsom humus, kompost, maskgjutningar, guano, etc. Mikroorganismer i jorden kommer göra dessa substanser till näringsämnen som dina plantor kan få tillgång till på begäran.
Step 1

Egenskaper För Kvalitetscannabisjord

Om du använder butiksköpta jordblandningar, så är de redan optimalt "justerade" för odling. Det gäller dock inte om du odlar ekologiskt. Naturlig jord kommer i fyra varianter, sand, silt, lerjord och lera. Men de flesta jordtyper består av olika förhållanden av dessa jordtyper.

Exempelvis kan en jord vara av lera och lerjord eller av sand och silt.

Sand

Sandjord är grov med bra dränering, men har dålig vattenbevaring. När den vattnas kommer näringsämnen såsom kväve snabbt att sköljas bort. Sandig jord är enkel att arbeta med och är ett gångbart val för cannabisodlare.

  • Grov struktur
  • Lågt pH
  • Fördelar: Bra dränering, håller jorden luftig, höga syrenivåer, lätt att arbeta med
  • Nackdelar: Dålig vattenbevaring, behöver frekvent vattning

Silt

Siltjord är en mellangrov jordtyp som är rik på mineraler och ekologiska partiklar. Dess vattenbevaring är bra, men den erhåller endast tillräcklig dränering. Siltjordar är väldigt enkla att arbeta med. Dess mineraler och de ekologiska substanserna, gör den till en av de mest fertila jordtyperna.

  • Mellangrov
  • Fördelar: Innehåller mineraler och näringsämnen, bevarar vattnet väl
  • Nackdelar: Okej dränering

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Odlingsguide Ämnessökare

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37806 recensioner