Cannabisodlingsguiden av Royal Queen Seeds

By Luke Sumpter


Ibland går saker inte alltid enligt plan när man odlar cannabis. Oavsett om du odlar i ett tält eller utomhus i din trädgård, kan många problem dyka upp och dyka upp.

Rävsvansning är ett sådant problem - den här komplikationen visar sig ofta vara frustrerande och irriterande. Efter att ha höjt dina plantor från frö till stora och mogna exemplar är det verkligen tråkigt att se dem lida.

Lyckligtvis orsakar rävsvans sällan växtdöd. Det fungerar i första hand bara som ett tecken på att dina blommande växter genomgår höga nivåer av stress. Om du fångar det tidigt nog och pekar ut orsaken är chansen stor att du kommer att kunna åtgärda det.

Vad är rävsvansat gräs??

Rävsvansning beskriver ett tillstånd där cannabisblommor antar en konstig och oregelbunden form. Som namnet antyder ser det här rysliga och långsträckta utseendet anmärkningsvärt ut som svansen på en räv.

Under normala omständigheter verkar cannabisblommor kompakta, rundade och täta. Vissa blir långa och smala beroende på deras genetik men har fortfarande en kompakt och tjock känsla.

Däremot ser rävsvansblommor extremt smala och höga ut. De har uppsättningar av långa och snåriga sockerblad som ger dem ett buskigt utseende - ungefär som pälsen på en rävs svans.

Att se dina blomknoppar börja skicka ut rävsvansblommor ger ofta besvikelse. När allt kommer omkring är dessa knoppar mindre täta och ger därför sannolikt mindre skörd.

Så vad kan du göra för att förhindra rävsvans? Och kan du vända det när det sätter in?

What Is Foxtailing Weed?

Skäl till rävsvans i cannabis

För att förhindra att dina knoppar kommer att få rävsvans måste du veta exakt vad som utlöser denna udda process. Den huvudsakliga faktorn som är ansvarig för rävsvans kretsar kring stress, både över och under marknivån.

Konstiga saker händer när cannabisplantor måste hantera för mycket stress. De kan till och med börja uttrycka fel könsorgan vid kalycerna! Även om stress orsakar växter att tillfälligtvis rävsvans, odlas vissa sorter för att avsiktligt producera dessa strukturer. Vissa kultiverare tycker om denna egenskap och köper medvetet frön som ökar chanserna att uppleva dem.

  • Ljusstress

Utan ljus skulle cannabisplantor inte ens växa. De är mer beroende av ljus än precis allt annat. Det gör det möjligt för dem att skapa den energi de behöver för att överleva. Men ljus kan fungera som ett tveeggat svärd. Om dina lampor är för intensiva, för nära dina knoppar eller producerar för mycket värme, kan de orsaka att rävsvansar uppstår.

Dina växter kommer att börja utveckla symtom i händerna på denna miljökälla till stress. Du kommer att märka att de övre löven och knopparna börjar bleka till vita från ljusen.

Gulnande löv kan också tjäna som en indikation på lätt stress. Till skillnad från gula löv orsakade av kvävebrist kommer dessa blad att förbli relativt starka och vissnar sällan på samma sätt. Dessa färgförändringar visar de tidiga tecknen på ljusstress. Så småningom, om blandningen av miljö och genetik gör det möjligt, kan dina knoppar börja att få rävsvans.

  • Överdriven värme

Överdriven värme kan också spela in på cannabisplantor. Gräs föredrar en konsekvent varm temperatur under hela växtcykeln. Om temperaturen stiger för högt eller sjunker för lågt, kan tillväxten hämmas och skördarna blir lidande. Cannabisväxter föredrar ett något annorlunda temperaturintervall under olika stadier av odlingscykeln. Kolla in den här korta guiden:

  • Groddfas: 20-25 °C
  • Vegetativ fas: 22-28 °C
  • Blomningsfas: 20-26 °C

Om temperaturen i ditt odlingsrum, växthus eller trädgård överstiger dessa temperaturer under en längre tid, kanske du ser att rävsvansblommor börjar dyka upp.

Lampor är inte den enda värmekällan i ett odlingsrum. Värmeböljor kan orsaka stora spikar inomhus och öka temperaturen i luften, vilket också kan ha en skadlig och stressande effekt på dina växter. Växthus är också utformade för att fånga värme. Du kommer att ta reda på hur du sprider all denna heta luft i lösningsavsnittet nedan.

changeimage
  • Rotzonens hälsa

Vi kan bara observera hälsan hos våra växter ovanför jorden. Men så mycket händer precis under ytan. Faktorer som pH och mikrobiell krigföring kan ta hårt på rotsystemet.

Om någon av dessa faktorer börjar gå över styr, kommer cannabisplantor att börja känna stressen stiga. Om saker når en viss punkt kan du se rävsvansblommor, även om du har allt ovanför jorden under kontroll. Kolla in de primära källorna till rotzonsstress nedan.

- pH

När det kommer till pH älskar cannabisväxter lätt sura odlingsmedier. Helst håll din jord vid ett pH på mellan 6,0-7,0. Cannabisrötter kan ta upp näringsämnen mest framgångsrikt inom detta intervall.

Små fluktuationer är acceptabla, men om nivåerna svajar för mycket åt fel håll för länge kommer rötter inte att ta upp näringsämnen och "lockout" kommer att inträffa. Detta kan få växter att stressa och eventuellt börja få rävsvans.

- Dåliga mikrober

För våra blotta ögon ser jorden ut som en inert brun substans. Men när vi placerar en jordfläck under ett mikroskop blir det snabbt uppenbart att miljontals mikrober lever i detta odlingsmedium.

Vissa av dessa livsformer, inklusive arter av bakterier och svampar, bildar ett symbiotiskt förhållande med cannabisrötter och hjälper dem att ta upp näringsämnen. Men andra är fientliga och kan orsaka förödelse.

Vissa varelser, som parasitiska nematoder, älskar att tugga genom rötter och sluka deras innehåll. Deras ohämmade bete kan göra att löv blir gula och ruttnar. Denna stressnivå kan också orsaka att gräsblommor får rävsvans. Du kommer att upptäcka viktiga sätt att hålla din jord mikrobiellt frisk längre fram i den här artikeln.

  • Genetik

Cannabisuppfödare har skapat tusentals olika sorter. Genom processen med selektiv förädling har de skapat växter med hundratals olika smaker, former, storlekar, dofter och effekter.

Vissa uppfödare har avsiktligt skapat sorter som är benägna att få rävsvans. Varför? För att de möter en efterfrågan som finns. Vissa odlare älskar denna sällsynta egenskap och gillar att odla blommor som ser konstiga och coola ut som något annorlunda.

Om du av misstag plockar upp en sort avsedd för rävsvans, kan du egentligen inte göra mycket åt det oundvikliga uttrycket för denna egenskap. Det bästa man kan göra? Skörda blommorna, rök upp dem och välj en annan sort nästa gång.

Är rävsvans dåligt?

Ja och nej. Vi är medvetna om att det här svaret inte är särskilt tillfredsställande, men det beror verkligen på odlarens perspektiv. Om du hade för avsikt att odla rävsvansblommor för dess estetik från en sort som är gjord för att ge dem, är rävsvans en bra sak. Om du siktar på att odla runda, täta och vanliga cannabisknoppar är det en dålig sak.

Men oroa dig inte, de innehåller fortfarande gott om cannabinoider och terpener. Även om de kan ha mindre vikt och fytokemikalier än vanliga blommor, kan du fortfarande få ut det mesta av din situation. Använd sedan lärdomarna nedan för att uppnå en regelbunden skörd i framtiden.

Hur man åtgärdar knoppar med rävsvans

Så, dina knoppar är rävsvansar? Tja, du kanske kan fixa det. Det beror verkligen på hur långt i blomningsfasen man är.

Om du är tidigt i processen, med många mindre blommor som ännu inte har blommat, kan du minska stressnivåerna och öka chansen att de bildas ordentligt.

Justera belysningen regelbundet:
Håll dina lampor i rörelse! Efter att ha satt upp lampor i ditt odlingsutrymme, låt dem inte bara hänga. Du måste höja dina lampor när din baldakin fortsätter att växa. Försök att hålla ett utrymme på cirka 25 cm mellan din ljuskälla och toppen av dina växter. Detta avstånd kan variera beroende på värmen ditt ljus avger. Om du börjar märka några tecken på blekning, flytta ljuset högre upp tills symtomen upphör.
Öka luftflödet

Odlingstält, polytunnlar och växthus kan bli varma extremt snabbt under kraftiga temperaturstegringar under sommaren. Du måste förbli beredd att hantera dessa förändringar. Placera först en hygrometer i ditt odlingsutrymme. Denna användbara digitala enhet hjälper dig att spåra och observera temperaturen i din odlingsmiljö. När du ser värmen stiga över de rekommenderade nivåerna ovan, gör dig redo att slå på några fläktar för att hjälpa till att skingra den varma luften. Fläktar fungerar extremt bra i odlingstält och växthus. Det hjälper också att köpa ett växthus med en dörr eller ventiler för att hålla dina växter från rävsvans under intensivt väder. Om du odlar utomhus kan du skydda dina växter från extrem värme med en skuggduk.

Övervaka pH
Du bör rutinmässigt övervaka pH-värdet i din jord för att förhindra att näringsämneslåsning uppstår. Använd en pH-testare ungefär en gång i veckan för att se till att allt är på rätt spår. Du kan använda pH upp och ner produkter i enlighet med detta för att förbli i sweet spot på 6,0-7,0.
Mikrobiell balans
Om du upptäcker symtomen på en nematodinvasion kan du rekrytera bra mikrober för att hjälpa till att bekämpa dessa små skadedjur. Vi rekommenderar att du lägger till mykorrhizasvampar och rhizobakterier till dina krukblandningar i början av din odlingscykel. Om du ser symtomen på ett nematodkorståg kan du lägga till dessa levande kosttillskott i vattnet och ge dem som en jorddränk.

När man ska skörda rävsvansknoppar

Om ditt gräs blommar rävsvans, kan du fortfarande använda dem! Om du misslyckas med att vända processen eller fånga den alldeles för sent, kan du fortfarande njuta av deras smaker och effekter.

Först, minska källan till stress så mycket som möjligt för att hjälpa dem att hålla en viss kvalitet. Placera om ditt ljus, se till att pH och mikrober hålls och träffa den där värmen.

Kom ihåg att genomvattna dina cannabisplantor cirka två veckor före skörden, och ta bort dem när dina trikomer som blir från klara till grumliga.

Är du över 18 år gammal?

Innehållet på RoyalQueenSeeds.com är endast lämpligt för vuxna och är reserverat för personer med myndig ålder.

Se till att du är medveten om landets lagar.

Genom att klicka på STIG PÅ, bekräftar
du att du är
18 år eller äldre.

Grow Guide Topic Finder

eKomi silver seal
4.7 av 5
av 37823 recensioner